Popüler Konu Verimli Rutin

Benim aldığım pantolonun görselini ekliyorum. Bu rengi ve siyahı beni baya kurtarıyor işte.
Kreş yazısını en kısa zamanda yazacağım:))

Para Yönetimi Devam
Ben bir ay boyunca harcamalarımı izleyip, bütçemi oluşturduktan sonra öncelikli olarak borçlarımı kapatmaya yöneldim.
İyi ve kötü olmak üzere iki çeşit borç var. Birikmiş kredi kartı borcu kötü bir borçken ev kredisi iyi bir borç mesela.
Öncelikle borçlarımı listeledim. Küçük olan bir iki borcu kapattım ve rahatladım. Sonrasında kredi kartı borcuma odaklandım. Öncelikle ihtiyaç dışı satın alımı durdurdum. Kartımın taksit özelliğini hiç kullanmadım.
Borç kısmı düzene girdikten sonra da birikime odaklandım. Hedef olmadan birikim anlamsız bir şey bence. Bu nedenle öncelikle kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimi belirledim.

Kısa Vadeli Hedeflerim
1. Acil Durum Parası Biriktirmek: Bu hepimizin kıyısında köşesinde olması gereken br para. Elektronik cihaz arızalanması, arabanın beklenmeyen bir masrafı, ani gelişen sağlık giderleri gibi beklenmedik durumlarda kullanmak üzere lira olarak, kolay ulaşılabilir bir yerde tutulması gereken para.
Bunu 10.000 lira olarak belirlemiştim ve biriktirmiştik. Evimizin tapusu geçen ay çıktı ve yaklaşık 8000 lira tapuya ödeme yaptık. Şu an öncelikli hedefim bu parayı tekrar biriktirerek yerine koymak.
2. Ev Eşyası İçin Para Biriktirmek: Bu hedef önemli ölçüde tamamlanmış vaziyette. Şubat ayında kendi evimize geçtik ve epey bir eşyayı yeniledik. Bunun için para biriktirdim ve kalanı ihtiyaç kredisi çektik. Kredi 2020'de bitecek ancak benim hedefim 2019 başı gibi bu krediyi kapatabilmek
Orta Vadeli Hedeflerim
1. Kızımla ve Eşimle Anı Biriktirmek: Türkiye'yi ve Dünyayı kızım ve eşimle gezmek ve anılar biriktirmek istiyorum. Kızım şu an 4 yaşında. 6-7 yaş civarı, hatırlaması açısından da, seyahat sıralar sorun çıkarmaması açısından da uygun bir dönem olacak diye düşünüyorum. Bu yüzden vadesiz Euro hesabı açtım. Her ay 100 Euro'yu ileride yapacağımız geziler için bu hesaba aktarıyorum.
2. Haftasonu İçin Bahçeli Bir Ev: Ankara'da yaşıyorum. İki çimen görebilmek, çocuğun enerjisini atabilmesi için doğaya gidebilmek epey bir mesele burda. Bu nedenle küçük bir prefabrik koyacağım, küçük bir bahçe istiyorum. Kızımın eli toprağa değsin, haftasonlarını kendi bahçemizde geçirelim istiyorum. Bunun için dr vadesiz dolar hesabı açtım. Her ay 100 dolar bu hedef için ayırıyorum.

Uzun Vadeli Hedeflerim
1. Kızım İçin Para Biriktirmek: Kızımın Doğumunda takılan tüm altınları gr altın hesabına atmıştık ancak ev peşinatımız çıkışmayınca oradaki parayı kullanmak durumunda kaldık. Öncelikle kızıma olan borcumu geri ödeyip, her ay 2 gr altını kızım için açtığım bu hesapta biriktireceğim. Üniversiteyi bitirdiğinde ona vermek istiyorum. İsterse yurt dışında master yapsın, isterse iş kursun, canı ne istiyorsa onu yapsın diye.
2. Rahat Bir Emeklilik Geçirmek: Ülkedeki emekli maaşları hepimizin malumu. Emeklilk döneminde biraz daha konforlu yaşayabilmek için eşim ve benim için ayrı ayrı BES hesabı açtırdık. Her ay 200'er lira yatırıyoruz.

Ben lazer işini hamilelikten önce halletmiştim. Çok büyük rahatlık gerçekten. Bacaklar ve koltuk altı tamamen bitti. Kollarımdaki zayıf tüyler kaldı sadece.

Bu BES olayı yamuk olmaz inşallah ben de 500 gibi bir miktar ödüyorum ama çok da emin değilim artık.

Ne kadar değerli bilgiler bunlar. Paylaştığın için çok teşekkür ederim sevgili elecda
İyi ki buralardasin.

ben de onu soracaktım canım, hatta aynı şehirde olduğumuz için isim bile verir özelden belki elecda duy bizii

selamlar paylaştıklarınızı okudum başucu kitabı gibi konunuz merakla takip ediyorum
harikasınız
zaman yönetimini nasıl yapıyorsunuz nasıl yetişiyorsunuz herşeye bende yapmak istediğim çok şey var ama yetişiyor
gününüzü haftanızı planlarken saatli mi planlıyorsunuz

Ne kadar değerli bilgiler bunlar. Paylaştığın için çok teşekkür ederim sevgili elecda
İyi ki buralardasin.
Çok teşekkürler canım. Çocuk karşısında sakin durabilmek benim en çok mücadele ettiğim konulardan biri.
Çok sinirleniyorum bazen içim komple öfkeyle doluyor. Benim derdim bu duyguyu davranışa dökmeden analiz edebilmek. Kendimdeki bu duygunun kaynağına ulaşabilmek. Hangi konularda daha çok öfkelendiğimi tespit edebilirsem kendi yaralarıma ulaşabilirim. Bu yaralara ulaşabilirsem de tedavi edebilirim.

Canım ilk sayfada İş Hayatı ve Zaman Yönetimi başlığında yazmıştım.

Onur marketin indirimini bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum bense bursa da yaşıyorum sizden de öğreneceğim çok şey var demek ki :)

Merhaba öncelikle çok güzel bir topic paylaşımlarınızı çok beğendim. Çocuğum yok ama okurken güzel hisler bırakıyorsunuz , yüreğinize kaleminize sağlık aklımın bir köşesine yazıyorum yorumlarınızı inşallah olduğunda ben de hayatıma katabilirim. Teşekkür ederim kendi adıma.

Canım ilk sayfada İş Hayatı ve Zaman Yönetimi başlığında yazmıştım.
canım evet okumuştum ve çok hoşuma gitti o bahsettiğin zaman yönetimini iş hayatında uyguladığını düşünmüştüm iş dışında ki hayatınızı da bu şekilde planlıyor sunuz doğru mu anladım şimdi

Sevgili elecda bu konu fena içine aldı beni. Cümlelerin, yöntemlerin, samimiyetin harika. Donanımlı insanlara bayılıyorum.
Özel olacak özür diliyorum ama dini inancın gereği neleri nasıl yapıyorsun? Cevaplamak zorunda değilsin:)
Çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkedeyiz, ben de elhamdülillah müslümanım. Şu anda ücretsiz izinde olmama rağmen Kuran okuyamıyorum, namaz kılmıyorum, yetişemiyorum, üşeniyorum, kendimi kötü hissediyorum, bebeğime bakmak ibadet yapmama engel değil ama maalesef iç dünyamda onu bahane ediyorum.
Bu arada eğer sakıncası yoksa instagram hesabın varsa özelden isim verir misin, böyle dolu bir insanı takip etmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…