Popüler Konu Verimli Rutin

Evet 1.000 dolar çok güzel bir birikim. Elecda daha önce bu şekilde para ayıramıyormuş hatta borçları varmış diye yazmıştı. Kendini bu konuda geliştirmesi çok güzel. Önemli olan hataları görüp, bu hatadan nasıl dönebilirim, nasıl iyileştirme yapabilirim diye azmetmek sanırım.

Biz eşimle 4-5 aydır para biriktirebiliyoruz. Gelirimizin yüzde 10-15’i kadar birikim yapabiliyoruz. Geçen gün eşim bir arkadaşıyla konuşmuş, (maaşlarımız hemen hemen aynı) onlar toplam gelirin yüzde 50’sini biriktiriyorlarmış. Ki henüz bikaç yıllık evliler. Biz yeni evliyken sürekli borçluyduk.

Bizde ben tutumluyum eşim savruktur. Dedim hemen o arkadaşınla ailecek görüşmeye başlayalım, sen de arkadaşınla kanka ol, bakalım nasıl yapılıyor bu iş

Ben bu ay yüzmeye başladım. Stilli yüzmek işi zormuş, senelerce yanlış yüzünce onu düzeltmek biraz zaman alacak galiba. Çocuklar çok daha kolay doğru ayak çırparken ben hep yanlış yapıyorum. Ama daha yolun başındayım.

İlk defa bir spora başlarken kendime hedef koydum ve bullet journalıma yazdım. Ekim sonuna kadar haftada iki gün yüzmeye gideceğim diye. Bi de aralıklı diyete başladım. Ağustos sonuna kadar devam ettireceğim. Akşam yemeğinden sonra birşey yemiyorum. Sabah kahvaltı yapmayıp öğle yemeğiyle ilk defa yemeye başlıyorum. Uzun süren açlık benim bünyeme iyi geliyor. Ramazan ayını sağlığım açısından çok rahat geçirdim. Migren ağrım sadece bir defa tuttu. Bi de hayvansal gıdaları azalttım. Bu yaz hafif yemeli ve sporlu geçecek inşallah...

para harcama konusunda çok titizimdir asla ihtiyaç dışına çıkmam. ama işte gelir gider meselesi aylık gelirimizle zorunlu ihtiyaçlara olan giderimiz o kadar doğru orantılı ki kuruş kuruşa denk geliyor diyebilirim. e haliylede birikim yapmak hayal gibi. ama buna çok şükür. ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorsak ne mutlu bize.

Merhaba, bullet journalinizin markasını ve onu nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?

Çok teşekkür ederim. Aslında birikime yeni başladım sayılır. Ocak ayına kadar bu miktarda iki tane ihtiyaç kredisi ödüyordum. Ayrıca kredi kartı da bir dünya geliyordu. Ocak ayında borçları kapattım ve kredi kartını iptal ettim. Şubattan beri de önce birikimi ayırıp kalan ile ayı geçirmeye çalışıyorum.

İşimden yana şanslıyım bence de ancak bu şekilde başlamadım tabi. 2002-2006 yarı zamanlı, 2006’dan da bu yana tam zamanlı çalışıyorum. Yaklaşık 5-6 yıldır iyi kazanıyorum. İlk işe başladığımda kiram 800 lira maaşım 650 liraydı:)

Çok geçmiş olsun canım
Kirli çıkılar diye bir konu vardı. Konu sahibesi bir ilçede öğretmendi ve muazzam birikim yapıyordu. Ben ilk kendisini okurken aydım bu birikim işlerine. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bazı pilotlar tanıyorum. Yıllardır her ay bir araba parası kazanan insanlar bunlar. Borç gırtlakta, birikim yok, dikili ağaç yok. Yani aslında bu birikim işinin gelirle pek alakası yok, daha çok giden miktar ve paraya bakış açısı ile alakalı.

Ters askı yöntemini denemiştim ben de, sonradan giydiklerini sola asma yöntemini denedim. Giymediklerim sağda birikti. 3 ayda bir sağda bekleyenleri gönderdim.

Benim de birikim işleri Şubat ayından beri hız kazandı. Ondan önce biriktirdiklerimi kredileri ve kredi kartını kapatmak için kullandım.

Bence maksimum %25’e kadar birikim mantıklı. Maaşının yarısını biriktirebilmek için ya çok anormal para kazanıyor olmak lazım ya da çok fazla kısmak.

Darısı bize olsun diyelim o zaman :))

Selamlar,

Bugün mutfağı komple indirdim. 12’li yemek takımının kırılan parçalarını almıştım. Yıkayıp yerine yerleştirdim. 12 kase, 12 çukur, 12 düz büyük ve 12 düz küçük tabak var şu an. 2 salata kasesi, 3 büyük, 2 küçük kayık tabak. Hepsi bu kadar:)

6 tane kahve fincanım vardı ancak yetmiyordu. Hazır Porland’a gitmişken otellerde kuşlanılan düz beyaz kahve fincanlarından 12 tane aldım. Bendeki 6’lı takım ablaya gidiyor. Hediye gelmiş olan 6’lı kadeh takımını ve 6’lı kahve takımını sarıp kutuladım.

Su bardaklarım 8 taneydi. 7 kalmışlar. Onları da 12’ye tamamlayacağım. Hediye gelmiş bir su bardağı takımı vardı. Camı ince olduğu için abla canına okudu tabi:) 2 tane kalmışlar. Onları attım.

Kahve makinemiz kahveyi yakmaya başlamıştı. Onu değiştirdim, yenisini koydum. Eskisi gidiyor.

Mutfak bezi ve süngeri eskimişti. Onlar atıldı. Yerine yenileri kondu. Bulaşık süngeri ve hassas yüzey temizleyici sünger aldım. Tezgah ve ocağı bununla sileceğiz.

havaalani müdürüsünüz degilmi?
ben burda okumuşum havalaninda çalıştığı biliyorum.

elecda bozukluklari kumbara yapabilirsiniz.
biriktirip markete avm gidip kagit paraya çevirip birikimine atabilirsin.şahsen ben öle yapıyorum :)

Temizlik Malzemeleri
Sizlerden temizlik malzemeleri ile ilgili aldığım bilgilerden sonra alışveriş yaptım. Eski bezlerin tamamını attık. Şu anki durum şu şekilde:

Bezler:
1. Mutfak tezgah silme bezi
2. Mutfak dolapları silme bezi
3. Banyo tezgahları silme bezi
4. Toz bezi
5. Aynaları silme bezi
6. Cam bezi

Süngerler:
1. Bulaşık süngeri
2. Cam yüzey süngeri- Mutfak masası ve ocak
3. Banyo tezgah için sünger
4. Tuvaletler için sünger

Temizleyiciler:
1. Yer silme-Frosch
2. Mutfak temizleyici-Frosch
3. Banyo temizleyici- Frosch
4. Tuvalet temizleyici-Frosch
5. Spreyli Sıvı Arap Sabunu-Lofçalı (toz için)
6. Camlar için sirkeli temizleyici-Frosch

Ayrıca bir vileda var. Bir de Rossman’nın mopunu ve ıslak yer silme mendilini aldım.
Frosch’ları hepsiburada’dan söyledim. Sonuçları paylaşırım. Bulaşık tableti ve çamaşır deterjanı gayet başarılıydı.

Temizlik malzemeleri başlığı benim için an itibariyle tamamlanmıştır:))

Merhaba canım, arkadaşım sahibinden e ilan vererek buldu, deneyebilirsin istersen, kafasına yatanlara randevu verdi

Dün akşam haberlerde Prof.Dr.Mehmet Öz'ü dinledim.
Bulaşık süngerlerinin bakteri yuvası olduğunu söyledi.
Ben çok sık değiştiririm süngeri.
Sık sık beyaz sirke ile dezenfekte ederim.
Bazen bulaşık makinesinde yıkarım.
Buna rağmen içime sinmedi.
Tedi'de bambu bulaşık fırçası görmüştüm ondan alayım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…