Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar,

Bol yatmalı kalkmalı bir geceden sonra abla gelince direkt yattım. 2 saat uyumuşum. 10:30’da kalktım. Bu sabah uyumalarından hoşlanmıyorum ama bu ara yapacak birşey yok maalesef. Kahvaltıdan sonra checklistteki maddelerin bir kısmını hallettim.

Kıyafetlerimi hızlıca gözden geçirdim. Dolabın bir tarafı yazlık, diğer tarafı kışlık olduğu ve sürekli kontrol ettiğim için atılacak/verilecek birşey çıkmadı. İpek’in eşyalarını da kontrol ettim. Giymedikleri var ama yaz sonuna kadar bekleyip, yazlıkları bir seferde görümceme taşıyayım, parça parça iş yapmayayım diye düşündüm.

Bugün poşet, gamboç ve askıları koyduğumuz kutuyu indirdim. Yaklaşık 20 tane gamboç birikmiş 5 tane bırakıp kalanı attım. Poşetleri de ayıklayıp 5 tane bıraktım. Onların hepsini bez poşete koyup kutuyu kaldırdım.

Sonrasında namaz eşyalarının bulunduğu kutuyu açtım. Bayraklar da bu kutuda duruyor. Bir seccdade, biri siyah biri beyaz iki baş örtüsü, biri siyah, biri inciden iki tesbih bıraktım. Bir balkona asmak için bayrak, iki tane de çocukların elinde sallamak için bayrak bıraktım.

Kutudan artık kızlara olmayan iki adet bayraklı tişört, bir tesbih ayırdım. Kızılay’ın kutusuna atacağım.

Ebeveyn banyonun dolabında yaptığım son düzenlemeden sonra eşime çok eşyasının olduğu ile ilgili söylendim. O da genel banyoya taşıdı eşyalarını:)) Böylesi daha güzel oldu valla. Ela’nın ojeleri ile yedek şampuan ve diş macunlarını ebeveyn banyoya getirdim ben de. Görselleri ekliyorum.

Eklentiler

• 5DC8F249-DB7F-4299-A8E3-3692147F3F31.jpeg
    92,5 KB · Görüntüleme: 198
  • 6E84D7E0-35D5-4464-A9D3-6DF5051D240B.jpeg
    122,2 KB · Görüntüleme: 204
  • DE297EA4-B029-4213-99DE-9994819B185D.jpeg
    79,6 KB · Görüntüleme: 198
  • 8556505F-A564-49F0-B9C2-5D01302199A1.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 195
Selam kızlar
Evet elecda daha sık gelirim inşallah
Üzerimde bir ağırlık var tam forma giremiyorum
Ama dün akşam eve gidince kuruyan çamaşırları kaldırdım
Oğlanın küçülen alt kalın eşofmanları ayırdım
Ortalığı topladım
Süpürge açtım
Bugün de dolaplarda biriken gereksiz evraklara bakacağım

of çok kötü olmuş
aslında uzun zamandır kuran hatmetmek istiyorum ama sanırım başladığımı bitirememe sıkıntım var. Açıktan çocuk gelişimi okuyorum. Büt e bir dersim kaldı. Ona çalışmam lazım. Aslında amaç koyabileceğim bir çok şey var.
Yarın sabahtan deneyeceğim inşallah

Vakit akşam.. işleri bitirip yavrumla ilgilenip bir video izleme krizini sağsalim atlatmanın huzuruyla,annemin gölgesinde kahvemi yudumluyorum
Biliyorum sadece beş on dakika sürecek ama şu vakit çok kıymetli..
Sabahtan bu ana değin hep bir başkası veya kendim için yapılması gerekenlerle ilgilendim..24saatte kendimize özel 10 dk ayırabilmek bile ger kalan saatlere enerji depoluyor.. pek mühim..
İşte böyle bir akşam...

@elecda yinw düzende çığır aşmışsın
Valla helal

Eklentiler

• image.jpg
    149,3 KB · Görüntüleme: 152
Kararını ver ve başla
Sabah kalk bir bardak su iç farkındalıkla sonra otur dersine çalış ..
Başarı gelir
Bi yerden başlamak gerek

Kararını ver ve başla
Sabah kalk bir bardak su iç farkındalıkla sonra otur dersine çalış ..
Başarı gelir
Bi yerden başlamak gerek
Ve sanırım başardım
Sabah 4.30 a saati kurdum. Erteleye erteleye 5 e 10 kala kalkabildim. Namazımı kıldım hemen . Kendi yaptığım elma sirkemi ılık su ile karıştırarak büyük bir bardak içtim. Kuranımı okudum. Çörekotu yağımı içtim. Saat daha 6 olmuş. Normalde yatacaktım 7 ye kadar. Ama geçen gün bir yazı okumuştum. Aslında bizim bildiğimiz sabah kahvaltısı olayı bizim kültürümüze sonradan girmiş. Vücudun sabahları asıl istediği çorba ve yeşillikmiş. Bir gayret kalktım, tarhana çorbası pişirdim ve 2 koca tabak içtim
Öyle böyle saat 7 oldu ve hazırlanıp 7.30 otobüsüne yetiştim. Genelde kaçırıyordum ve diğer otobüs 20 dakika sonra ve dolu geliyordu.
Günlük çekme ihtiyacı hissettiğim esmalarım var. Onları metroda çektim. Ve 8.20 i geçe şirketteydim. Millet ooooo erkencisin dedi, çünkü bizim mesai 8.30 da başlamasına rağmen ben 8.45 den önce hiç varamıyordum şirkete
Otobüs durağında oğlumun en yakın arkadaşının annesini gördüm. Sabah sabah hasbihal ettik güzel oldu
Birazdan çayımı içeceğim. İnşallah ikindi gibi uyku bastırmaz diye dua ediyorum.
Ankara kapalı bugün. Hafif yağmurlu. Ama benim içim güneşli maşallah
Teşekkür ederim Sahihuban

elecda maşallah aşırı düzenlisin . Ve sanırım asla bu kadar düzenli olamayacağım için kıskanıyorum ve rahatsız oluyorum

Çok sevindim başarmanıza. Umarım süreklilik kazanır bu durum.
İnsan istediğinde başaramayacağı yoktur.

Günaydın herkese.

Bu sıra çok yoğun ve yorucu geçiyor günlerim. Anneler bizde, ev düzeni dağılmış vaziyette. Herkesin sağlığına kavuşup evine yerleşmesini umut ediyorum. Rabbim başımızdan eksik etmesin anneleri.
Ev kalabalık olduğundan sabah rutinlerim de sekteye uğruyor. Bu bazen bana huzursuzluk yaşatsa da geçici olduğunu düşünüp rahatlatıyorum kendimi.

Evimin derin temizliğe ve düzene ihtiyacı var. Hissediyorum: )

Sağlıklı yaşam çok şükür güzel gidiyor, çocuklarım da uyum sağladı.

Bu ay çok borca girdim. Hepsi 13 bin tuttu. 5 taksit yaptırdım, televizyon, buzdolabı, mutfak masası aldım ve mutfağa kiler dolabı yaptırdım. Hayırlısı ile kullanmak nasip olsun insallah.

Sanırım bir kaç ay birikimlerimde azalma olacak. Her ay bir çeyrek alma hedefi de koydum kendime. Ekonomi topiğinde okudum. Şimdiye kadar hiç çeyrek biriktirmedim, hep takı olarak aldım lazım olduğunda. Bu borç ödeme döneminde iyi gelecek bana: )

Düğün sezonu da açıldı, mümkün mertebe çok gerekli olanlara katılmayı düşünüyorum bu yaz. Onun dışındakilere gitmek istemiyorum.

Sabahları içtiğim çörek otu yağından mı, yaz sıcaklarından mı bilmiyorum ama iştahım çok çok azaldı. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim: )

Tatile ihtiyacım var, kurban bayramı sonrasına kadar mümkün gözükmüyor, o yüzden hafta sonları İstanbul yakınlarında kaçılabilecek mekanlar varsa öneri beklerim.

Düğün sezonlarının insanların en dişli düşmanı olduğunu düşünüyorum. Gitmesen ayıp, gitsen cep delik :)

Bayram da Kocaeli/ Gölcük'e gitmiştik dayımın yanına. Bizi Eriklitepe isimli bir mesire alanına götürdüler. Harika bir yer. Orman içi. Ağaçlardan gökyüzü gözükmüyor. Günlük piknik yapıldığı gibi bungalov evlerde vardı kalmak için.
Şiddetle tavsiye ederim. İstanbul'a çok uzak değil sanırım.

elecda maşallah aşırı düzenlisin . Ve sanırım asla bu kadar düzenli olamayacağım için kıskanıyorum ve rahatsız oluyorum
“Asla yapamam” gibi cümleler kurulduğunda beyin; “neden asla yapamayacağına” yönelik nedenleri sıralamak için mesai harcıyor. “Bunu nasıl yaparım” dediğinde ise “nasıl yapabileceğine” dair çözümleri üretiyor.

Sade ve düzenli yaşam uzun bir yolculuk ve sonu yok, ama başlangıçtaki bakış açısı farkı yaratan.

Selamlar Hanımlar,

Dün Ela’yı sitenin havuzunda bireysel yüzme dersine başlattım. Toplam 8 ders satın aldım. Haftada iki gün 1’er saat gidecek. Dün güzel geçti. Öğretmeni sevdi ve yüzme tahtasız yüzebildi. Instagram’de anneler günü reklamına denk gelmiştim. Kız, mezuniyet töreninde “Biz buraya beraber geldik anne” diyordu. Kızımı seyrederken o reklam geldi aklıma. Geçtiğimiz 6 seneyi düşündüm. Öğrendiklerini, öğretmek için sarf ettiğimiz emeği... Hakikaten biz buraya beraber geldik ve yolumuz daha uzun. Umarım ileride karşımda ahlaklı, nazik, empati kurabilen, duyarlı, meraklı, sadece kendine güvenen bir kadın görmek nasip olur.

Senin yetiştirdiğin çocukların tam da anlattığın gibi olacaklarına inanıyorum ben

Haftalık bütçe yönetimi benim için baya iyi gidiyor. Bu haftanın 1000 lirasından geriye 463 lira kaldı şu an. Market alışverişi yapmam gerekiyor. Tahminim 200 lira arttırabilirim.

Ay başından bu yana 1200 lira arttırdım. 800 lirasını dün yüzme kursu için verdim. Ay sonuna kadar ne arttırabilirsem kenara koyacağım ve ay başında bu para ile istek listemden bazı maddeleri alacağım. İstekler için para biriktirmek olacak yani.

Ikea ve rossmann’dan ev için almak istediğim şeyler var. Ayrıca İpek için 2 tane oyuncak beğendim, Mucit Panda’dan onları almak istiyorum. Yine İpek için birkaç tane kitap almak istiyorum.

Kıyafet konusunu detaylı anlattığınız yazıyı bulamadım kaçıncı sayfada acaba :) benimde uygulamam gereken bir konu

Merhaba, umarım herkes iyidir. 3 ay içinde 2. Taşınmamı gerçekleştirdim. Hiç planda yoktu. Ama eşime askeri lojman hakkı doğdu. Ve kirası aidat dahil 490 tl
Son taşındığım ev 1180 tl idi
Şimdi fark çok olunca insan hayır diyemiyor.
Ama bu süreci arka arkaya yaşamak beni çok yıprattı.
Neyse ki taşıdığımız yer çok sessiz sakin, bebek için güzel bir ortam.

Temizlik için artık 15 günde 1 yardım almaya karar verdim. Günlük işleri yapıyorum ama camlar balkonlar detaylı temizlik gibi daha büyük işler için yardıma ihtiyacım var.
Günümü verimli geçirmek için işimle ilgili bir günlük plan oluşturdum. Daha çok ders çalışmakla ilgili planlarım.
Kendimi ödüllendirme ve yaptırım uygulama şeklinde ilerleyeceğim.

Daha sık uğrayacağım buraya da :) tabi inci den zamanım kaldıkça.

elecda İnci 7 aylık şu an. Resimki kitaplar gibi şeyler arıyorum, önereceğin yayınevi var mı? Acaba çok kısa hikayeler okusam resimler gösterip ilgi gösterebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…