çok güzel olmuş bende faydalanmak isterimSelamlar,
Bugün öğle arasında ev için bir kontrol listesi oluşturdum. Eke pdf olarak yüklüyorum. 3 Aylık periyotlarda evi bu liste doğrultusunda gözden geçireceğim. Fazlalıklar gönderilecek, eksik listeleri oluşturulacak. Atladığım, ilave edilmesi gerektiğini düşündüğünüz bir madde varsa, paylaşabilirseniz sevinirim.
elecda yine güzel bir liste ile selam vermişsin :) teşekkür ederiz...
insan değişirse dünya değişir '' sözüne inancım tam.
yaklaşık 15 gündür kendime değer vermeye daha fazla özen gösterip zaman ayırmaya dikkat ediyorum..bunu her gün bilinçli olarak tekrarlıyorum.. sahihuban sen kendi kıymetini bileceksin ki başkaları da sana saygı duyacak '' diye her gün kendimi severek okşayarak tekrar ediyorum bu cümlemi... inanın bana çok iyi geldi.. kendime göstermediğim önemi vermediğimden başkalarına da öfkeleniyormuşum onu farkettim... en acı ne gereksiz trip halleriymiş...
ben naif ve kibar oldukça annemin de arkadaşlarımın da eşimin de bana karşı bakışı davranışı değişti çünkü benim bakış açım değişti..
bu sabah 5.20 civarında uyandım .. oğlum da eşim de uyuyordu ve uyanma vakitlerine epey vardı.. kalk sahihuban bi duş al çık dışarı sahilde yürü biraz dedim.. atladım arabaya koyuldum yola..10dk sonra sahildeydim.. kıyıya inmeden 5 minareli camimize gittim orada soluklandım huzur buldum.. sonra süt simidini sevdiğim pati-seriye uğradım .. eve doğru giderken sevdiğim müziği hafif yüksek sesle dinledim :) sabah enerjimi topladım .. çok şükür..
sonrası iş :)
işten sonra da rutin ev işleri yemek vs.. :)
annelik eşilik iş kandını evlatlık rolleri hepsinin yeri ayrı ama bir kadın olarak kendimin rolü bambaşka :)
herekse farkındalık içerisinde yaşanan bir ömür diliyorum
Tabi ki çok sevinirimçok güzel olmuş bende faydalanmak isterim
Ben güzel yazın için çok teşekkür ederim canımelecda yine güzel bir liste ile selam vermişsin :) teşekkür ederiz...
insan değişirse dünya değişir '' sözüne inancım tam.
yaklaşık 15 gündür kendime değer vermeye daha fazla özen gösterip zaman ayırmaya dikkat ediyorum..bunu her gün bilinçli olarak tekrarlıyorum.. sahihuban sen kendi kıymetini bileceksin ki başkaları da sana saygı duyacak '' diye her gün kendimi severek okşayarak tekrar ediyorum bu cümlemi... inanın bana çok iyi geldi.. kendime göstermediğim önemi vermediğimden başkalarına da öfkeleniyormuşum onu farkettim... en acı ne gereksiz trip halleriymiş...
ben naif ve kibar oldukça annemin de arkadaşlarımın da eşimin de bana karşı bakışı davranışı değişti çünkü benim bakış açım değişti..
bu sabah 5.20 civarında uyandım .. oğlum da eşim de uyuyordu ve uyanma vakitlerine epey vardı.. kalk sahihuban bi duş al çık dışarı sahilde yürü biraz dedim.. atladım arabaya koyuldum yola..10dk sonra sahildeydim.. kıyıya inmeden 5 minareli camimize gittim orada soluklandım huzur buldum.. sonra süt simidini sevdiğim pati-seriye uğradım .. eve doğru giderken sevdiğim müziği hafif yüksek sesle dinledim :) sabah enerjimi topladım .. çok şükür..
sonrası iş :)
işten sonra da rutin ev işleri yemek vs.. :)
annelik eşilik iş kandını evlatlık rolleri hepsinin yeri ayrı ama bir kadın olarak kendimin rolü bambaşka :)
herekse farkındalık içerisinde yaşanan bir ömür diliyorum
Benim için çok faydalı oldu bu uygulama. Ay başından ihtiyacımız olan herşeyi alıp ay sonunda sıkıştığım oluyordu. Şu an epey kontrollü gidiyorum.elecda
Haftalık 1000 TL ayırma kısmı hoşuma gitti.
Benim için de uygulanabilir. Ve hatta daha da kontrollü ve faydalı olur. Bu haftadan başlıyorum.
Uzun uzun bir ara ben de yazacağım. Madde şeklinde. Şirket işlerini toparlama kısmı henüz bitmedi.
İpek uyuyunca duşa gireyim dedim. Hazır banyoya girmişken de checklistteki bazı maddeleri halledeyim dedim. Görselleri yüklüyorum.
Banyo dolabının en üst rafı ile sol taraftaki dar raflar bana ait. En üst raftaki beyaz kutularda makyaj pamuğu ve kulak pamuğu var. Yanında sahip olduğum tek parfüm ve makyaj temizleyicim duruyor.
Bir alt rafta makyaj malzemelerim var. Beyaz kutunun içeriği ile birlikte tüm makyaj malzemelerimin fotoğrafını çektim.
Bir alt rafta ise yüz bakım malzemelerim var. Temizleyici, serum ve göz çevresi kremi.
En alt rafta ise vücut bakım malzemelerim yer alıyor. El ve vücut kremi, dudak kremi ve koltukaltı kremi var.
Dolabın en üstünde sağdaki küçük raftaki beyaz kutuda ise bir adet cımbız, 1 adet küçük, 1 adet büyük, 1 adet de bebek için tırnak makası yer alıyor.
Teşekkürler canımeline sağlık elecda çok güzel olmuş
Ben aylık sabit ödemelerin hiç birini haftalık limite dahil etmedim. Kurs ödemeleri, gün parası vs gibiGelelim benim planlamalarınaelecda sağol başlıklar için
Para Yönetimi: Haftalık harcama limiti çeklinde ilerlemek istiyorum ben de. Sanırım böylesi hem daha kontrollü hem de daha verimli olacak gibi geliyor. Her haftaya 1000 TL limit koydum. Evin taksidi, faturaları bu limit dışında tutacağım, çocukların yüzme kursu vs gibi ödemeleri limitin içinde düşüneceğim. Birikim olarak haftalık kombinasyonuma devam ediyorum. Onun dışında 1 ata lirası ve 100-200 euro/usd şeklinde ilerleyeceğim. Her kalem harcamayı artık takvime değil de oluşturduğum aylık ajandaya yazacağım. Artık bir hedefim var. Onun için daha planlı olmalıyım.
Sağlıklı Yaşam: İpek hanım çiftliğine komple dönüş yaparak daha da sağlıklı yaşama geçtim çok şükür. Buzdolabını, mutfağı baştan sona çiftlik ürünlerine çevireceğim. Az az haftalık yemek planı yaparak ilerleyeceğim. Paketli gıdalar çıktı hayatımızdan çok şükür. 2 haftadır kimse adını anmıyor. Meyve suyunu evde yapıyorum. Dondurma yapmaya başlayacağım, evimiz şimdilik kalabalık(annem-kayınvalidem bizde) Fırsat bulduğumda evde denemeler yapacağım. Refika nın mutfağında çok güzel şeyler yapıyor. Detaylı izleyeceğim youtubedan. Kendime çörekotu yağı aldım. Her sabah bir çay kaşığı içeceğim. Bakalım ne gibi değişiklik olacak. Komple cam ürünlere geçtim, yavaştan plastik bir iki kabı da evden çıkartacağım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Sanırım yeterince “mümkün”lerimi zorlamıyorum. Özellikle oğluma sesimi yükseltirken buluyorum kendimi. Böyle anlarda kendime çok kızıyorum. Genel anlamda iyi annelik rolüm iyi ama detaylara inince sınıfta kalırım. Daha çok çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum, özellikle yaz ayında her cumartesi sabah kahvaltısını ormanlık bir alanda yapmak istiyorum.
Düzenli ve Sade Bir Ev: Evimiz çok sade çok şükür. Biraz daha yapılacaklar var. Ajanda oluşturdum kendime. Alınacaklar listesi yapıyorum. Yoksa sürekli erteliyorum. Mutfak masası, televizyon(artık almaya karar verdik, eve gelenler özellikle anneler çok sıkılıyor), yatak odası tül-perdesi, avize gibi ufak tefek alınacaklarım var. Her ay bir odayı gözden geçirip kullanmayacaklarımı atacağım. Özellikle mutfakta var birkaç parça. Artık daha kaliteli ve bir o kadar sade eşyalar seçeceğim.
İyi Görünmek: Kıyafet konusunda yaz için eksiğim gözükmüyor, bu yaz alışveriş yapmam. Cilt bakımı düzenini bozmak istemiyorum. Reformera ramazanda ara verince gidesim de gelmiyor, hoca haftalık ders sayısı 3 e çıkaralım diye mesaj atmış: ) Koltuk altı için içinde Aluminyum olmayan incia naturel roll on aldım. Kişisel bakım ürünlerinde içeriğine daha dikkat eder haldeyim.
Verimli İş Hayatı: Daha verimli olmalıyım. Ertelediğim işleri ertelememeye çalışacağım. Düzenli defter tutuyorum artık, her şeyi not alıyorum.
Eline sağlık, çok güzel görünüyorDuş, banyo dolabı ve çekmeceler bu şekilde
Banyo çekmeceleri ile dolabını da düzenledim. Genel banyonun dolabına da göz attım. Duşu da gözden geçirdim. Duşta üst raf bana, alt raf eşime ait.
Doğal sünger kullanıyorum ancak mikrop üreme ihtimali beni düşündürüyor. Siz ne kullanıyorsunuz?
Doğal lif dediğin sünger mi? Bir de ne kadar sürede bir değiştiriyorsun?Eline sağlık, çok güzel görünüyordoğal lif kullanıyorum ben banyoda. Başta biraz sert olsana zamanla yumuşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?