Popüler Konu Verimli Rutin

Müsait olduğunda bana ikea’nın hangi havlusunu kullandığını atabilir misin? İkea’dan internet siparişi ile alayım demiştim, o kadar çok çeşit var ki bilemedim.
Benim tel foto yüklemiyor
Pazartesi atarım
Beyaz uclarında renkli asma yeri olanlardı çoklu satılıyor
Ama düz beyaz olanları gördüm altı biyeli olanlar onlar daha güzel duruyor

Temizlik Malzemeleri Meselesi
Bugün temizlik malzemelerine bir göz atayım dedim. Bezler eskimiş, bazıları kokmaya başlamış. Evi kendim temizlemediğim için konuya hakim değilim. Aşağıdaki sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1- Kaç tane bez kullanıyorsunuz? Bu bezleri kullandığınız alanlar nereler?Cam bezi, toz bezi vs. için memnun kaldığınız ürünler neler?
2- Bezleri ne kadar sıklıkla yeniliyorsunuz? Kokmaya başlayınca direkt atıyor musunuz? Kokuyu geçirmenin bir yolu var mı?
3- Bezleri nerede ve nasıl muhafaza ediyorsunuz?
4- Mutfak tezgahını nasıl temizliyorsunuz? Kullandığınız ürünler neler?
5- Banyo tezgahı, lavabo, klozet ve banyo dolapları için ne kullanıyorsunuz?
6- Toz alırken sade su mu kullanıyorsunuz? Suyun içine birşey koyuyor musunuz?
7- Fısfıslı arap sabunu mutfak tezgahında kullanılır mı?
8- Parke ve seramik temizliğinde arap sabunu mu sirkeli temizleyici mi kullanmak daha iyi olur?
9- Rosman’nın bir mopu var, ucuna kullan at ıslak ve kuru mendil takılıyor. Hiç kullanan var mı?

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz:))

Rosman dan çeşitli renklerde cam bezi ve toz bezi aldım .atıyorum yeşil renk olanı banyoda kullanıyorum ve kuruduktan sonra banyoda lavabomun altındaki dolapta muhafaza ediyorum.mutfak için başka bir renk ve onu da mutfak tezgahının altında muhafaza ediyorum.farklı renk olunca ne nereye ait karıştırmıyorum.tabii dediğin gibi temizliği başkası yapınca durum değişiyor gelen arkadaş çok önemsemiyor

Toplam kaç tane bez kullanıyorsun?

1. Benim cam bezim silva, şiddetle tavsiye ederim. mutfak dolapları için ayrı kapılar için ve vestiyer gardrop için toz almak için ayrı tupperware 2 genel temizlik bezi var. Banyo ve misafir lavabosundaki dolaplar için bimden aldığım bezi kullanıyorum. Ayrıca yıkadığım bulaşıkları kurulamak için tupperware kurulama bezi kullanıyorum. Halı bezim ve zor kir bezim var bir de.

2. Tupper olanları 2 senedir kullanıyorum kokmuyorlar bozulmadılar. mikrofiber oldukları için belki. İşim bitince beyaz sabunla yıkayıp asıyorum.

3 kuruyan bezleri konmari metoduyla sepete katlayıp banyo dolabına koyuyorum.

4. Beyaz sirke ve bimin çiçekli bezi. Ocak için ayrı masa ve tezgah için ayrı 2 tane. Tezgah ve masa için de mi ayrı olsa acaba diye düşünüyorum bazen.

5. Banyoda tezgah yok lavaboyu ucuz süngerle yıkıyoruz sonra o süngerle duşakabin en son klozeti yıkayıp çöpe atıyoruz. Bunu haftada bir yapıyoruz diğer günler fırçayla üstten fırçalayıp duruluyoruz.

6. Amway loc ve beyaz sirke

7. Fikrim yok
8. Amway loc ve beyaz sirke kullanıyorum

9. Silva mop kullanıyorum. Elinle yıkayıp sıkıp silmesi zor oluyor ama temizliği içime siniyor. Kullan at iyi olur aslında ama mümkün olduğunca atık çıkarmamaya çalışıyorum.

Rossman'ın mobunu ve büyük boy ıslak mendillerini ben kullanıyorum ve çok memnunum.
Vaktim kısıtlı ve işim acele değilse,
mob kuru haldeyken önce parkelerin üzerinden geçip tozları toparlıyorum.
Sonra mobun bezini,yer kovasında deterjanlı suyla yıkayıp önceden süpürdüğüm mutfağın zeminini siliyorum.
Viledadan daha temiz oluyor.
Mecbur olmadıkça ıslak mendilleri kullanmamaya çalışıyorum az atık çıkarmak adına.

Mutfak tezgahını,bir fısfıslı şişede suyla incelttiğim çay ağacı yağıyla veya beyaz sirke-su karışımı ile siliyorum.
Kimyasal deterjanları kullanmıyorum tezgahta ve cam mutfak masamızda.

Fısfıslı arap sabununu her yere kullanabilirsin benimki de arap sabunlu lofçalı az bekletiyorum siliyorum sarı bez benimki mutfak için.. toz için de başgimpadan çok ucuza mikrofiber almıştım çok memnunum tozu tutmuyor, kapandı orası bulsam alacağım bir kaç tane daha.

Bir pazar sabahından günaydın. Vaktimiz ömrümüz rızkımız bereketli olsun inşaallah...

Saat 3.30 sularında kendiliğimden uyandım , ezan okundu, namaz kılayım derken , bir video izledim ve o video beni kamçıladı uyutmadı. Kalk sahihuban zaman geçiyor, sermayen tükeniyor, hazır ev ahalisi de derin uykudayken kendin için bir şey yap, şu hayatı yavaşlat ve kendine anlar oluştur.
Nasipmiş kalktım. 40 dk yürüdüm. Sonra Kur an meali okumaya koyuldum ve bir de ne göreyim yıllardır hüznünü yaşadığım bir konuda ayetin altında ayrıca bir hadisi şerif yer alıyor ve o söz benim o hüznüme çare oluyor. Ciddiye alınır bir süredir bu meal kitabımı kapatmıştım, demek ki o hadisi görmem için olgunlaşmam gerekmiş ve o asırlar öncesi efendimizin söylediği söz bana bu sabah müjdelenecekmiş. Şu an çok mutluyum. Şükürler olsun.

Herkese kendine ait müstakil zamanlar yaratmasını diliyorum .farkındalıkla geçen bir gün ve ömür nasip olsun

Ayrıca elecda uyanınca koca bardaktan su içme ritüeli senden geçti ... içtikçe anıyorım seni. Ha bir de temixlk bezleri konusunda bu kadar detay düşünmemişim onu fark ettim. Ben de elden geçirmeliyim

Eklentiler

• image.jpg
    171,8 KB · Görüntüleme: 209
Günaydın, seni okumak o kadar iyi geliyor ki ruhuma dokunuyorsun sanki..kalemine, diline sağlık

Kızlar iyi geceler, size cilt bakımı tavsiyesinde bulunmaya geldim, arkadaşım beni bir marka ile tanıştırdı, Kore markası, t.e. beyond ( tam adını yazmadım yasak mı bilmiyorum) ama bu şekilde de ulaşabilirsiniz, çok başarılı buldum, hayvanlar üzerinde deney yapmıyor, bitkisel ve temiz içerikli, ürünlerin içerdikleri özler sürdürülebilir tarım ile sağlanıyor, ben neler aldım, yüz temizleme köpüğü, essence denilen serum tarzı cilt toparlayıcı bir ürün ( hafif bir nemlendirici olarak yazın kullanılabilir) ve göz kremi. Essence e özellikle bayıldım, nemlendirici ve güneş kremi de başarılı ama bütçe nedeniyle bunları alamadım, bir sürü tester aldım, onları da deneyip ihtiyaca göre alacağım, timeless diye bir essence ve kremleri varmış arkadaşım ona bayılıyor, yeniden bir yüz yapıyor diyor ben de kızlarla paylaşmalıyım dedim, kötü tarafı sadece sanırım Ankara’da ankamall de mağazası var, sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…