• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vermem gereken karar da yardımcı olur musunuz?

meyra8

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
7.831
118
363
herkese günaydın ve hayırlı cumalar ALLAH herkesin ne duası varsa kabul etsin şimdi gelelim benim vermem gereken karara şirketmizde durumlarımız kötüye gidiyor maaslarımız asgari ücrete indirilcek şirkette ev geçindiren insanlar kabul etmiyor haklı olarak bana fazla dokunmuyo ama onların bana yaptıgı zengin muamelesi yaptıkları patron yalakalıgı gibi seyler beni yıpratıyor ve ben kalma taraftarıyken bişey olsada gnderselerden yanayım evet cıktıgımda iş bulamıcam yok yok yok belki bulsam oda ya 1 ay yada 2 ay sonra cıkartılcam ailemin yanında kalıyorum ailemin durumu orta halliyiz babam emekli şimdi ben işten cıksam mı yoksa devam mı etsem bu söylenen bütün sözlere ragmen kafam o kaadr karısık ki son 15 gündür belkide bunalımdayım

işim geregi dısarı cıkmam gerek geldiğimde okucam yorumlarınızı şimdiden tesekkürler

Onun bunun lafına bakarak neden memnun olduğun işini bırakacaksın ki.
Kim ne muamelesi yaparsa izin verme, gerekirse amirine şikayet et, hayret bişey ya.
İşini bırakma kolay kolay işde bulamassan sudan çıkmış balığa dönersin, psikolojin bozulur.

sonuçta siz tasarımcısınız, tabi ki de hakettiğiniz maaşı alacaksınız.
eğer işinizden memnunsanız; kapayın gözlerinizi tıkayın kulaklarınızı işinize bakın bence.
sizin de dediğiniz gibi iş bulmak çok zor.

ne münasebet canım başkalarının sözleri için işten ayrılıyorsunuz kulakarınızı tıkayıp geçin ..akşam yemeğinizi sizin hakkınızdaki konuşanlarmı veriyor yada size onlarmı bakıyor asla düşünmeyin çıkmayı (bence)

El alem ne der diye yaşarsanız kendinize ait bir hayatınız olmaz. Memnun olduğunuz bir iş ve karşılığında hak ettiğiniz para. Başkaları için vazgeçilecek şeyler değil hele ki böyle bir ortamda. Şu an kafan karışık önemli kararlar alma derim. Eminim çıkınca pişman olacaksın. Elin ağzı torba değil büzesin, birileri hep konuşur. Kulak asma hayatına bak canım...

Güzelim çalışmak profesyonellik gerektirir. Mantığınla hareket edeceksin iş hayatında, duygularınla değil. O bunu dedi, şu şunu yaptı diyerek yola çıkarsan hiçbir işinde dikiş tutturamazsın. Kulaklarını tıkayacaksın, işine bakacaksın, gerekirse elbette kendini de savunacaksın ama nihayetinde paranı alıp şükredeceksin, bu kadar.

bende master yaparken aynı dersi aldığım bir arkadaşım bana laf sokup dururdu.
sorumlu hocam beni çok seviyor bana değer veriyor diye söylemediği laf kalmazdı. kıskançlık işte başka ne diyebilirsinki?
iş hayatında gerekse sosyal hayatta. hatta okul hayatında bile bu tip vakalarla çok karşılaşılacaktır.

umursamayın ve geleceğinize bakın. mantıklı ve akıllı hareket edin..sevdiğiniz ve iyi bir ücret aldığınız işinizi bu tip kıskançlıklarla boşyere kaybetmeyin.

ne yalan söyliyim
bende cok üzülürdüm
bunalıma girerdim acıkcası..
insanlar beni yanlıs anlıycak diye cok korkarım..
ve bende senın gıbı isten cıkmayı dusunurdum o yuzden bu konuda
pek yardımcı olanayacagım
sanrıırm aynı dusunceler ıcerısındeyız cnm

Benim çalıştığım iş yerinde de zaman zaman böyle konuşmlar oldu olmadı değil ama onalrın lafına da iş bırakmak hiç aklıma gelmedi açıkçası ne düşünürlerse düşünsünler allah biliyor bende kendimi biliyorum her iş yerinde olan şeyler bunlar desinlere gitme bence

Bence yeni bir iş bulmadan işden çıkmak hele kı bu donemde lükslüğe kaçıyor.senin gibi ailesının yanında olan kişiler için gereksız.kesınlıkle işinden çıkma maasın az da olsa en azından ailne yük olmaz kendı isteklerı alırsın gözün bir seyde kalmaz.çıkma derim ben..

Ne kadar umursama densede insan takılıyor.
Sonuçta anne babanızdan belki eşinizden çok iş arkadaşlarınızı görüyorsunuz.
Ruh halinizi çok etkiler

Ama bu kriz ortamında başka bir iş bulmakta çok zor. Bu yüzden işten ayrılmayın derim
Bence siz bir yandan iş başvuruları ve görüşmeleri yapın.
İş buluncaya kadar çalışmaya devam edin ve takmamaya çalışın
Kafanıza yatan bir iş bulursanızda değiştirirsiniz.

Son düzenleme:
kıskanmışlar seni a canım tabiki işine devam et.çıkarsan onlar kazanacak.amaçlarıda bu zaten.sen ekmek parana bak.

cok sacma konusulanlar bence neden onlarin sözüyle isinden oluyorsun ki isini seviyorsan calismak istiyorsan kal
söylenenerede kulak asma nekadar konusurlarsa konussunlar umursama sonucta sende emeginin karsiligini aliyorsun

ben konuyu tam anlamadım...
siz kabul etmediğiniz takdirde şirket bu uygulamayı yapamayacak mı ki günah keçisi siz gösteriliyorsunuz...
kararınızı kimseyi değil kendinizi düşünerek verin bir..
kim ne düşünürse düşünsün siz ne olduğunuzu biliyorsanız etlkilenmeyin iki...
üçüncüsü krizi sebep ya da bahane gösterip işveren bu tür önlemleri her zaman alabilir...
ya tamam deyip kabul edersiniz ya da çıkarsınız...
size önerim kendiniz çıkmayın hele ki kıdeminiz, tazminatınız varsa sakın çıkmayın... sizi çıkartmak isteyen işveren sizinle ikale yaparak tüm yasal haklarınızı vererek sizi çıkartmak zorunda... kendiniz çıkarsanız yoksun kalırsınız...işverenin işine gelir bu da...
iş bulmadan işten ayrılma taraftarı hiç değilim.. kabul edin bu arada iş de bakma şansınız olur...
bir şey gelmeden onun için dertlenip üzülmenin anlamı yok...
gelirse düşünürsünüz...

cok tesekür ederim arkadslar inanın cok yardımcı oldunuz sabahtan beri okadar kötüydümki iiiki varsınız

asla işinden çıkma ne münasebett ailen emekli insanlar seninde ihtiyacın var ...bu zamanda iş bulmak kolay mı?tabiki çalışan arkadaşlarından zor durumda olanlara Allah yardım etsinnn ama herkesin kurtarıcısı sen olamazsın....veya onlar işten çıkarılabilir sen işinde kalabilirdin....hayat bu.....kim ne derse desin duyam görme konuşma....işinden de çıkmaaa

milletin sözüne göre hareket etme...
sen işine bak...
niye çıkıyorsun ki bi işinde varken...
çıktığında hemen iş bulacakmısın bu kriz ortamında..

Back