Visanne ilacı kullananlar lütfen yardım edin

aysegulgoksahin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
10
2
34
:KK50:Arkadaşlar sol yumurtamda 3 cm çikolata kisti oluşmuş doktor 3 aylık ilaç (visanne) tedavisi önerdi. 1 ay dır kullanıyorum ama şişkinlik, ara kanama ve psikolojik sıkıntılarım var. Bugün ağlayarak dr aradım başka ilaç veremem dedi. nolur kullananlar tavsiyelerinizi bekliyorum:KK50:

:KK50:Arkadaşlar sol yumurtamda 3 cm çikolata kisti oluşmuş doktor 3 aylık ilaç (visanne) tedavisi önerdi. 1 ay dır kullanıyorum ama şişkinlik, ara kanama ve psikolojik sıkıntılarım var. Bugün ağlayarak dr aradım başka ilaç veremem dedi. nolur kullananlar tavsiyelerinizi bekliyorum:KK50:

15 gün soğan suyu kullan günde iki kez eger mide sorunun yoksa,miiss gibi yapar kist mist miyom falan kalmaz:))

Ben dk.hapi ile kullandigimdan hic kanama vs olmadi adette gormuyorsun zaten oyle. Ama dedigin gibi etkiler olmadi sukur bende.Ilaci bbıraktıktan snra adetten sonrada surekli bir lekelenmem var .

Ben dk.hapi ile kullandigimdan hic kanama vs olmadi adette gormuyorsun zaten oyle. Ama dedigin gibi etkiler olmadi sukur bende.Ilaci bbıraktıktan snra adetten sonrada surekli bir lekelenmem var .

bende yen etkisi çok oluyor, menepozun etkierini yaşıyormuşum yani :KK43:

çok teşekkür ederim cevabınız için, soğan suyunu sabah aç karnına mı içmem gerekir. bide ölçüsü nedir ?

Günde 2 bardak sabah akşam.çalışıyorsan eve gelince bir de yatmadan evvel. 1, 5 su bardağı suya 1 ortaboy soğan ama sarı soğan olacak öyle bembeyaz ya da kkırmızı değil.kaynayan suyun içine at.kısık ateşte 5 dk kaynat içinde beklet 5-10 dk ılıktan sıcağa yakın bi sıcaklıkta iç.kesinlikle soğuk içilmeyecek.şifa olsun inşallah...

bende de çikolata kisti var.15 gün boyunca uyguladım soğan suyu kürünü.adet dönemi bittikten 5 gün sonra 15 gün boyunca öğle akşam aç karına içtim burnumu tıkaya tıkaya,midem bulana bulana :KK43: ptesi günü bitti 15. günüm ve aynı gün hastaneye gittim.doktor de 23x37 mm büyüklüğünde çikolata kisti var dedi ve visanne habı vedi bana da.anlayacağınız hiç bi etkisi olmamıs bana :KK17: visanne habına gelince,bende de baş dönmesi ve mide bulantısı oluyo,ama reçetenin yan etkilerinde okudum,olabilirmiş.Allahım cümlemiz acil şifalar versin.

Ben visanne kullanıyorum 3 aydır..Dr bi kaç hastasında başarılı sonuç aldığını söyledi..Açıkçası ben de memnunum..en son cektrdigm ultrasonu doktoruma gösteremedim ama çeken doktorun dediğine göre öncekinden biraz daha küçükmüş.. Visanne için çikolata kistinde etkili diye duydum..
Ara kanama ben de visanne öncesinde de vardı.Visanne ile birlikte ilk ay arttı..Diğer aylarda azaldı..Benim tahminim çikolata kistinin içindeki o sıvı akıyor ve böylece küçülüyor..Dr da böyle birşeyler anlatmıştı..
Size tavsiyem hiç kafanıza takmadan bu lacın Allah'ın izni ile iyi geleceğine inanın..Geçmiş olsun..

bende de çikolata kisti var.15 gün boyunca uyguladım soğan suyu kürünü.adet dönemi bittikten 5 gün sonra 15 gün boyunca öğle akşam aç karına içtim burnumu tıkaya tıkaya,midem bulana bulana :KK43: ptesi günü bitti 15. günüm ve aynı gün hastaneye gittim.doktor de 23x37 mm büyüklüğünde çikolata kisti var dedi ve visanne habı vedi bana da.anlayacağınız hiç bi etkisi olmamıs bana :KK17: visanne habına gelince,bende de baş dönmesi ve mide bulantısı oluyo,ama reçetenin yan etkilerinde okudum,olabilirmiş.Allahım cümlemiz acil şifalar versin.
Soğan kürü bana da iyi gelmedi..4cm olan kistimi öğrendikten sonra kullandım..sonra dr.a gittiğimde 6cm olduğunu öğrendim.. Herkeste etkisi aynı olmayabilir..
Visanne için o yan etkileri doktorum aynen bana söyledi..Bu nedenle akşam yatmadan önce almamı tavsiye etti.Hamdolsun bu yan etkileri hissetmedim..

Arkadaslar yazınızı okudum lütfen banada yardımcı olun.:KK43:
Ben cok sancım oldugundan adetliyken doktora gittim endometriozis dendi ve visanne verdi.
Kist varsa göremem dedi en az 6ay kullanacaksın dedi.
Kisti görebilmek için amaliyat şart dedi.
Ben bir ay kullandım sancım gitti .
Ama....aşırı göğüs agrısı yaptı uyutmuyordu.
Depresyona girdim tüm gün uyuyordum.
Kilo aldım vs vs
Başka doktora gittim 2.5cm kistin var dedi.
D. Kontrol hap başladım. Derken ikinci hafta acillik oldum kistim patlamış.
Şuan d.kontrol h. Ile devam ediyorum ağrılarım geçmedi.hergünüm aglayarak geçiyor.
Neyapacagımımşaşırdım başka kistlerimdemi var.
Cevrem cocuk yap geçer diyor bir değil iki değil kimi görsem bunu söylüyor.
Doğruluk payı varmı bilmiyorum.
Açıkcası bu sancıyı çekene kadar ikinci cocuğu yaparım daha iyi

Arkadaslar yazınızı okudum lütfen banada yardımcı olun.:KK43:
Ben cok sancım oldugundan adetliyken doktora gittim endometriozis dendi ve visanne verdi.
Kist varsa göremem dedi en az 6ay kullanacaksın dedi.
Kisti görebilmek için amaliyat şart dedi.
Ben bir ay kullandım sancım gitti .
Ama....aşırı göğüs agrısı yaptı uyutmuyordu.
Depresyona girdim tüm gün uyuyordum.
Kilo aldım vs vs
Başka doktora gittim 2.5cm kistin var dedi.
D. Kontrol hap başladım. Derken ikinci hafta acillik oldum kistim patlamış.
Şuan d.kontrol h. Ile devam ediyorum ağrılarım geçmedi.hergünüm aglayarak geçiyor.
Neyapacagımımşaşırdım başka kistlerimdemi var.
Cevrem cocuk yap geçer diyor bir değil iki değil kimi görsem bunu söylüyor.
Doğruluk payı varmı bilmiyorum.
Açıkcası bu sancıyı çekene kadar ikinci cocuğu yaparım daha iyi

çok çok geçmiş olsun..Rabbim acil şifalar versin..Bence böyle ciddi hastalıklarda tek bir doktora bağlı kalmamak gerekiyor..Olabildiğince araştırılıp fazla doktora gidilmeli..çünkü bi doktorun gözden kaçırdğını bir başkası görebiliyor..anlamadığım kisti nasıl göremiyor..Kisti görebilmem için 6 ay visanne kullan ne demek anlamadım..Benim doktorum ultrasonda 6cm kist gördü..Bu kistin küçülmesi için visanne verdi..Ve hamdolsun faydasını gördm..
Çikolata kistim oldugunu söyleyen başka bi doktor bana da bekar olduğum halde evlenn çocuk yapın dedi..Genelde çocuk öneriliyor..2.5 cm çok büyük değil aslında acaba patlamasını tetikleyen ne oldu :KK43: siz bi araştırın ve önerilen başka doktorlara da gidin bi..

çok çok geçmiş olsun..Rabbim acil şifalar versin..Bence böyle ciddi hastalıklarda tek bir doktora bağlı kalmamak gerekiyor..Olabildiğince araştırılıp fazla doktora gidilmeli..çünkü bi doktorun gözden kaçırdğını bir başkası görebiliyor..anlamadığım kisti nasıl göremiyor..Kisti görebilmem için 6 ay visanne kullan ne demek anlamadım..Benim doktorum ultrasonda 6cm kist gördü..Bu kistin küçülmesi için visanne verdi..Ve hamdolsun faydasını gördm..
Çikolata kistim oldugunu söyleyen başka bi doktor bana da bekar olduğum halde evlenn çocuk yapın dedi..Genelde çocuk öneriliyor..2.5 cm çok büyük değil aslında acaba patlamasını tetikleyen ne oldu :KK43: siz bi araştırın ve önerilen başka doktorlara da gidin bi..

Teskr ederim yorumun için .
Ben hiçbirşeyi anlamadım bu hastalıktan
Üç dört aydır sancı çekiyorum
D.kontrol habı yavaş etki edermiş dedi doktorum.buarada bu ikinci doktorum:KK43:
Iki aydır bel agrısı adet sancısı çekiyorum.
Üç aydır adetlerim 20günden aşağı sürmüyor
Tükendim resmen
Bayan akrabalar bazı bitkileri önerdiler ama korkuyorum sancı cok fena oluyo
Birbaşka doktora daha gitmeye karar verdim
Bakalım
Peki Sizdede visanne yan etki yaptı mı nezamandır kullanıyorsunuz
Çok ağır bi ilaç

Teskr ederim yorumun için .
Ben hiçbirşeyi anlamadım bu hastalıktan
Üç dört aydır sancı çekiyorum
D.kontrol habı yavaş etki edermiş dedi doktorum.buarada bu ikinci doktorum:KK43:
Iki aydır bel agrısı adet sancısı çekiyorum.
Üç aydır adetlerim 20günden aşağı sürmüyor
Tükendim resmen
Bayan akrabalar bazı bitkileri önerdiler ama korkuyorum sancı cok fena oluyo
Birbaşka doktora daha gitmeye karar verdim
Bakalım
Peki Sizdede visanne yan etki yaptı mı nezamandır kullanıyorsunuz
Çok ağır bi ilaç

Est ne demek..Keşke yorum dışında elimden başka bir şey gelse..
Tahmin edebiliyorum dayanılmaz ağrılar ve uzun süren adet dönemleri..Zaten insanın psikolojüsini altüst eder hem bedenen hem ruhen sancı çeker insan.. Ama mutlaka bir şifası bir dermanı vardır bu hastalığın da..Allah şifasını da verir mutlaka ama iş o şifa vesilelerini bulmakta :KK43:
Herkes yardımcı olmaya çalışır belki faydalı olur diye ama o bitkiler de bazen her insanda aynı etkiyi göstermeyebiliyor. Mesela soğan kürünü herkes şiddetle tavsiye ederken ben hic faydasını görmedm hatta bennce bana hiç iyi gelmedi :KK43:
İnsana çok zor gelebiliyor sürekli doktora gitmek farklı doktorlara aynı şeyleri anlatmak..Ama birisi birşey yakalıyor ve faydasını görüyorsunuz..Ben belki en az 6 farklı doktora gittim.. ve bana birisi en son 17 cm olmuş kistin ameliyat için gerekli tahlilleri yaptır dedi..Düşünebiliyor musunuz 17 cm..dünya başıma yıkıldı..patlar mı diye yürümekten korkuyordum..Ama başka bir dr.a gittiğimde o doktorun yanlış gördğnü aslında 2 cm bile olmadğını söyledi..
Visanne Allah'ın izniyle iyi geldi bana..Doktor yan etkileri olabilir dedi..Mide bulantısı ateş basması ggibi..o yüzden yatmadan önce iç bulantıyı hissetmezsin dedi. O şekilde kullandım ve hiç rahatsız etmedi beni..Hatta 3 ay kadar kullandım..Siz de yan etkileri neler oldu?

arkadaşlarbenimde 60-40 mm sol yumurtalığımda çikolata kistim var. bende şuan visanne kullanıyorum.ama daha yeni başladım çünkü yeni öğrendim.5.günüm ilaca başlayalı.haziranda 1 yıl olcak evliliğime.fakat aralıktan itibaren korunmamaya başlamıştık zaten.yani şuan 6. ayımdayım .çoğu arkadaşın biçok sıkıntısı var bu konuda gördüğüm kadarıyla.benim adetim düzenliydi ve herhangi bi sancım sıkıntımda olmadı.sadece 6 aydır bi hamileliğim olmadı acaba bi sıkıntı mı var diyerek öylesine doktora gittim zaten.ki gittiğimde iyi olmuş çikolata kistine rastladım malesef.sanırım benimki daha küçük ama büyüme ihtimalide vardır illaki.umarım tez zamanda hepimiz sıkıntılarımızdan kurtuluruz ve dileğimize evlat sahibi olmaya kavuşuruz.

ben soğan kürünüde denemek istiyorum.ama ilaçla birlikte kür yapılması ne kadar doğru olur bilemiyorum açıkcası.ebe olan ablam bence ikisini aynı anda kullanma dedi.fakat bende hemen kurtulmak istiyorum ..sizce ne yapmam gerekir.başlasam mı soğan kürünede ?

Est ne demek..Keşke yorum dışında elimden başka bir şey gelse..
Tahmin edebiliyorum dayanılmaz ağrılar ve uzun süren adet dönemleri..Zaten insanın psikolojüsini altüst eder hem bedenen hem ruhen sancı çeker insan.. Ama mutlaka bir şifası bir dermanı vardır bu hastalığın da..Allah şifasını da verir mutlaka ama iş o şifa vesilelerini bulmakta :KK43:
Herkes yardımcı olmaya çalışır belki faydalı olur diye ama o bitkiler de bazen her insanda aynı etkiyi göstermeyebiliyor. Mesela soğan kürünü herkes şiddetle tavsiye ederken ben hic faydasını görmedm hatta bennce bana hiç iyi gelmedi :KK43:
İnsana çok zor gelebiliyor sürekli doktora gitmek farklı doktorlara aynı şeyleri anlatmak..Ama birisi birşey yakalıyor ve faydasını görüyorsunuz..Ben belki en az 6 farklı doktora gittim.. ve bana birisi en son 17 cm olmuş kistin ameliyat için gerekli tahlilleri yaptır dedi..Düşünebiliyor musunuz 17 cm..dünya başıma yıkıldı..patlar mı diye yürümekten korkuyordum..Ama başka bir dr.a gittiğimde o doktorun yanlış gördğnü aslında 2 cm bile olmadğını söyledi..
Visanne Allah'ın izniyle iyi geldi bana..Doktor yan etkileri olabilir dedi..Mide bulantısı ateş basması ggibi..o yüzden yatmadan önce iç bulantıyı hissetmezsin dedi. O şekilde kullandım ve hiç rahatsız etmedi beni..Hatta 3 ay kadar kullandım..Siz de yan etkileri neler oldu?

maalesef..bende ciddi yan etkileri yaptı ..meme ağrısı çok siddetliydi..birde önce uykuyla başlayan depresyonla son bulan bi döneme girdim.onu kullanırken ağrılarım geçti ama pskologluk oldum..sonra ilaçtan olduğnu ilacı bırakmamı sylediler..bırakınca rahatladım ama sancım geri döndü:KK43:

selam kızlar.
bende de 8cm lik kist var. visanne kullanıyorum ve 3. kutu bitmek üzere.bitince kontrolüm var.eğer küçülme olmussa tüp bebek tedavisine geçilecek.
ilacı bıraktıktan ne kadar sonra adet oldunuz.izinlerimi ayarlamam lazım

Arkadaşlar bende de 5 cm kist var, yaklaşık 20 gündür kullanıyorum, doktor adet görmiceksin dedi ama ben normal adet gördüm, lekelenme değil. bu normal mi acaba ya????
doktora ulaşamadım, pazartesi kontrole gitcem. farklı bi doktora da görünmek istiyorum, visanneye devam eder mi acaba, malum 3 ay devam ediliyo ya..

Bende derin infiltratif endometriozis var, bağırsak endometriozisi. Bu arda iki ağır ameliyat geçirdim. Ben bu ilacı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve hiç adet görmedim. İlaca vücudum alıştım sanırım. Tabi ki ilk başlarda ağlama krizleri, bunalmalar, herşeyden sıkılma. Kısacası depresyon. Şikayetlerim halen ara ara devam etse de ayak uydurdu sanırım. Bu ilaç hayat kurtarıyor, ama yıpratıyorda, sanırım rahatsızlığımdan dolayı çooooooooook uzun bir süre visanne ve ben arkadaş olacağız :)))
Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar bende de 5 cm kist var, yaklaşık 20 gündür kullanıyorum, doktor adet görmiceksin dedi ama ben normal adet gördüm, lekelenme değil. bu normal mi acaba ya????
doktora ulaşamadım, pazartesi kontrole gitcem. farklı bi doktora da görünmek istiyorum, visanneye devam eder mi acaba, malum 3 ay devam ediliyo ya..

Visannenin etkileri her hastada farklı olabilir..kimi adt görmezken kimi de adet görebilir demişti doktorum.. son durumun nedir

Bende derin infiltratif endometriozis var, bağırsak endometriozisi. Bu arda iki ağır ameliyat geçirdim. Ben bu ilacı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve hiç adet görmedim. İlaca vücudum alıştım sanırım. Tabi ki ilk başlarda ağlama krizleri, bunalmalar, herşeyden sıkılma. Kısacası depresyon. Şikayetlerim halen ara ara devam etse de ayak uydurdu sanırım. Bu ilaç hayat kurtarıyor, ama yıpratıyorda, sanırım rahatsızlığımdan dolayı çooooooooook uzun bir süre visanne ve ben arkadaş olacağız :)))
Çok geçmiş olsun.

Adetten kesilme olduğu için menopoz etkileri vücutta görülebilirmiş..Ama dediğiiz gibi gerçekten iyi bir ilaç..geçmiş olsun ..

X