cok su iciyorum ama benimki bir seferlik bir atak degil hep orada hic gitmiyor gibiGeçmiş olsun. Ben yıllar önce vertigo atagi yaşamıştım. Kusma ve baş dönmesi sikayetim vardi.
Acilde serum taktılar. Nöroloji doktoru bunu bir atak olarak degerlendirdi. Bol bol su icmemi söylemişti.
Dakika degil tum gun boyunca oyleyim ayni ruh halinde beynimin icinde sanki kocaman bir tas var ve ortam hep bugulu boyle. Alkolu kafeini 2,3 haftadir agzima almiyorum. Genelde hep cevre donuyorilaç tedavisi ve rehabilitasyon uygulanması şart. vertigonun kaç dakika sürdüğünü, ne şekilde olduğunu belirtmeniz lazım. çevre mi dönüyor yoksa yer mi kayıyor bunlar da önemli. birkaç fiziki test yapılması lazım ki tedaviyi bulmalılar.
kafeinden tütünden alkolden uzak durmakla başlayın. kahve de tetikliyor olabilir. sinirsel bi sıkıntı olabilir
Bende uykusuz kaldigim icin sanirim basladi simdi ne kadar uyusamda fayda etmiyorAncak iki hafta uzun bir süreç vertigonun cok cesitli sebepleri var. Uzmana ulasman gerekir diye düşünüyorum.
Ben o donem cok uykusuz kalmistim ve cok stresli bir donemdi.
Bende uykusuz kaldigim icin sanirim basladi simdi ne kadar uyusamda fayda etmiyor
2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Ani hareketlerden de uzak durun. Anıden fırlayarak yataktan cıkma. Birden bire arkanıza donme gıbı kafanızı ani oynatmayın.Dakika degil tum gun boyunca oyleyim ayni ruh halinde beynimin icinde sanki kocaman bir tas var ve ortam hep bugulu boyle. Alkolu kafeini 2,3 haftadir agzima almiyorum. Genelde hep cevre donuyor ☹ Burada iyi bir doktor bulmam gerekiyor o da cok zor gibi
Mide bulantisi haric Tam olarak bendede Boyle oldu ilk seferler. Simdi daha hafif oluyor ama o kadar korktugum icin disari ciktigimda diyorum acaba basim donecekmi bayilirmiyim ise gidebilecekmiyim bu korku cok kotu bisey. Sizede gecmis olsun. Simdi ilac kullaniyorumİlk olarak geçmiş olsun, bende daha önce vertigo atağı yaşadım iyi bilirim. Kahveyi bırakmanızı öneririm onun bir tetikleyici olduğunu söylemişti doktorum. Ama sizin anlattığınız şeyler bana pek vertigo gibi gelmedi. Ben size ne yaşadığımı anlatayım siz kendiniz daha iyi bilirsiniz çünkü. Ayakta da başım dönerdi ama yürüyebiliyordum, asıl baş dönmemi yatarken yaşamıştım gece uyumadan önce telefona bakarken olmuştu birden gözümün delicesine döndüğünü hatırlıyorum resmen oda döndü etrafımda bulanıklaştı. Bende uyuyayım geçer demiştim sabaha ama uyandığımda da geçmemişti. Yatakta sadece tavana bakar vaziyette dururken normal hissediyordum sağa veya sola dönmeye kalktığımda resmen beynim yer değiştiriyordu içerde bir şeyler oynuyordu. Ayağa kalktığımda ise midem bulanıyordu kusuyordum. Biz hemen acile gittik doktor bi iğne yaptı ve yarım saat içinde geçti. Bu olaydan sonra çok korktum bazen sersemlediğim zamanlar hala oluyor ama o atak gibisini bir daha yaşamadım şükürler olsun.
Cok tskr ederim bende ilac kullaniyorum simdi 10 gunluk verdi bakalim... cok kotu bisey Allah yardimcimiz olsunBende kronik vertigo var. Stres veya uykusuzlukla atak yaşayabiliyorum. Ataklar süresince yatakta sırtüstü yatmak, sağa sola dönmek dahi kabus. İki ayrı ilaçla 10-15 günde ancak tamamen geçiyor. Elbette size ilaç ismi vermem mümkün değil ama bir şekilde tedavi olmalısınız. Yoksa çok zorlanırsınız.