Popüler Konu Verimli Rutin

Nemli kalan her şey bakteri üretir
Eşim de iğreniyor o süngerlerden ben alternatif bulamamıştım
Aynı şekilde mutfakta tezgahı falan silmek için kullanılan bezler için de başka biR çözüm arıyorum. Alırsanız o fırçayı paylaşır mısınız

kuzenim tezgahın üzerindeki suları çekçekle çekiyor sonra da havlu peçete ile kuruluyor tek yaprak yetiyor.
ben annelerde kaldığım için evimde henüz denemedim.
kuzende gördüğüm kadarıyla pratik.
en son çekçeğin ucunu kuruluyor dolaba kaldırıyor.
tezgah üstünde de kalabalık olmuyor.

Merhaba herkese... ben uzun zamandır Her ayın onbeşinde o ayın bütçesini hazırlıyorum. Eşim ev kredisini ödedikten sonra kendine iki haftalık cep harçlığını ayırıp geri kalan parayı bana gönderiyor. Sonra kalan iki hafta için ben ona veriyorum. Eşim maalesef para yönetimi konusunda oldukça kötü, cebinde ne varsa hemen bitirir o yüzden ikiye böldük cep harçlığını. Bu onun kişisel harcamaları için ayırdığı para.

Bütçede o ayki sabit ödemeleri ve nakit olarak ne kadar harcayacağımı belirledikten sonra birikim olarak ayıracağım miktarı belirliyorum. Ve altın veya dolar olarak banka hesabına aktarıyorum. Sabit ödemeleri yaptıkça excelde yanındaki kutucuğa yazınca sabit harcamalar hariç ne kadar nakit param kaldığını anlayabiliyorum. Kalan nakit parayı aybaşına kadar dengeli harcamaya çalışıyorum. Bu şekilde hem ne kadar naktim olduğunu biliyorum hem de ay sonuna kadar cebimde para oluyor.

Ayrıca bütçe çalışmasını her ay yapınca nereye ne kadar para gidiyor, o ay ne kadar birikim yapabilirim önceki aylara bakarak tahminde bulunuyorum.

Eklentiler

• CF20F767-3916-4203-8CA1-890B360DDF1C.jpeg
    187 KB · Görüntüleme: 172
Buzlukta dondurmak da bakterileri öldürür diye duymuştum ben ama işin uzmanı değilim. Ama sıcakta ölen bakteriler soğukta da ölür herhalde.
Benim sünger ve mutfak beziyle ilgili bir hassasiyetim yok. Yıkayıp tezgah üstünde kurumaya bırakıyorum.

Ayrıca bütçe çalışmasını her ay yapınca nereye ne kadar para gidiyor, o ay ne kadar birikim yapabilirim önceki aylara bakarak tahminde bulunuyorum.

Yazmak gerçekten çok işe yarıyor, kontrollü ilerliyor herşey.
Ajanda benim de çok işime yaradı.

Benim de hiç hassasiyetim yok, sık değiştiririm sadece. Nemli bırakmamaya çalışırım sadece.

Ben de 12 kişilik yemek takımım kırılsa diye bekliyorum. Düz beyaz porselenlere geçeceğim inşallah.

Çoğu konuda çokca sadeleştiğimi görmek çok mutlu ediyor beni.

Kahve makinen nasıl. Filtre kahve için uygun mu?

Bende de var çek çek bi deneyeyim :)

Dün eskimiş 3 çift çorap, 4 pantolon, 2 gömlek, 2 tshirt ve hamilelikte ve lohusalıkta kullandığım giysileri ayırdım
Hayatında spor yapmamış ben, 10 gündür her akşam 30 dk spor yapıyorum bebeği uyutup. Eşim de spor yaptığı için güzel oldu yalnız sıkılırdım yapamazdım zaten.

Mutfağım yeni evimde çok çok küçük
O yüzden sürekli düzenlemem gerekiyor. İkeadan tabak alıp evdekileri değiştirmek istiyorum.

Şu an takımım 6 kişilik
8 mi alsam 12 mi bilemedim

Merhaba arkadaşlar;
Çoktandır buraya yazamıyorum. Verimli rutinler bazen oluyor, bazen olamıyor. Her şey o gün ki enerjime bağlı.
Ev düzeni, tertipi konusunda biraz biraz yol alıyorum. Evimiz kira olduğu için herhangi bir dolap, dekorasyon yapma isteğim yok açıkçası. Daha çok elime geçen bir eşya olduğu zaman onun hakkında düşünüyorum ve aynı kategoride olan eşyaları bir araya toparlayıp ayıklamaya çalışıyorum.
Kızıma oyuncak ve kıyafet yığmıyorum. Üzerinde mama lekesi olan kıyafetlerini kullanmaya devam ediyorum. Sonuç olarak yıkanıyor. Kıyafetleri kısa programda sık sık yıkayıp, ütüleyip kullanıyorum. Böylece elimdeki kıyafetler yıpranıyo ve atılıyor. 2. çocuk olur mu bilmem ama sakladığım eşyalardan fenalık geldi. :)

Bulaşık makinesinde yıkamak güzel fikirmiş. Ben de deneyeyim. Marie Kondo kitabında, süngeri ve elde yıkadığı bulaşıkları balkona çıkarıp, güneşte kuruttuğundan bahsediyor. Güneşin en iyi dezenfektan olduğunu söylüyor.

Diğer takımı vereceksen 12 şer almanı tavsiye ederim.

Bizim bakıcı ablayı göndereyim, 2 haftada halleder yemek takımı kırma işini:))

Arzumun türk kahvesi makinesini aldım. Filtre kahve yapamaz sanırım.

Benim evde 12 sandalye var. Maksimum 12 kişi ağırlayabildiğim için 12 aldım. Sen de bu şekilde karar verebilirsin bence.

Yazmak gerçekten çok işe yarıyor, kontrollü ilerliyor herşey.
Ajanda benim de çok işime yaradı.

Benim de hiç hassasiyetim yok, sık değiştiririm sadece. Nemli bırakmamaya çalışırım sadece.
Ben de sık değiştirmeye gayret ediyorum ancak çok hassa değilim sanırım.

Selam kızlar, elecda cım frosch la ilgili yorumlarını bekliyorum, naturalive in bulaşık makinesi tabletinden pek memnun kalmadım.

Bu arada kişisel misyon bildirgeme yazdığım yüksek lisans bitirme hedefimi gerçekleştirmiş bulunuyorum, 6 yıl önce dersleri vermiştim ancak tezle ilgili hiç başlangıç yapmamıştım, bu yıl atılıyordum neyse ki tamamlayabildim, bildirgeme yazmasam belki de yapmayacaktım, bendeki farkındalığı artırdığın için elecda cım teşekkür ederim. neydi slogan yaz kurtul yap kurtul muydu yazın kurtulun kızlar

Tedi'de kalmamış bambu fırça netten bakacağım.
Ben mutfak tezgahını Selpak mavi rulo kağıt bezle siliyorum ve iki günde bir atıyorum.
Ne yazık ki sünger ve tezgah kurulama bezinin temizliği benim için takıntı düzeyinde önemli.
Fırçayı bulabilirsem yazarım.

Tebrik ediyorum sizi../
Naturalive’in bulaşık deterjanında problem var sanırım. İlk aldığım nispeten bulaşıkları temizliyordu ama ikinci paket çok kötüydü. Temizlemesini geçtim bardakları sapsarı yaptı ve hiç mi hiç temizlemedi. Finish tablete döndüm ama hiç memnun değildim, ikinci kez durulama için tabletsiz yıkama yapsam da kimyasal kokusu üst düzeyde kaldı. Frosch hakkında hiç bilgim yok ama elecda kullandıysa gözü kapalı alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…