Popüler Konu Verimli Rutin

Şu anki yatak odamızın resmini yükledim.
Öncelikle boydan boya dolap yaptırdık. Bir önceki dolabın üstünü temizlemek epey zor olduğu için yeni dolap tavana sıfırlandı.
Dolabımız 4 kapılı. İkisi bana, ikisi eşime ait. Benim iki kapı arasındaki ray sistemi kendi içinde hareket ediyor. Eşiminki de öyle. Dolayısıyla sabahları birbirimizi bekleme durumu ortadan kalktı.
Şifonyer kullanmak istemediğim için dolabımın içinde toplam 10 adet çekmece bulunuyor.
En üst iki raf, depolama alanı. Kışlıklar, nevresimler vs. şeklinde kutular oluşturdum ve bunları dolabın en üst kısmında muhafaza ediyorum.
Baza ise yerden biraz yüksek, kenar çıkıntıları olmayan, komidinleri kendine bağlı, dolayısıyla köşe içermeyen bir yatak.
Perdeleri otellerde kullanılan karartmalı perdelerden seçtim. Perdeyi gün içerisinde çekince oda zifiri karanlık oluyor. Benim gibi ışıkta uyuyamayanlar için iyi bir çözüm oldu.
Tül, düz beyaz, halı bu resimde çıkmamış ama onu da desensiz tercih ettim.
Perdeciden rica ettim. Perdenin kumaşından runner kestirdim. Yatak örtüsü sevmediğim için bu runner'ı kullanıyorum.
Nevresimde de desen sevmiyorum. Dün beyaz nevresim tercih ediyorum.
Yatak odasında sevdiğim tarz otel odası görünümü.
Şu an eksik olarak 2 tane abajur, 2 adet runner ile uyumlu kırlent ve yatak başının üstüne tabloya ihtiyacım var. Henüz içime sinen birşey bulamadım. Bulunca bu 3 eksiği de tamamlayacağım.

Avizeyi de led, toz tutmayan ve beni uğraştırmayacak bir model seçtim.
Sonuç itibariyle yatak odamın son hali benim için kullanışlı, ferah ve sade oldu.
Sadece iki tane mobilyadan oluşuyor.
Dolabın içerisünin düzenini de paylaşmıştım. Bu kış için ihtiyacım olan hiç bir şey yok ve bu durum beni çok mutlu ediyor.

Konu verimli rutin, konu sahibi de sen olunca, harika bir topik çıkmış ortaya.

Çok iyi düşünmüşsün. Deneyim ve önerilerini paylaştığın için teşekkürler :)
Çok teşekkür ederim canım. Senin görüşlerini önemsiyorum. Sen de önerilerini paylaşırsan çok sevinirim.

haftasonu rutinin nasıl geçiyor elecda severek takip ediyorum :)
Haftasonlarını önceden ailecek geçiriyorduk ancak akşam eşimle benim pilim bitmiş vaziyetteyken kızım hala eller havaya modunda olıyor:)) Bu nedenle haftasonlarını vardiyaya böldük
Cumartesi günleri kahvaltıdan sonra ben kızımı alıp çıkıyorum. Tiyatro, müze, kitapçı vs. o gün ne ayarladıysam oraya gidiyoruz. Eşim de evde dinleniyor ya da arkadaşları ile çıkıyor. Akşam beraber vakit geçiriyoruz. Pazar günü de eşim kızımı alıp sinemaya veya oyun alanına götürüyor. Ben dinleniyorum.
Bakıcı ablamız 2 hafta da bir Cumartesi geliyor. Onun geldiği Cumartesi günleri kızımı bakıcı abla ile bırakıp, eşimle çıkıyoruz. Genelde tiyatroya bazen de sinamaya gidip, dışarıda yemek yiyip dönüyoruz. Pazar gününü de ailecek beraber geçiriyoruz. Aile, akraba vs. olmayınca böyle bir düzen kurduk

Bizde henüz çocuk yok, eşim de doktora tezi yazdığı için çok yoğun, ben de kendime haftalik plan kurmaya başladım hem yemek hem de rutin işler... Daha sağlikli beslenmeye başladım. Hafta da 1 gün de olsa spora basladim.Havalar kapali olunca modum hep düşer, yatip kitap okumak isterim ama işe gitme mecburiyeti ve ev işleri de biriktigi için enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Bir de sosyal medya detoksu yapsam çok hoş olacak.

Ya ne kadar planlı programlı bi hayatınız var hayran kaldım size

Planlar yapmak ve uygulamak beni çok motive eden bir şey. Kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya için de birtakım paylaşımlar yapacağım:))

Atalet halini de ilk defa sizden duydum, sonra internetten biraz araştirdim, bu halin farkinda olmak bile o moddan cikisi kolaylastiriyor.
Atalet halinden çıkmak için öncelikle o halde olduğunu tanımlaman gerekiyor. Kafamız kodlama ile çalıştığı için önce sorunun adını koymak, çözümün ilk adımı haline geliyor. Erteleme hastalığını da bir araştırmanızı tavsiye ederim. Bende de ertleme eğilimi var. Bunu kırmaya çalışıyorum. O an aklıma şu işi de sonra yaparım cümlesi geldiğinde, sarsılıp kendime gelip ilk önce o işi halletmeye çalışıyorum.

dönem dönem farkli konularda kisisel gelisim kitaplari okurum ama bunlari alışkanlik haline getirmek zor, kitabi okuduğum 1-2 hafta işe yarar, sonra unutur giderim. O yüzden bu konu çok iyi oldu benim için. Erteleme hastalığına da bakacağım.Bu konu haricinde okuduğun kitaplarla ilgili de tavsiye almak isterim.

Tabi ki bir ara faydalandığım kitapları listelerim.
Ben genelde çizerek okuyorum kitapları ve bittikten sonra yapılacaklar listesine çeviriyorum. Listeyi öğrenene kadar buzdolabına asıyorum. Sonrasında içselleşiyor zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…