vicdan:(

akan's minicik bebeğini güle güle sağlıklarla büyüt...bol bol sütünü ver ve onu bağrına bas, şükürler et...et ki, arkanı yaslıyacağın dağ gibi kocan ve bebeğinle evindeki huzurunuzu hiç kimse bozamasın...eşininin bu sağlam duruşunu çok taktir ettim, benimde evlensin beni babaanne yapsın diye gözünün içine baktığım bir oğlum var bunu görüpte değerini bilmeyenlerin yüreğini ve vicdanını hiç anlayamıyorum...nedir bu kaynana mağduru gelinler ve dolasıyla erkeklerin hali... yazık çok yazık...

nerede yaşar bu kaynana, onu bulup yüzüne haykırasım geldi, çocuklarımızı biz doğurup büyütmüş olsak da, hayat onların hayatı, çekin ellerinizi üstlerinden..hele ki evlenip çoluk çocuğa karışmışlarsa.

ne güzel yaa. eşinin sana öyle sarılıp konuşması çok hoşuma gitti allah bozmasın mutluluğunu. sende yanında artık annesi lafını açma boşver. arada kalıcak mecbur ama iyi olmuş tavrını koyman. okadar parayı alıp napıcaklarmış. hamileyken bi aramamış sormamış. şimdide torunu ayağına istiyo olduuuuuuuuuuuu

çok teşekkürler abuela güzel sözlerin için iyiki buraya yazmışım iyiki sizlerle dertleşmişim ilk kez dün gece rahat bir uyku çektim vicdanım sızlamadı.kendime haksızlık etmişim bunu anladım sayenizde.Allah sanada babaanne olmayı nasip eder inşallah canım benim.sen haykırsan bile o senden daha fazla bağırır haklı çıkartır kendini.malesefki mücadele etmek zorundayım keşke biraz ılımlı olsaydı bebeğimde dede babaanne kavramı olsaydı ama sanmıyorum artık dediğin gibi bebeğime ve kocama odaklanmalıyım.emmek istemeyen bebişim bugün emdi günler sonra:)) bu arada oğluşuna mutlu sağlıklı ömürler dilerim abuelacım

Son düzenleme:

evet amin çikom eşim sağolsun bütün acı günleri unutturdu gerçekten hiç beklemiyordum ama çok mutlu oldum .dayanamadım artık yoksa muhatap olmazdım bebeğimi oraya getirtmek isteyince artık tahammülüm kalmadı çünkü havalar malum buz gibi yollarda sefil olurduk gerçi eşim gelemeyiz demişti yinede muhatap olmamam gerekirdi ama sürekli eşimin kafasına bişiyler sokmasından bıktım usandım.yollarda mama yapmak emzirmek altını değiştirmek kolaymı anneler.hamileyken asla aramadı 2 aylık hamileydim bebeği kaybetmem için neler yaptı çok şükür bişiy olmadı ama eşimle çok kavga etmemize sebep oldu.hamilelik dönemim çok kötü geçti kaç kere boşanmaya kalktık bir defa anneme bile gönderdi eşim kendini toparla diye ama eninde sonunda anladı kimin ne olduğunu duymasaydı söylediklerini yine beni suçlardı Allah büyük işte.parayı ne yapıcak bilmiyorum sanırım ev yaptıracaklarmış gelir diye korkuyorum hala

iyi i insan olsa kv üzülde kendinizden uzaklaştırman iyi olmuş gelsede mesafeli ol bence yakınlığı zarar getirir insana öylesinin. senin yeni torunun olmuş. bi sor çocuğuna oğlum geçinebiliyomusun ne durumdasınız hani veremiyosundur belki anlarım ama bir manevi desteğin olsun oda yok. anlamıyorum böyle insanları. ebnimde çocuğum var çıkar kapısı olsun diye doğurmadımki. sizmi onların annesi babasısınız onlarmı sizin. sen boşver üzme kendini yiyi yapmışsın ama çokta dile getirip eşinin moralini bozma.

artık olan olmuş ama ben sizin yerinizde olsam evimde istemiyorum sizi demezdim..çok ağır bir laf gibi geldi bana..çünkü bu laftan sonra artık yüzyüze bakmanız imkansız bence..bu cümlenin telafisi yopk.evet kayınvalidenizde size laf etmiş olabilir, ama herkes kendi dediğinden sorumludur..o onun terbiyesliği keşke siz böyle birşey söylemeseydiniz sonuçta o ev sadece sizin veinizde değil oğlununda evi gerçekten..ama madem olan olmuş artık düşünmeyin madem..

aslında haklısınız ama dediğiniz gibi olan oldu süt veren bir kadın olarak bende anlayış bekliyorum bazen üstelik burada yaptılarının bir kısmını anlattım .birde hamileyken olanları konuşsak siz bile nefret ederdiniz .netice olarak bir anneye (her ne kadar annelik görevlerini yapmamış olsada)bu şekilde davranmamalıydım bu beni bile rahatsız etti uykularım kaçtı ve sütüm kesildi peki onunda beni düşünmesi gerekmezmiydi sizce yeni doğum yaptı sütü kesilir bunalıma girer diye çünkü o saldırmasaydı ben muhatap olmayacaktım ben kayınpederimle konuşuyordum o arkadan sürekli laf attığı için olay patladı :)

saygı değer kardeşim sakın kendini suçlama yazdıklarını okudum
keşke bende senin gibi içimdekilerini yüzlerine haykıra bilseydim hep eşim tarafından engellendim çünki suçsuz olduğum halde suçlu oldum oda eşimin beni savunmadığından
bak eşin senden yana olmuş destek vermiş onun için için rahat olsun takma kafana
eşin öyle dedikten sonra sana senin tarafında yazdığın kadar kötü birileri varsa oda k.validen giller

Evet düşünceli olmalıydı ama olmamış ve bu kadın ne olursa olsun sizin sevdiğiniz adamın annesi görevlerini yapmış yapmamış çocuğu doğurmuş büyürmüş..anneliğini biz bilemeyiz..o kadın terbiyesizlik yapmış, düşüncesiz laflar etmiş o kadına yapacak birşey yok ama biz keni ilimize hakim olmalıyız benim deiğim.herkes keninden mesul.Sizine canınız sıkılmış zaten.evime gelmeyin kabul etmiyorum demek hoş olmamış, kaına emiş zaten kimin evine kabul etmiyorsun die, haklı oğlunun a evi.tabi siz bilirsiniz ben saece üşüncemi söyleim ama ne olursa olsun o kadın çocuğunuzun babannesi ve eşinizinde annesi..bu durumu değiştiremiyorsam ben olsam ne kenimi ne eşimi huzursuz eerim..az görüşüp görüştüğümüz zamanlarda gerekirse rol yaparım yüzgöz olmamak adına.ama artık bazı cümlelerin telafisi olmaz..

alınmayın ama biraza şu süt verme yeni oğum yapma urumunu fazla vurguluyormuşsunuz gibi geldi:) biliyorum hassassınız..şımartılmak bile hakkınız..ama eşinize çok öle emeyin bence ters tepebilir..

çok teşekkür ederim sanırım biriktirdiklerimin patlamasını yaşadım tek şansım bana ettiği hakaretleri eşimin duymuş olması umarım sizde böyle şans yakalarsınız

evet vurguladığım doğrudur niçin biliyormusunuz bebeğimi emzirmek isterken defalarca dikişlerim açıldı kanama yaptı ama ben tüm acılara rağmen devam ettim ağlaya ağlaya emzirdim hem o mutluluğu yaşamak hemde bebeğimin bağışıklık sistemi için.niçin biliyormusunuz çünkü o kadın yüzünden bebeğim neredeyse 1 ay erken doğdu size anlatabilsem keşke yaşananları sebep yada kılıf aramıyorum söylediklerim beni rahatsız ettiği için buraya yazdım kendimi göklere çıkartmak değil amacım belki tüm anneler benden çok fedarlık yapmıştır.fakat çabalarımın baltalanması beni yıpratan .sadece biraz anlayış bekledim düşük tehlikeme rağmen 2 aylık hamileyken o yolu teptim ve gittim sonuç ne oldu biliyormusunuz sabah kanamam oldu bebeğimi kaybediyordum.bu korkuyu ve bunun yarattığı nefreti silmek imkansız .bir anne karşıma geçip altınları vermediği için küçük oğlumu boşattım mafya tutup altınları gelinden aldım diyorsa bana göz dağı vermek adına merak ediyorum siz ne düşünürdünüz ve tüm bunlara rağmen minicik bebekle o 24 saatlik yola tekrar çağırıyor bizi üstelik kocam işsiz:))siz ne yapardınız

çok teşekkür ederim sanırım biriktirdiklerimin patlamasını yaşadım tek şansım bana ettiği hakaretleri eşimin duymuş olması umarım sizde böyle şans yakalarsınız

akans bazı şeyler içine dert edindiği için dolmuşsun belliki, ve onlar içinden gitmiyor..ama bırak kayınvalideni boşver onu, sen kendini düşün..bunlara takılmak seni huzursuz eder çünkü..sen kendi evinin huzurunu böle insanlar için bozma madem..benim bi arkadaşım sırf bu nedenle boşandı çocuk arada kalmaya dayanamadı ve boşanmaya karar verdi..kızda bin pişman oldu..sen 3 maymunu oyna en kıymetli sen olursun emin ol..kendi huzurunu düşün, boşver derim ben..
bana gelince kayınvalide sorunsalım olurmu bilmem ama olsaydı durumu idare etmek için rol yapardım kendi huzurumu bozmazdım..yüzgöz olmayıp günü geçirirdim birlikteyken..

hemde öyle doldumki anlatamam umarım böyle şeyler yaşamak zorunda kalmazsın runa:)söylediklerinde haklısın tabii olanlar beni haklı çıkarmasada dayanamadım cidden.evet böyle şeylerin sonu boşanma malesef ama kapattık biz konuyu konuşmuyoruz eşimle taaaakkiiiiiii onlar yine saldırana kadar kavga gürültü olmaz .ama boş durmaz buna emin ol yine yazarım burdan:))

Önceki konularınızıda okudum ve anladığım kadarıyla düğün sonrası takı meselesinden dolayı eşinizin ailesiyle görüşmüyor, gitmiyor, gelmelerinede müsade etmiyorsunuz. Gelelim dediklerinde engel oluyor gelin dediklerinde öfkeleniyorsunuz. Ben açıkçası buradaki birçok yorumun aksine bu tavrınızı çok yadırgadım ve eşinizin sabrınada hayran kaldım. Altın konusunda haklıda olsanız bu bitmez tükenmez kininiz bana abartılı geldi. Onlarda oğullarını torunlarını görmek isterler elbet bunu seninle tartışmak zorunda kalmaları bile çok acı...

oğullarını görebilirler tabiki ama benim evimde değil bebeğimi kaybetmem için çabalayan hatta doğmamış çocuğuma rezalet diyen eşime hani yapmayacaktın diye çemkiren bir yaratıktan bahsediyoruz.asla gelemezler aslaa isteyen istediğini söylesin belki çok acımasızım ama onlarda bana acımadı.sanırım hamile olduğunuz için fazla duygusalsınız hormonlardandır

Son düzenleme:
şu forumda altınla ilgili konuları görünce sinirlerim zıplıyor. sanki ben evlenmişim de benim altınlarımı aldılar düğünde yardım etmediler gibi geliyor . kızlar hakkınıza sahip çıkın valla ben olsam gece uyuyamam sinirden

sakin ama sakin aramayın..ben altinlarimi balayina giderken emanetimi size bırakıyorum geri alirim diye ellerimle verdim bidaha da alamadim simdi mahkemeligiz dava actim ama bizim konu daha farkli...kadında biraz insanlik gorsen sen zaten belli daha baska yaklasacaksin ama insan degil iste...senin vicdanin rahat olsun

Bence evine istememekle coook haklisin!Bazi arkadaslar abartmissin demis ama bu kadin nasil anne Allah askina!Kucuk oglumu bosattim diyormus ya var mi boyle bisey.Ozaman eversin her oglunu 7-8 kere,alttin toplasin,goturur belki mezara!!!Ne rezil insanlar var yaa...Dugunde takilan altin,para v.s yeni evlilere yardim,hediye degil mi?Niye kv alyor?askida gelin cekilsin de kv dursun oglunun yanina da kv asilsin bilezikler!Boyle ac gozlu"insanlara"torun sevdirmek mi.asla!Para,altin olsun da onlarin torun neyine.sende gitme,gelirse de onune yemek, cay,kahve hic bisey koyma.yokmus gibi davran.Madem oglunun evine gelecekmis sen agirlamak zorunda degilsin.Aldiklarinin da hayrini gormez insallah....

Eşinizi bu kadar seviyorsanız ne olursa olsun bu sözleri etmeseydiniz keşke. Ne demişler itin hatırı yoksa sahibinin hartırı vardır. Ben olsam kocamın hatırına ses çıkarmazdım,tavrımı koyardım ama telefonda gelmiceksin , şöylesin böylesin demezdim. Tabi bu benim , ötekide sizsiniz.
Bundan sonra iyi yapmışsın, oh canına değsin iyi insan desek te demesekte boş. Sizde pişman olmuşsunuz ki soruyorsunuz burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…