Vicdanm...

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Yıllar önceydi bilmem hangi yıl,canım sıkkın kapışmışız en sevdiğim arkadaşımla. Haklıydım kendimce çok haklıydım...Yatıyor uyuyorum...Gecenin bilmem hangi saatinde içimden bir şey öyle dürtüyor ki beni,kalkıyorum ne oluyor diye dolanıyorum,yatıyorum...Uyku yok,ertesi gece,daha ertesi dürtmeler devam ediyor...Beni rahatsız eden o şey ne diye düşünürken buluyorum.. Arkadaşımı özlemiştim ona karşı haksızmıyım acaba çözmeliydim bunu...Gittim uzun uzun sinirlenmeden derinlere inerek konuştuk Ben haksızdım kabul ettim.. Yanlış yapmış,yanlış karar vermişim... Çok mutluydum çözümlediğimize Sarıldık öyle bir sarıldık ki..Kopmamacasına..Akşam huzur içinde uyudum.Bir el sırtımı sıvazlıyordu sanki
O gündür bugündür ne zaman yanlış kararlar versem, dürtülerek uyanıyor,ne zaman güzellikler yapsam sıvazlanıyordu sırtım...
Vicdandı bu evet vicdanım..Demek dinlemesem kendimi duymıyacaktım vicdanımın sesini...Bunu övünmek için yazmıyorum yaşanmışlık ve tecrübe...
Vicdan çok yakınımızda onu bilelim daimi dinliyelim.. Gençlikte çoğu zaman hep haklı görürüz kendimizi yanılınca yanıldığımızı,haksızlığımızı kabul edip özür dilemek küçültmez,büyütür bizi...
(Umarım nasihat olmamıştır.nasihatı sevmem ya...Gözünüze bakıp parmağımı gözünüze gözünüze sokmadan sadece yazmak istedim:):):)
Yeşilimin anılarından duyguları:çiçek:

insanlar vicdanlarının sesini dinledikçe huzur bulabilirler...ama keşke herkes vicdanlarının sesini dinlese ya da herkeste vicdan olsa...ama malesef herkes aynı değil...:çok üzgünüm:

eline sağlık canım...çok güzel anlatmışsın...:1yes2:

dimağ,ben teşekkür ederim seninde yüreğine sağlık yorumlarınızla beni mutlu ediyorsunuz..
minerwa sende sağol tatlım.elbet herkes aynı değil.yanıbaşımızdaki yüreğin varlığını keşfetsek herşey kolay olurdu...

sevgili lente canım benim ne güzel cevap yazmışsın duygulanmadım desem yalan
senin güzel yüreğin olduğunu biliyorum okuyup yorumlamandan belli..
beni çoşturup yazmamı desteklediğin için ben sana teşekkür ederim...
mutlu huzurlu sağlıklı günler diliyorum...

yeşilim canım, senınki gibi vicdanının sesini duyan insanlarla, karıştırsın Allah herbirimizi canımmmmm

karşı taraf haksızsa yapacak bir şey yok ısrar etmenin faydası olmuyor özgürkız hepsini yaşadık.ama haksızsan denemeye değer tatlım..

Yesilim iyi bir vicdan en rahat yastiktir derler cok severim bu sozu, basimi yastigima koydugumda iste o zaman vicdaniml basbasayim ve huzurla yatiyorum, seni cok iyi anliyorum ve takdir ediyorum, karsimizdakinin vicdansiz olusu, insanin kendi vicdanini oyle bir sizlatir oyle bir acitirki icimizi, oyle kalir birsey yapamayiz zaten vicdanimiz el vermez, susar baska birsey yapamayiz, sevgiyle kal

Muhakkak istemeden kirdigim kisiler olmustur hayatta,ama bir sekilde gönüllerini almisimdir...onlar sevdigim deger verdiklerimdi,yas olarak akranlarimdi anliyorlardi beni,birde benim icin sadece büyügüm oldugu icin saygi gösterdigim hic bir zaman karsilik vermedigim hürmetimde,konusmalarimda incitmedigim kisiler vardi...onlar saygisizligi hakkettilermi,haketmedilermi bilemiyorum,bildigim sey bugün o insanlar bu hayatta yok,ama vicdanim rahat,cünkü ben onlara bilmeselerde kendimce deger verdim...yalnis yapmadigimi simdi daha iyi anliyorum,cünkü sivazlaniyor sirtim...ablacim bu günlerde islerimin yogunlugu nedeniyle fazla ugrayamiyorum kusuruma bakma...ama inan aklim sende ve yazdiklarinda,firsatini bulunca hemen geliyorum...olsun bu yogunluk beni yormuyor,kaldi 4 gün...tesekkürler ablacim...sevgilerle...

ayşecik yağmur yorumlarınızla beni mutlu ettiniz ne güzel ifade etmişsiniz hislerinizi.. ben sizin gönlünüzü biliyorum ..teşekkürler..

vicdanım olmasa 1 haftadır rahat bir şekilde uyku çekior olurdum...
aslında herkes haklı olduğumu düşünüyorken gece içimdeki ses uymama izin vermior ilk defa vicdanımın sesini duymaMAZLIKTAN geldim ama olmadı aslında haksız sayılmam ama söledim tek kelime yüzünden rahatsızım sdc bu kelime için özürdiliycemm sadece kendim ve iç huzurum için ve bu yzaıyı okuduktan sonra kararımı verdim tşkler ablacım

celebrian,ceom sağolun yorumlarınıza..
ceom yararı olduysa ne mutlu bana.sen yüreğinin sesini dinle. doğru sesi bulacağından eminim.

insanlar vicdanlarının sesini dinledikçe huzur bulabilirler...ama keşke herkes vicdanlarının sesini dinlese ya da herkeste vicdan olsa...ama malesef herkes aynı değil...:çok üzgünüm:

eline sağlık canım...çok güzel anlatmışsın...:1yes2:

Bende çok üzgünüm minerwa ...Hele hele şu susuz yaz günlerinde suyu,bidonu zamlı satan..Ramazan yaklaşıyor,herşeye zam gelecek fakir fukara yine sucuk reklâmlarını seyredecek..Offf vicdansızlar..

Bazen bende Esime cok Vicdansizlik yaptigimi hissediyorum Ablacim..
Üzülüyorum sonra ama sonra kendimi su yüzüne cikarmak icin neler düsünüyorum..:asigim:

yakalandım,
kendimden kaçarken kendime,
yol göründü bana
yine vicdan denen kodese.

Yüreğine sağlık.Aynı anlattığın gibi bir olayı ben de yaşadım 3 yıl önce ve zor attım üzerimden. Hala aradabir gelir aklıma ve içim bir garip olur. O olaydan beri arkadaşlarıma karşı daha dikkatli davranıyorum.

Yeşilim yaşam prospektusu gibisin.Sıkıldıkça yazılarına koşuyorum.
Ne güzel anlatmışsın yine.Sadece alkışlamak istiyorum.

Yazdıgın her alıntıda her yaşanmışlıgından kendime bi pay çıkarıyorum, çok anlamı ve çok güzeller yeşilim yüregine saglık yerimseniben

Ceyhanlı,Airforce,Tuliana,Azem
Bende sizin yorumlarınıza bayılıyorum.. Teşekkürler,sevgiler

Benimde Vicdanim Rahat Ablacim Eşimden Ayrildim Ama Ben Elimden Geleni Yaptim O Yüzden Rahat Vicdanim

X