- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 83
- 31
- Konu Sahibi wassermeloneblume
-
Sanmıyorum klozete oturmakla , kapı tokmağı tutmakla hastalık bulaşsin. Sonuçta hepimiz umumi tuvaletleri kullanıyoruz.
Hiç vesvese yapma,bişey olmaz:)
Hos olmuyor o zamn ama scrayabilirAvm lerde ara sıra tuvaleti kullanıyorum. Klozete oturmadan hafif havada yapıyorum ben hepzor değil aslında havada yapmak neden oturuyorsunuz? Komik oldu havada yapmak yazınca ama ben evim dışında kimsenin tuvaletine oturmadım hiç.
Merhaba arkadaslar,
Hemen konuya gireyim.Vucudunda virus bulunan birinin (sonradan duyduk) tuvaletini kullandım.Cok sıkışmıştım diger tuvaletler doluydu.mecbur girdim.Baslikta da belirttigim gibi korona virusu degil bu,ama ishale kusmaya ve agir sonuclara sebebiyet veren bir virus bu.
Oturmadan kapagini sildim.Eve gecince de camasirimi faln degistirdim.Sicak suyla temizledim o bolgemi.
Sorum şu; bana gecme yada baskalarina gecme riski var mi?dokundugu yerlere mutlaka dokunmusumdur.Allah korusn oyle bir durum olsa belirtilet kac günde çıkar.Ne yapmam gerekir bundan sonra.
Dipnot: Bu aralar psikilojim cok hassas.Lutfen yazarken dikkatli olurmusunz.Herseye stres yapmaya başladım.
Avm lerde ara sıra tuvaleti kullanıyorum. Klozete oturmadan hafif havada yapıyorum ben hepzor değil aslında havada yapmak neden oturuyorsunuz? Komik oldu havada yapmak yazınca ama ben evim dışında kimsenin tuvaletine oturmadım hiç.
Kapan kisiOhoooo dediğin gibi, eğer o şekilde bulaşsaydı hepimiz çoktan bilumum hastalık kapmıştık :)
Hayır ama hastanelik olmusrotavirus mu?
Bilmiyormuş oda sonradan ogrenmis belirtiler çıkıncaBir dünya virüs var ve her virüsün bulaşma yolu farklı. Hangi virüs bu?
Ayrıca o kişi hastalığının bulaşıcı olduğunu bilmiyor mu niye sizi uyarmadı?
Yani soyle soyleyeyim,hani bu ciddi sonuclara sebebiyet veren bakteriler var ya salmonella vs.bunun gibi busey sanirim.Acikcasi tam sormadim.Ama tedirginim yani sonucta ayni wcyi kullandim ve basit bir bakteri veya virus degilVirüse bağlı
Bazı hastalıklar cinsel yolla bulaşır tuvalettende bulaşabilir bu sebeple
Bazıları yiyecek içeceklerle bulaşır
Eğer yiyecek kaynaklı bir hastalıksa wcden bulaşmaz tabi kurallara uyarsak
Ayrıca nasıl bi virüs bu bakteri olmasın sakın o
Adını söyleyinde bilelim merak ederim
hbv wcyle ya da ağızdan bulaşmaz, kan ya da cinsel yolla bulaşır.Ablam evimize sürekli gelen kuzenimizden HBV virüsü kapmış ve çok zor günler geçirmiştik. Ama bu kuzen bize sürekli geliyordu ve beraber yemek yiyip evin de tuvaletini kullanıyordu. Sizinki tek bir görüşmeymiş. İnşallah bir sıkıntı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?