vidalı diş teli uygulaması

Elviiina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014
32
21
merhaba arkadaşlar. benim sorunum alt ve üst çenedeki dişlerin dışarı eğilimli olması. ve üst dişlerimin büyük olması. üst çenemde çarpık dişim yok sadece ön dişim hafif yamuk. rahatsızlığım ise dişlerim fazla büyük ve gülerken damağımda gözüküyor, yüzümde ufak ve damağımda gözükünce dişlerimin dışarı eğimi ve fazla büyüklüğü belli oluyor, ayrıca dudağımı da dışarı doğru ittiriyor dişlerim rahatsız oluyorum.
doktora gittim, gittiğim yerde 2 doktor var birlikte tedavimi üstleneceğini söylediler. üst damağıma 2 tane vida takılacakmış. vida işlemi eskiden takılan lastiklerin yerini tutuyormuş. hem daha hızlı ilerliyor hem de daha kolay oluyor. çıkarttığımız zamanda 2 haftada tamamen kapanır dedi.
dişler damağıma gömülerek ( boyları kısalacak biraz) geri doğru alınacak. fakat bu işlem için de alt+üst çenede 4 tane dişim çekilecek ( köpek dişinin arkasındakiler). tedavi süresi olarak ta tahmini 2 yıl olarak söyledi.
doktorum bence dişlerin çarpık değil, orta yaşlarda dudağın zaten düşecek normale göre daha genç gözükürsün, 2 yıl bu tedaviyi olma diyor. fakat profil görüntümden çok rahatsızım yıllardır
daha önce buna benzer bir sorunu olup tedavi olan arkadaşlar var mı acaba ? bu yaza telimi taktırmayı düşünüyorum , tam olarak ta emin olamıyorum maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…