• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Virüslü kişinin(korona değil)tuvaletini kullanmak

wassermeloneblume

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
1.032
1.116
83
31
Merhaba arkadaslar,
Hemen konuya gireyim.Vucudunda virus bulunan birinin (sonradan duyduk) tuvaletini kullandım.Cok sıkışmıştım diger tuvaletler doluydu.mecbur girdim.Baslikta da belirttigim gibi korona virusu degil bu,ama ishale kusmaya ve agir sonuclara sebebiyet veren bir virus bu.
Oturmadan kapagini sildim.Eve gecince de camasirimi faln degistirdim.Sicak suyla temizledim o bolgemi.
Sorum şu; bana gecme yada baskalarina gecme riski var mi?dokundugu yerlere mutlaka dokunmusumdur.Allah korusn oyle bir durum olsa belirtilet kac günde çıkar.Ne yapmam gerekir bundan sonra.

Dipnot: Bu aralar psikilojim cok hassas.Lutfen yazarken dikkatli olurmusunz.Herseye stres yapmaya başladım.

Sanmıyorum klozete oturmakla , kapı tokmağı tutmakla hastalık bulaşsin. Sonuçta hepimiz umumi tuvaletleri kullanıyoruz.
Hiç vesvese yapma,bişey olmaz:)

Ohoooo dediğin gibi, eğer o şekilde bulaşsaydı hepimiz çoktan bilumum hastalık kapmıştık :)

Avm lerde ara sıra tuvaleti kullanıyorum. Klozete oturmadan hafif havada yapıyorum ben hep🤔🤔 zor değil aslında havada yapmak neden oturuyorsunuz? Komik oldu havada yapmak yazınca ama ben evim dışında kimsenin tuvaletine oturmadım hiç.
Hos olmuyor o zamn ama scrayabilir

Virüsüne göre değişir.
Dokunmayla bulaşan bir virüs ise tuvaletten sonra elinizi yıkadıysanız kendinizi epey epey korursunuz, hele yemekten önce de elinizi temizliyorsanız daha garanti.

Havadan bulaşan birşeyse tabi el yıkamanın etkisi az havalandırmaya bakmak lazım.

Kan vs ile bulaşıyorsa ise imkansız.

Bir de her hastalığın bulaşıcılığı farklıdır, her virüsün dış ortamlara dayanma gücü farklıdır. Mesela covidlerin hepsi havadan bulaşsa da Delta varyantı daha hızlı yayılıyor diğerlerinde ise bu süreç çok daha yavaş.

Yani dokunmayla bulaşıyormuş aman kapı koluna dokundum kesin bulaştı bu diye birşey yok. Bu bir süreç. Bahsettiğiniz virüsü bilmediğimiz için bu konuda bilgi veremiyoruz doktora sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaslar,
Hemen konuya gireyim.Vucudunda virus bulunan birinin (sonradan duyduk) tuvaletini kullandım.Cok sıkışmıştım diger tuvaletler doluydu.mecbur girdim.Baslikta da belirttigim gibi korona virusu degil bu,ama ishale kusmaya ve agir sonuclara sebebiyet veren bir virus bu.
Oturmadan kapagini sildim.Eve gecince de camasirimi faln degistirdim.Sicak suyla temizledim o bolgemi.
Sorum şu; bana gecme yada baskalarina gecme riski var mi?dokundugu yerlere mutlaka dokunmusumdur.Allah korusn oyle bir durum olsa belirtilet kac günde çıkar.Ne yapmam gerekir bundan sonra.

Dipnot: Bu aralar psikilojim cok hassas.Lutfen yazarken dikkatli olurmusunz.Herseye stres yapmaya başladım.

rotavirus mu?

Virüse bağlı
Bazı hastalıklar cinsel yolla bulaşır tuvalettende bulaşabilir bu sebeple
Bazıları yiyecek içeceklerle bulaşır
Eğer yiyecek kaynaklı bir hastalıksa wcden bulaşmaz tabi kurallara uyarsak
Ayrıca nasıl bi virüs bu bakteri olmasın sakın o
Adını söyleyinde bilelim merak ederim 😁

Ablam evimize sürekli gelen kuzenimizden HBV virüsü kapmış ve çok zor günler geçirmiştik. Ama bu kuzen bize sürekli geliyordu ve beraber yemek yiyip evin de tuvaletini kullanıyordu. Sizinki tek bir görüşmeymiş. İnşallah bir sıkıntı olmaz.

Dikkat etmişsiniz, yeterince önlem almışsınız zaten ama bağışıklığınızı da hafife almayın. Bazı insanların bağışıklığı bordo bereli gibi maşallah, gördüğü yerde indiriyor virüs bakteri ne varsa.

Avm lerde ara sıra tuvaleti kullanıyorum. Klozete oturmadan hafif havada yapıyorum ben hep🤔🤔 zor değil aslında havada yapmak neden oturuyorsunuz? Komik oldu havada yapmak yazınca ama ben evim dışında kimsenin tuvaletine oturmadım hiç.

Valla ben de öyle yapıyordum eskiden. Hayatta oturmazdım.
Hamileyken onu yapamadım bacaklarım çok acıdı. Sanırım kilo problemi olan kişilerde de ağırlık merkezi öne çekiyor.

Bir dünya virüs var ve her virüsün bulaşma yolu farklı. Hangi virüs bu?
Ayrıca o kişi hastalığının bulaşıcı olduğunu bilmiyor mu niye sizi uyarmadı?

Virüse bağlı
Bazı hastalıklar cinsel yolla bulaşır tuvalettende bulaşabilir bu sebeple
Bazıları yiyecek içeceklerle bulaşır
Eğer yiyecek kaynaklı bir hastalıksa wcden bulaşmaz tabi kurallara uyarsak
Ayrıca nasıl bi virüs bu bakteri olmasın sakın o
Adını söyleyinde bilelim merak ederim 😁
Yani soyle soyleyeyim,hani bu ciddi sonuclara sebebiyet veren bakteriler var ya salmonella vs.bunun gibi busey sanirim.Acikcasi tam sormadim.Ama tedirginim yani sonucta ayni wcyi kullandim ve basit bir bakteri veya virus degil

Ablam evimize sürekli gelen kuzenimizden HBV virüsü kapmış ve çok zor günler geçirmiştik. Ama bu kuzen bize sürekli geliyordu ve beraber yemek yiyip evin de tuvaletini kullanıyordu. Sizinki tek bir görüşmeymiş. İnşallah bir sıkıntı olmaz.
hbv wcyle ya da ağızdan bulaşmaz, kan ya da cinsel yolla bulaşır.

Back