- 9 Kasım 2017
- 744
- 724
Merhaba kristallerinize nasıl baktılar özelde mi baktırdınız. Ben devlete gittim şikayetim için kulagıma bakıyorlar sadece hareket yap su bu demediler bide ilaç yazıyolar gönderiyolarDaha yeni atlattım sayılır. Bende dönme dolap gibi baş dönmesi hissi olmuyordu ancak hep etrafı puslu görme durumu ve aşırı halsizlik oluyor ve uzandığım zaman ışığa tahammül edemiyordum. Geçen yıl olanda dr hareketler vermişti öyle geçti bu ay olanda başka dr a girtim ve ilaç verdi 2 adet bu dr kristallerin normal uykusuzluk ve strese bağlı olmş dedi. Bol bol dinlen iyi beslen kahve sigara alkol kullanma tuzu azalt ve bol bol su iç dedi. 2 hafta içerisinde hafifledi bayağı ama hala biri ritmik bana vursa veya oğlum gelip yanımda zıplayıp beni sallayacak falan olsa hemen bi kötüleniyorum.
Evet stres cok etkiliyor maalasef. O manevralar bana hicbir ise yaramadi maalasef hepsini denedim. Ama gececegine inanmaya basladim bile. :)Aynisini ben de yasadim ben de yurdisindayim. Ilk bas dönmesi yasadigimda kesinlikle yataktan cikamiyordum ve basimi cevirdigim an kusuyordum, ambulans cagirdik serum taktilar. Aradan yillar gecti evlendim ayni atagi tekrar gecirdim yine acillin oldum. Sorunun kaynagini tam bulamadilar. Kulagimizda kristaller varmis basimizi cevirdigimizde yerinden oynayip bas dönmesi yapiyormus öyle dediler. Onlarin belli hareketleri varmis vücudunu cesitli pozisyonlarda ceviriyosun kristaller yerine gelsin diye. Yapmadim ben. Neyse bir süre sonra kendiliginden gecti ama benim farkettigim sey hayatimin asiri stresli ve üzüntülü dönemlerinde oluyordu. Esimden ayrildiktan sonra bir daha o sekilde kötü olmadi...
Cok sagolun bilgiler icin. Evet sanirim biraz stresliydim son zamanlarda yeni is vs derken. Birde telefon bilgisayar ekraninada cok bakiyorum. Bunlari hemen azaltayim. Icecekleri deneyecem :) simdilik sadece demir takviyesi aliyorum. Sizede cok gecmis olsunÜzgünüm ama bu hastalığın bir ilacı var o da tamamen geçirmiyor. Sadece atağı kesiyor.
12 yaşından bu yana mücadele ediyorum.
En son geçen yıl korkunç bir atan geçirdim. Yom ayağımdan kayıyor, yattığım yatak uçaktan düşer gibi nasıl tarif edilir bilmiyorum.
Gittiğim doktor ilacı asla kullanmayacaksın sabredeceksin dedi. Belirli egzersizler verdi. Başımı çevirmen gerektiğinde boynum ile değil tüm vücut döndüm. Bu süreçte düğünüm yaklaşmış ve işten izin almamın rapor almamın mümkün olmadığı bir zamandı. Bilgisayarla o halde çalıştım. Dönen sandalyeyi çektim düz sandalyede çalıştım. Tabi bir iki üç hafta derken manevralar ile 1 yıldır hiç tekrarlama çok şükür.
Öncelikle streslendiğiniz bir şey var ise onu kafanıza takmayın.
Ani hareketten kaçının.
Limonata, nar, portakal türevi şeyler kan sulandıran sizi dinç tutacak içecekler için.
- Bilgisayar ve telefon ile minimum süre kullanın. Özellikle radyasyon ciddi etkiliyor.
Tam olarak benim durum iste bu! etrafi hep puslu gormek halsizlik hep uyku hali yatakta olma istegi ve isiga karsi duyarli. Cok gecmis olsun insallah kurtuluruzDaha yeni atlattım sayılır. Bende dönme dolap gibi baş dönmesi hissi olmuyordu ancak hep etrafı puslu görme durumu ve aşırı halsizlik oluyor ve uzandığım zaman ışığa tahammül edemiyordum. Geçen yıl olanda dr hareketler vermişti öyle geçti bu ay olanda başka dr a girtim ve ilaç verdi 2 adet bu dr kristallerin normal uykusuzluk ve strese bağlı olmş dedi. Bol bol dinlen iyi beslen kahve sigara alkol kullanma tuzu azalt ve bol bol su iç dedi. 2 hafta içerisinde hafifledi bayağı ama hala biri ritmik bana vursa veya oğlum gelip yanımda zıplayıp beni sallayacak falan olsa hemen bi kötüleniyorum.
Bende artik kahve icemiyorumÇok geçmiş olsun.
Ahh ahhh bende yıllardır geçiriyorum özellikle en Bi sevdiğim kahveyi içtiğim an gidiyorum. Uykusuz kaldığımda da hemen alıyor beni. Şuan yatağa yattığımda kafamı sağ tarafa çeviremiyorum asla hemen başım dönüyor ama bnm eşyalar dönmüyor kafamın içi dönüyor gibi oluyor kafamı sola çevirince geçiyor bazen başımı öne eğince de oluyor çekmeyen bilemez Allahım dermansız der vermesin yine de ama zor. Bana verilen ilaçla geçmişti işe yaratmıştı ama bayaga oldu gitmem gerekiyor yine de.
Merhabalar cok gecmıs olsun oncelıkle. Ben yasadım 5 6 Ay kadar surdu bu . Stresli ortamdan uzak tutun kendinizi beslenmenıze dıkkat edın ve 'versace' diye bir ılac kullandım gunde 2 kez sabah aksam anında kesti hatta sınavım varfı ona yakın olmasın tekrsr dıye gunde bir atmaya basladım yavas yavas bıraktım yani.cok berbat bısey Allah beterinden saklasın da etkısı uzun suruyor hastalık gecıyor ama bı bas donmesınde acaba vertıgo muyum diyorsunuz. Ama gecıyor merak etmeyin. İleri duzeyde degıldır umarım.2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Ben de ara ara vertigo atağı geçiriyorum. Bazıları çok şiddetli oluyor, yatakta tek bir pozisyonda rahat edebiliyorum, başımı milim oynatsam dünyam kararıyor2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
çok zor bilirim. kesin bir tedavisi yok zaten. çift yastık ve sırt üstü yatcaksınız. stres kaygı tetikliyor. siz ağladıkça geçmeyecek sakin kalmaya çalışın. geçiyor zamanla. yürüyüş yapın yapabildiğinizce evinizde bile olsa. ben denemedim ama bir doktor tvde ip atlayarak düzelttim demişti. belli bir atak dönemi var geçince bitiyor sakin kalın, ilaçlarınızı alın. düzelcem deyin devamlı. tuz, kahve ve şekerden de uzak durun.2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Kristallerin oynayıp oynamadıpını anlamak için ani yatırıp kaldırmaktan oluşan bir takım hareketler yaptırıyorlarMerhaba kristallerinize nasıl baktılar özelde mi baktırdınız. Ben devlete gittim şikayetim için kulagıma bakıyorlar sadece hareket yap su bu demediler bide ilaç yazıyolar gönderiyolar
Avrupa'daki sağlık sistemi berbat panpa
Tavsiyem
- orda gideceksen özel hastane/klinik gibi daha kurumsal bir yer bul. Tek çalışan özel doktora gitme onların sekreterleri mal gibi oluyor arıyor aramıyor... 6 ay beklersin
- Türkiyeden bakacaksın da direkt hastaneyi ara, sekreterden randevu al. Kredi kartından da çekebilirler yeni aklıma geldi
- Bir de soyle bir fikrim var, 112yi arasan basim fena donuyor kusmam var desen?
Bende artik kahve icemiyorumcok uzuyor bu durum beni. Hayat kalitem 0 resmen. Ama gececek umarim burada herkesin hikayesini okuyunca umut oldu biraz olsada
Merhaba görünce yazmak istedim. Aynı şekilde bir gün annemde başladı. Hemen ambulans çağırdık anlmadık önce ne olduğunu. Kusma ve aşırı baş dönmesi vardı. Ayakta duramıyordu. Baya araştırmalarımız sonucu İzmirde çok iyi bir doktor bulduk. 2 seansda rehabilitasyon ile kristalleri yerine oturttu. Çok şükür şuan bir şeyi yok. Bulantı için bir ilaç verdi sadece. Yani çözümü var merak etmeyin. Hiç geçmicekmiş gibi dedi annemde düşünün ayakta duramıyordu yürümeyi bilmiyor gibi. Acil şifalar. Her şeyin çözümü var.2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Merhabalar bende belli zamanlarda aynı rahatsızlığı yaşıyorum.Orta kulakta sıvı birikmesinden kaynaklı kristallerimizde oynamalar oluyor.Bunu en güzel egzersizle yenersiniz.İnternetten videolara bakablirsiniz.Gerçekten faydasını görceksiniz2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Tesekkur ederim o egzersizleri defalarca yaptim cok fazla bir yardimi olmuyor bana.Merhabalar bende belli zamanlarda aynı rahatsızlığı yaşıyorum.Orta kulakta sıvı birikmesinden kaynaklı kristallerimizde oynamalar oluyor.Bunu en güzel egzersizle yenersiniz.İnternetten videolara bakablirsiniz.Gerçekten faydasını görceksiniz
Cok tesekkur ederim Allah dermansiz dert vermesin. Ama o durumu yasayinca hic gecmeyecek gibi hissediyorsun. Cok gecmis olsun anneneMerhaba görünce yazmak istedim. Aynı şekilde bir gün annemde başladı. Hemen ambulans çağırdık anlmadık önce ne olduğunu. Kusma ve aşırı baş dönmesi vardı. Ayakta duramıyordu. Baya araştırmalarımız sonucu İzmirde çok iyi bir doktor bulduk. 2 seansda rehabilitasyon ile kristalleri yerine oturttu. Çok şükür şuan bir şeyi yok. Bulantı için bir ilaç verdi sadece. Yani çözümü var merak etmeyin. Hiç geçmicekmiş gibi dedi annemde düşünün ayakta duramıyordu yürümeyi bilmiyor gibi. Acil şifalar. Her şeyin çözümü var.
İlk olarak geçmiş olsun, bende daha önce vertigo atağı yaşadım iyi bilirim. Kahveyi bırakmanızı öneririm onun bir tetikleyici olduğunu söylemişti doktorum. Ama sizin anlattığınız şeyler bana pek vertigo gibi gelmedi. Ben size ne yaşadığımı anlatayım siz kendiniz daha iyi bilirsiniz çünkü. Ayakta da başım dönerdi ama yürüyebiliyordum, asıl baş dönmemi yatarken yaşamıştım gece uyumadan önce telefona bakarken olmuştu birden gözümün delicesine döndüğünü hatırlıyorum resmen oda döndü etrafımda bulanıklaştı. Bende uyuyayım geçer demiştim sabaha ama uyandığımda da geçmemişti. Yatakta sadece tavana bakar vaziyette dururken normal hissediyordum sağa veya sola dönmeye kalktığımda resmen beynim yer değiştiriyordu içerde bir şeyler oynuyordu. Ayağa kalktığımda ise midem bulanıyordu kusuyordum. Biz hemen acile gittik doktor bi iğne yaptı ve yarım saat içinde geçti. Bu olaydan sonra çok korktum bazen sersemlediğim zamanlar hala oluyor ama o atak gibisini bir daha yaşamadım şükürler olsun.