• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Vezikoüreteral Reflü (VUR) için Subüreteral Teflon Enjeksiyonu STING yaptıran var mı?

sinemisar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
112
1
0
İstanbul
Anneme grade 1 reflü tanısı konuldu. Diğer böbreği sağlam olmadığı için ameliyat öneriyorlar. Gerçi bir dr yap diyor diğeri gerek yok :(
Aslında videolarını izledim 2 dakikalık basit birşey gibi. Ama genel anestezi almasını istemiyorum yaptıran var mı? Nasıl oluyor? Kaç saat sürüyor? Ürodinami gibi anestezi olmadan yapılamaz mı?

Bir de hep çocuklarda görülüyormuş yetişkinlerde bu hastalığı geçiren var mı?

Vesicoureteral Reflux Education Video - YouTube
 
öncelikle geçmiş olsun aslında genellikle çocuklarda görülür diye bir şey yok çocukken teşhis edilemeyen vur hastalığın şiddetine göre yıllar sonra yetişkinlerde böbrek yetmezliği yada böbrek çürümesi olarak ortaya çıkıyor
kapalı yöntem ameliyatla ilgili bir fikrim yok benim kızımda ameliyat oldu ama açık ameliyattı iki buçuk saat kadar sürmüştü.
ürodinami filmi çekilirken hasta işeme kasılmaları yapıcağı için özellikle kendinde olmalı diye biliyorum bahsettiğiniz ameliyat zaten çok kısa sürer diye düşünüyorum.
 
İki devlet hastanesinden 1. sinde ürolog ve nefrolog "kesinlikle ameliyat" derken 2. sinde ürolog da nefrolog da "ameliyata gerek yok" diyor. Üstelik bu 4 doktorun birbirinden haberleri yok yani ağız birliği yapamazlar. Aklımız karıştı.

Ameliyattan çok anestezi düşünüdürüyor beni.
 
annenizin diğer böbreğinde de vur olduğu içinmi çürüdü , bence öncelikle sağlam böbreği korumak için endoskopik bir ameliyat zaten yaptırın narkoz çok kısa süreli verilecektir diye düşünüyorum, bu böbrekde zarar görürse pişman olursunuz.
 
Bir ürologa daha gösterdik "ben olsam ameliyat vs yapmam" dedi. "Zaten yıllardır vardır haberiniz yoktur zarar verecek olsa şimdiye kadar verirdi" gibi birşeyler söyledi. "Takip edelim artarsa bir çare düşünürüz" diyor kısacası.

Anlıyamıyorum ki bu reflü doğuştan mı olmak zorunda sonradan olabiliyor mu? Artma aralığı nasıl yani 1. dereceden 2. dereceye 1 günde mi geçer 1 yıl da mı? Ya da böbreklee geldiği anda ne kadar zamanda sorun yaratır. 6 aylık takip yeter mi herşeyi tespit için? :44:
 
bildiğim kadarıyla doğuştan olur. mesela bir çocuklarta 3 derece vur var diyelim çocuğun boyu uzadıkca önce 2 dereceye sonra 1 dereceye sonra zaman içindede sıfırlayabilir.belki annenizinkide çocukluğunda daha yüksekti zamanla 2. dereceye kadar düştü.
artma olasığına gelince bunu tetikleyen mesane hastalıkları var
mesanenin tam boşalamaması yada basıncının yüksek olması gibi
ateşli iye enfeksinonu geçirmiyorsa anneniz 2. derece pekde zarar vermeye bilir.
benım çocuğumda ateşli enfeksiyon olduğu için ameliyat düşünüldü.yani aslında ameliyat kararını vurun derecesi kadar enfeksiyon sıklığıda belirliyor.
 
bildiğim kadarıyla doğuştan olur. mesela bir çocuklarta 3 derece vur var diyelim çocuğun boyu uzadıkca önce 2 dereceye sonra 1 dereceye sonra zaman içindede sıfırlayabilir.belki annenizinkide çocukluğunda daha yüksekti zamanla 2. dereceye kadar düştü.artma olasığına gelince bunu tetikleyen mesane hastalıkları varmesanenin tam boşalamaması yada basıncının yüksek olması gibiateşli iye enfeksinonu geçirmiyorsa anneniz 2. derece pekde zarar vermeye bilir.benım çocuğumda ateşli enfeksiyon olduğu için ameliyat düşünüldü.yani aslında ameliyat kararını vurun derecesi kadar enfeksiyon sıklığıda belirliyor.


Çok teşekkür ederim size. Şu kadar açıklama yapan doktor bile bulamıyor insan. Annem kendini bildi bileli hiç İYE geçirmemiş. Ürodinami vs. yapıldı o tahlilleri de normal.
Ben kendim bir yöntem düşünüyorum. Böbreklerin sağlığı için bol su içmesi lazım bu da bol idrar ihtiyacı doğuruyor anneme dedim ki "sıkışmasan bile sık sık idrara çık". Bu sizce mantıklı mı yani mesane dolmazsa geri kaçma da olmamalı değil mi? Bir de tam dolu olmadığı için idrar sırasında da basınç artsa bile yukarılara çıkmamamlı diye düşünüyorum. :44:
 
Çok teşekkür ederim size. Şu kadar açıklama yapan doktor bile bulamıyor insan. Annem kendini bildi bileli hiç İYE geçirmemiş. Ürodinami vs. yapıldı o tahlilleri de normal.
Ben kendim bir yöntem düşünüyorum. Böbreklerin sağlığı için bol su içmesi lazım bu da bol idrar ihtiyacı doğuruyor anneme dedim ki "sıkışmasan bile sık sık idrara çık". Bu sizce mantıklı mı yani mesane dolmazsa geri kaçma da olmamalı değil mi? Bir de tam dolu olmadığı için idrar sırasında da basınç artsa bile yukarılara çıkmamamlı diye düşünüyorum. :44:
annenize sistoskopi yapıldımı üretrada darlık yada valv varmı mesaneyi tam boşaltabiliyormu

annenizin durumu tam olarak nedir ürodinami normal ,iye yok ,yüksek dereceli vurda yok peki neden diğer böbreği çürümüş anlayamadığım böbreği çürüten sebep nedir.
evet bol su içip tuvalate sık gitmek iyi olabilir ama iye yoksa neden bolsu içsinki eğerki üretrada darlık valv gibi yapısal bir engel varsa mesaneyi zor boşaltır işeme anındaki kasılmalarla basınç artıp idrarı böbreğe gönderir
çok sık tuvalete gidip mesane her zaman boş tutulursada zaman içinde mesane hacmi küçülüyor oda başka bir sorun oluyor
canım malesef doktorlar hastalara doğru düzgün anlatmıyorlar araştıra araştıra ve yaşayarak öğreniyoruz ben yıllardır bu problemlerle uğraşıyorum anladıklarımı size anlatmaya çalışıyorum muhakkak eksik yada yanlışlarım vardır tavsiyem olayı iyice anlatıcak bir doktora gidinki çok su ve sık tuvalete çıkma olayını ve valv yada darlık sorunu varmı öğrenin.
 
Son düzenleme:
annenize sistoskopi yapıldımı üretrada darlık yada valv varmı mesaneyi tam boşaltabiliyormu
annenizin durumu tam olarak nedir ürodinami normal ,iye yok ,yüksek dereceli vurda yok peki neden diğer böbreği çürümüş anlayamadığım böbreği çürüten sebep nedir.evet bol su içip tuvalate sık gitmek iyi olabilir ama iye yoksa neden bolsu içsinki eğerki üretrada darlık valv gibi yapısal bir engel varsa mesaneyi zor boşaltır işeme anındaki kasılmalarla basınç artıp idrarı böbreğe gönderir çok sık tuvalete gidip mesane her zaman boş tutulursada zaman içinde mesane hacmi küçülüyor oda başka bir sorun oluyorcanım malesef doktorlar hastalara doğru düzgün anlatmıyorlar araştıra araştıra ve yaşayarak öğreniyoruz ben yıllardır bu problemlerle uğraşıyorum anladıklarımı size anlatmaya çalışıyorum muhakkak eksik yada yanlışlarım vardır tavsiyem olayı iyice anlatıcak bir doktora gidinki çok su ve sık tuvalete çıkma olayını ve valv yada darlık sorunu varmı öğrenin.

Çok teşekkür ederim size.
Anneme sistoskopi yapıldı ürodinami de.. Üretra da bir sorun göremediler. Valf nedir tam bilmiyorum ama hacmi basıncı işlevleri sağlıklı.
Sol böbrek neden küçük bilemiyoruz 45 yaşındayken fark edildi o da yani 15 sene önce. O zamanki şartlarda teşhis koymak zordu. Hoş hala net olarak neden küçüldüğünü söyleyemiyorlar.
Doktor konusunda gelince 3 değişik ilde 5-6 hastane dolaşmışızdır. Böbrek küçük olmasına bir sebep söyleyemediler. Bir ihtimal yanlış antibiyotik tedavisi olabilir anneme göre. Bu ne kadar mantıklı bilmiyorum.
Bol su içmesi böbrek sağlığını koruması için zaten yıllardır tuzsuz yiyor bol su içiyor. Tansiyon sebebi ile de sık idrara çıkması gerekli.
Ama sık idrara gitmenin sorun olabileceğini ilk defa duyuyorum sizden. İnternetten Leon Saporta diye bir dr buldum bir de ona gidelim sonucu yazarım.
 
Back