Popüler Konu Verimli Rutin

çok güzel olmuş bende faydalanmak isterim

elecda yine güzel bir liste ile selam vermişsin :) teşekkür ederiz...

insan değişirse dünya değişir '' sözüne inancım tam.
yaklaşık 15 gündür kendime değer vermeye daha fazla özen gösterip zaman ayırmaya dikkat ediyorum..bunu her gün bilinçli olarak tekrarlıyorum.. sahihuban sen kendi kıymetini bileceksin ki başkaları da sana saygı duyacak '' diye her gün kendimi severek okşayarak tekrar ediyorum bu cümlemi... inanın bana çok iyi geldi.. kendime göstermediğim önemi vermediğimden başkalarına da öfkeleniyormuşum onu farkettim... en acı ne gereksiz trip halleriymiş...
ben naif ve kibar oldukça annemin de arkadaşlarımın da eşimin de bana karşı bakışı davranışı değişti çünkü benim bakış açım değişti..

bu sabah 5.20 civarında uyandım .. oğlum da eşim de uyuyordu ve uyanma vakitlerine epey vardı.. kalk sahihuban bi duş al çık dışarı sahilde yürü biraz dedim.. atladım arabaya koyuldum yola..10dk sonra sahildeydim.. kıyıya inmeden 5 minareli camimize gittim orada soluklandım huzur buldum.. sonra süt simidini sevdiğim pati-seriye uğradım .. eve doğru giderken sevdiğim müziği hafif yüksek sesle dinledim :) sabah enerjimi topladım .. çok şükür..

sonrası iş :)
işten sonra da rutin ev işleri yemek vs.. :)
annelik eşilik iş kandını evlatlık rolleri hepsinin yeri ayrı ama bir kadın olarak kendimin rolü bambaşka :)

herekse farkındalık içerisinde yaşanan bir ömür diliyorum

Maşallah ne güzel yazmışsınız. Çok çok beğendim

elecda

Haftalık 1000 TL ayırma kısmı hoşuma gitti.

Benim için de uygulanabilir. Ve hatta daha da kontrollü ve faydalı olur. Bu haftadan başlıyorum.

Uzun uzun bir ara ben de yazacağım. Madde şeklinde. Şirket işlerini toparlama kısmı henüz bitmedi.

Ben güzel yazın için çok teşekkür ederim canım Sabahları kendine ayırdığın vakit bambaşka. Bu ara İpek hiç uyumadığı için sabah kalkıp camı açıp gün doğumunu izleme ritüelimi yapamıyorum ve bana aslında ne kadar iyi geliyormuş, yapamayınca daha iyi anladım. Sabah 7’ye kadar 15-20 dk bir uyanan bir bebiş ile gecemiz gündüzümüz karıştı bu ara:)

Benim için çok faydalı oldu bu uygulama. Ay başından ihtiyacımız olan herşeyi alıp ay sonunda sıkıştığım oluyordu. Şu an epey kontrollü gidiyorum.

Bayrama giderken buzdolabında ne varsa götürmüştüm. Bu hafta buzdolabını dolduralım derken Pazar gününe kadar 250 liram kaldı. Alınacak birkaç şey var ancak ekstra masraf çıkma ihtimaline karşı Pazar gününe kadar bekleyeceğim.

Yazını bekliyorum.
Sevgiler

Selamlar Hanımlar,

Güne yorgun başlayanlardan bir ben
Bu hafta Cuma günü karne günü olduğu için Perşembe işe gideceğim. Cuma 11:00’de teslim edeceklermiş çocukları. Yaz maratonu başlasın bakalım:)
Dün akşam, ilkokula başlama ile ilgili veli toplantısı vardı. Yaz döneminde öz bakım işlerinden tamamen çıkmamız gerektiği söylendi.

Üstünü gitme, ayakkabı giyme-çıkarma, saç tarama, tuvalete gitme/temizlenme ve banyosunu kendi yapması gibi tüm işleri desteksiz kendi yapması konusunda çalışacağız.

Ayrıca çizgi birleştirerek bir şekil elde etme, ip baskısı, oyun hamuru ile oynama ve dokunsal bir materyal üzerinde (un, kum, traş köpüğü, mercimek) harfleri çizmesini önerdiler.

Bol resimli az yazılı kitap okuma ve yazıları okumadan resimlere bakarak hikaye anlatmasını teşvik etmemiz istendi.

Cuma günü karne aldıktan sonra, Ela ile birlikte bir sanat atölyesi ile görüşeceğim. Yaz okulu programlarında her gün drama, seramik, resim, ebru gibi dersler var. Her biri 1’er saatlik programlar. Deneme derslerine girsin, iki tanesini seçsin diye düşünüyorum.

Aklımdaki program şu şekilde:
Pazartesi: Yüzme
Salı: Benimle işe gelir.
Çarşamba: Yüzme
Perşembe: Sanat Atölyesi
Cuma: Evde abla ile takılır
Cumartesi: Ailecek birşeyler yaparız
Pazar: Piyano dersi var

Günlük rutinini şu hale getirmeye çalışacağım:

- Sabahları istediği saate kadar uyusun zira 1 senedir Ela’yı kaldırmaya çalışmaktan bana fenalık geldi

- Kalktıktan sonra tuvalete gitme ve diş fırçalama işlerini bizsiz halletsin.

- Odasına gelip pijamalarını çıkarıp katlasın ve yatağını toplasın (Bunu hiç yapmıyor)

- Ev kıyafetini giysin (Ev kıyafeti-dışarı kıyafeyi kavramı henüz oturmadı)

- Kahvaltıya gelsin ve hadi demeden yesin:)) (Yemek yerken çok oyalanıyor. Mutfaktaki saati gösterip şuraya gelince süren bitiyor, masa toplanacak diye bir uygulamaya başladık. Okulda çene yapacağım derken aç kalıyor çünkü )

- Kahvaltı sonrası 20 dk çizgi film

- Oyun zamanı

- Öğleden sonra yüzme, sanat veya piyano

- Akşam 17:30 gibi akşam yemeği yiyip parka iniyoruz. Eve 20:00 gibi geliriz. 20 dakikalık bir çizgi film, oyun, yatma zamanı:)

Çocuğu yaz tatiline girecek herkese kolay gelsin:)

Gelelim benim planlamalarına elecda sağol başlıklar için

Para Yönetimi:
Haftalık harcama limiti çeklinde ilerlemek istiyorum ben de. Sanırım böylesi hem daha kontrollü hem de daha verimli olacak gibi geliyor. Her haftaya 1000 TL limit koydum. Evin taksidi, faturaları bu limit dışında tutacağım, çocukların yüzme kursu vs gibi ödemeleri limitin içinde düşüneceğim. Birikim olarak haftalık kombinasyonuma devam ediyorum. Onun dışında 1 ata lirası ve 100-200 euro/usd şeklinde ilerleyeceğim. Her kalem harcamayı artık takvime değil de oluşturduğum aylık ajandaya yazacağım. Artık bir hedefim var. Onun için daha planlı olmalıyım.

Sağlıklı Yaşam: İpek hanım çiftliğine komple dönüş yaparak daha da sağlıklı yaşama geçtim çok şükür. Buzdolabını, mutfağı baştan sona çiftlik ürünlerine çevireceğim. Az az haftalık yemek planı yaparak ilerleyeceğim. Paketli gıdalar çıktı hayatımızdan çok şükür. 2 haftadır kimse adını anmıyor. Meyve suyunu evde yapıyorum. Dondurma yapmaya başlayacağım, evimiz şimdilik kalabalık(annem-kayınvalidem bizde) Fırsat bulduğumda evde denemeler yapacağım. Refika nın mutfağında çok güzel şeyler yapıyor. Detaylı izleyeceğim youtubedan. Kendime çörekotu yağı aldım. Her sabah bir çay kaşığı içeceğim. Bakalım ne gibi değişiklik olacak. Komple cam ürünlere geçtim, yavaştan plastik bir iki kabı da evden çıkartacağım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Sanırım yeterince “mümkün”lerimi zorlamıyorum. Özellikle oğluma sesimi yükseltirken buluyorum kendimi. Böyle anlarda kendime çok kızıyorum. Genel anlamda iyi annelik rolüm iyi ama detaylara inince sınıfta kalırım. Daha çok çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum, özellikle yaz ayında her cumartesi sabah kahvaltısını ormanlık bir alanda yapmak istiyorum.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Evimiz çok sade çok şükür. Biraz daha yapılacaklar var. Ajanda oluşturdum kendime. Alınacaklar listesi yapıyorum. Yoksa sürekli erteliyorum. Mutfak masası, televizyon(artık almaya karar verdik, eve gelenler özellikle anneler çok sıkılıyor), yatak odası tül-perdesi, avize gibi ufak tefek alınacaklarım var. Her ay bir odayı gözden geçirip kullanmayacaklarımı atacağım. Özellikle mutfakta var birkaç parça. Artık daha kaliteli ve bir o kadar sade eşyalar seçeceğim.

İyi Görünmek: Kıyafet konusunda yaz için eksiğim gözükmüyor, bu yaz alışveriş yapmam. Cilt bakımı düzenini bozmak istemiyorum. Reformera ramazanda ara verince gidesim de gelmiyor, hoca haftalık ders sayısı 3 e çıkaralım diye mesaj atmış: ) Koltuk altı için içinde Aluminyum olmayan incia naturel roll on aldım. Kişisel bakım ürünlerinde içeriğine daha dikkat eder haldeyim.

Verimli İş Hayatı: Daha verimli olmalıyım. Ertelediğim işleri ertelememeye çalışacağım. Düzenli defter tutuyorum artık, her şeyi not alıyorum.

İpek uyuyunca duşa gireyim dedim. Hazır banyoya girmişken de checklistteki bazı maddeleri halledeyim dedim. Görselleri yüklüyorum.

Banyo dolabının en üst rafı ile sol taraftaki dar raflar bana ait. En üst raftaki beyaz kutularda makyaj pamuğu ve kulak pamuğu var. Yanında sahip olduğum tek parfüm ve makyaj temizleyicim duruyor.

Bir alt rafta makyaj malzemelerim var. Beyaz kutunun içeriği ile birlikte tüm makyaj malzemelerimin fotoğrafını çektim.

Bir alt rafta ise yüz bakım malzemelerim var. Temizleyici, serum ve göz çevresi kremi.

En alt rafta ise vücut bakım malzemelerim yer alıyor. El ve vücut kremi, dudak kremi ve koltukaltı kremi var.

Dolabın en üstünde sağdaki küçük raftaki beyaz kutuda ise bir adet cımbız, 1 adet küçük, 1 adet büyük, 1 adet de bebek için tırnak makası yer alıyor.

Eklentiler

• 6386A5AF-5137-4658-AE05-A434D7BDA124.jpeg
    73,7 KB · Görüntüleme: 188
  • 0D68D390-317C-4046-8681-7C88C3A543A6.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 182
  • 027E1A19-13B7-487A-B1FD-1143246FFAC7.jpeg
    62,5 KB · Görüntüleme: 183
  • 665D8051-2E0A-448D-8EC7-42CDB6428946.jpeg
    41,7 KB · Görüntüleme: 184
  • 37F5E6A8-9609-4D09-98E2-5FC1D7EEF2B6.jpeg
    37 KB · Görüntüleme: 180

eline sağlık elecda çok güzel olmuş

Banyo çekmeceleri ile dolabını da düzenledim. Genel banyonun dolabına da göz attım. Duşu da gözden geçirdim. Duşta üst raf bana, alt raf eşime ait.
Doğal sünger kullanıyorum ancak mikrop üreme ihtimali beni düşündürüyor. Siz ne kullanıyorsunuz?

Duş, banyo dolabı ve çekmeceler bu şekilde

Eklentiler

• 7AB5D6FD-B452-4A98-A462-DB4475A2CB8A.jpeg
    94,2 KB · Görüntüleme: 242
  • 56F684B4-949B-41A1-9366-67EDB1A71297.jpeg
    64,4 KB · Görüntüleme: 262
  • 25F8FEF3-13B2-4BD3-BDCC-B57443DAC949.jpeg
    82,7 KB · Görüntüleme: 249
  • D790B8CB-242A-4BEB-B840-94A536C40398.jpeg
    69,1 KB · Görüntüleme: 284
Son olarak gidenler:)
1- Alt değiştirme örtüleri: Bu beyaz olanları eşim ve abla ters seriyor Sleepynin bir tarafı desenli olan ürününe döndüm. Bunları abla bür hastaya götürecek
2-Emzikler: İpek Hanım kullanmadı, gönderiyorum.
3- Manikür seti: Bunu tchibodan almıştım, kullanmadım pek.
4- Epilasyon aleti: Lazerden sonra ihtiyacım kalmadı. Çıkam tek tük tüyü de jiletle hallediyorum.
5- Nemlendiriciler: Birini kendim için diğerini de İpek için bitki terapimden almıştım. İki ürünü de sevmedim.
6- Beyaz porselen kap: Severek kullanıyordum ancak kırıldı.

Eklentiler

• 7C39206B-27BF-4B51-926F-47DC255E487E.jpeg
    69,2 KB · Görüntüleme: 294
Ben aylık sabit ödemelerin hiç birini haftalık limite dahil etmedim. Kurs ödemeleri, gün parası vs gibi
Instagram’de severek takip ettiğim bir hesap var. Bugün dondurma yapımı paylaşmıştı. Bir bak istersen.

Eklentiler

• 6E1C849F-1B0E-4679-8B2B-80EC1C3E22E6.png
    492,2 KB · Görüntüleme: 253

haftada 1 sirkeli suda bekletiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…