- 10 Kasım 2014
- 8.930
- 15.747
- 44
Cok gecmis olsunben de vertigo olmustum bir ara,hatta iki ay falan ugrastim hic de bilmezdim vertigo diye bir sey o zamanlar. Aynen dedigin gibi elimi kaldirsam basim donerdi. Ben de bi gun gecer diye onemsemedim ama baktm olacak gibi degil doktora gittim. Bir ilac yazmisti bana kullandim bir seye yaramadi acikcasi. Bende kulak ici kristalleri oynamis o da bas donmesi vs yapiyormus,basim dondukce de bulanti ve kusma. En sonnda bir kbb uzmani beni sedyeye yatirip ensemden hizlica kaldirip boynumu cevirmeli bisiler yapti ve gecti bir anda. Vertigo manevrasiymis. Ama sakin evde kendin deneme yalnis yaparsan boynun bile cikar Allah korusun. Evet hayati felc ediyor ama sakin ol, bir sekilde bir doktora ulasmaya calis ,
Tamamen sans eseri karsilastim sükürler olsn kiDoktorun çok iyiymiş ben denkgelemedim öyle doktora
Hangi ulkede yasiyorsunuz? Evet yurtdışı saglik sistemi Turkiyedekinden biraz farkli surec asiri uzun gitgeller cok fazla randevu almak ayri bir dert. Ama iyi doktorlar da var. Kahve ve alkolden uzak durmalisiniz. Muhakkak yine bir dra gidin ne demek dr oyle olabilirsin dedi o isler oyle olmuyor tam teshis koymasi icin tetkik isteyin. Cok gecmis olsun ama iyi bir tedavi sureciyle asarsiniz. Eger isiniz sagliginiza engelse birakmaniz dogru olur. Hicbirsey sagliktan daha onemli degil. Allah korusun birnyerlerde düşer bayilirsiniz ya da hangi ulkede oldugunuzu bilmiyorum ama bazi drlar raporu cok genis tutabiliyorlar is icin rapor alabilirsiniz.2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Nörolojiye tekrar bir gözükmenizde fayda var o zamanMerhabalar bende belli zamanlarda aynı rahatsızlığı yaşıyorum.Orta kulakta sıvı birikmesinden kaynaklı kristallerimizde oynamalar oluyor.Bunu en güzel egzersizle yenersiniz.İnternetten videolara bakablirsiniz.Gerçekten faydasını görceksiniz
Tam olarka oyleyim kimseye yasatmasin rabbim. 3 haftadir raporluyum ise gidemez oldumBen o atak sonrası kuafore de gidemez olmuştum..başımı yukarı kaldırdığım anda dünya allak bullak oluyordu ne saç yıkatması...
Bisüre yatakta kafam dimdik uyudum allahım yaşatmasın kaç ay kabusa döndü hayatım...bi de işe gidiyorsun
Novalgin ampul bir arastirayim. Stresten kaynakli olabilir diye dusunuyorum biran once gecer insallah aminBir bardak suya novalgin ampulu boşaltın ve için
Gerçi ilaç tavsiyesi doğru değil ama acile gittiğimizde doktor söylemişti...
Stress sıkıntı yapmayın hiçbirşeyi... geçer inşallah
Boynumda buyuk bir egriligim evet var ama hicbir zaman tedavi gormedim fitik olabilir. Bundanda kaynakli olabilecegini bazilari soyledi ama dedigim gibi yurtdisinda suan doktorlarla yuzyuze gorusmemiz cok zor oluyor covidden dolayi hersey telefon uzeriBoyun fıtığınız var mı? Sırt ağrınız vs?
Benim de başım tam olarak fır fır dönmüyordu ama ne bileyim başım dönüyor diye tabir ediyordum. Vertigosun dedi kbb ci bir arkadaşım, vertigo manevrası yaptı. Yok aylarca gerilme, sersemlik, baş dönmesi bununla beraber psikolojim de bozulmuştu. Panik oluyordum her başım öyle olduğunda. Nöroloji ye gittim, emar çekildi beyinde de bir şey yoktu. Sıet ve boyun filmi öneriyorum dedi. Benim de sırt ağrım vardır ama çıt yaptırırım eşime geçer. Filmde 2 tane fıtık çıktı. Beyne giden damarlara baskı yaptığı için baş dönmesi, baş gerilmesi, sersemlik psikolojik olarak bunalım bile yapıyormuş. 21 gün fizik tedavi aldım, çok faydasını gördüm. Üşüttüğüm zaman fıtık harekete geçince yine oluyor ama artık korkmuyorum, egzersiz yapıyorum geçiyor. Belki de böyle bir şeydir, çünkü vertigo böyle olmuyor sanırım, gerçekten çok dönüyor baş, çalışamaz durumda oluyorsunuz, mideniz bulanıyor diye biliyorum.Boynumda buyuk bir egriligim evet var ama hicbir zaman tedavi gormedim fitik olabilir. Bundanda kaynakli olabilecegini bazilari soyledi ama dedigim gibi yurtdisinda suan doktorlarla yuzyuze gorusmemiz cok zor oluyor covidden dolayi hersey telefon uzeri
Tedavi gerekmektedır.Bu konu uZman bir doktordan randevu alın.2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Baktirmam gerekiyorBenim de başım tam olarak fır fır dönmüyordu ama ne bileyim başım dönüyor diye tabir ediyordum. Vertigosun dedi kbb ci bir arkadaşım, vertigo manevrası yaptı. Yok aylarca gerilme, sersemlik, baş dönmesi bununla beraber psikolojim de bozulmuştu. Panik oluyordum her başım öyle olduğunda. Nöroloji ye gittim, emar çekildi beyinde de bir şey yoktu. Sıet ve boyun filmi öneriyorum dedi. Benim de sırt ağrım vardır ama çıt yaptırırım eşime geçer. Filmde 2 tane fıtık çıktı. Beyne giden damarlara baskı yaptığı için baş dönmesi, baş gerilmesi, sersemlik psikolojik olarak bunalım bile yapıyormuş. 21 gün fizik tedavi aldım, çok faydasını gördüm. Üşüttüğüm zaman fıtık harekete geçince yine oluyor ama artık korkmuyorum, egzersiz yapıyorum geçiyor. Belki de böyle bir şeydir, çünkü vertigo böyle olmuyor sanırım, gerçekten çok dönüyor baş, çalışamaz durumda oluyorsunuz, mideniz bulanıyor diye biliyorum.
Tesekkur ederim bende ayni ilaci turkiye’den getirttirdim. O sirada burada doktorun yazdigida aynisi oldugunu farkettim. Onunla biraz ayaktayimMerhabalar cok gecmıs olsun oncelıkle. Ben yasadım 5 6 Ay kadar surdu bu . Stresli ortamdan uzak tutun kendinizi beslenmenıze dıkkat edın ve 'versace' diye bir ılac kullandım gunde 2 kez sabah aksam anında kesti hatta sınavım varfı ona yakın olmasın tekrsr dıye gunde bir atmaya basladım yavas yavas bıraktım yani.cok berbat bısey Allah beterinden saklasın da etkısı uzun suruyor hastalık gecıyor ama bı bas donmesınde acaba vertıgo muyum diyorsunuz. Ama gecıyor merak etmeyin. İleri duzeyde degıldır umarım.
Tesekkur ederim hepsini dikkate alacagim. Bende nemli saclarla hep uyurdum onceden bundan beridir hep kurutuyorum. Meditasyona basladim :)Ben de birebir aynı atağı donem donem birkaç kez yaşadım...Benim de yatakta yan şekilde sırtüstü yatarken telefona bakarken oldu....Sanırım telefon ve pozisyon büyük bir tetikleyici ...
Benim ilk olarak saçımı kurutmadan uzandığımda olmuştu aynı zamanda o sıralarda bişeye çok üzülüyordum..Hangisi yaptı bilmiyorum..
Şimdi ödüm kopar hafif bişi hissetsem bile hemen acaba o mu diye hazırola geçerim resmen...Allah kimseye yaşatmasın...
Ama konu sahibi seninki vertigo gibi durmuyor...Genelde başı sağa sola yukarı aşağı çevirince oluyordu bende atak geçirdikten sonra bisüre başımı oynatamaz oluyordum ama normal dik şekilde otururken yürürken yoktu ..Tabi sersemliği devam ediyordu ..
Bence yapman gereken şey kendini rahatlatman, meditasyon yap, mum yak güzel koku olsun, loş ortamlarda sessiz dur belli zamanlar ayır kendine Belli ki streslerin var
Hakir görme/görülme, yalnız kalma korkusu, yüksekten düşme/ düşen birini görme...2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.