Çocuk Hastalıkları Vitamin İlaçları Hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar 10.5 aylık bebeğim var. Biz daha önce multitabs ve ferro sanol kullanıyorduk.
Artık Devit3 ve Becozyme kullanıyoruz. Kalsiyum ilacı olarak da Calcidine verdi.
Sizler hangi vitamin ilaçları kullanıyorsunuz?

Son düzenleme:
oğlum 9 aylık.devit ve fero sanoldan başka vitamin ilacı kullanmıyorum.size bu ilaçları doktor mu yazdı.yani bende her ay doktora götürüyorum ama ek hiç bir vitamin vermiyor doktor.sizinkini anlıyamadım

11,5 aylık oğlum.
Doğduğunda Multitabs, Devit ve Ferro Sanol kullanmaya başladık. 7.ayda Multitabs kesilde, diğerleirni hala kullanıyoruz.

oğlum 9 aylık.devit ve fero sanoldan başka vitamin ilacı kullanmıyorum.size bu ilaçları doktor mu yazdı.yani bende her ay doktora götürüyorum ama ek hiç bir vitamin vermiyor doktor.sizinkini anlıyamadım

Tabiki doktor yazdı :)
Kan ilacını kullanıyorduk ama birçok yerden kullanmak iyi değil diye duymuştum içim rahat değildi, bu doktorumuz bıraktırdı. Becozym vitamin ilacını da çok beğeniyor doktor. Kalsiyum takviyesi de belki 4 dişten birden çıkatıyoruz o yüzden yapmıştır. Tekrar kontrole gitmedik bu ay böyle.

Her doktor farklı uygulama yapıyor.flor takviyesi felan alanlarda var.bizim doktorumuz vermedi diş çıkarırken ek bişi

Ben vitamin ilacı hiç kullanmadım desem yeri.Dvit filanda hiç vermedik kan damlasıda.Ki kanıda oldukça iyi bana çekmiş sanırım
Şu an sadece balık yağı kullanıyoruz.

kalsiyum takviyesini dişiniz çıktığı halde mi yaptı doktorunuz onu anlayamadım bizim dişlerimizin çıkışı bir ara 4 ay kadar durmuştu bi sorun mu var diye doktorumuza sorduğumuzda biraz daha bekleyelim eğer çıkmazsa kalsiyum takviyesi yapar çıkmasını sağlarız demişti şimdi hangisi doğrudur insanın çok kafası karışıyor

benim 15 aylık kızım cerebral palsi hastası ona 6 yaşına kadar balık yağı verilecek...
25 aylık oğlum çok şükür sağlıklı ona da kış aylarında verip yaz aylarında ara vereceğiz...

Sadece yazın kullanmadık havalar sıcak diye kullanıdrmadı doktorumuz.
Nerden duymuştunuz ki?
Ben böyle duyumlara hiç inanmam bu konuda eğitim almış bir doktorumuz var,ne derse o bende..

Duyumum zaten ayşe teyzeden değil , yine doktorlardan. Mesela hamile iken gerek yok demişti doktorum. Zaten uzun süreli kullanımı iyi değil gibi konuşmuştuk. Balık yerine ceviz vs. tarzı kuruyemişler yiyerek de o açığı kapatırsın demişti. Bilmiyorm belki bebeklerde lazımdır veya sorun olmuyordur. Balık yedikten sonra ekstra balık yağına ne gerek var diye de düşünüyorum ben.

Son düzenleme:

Bizim doktor genel olarak kalsiyum ağırlıklı beslenme taraftarı, bir de 4-5 diş birden çıkmaya başlamış belki ondan vermiştir.

benim 15 aylık kızım cerebral palsi hastası ona 6 yaşına kadar balık yağı verilecek...
25 aylık oğlum çok şükür sağlıklı ona da kış aylarında verip yaz aylarında ara vereceğiz...

O hastalık hakkında bilgim yok ama geçmiş olsun canım.

bizimde danıştıktan sonra 5 dişimiz birden çıktı ama doktorumuz vermedi yinede her doktor farklı düşünüyor demekki buradan bunu anlıyorum açıkçası çok fazlada ilaç takviyesini sevmiyorum çocukları şimdiden bu kadar ilaca vitamine boğmak ne kadar doğru bilemiyorum dediğiniz gibi mesela balık yiyen bi çocuğun balık yağına çok ihtiyacı var mıdır kalsiyumu da besinlerden alsa daha iyi bence herşeye ilaç ilaç çok sağlıklımıdır iyi düşünmek lazım sanırım

Evet ben de ilaç taraftarı değilim. Yine de sorguluyorum bazı şeyleri. Bakalım 1 ay geçsin daha ayrıntılı şeyler soracağım doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…