Popüler Konu Verimli Rutin

Yemek

1. Sadece acıkınca ye
  2. İyi gelen yiyecekleri belirle
  3. Yeni yemekler denemeye açık ol
  4. Yavaş ve iyice çiğneyerek ye.
  5. Yemek yerken belirli aralıklarla çatalı bırak
  6. Açık büfede az porsiyonlar al.
  7. Yemek yerken tadını çıkar, suçluluk duyma.
  8. Asla yememen gerekenleri eve alma.

İlişkiler

1. İstemediğin her şeye hayır demeyi öğren.
  2. İyi bir dinleyici ol.
  3. Sürekli program yapma.
  4. İyi gelen insanlarla görüş.
  5. Duygularını ifade et.
  6. Varsayımlarda bulunma.
  7. Hiç bir şeyi kişisel algılama.
  8. Kimseyi değiştirmeye çalışma.
  9. Kimseyi etkilemek için bir şey yapma.
  10. Deneyimlere ve anlara önem ver.
  11. Aklın, bedeninle aynı yerde olsun.
  12. Beğenmediğin huylarını değiştir.

Yukarıda paylaşmış olduğum konu başlıklarından Ev Düzeni, Gardırop, Yemek ve İş kısımlarını halletmiş bulunuyorum.
Egzersiz kısmını hala hayatıma geçiremedim ve bunun iç sıkıntısını yaşıyorum.
İlişkiler bölümünde ise kendimi hala geliştirmeye çalışıyorum. Özellikle "Beğenmediğin huylarını değiştir" kısmını çözmeye gayret ediyorum.
Benim kendimde değiştirmek için çabaladığım huylar şunlar:
Hız: Sürekli koşturma haline olan bir insanım. Kendimi yavaşlatmaya, olduğum anın farkına varmaya çalışıyorum. Çocukların hızının aslında doğru olduğu, kendi ritmimizi çocuğa göre ayarlamak gerektiğini okumuştum. Sürekli "Hadi Hadi" diyen bir anne olmamak için epey gayret sarf ediyorum. Çocuğumu hızlandırmak yerine kendimi yavaşlatmaya çalışıyorum.
Erteleme: Bir iş ortaya çıktığında içimdeki ilk tepki ertelemeye yönelik oluyor. Kendimi zorlayarak ertelemeden gün içerisinde o işi halletmeye çalışıyorum.

Rica ederim canım. Asıl ben teşekkür ederim sana, kıymetli bilgilerin için

Sanırım onun da bahsettiğin fiyatlardı. Yeri de çayyolunda zaten.

Kozmetik Ürünleri ve Hayvan Deneyleri
Kozmetik firmalarının önemli bir bölümünün hayvanlar üzerinde test yaptığını biliyordum ancak yapılan testlerin detayları hakkında bir fikrim yoktu. Azra Kohen'nin "Aeden" kitabında bu detaylara rastladım ve kitapta yazılanların abartı olup olmadığını araştırdım.
Yapılanlar son derece canice ve korkunç. Ben elimdeki makyaj malzemeleri bitince asla ve asla bir daha hayvan üzerinde deney yapan kozmetik firmaların ürünlerinden almayacağım. Farkındalığımızı arttırmak amacı ile deney içeriklerini içim parçalanarak paylaşıyorum:

Kozmetik sektöründeki hayvan testlerinin büyük çoğunluğu ürünün cildi ve göz dokusunu tahriş edip etmeyeceğini anlamak için yapılır.

Bu testler sırasında uygulanan yöntemlerden biri, bilinci yerinde olan tavşanların gözüne kozmetik ürün damlatmaktır. Acı içinde çığlıklar atan bu tavşanların bir kısmı testten kaçmaya çalışırken boyun ve omurgalarını kırarak ölürler. Ölmeyen diğer deney tavşanlarına ise testten önce ya da sonra ağrı kesici bile verilmez.

Yaygın olarak uygulanan bir başka testte denek hayvanının belirli bir maddenin ne kadarına maruz kaldıktan sonra öldüğü ölçülür.
Bu test sırasında hayvan ölene kadar aynı madde defalarca traşlanmış cildine uygulanır. Bu testin haftalarca sürdüğü vakalar bulunmaktadır.

Kozmetik ürünlerin hamile kadın ve bebeklerde etkisinin ölçülebilmesi için hamile tavşanlar özellikle öldürülür.
Kozmetik ürünlerin yutulması halinde sağlığa zarar verip vermeyeceğinin anlaşılması için deneylerde kullanılan hayvanlara zorla besleme testleri yapılmaktadır.

Kozmetik ürünlerin yutulması halinde sağlığa zarar verip vermeyeceğinin anlaşılması için deneylerde kullanılan hayvanlara zorla besleme testleri yapılmaktadır
Bu teste maruz kalan hayvanlara aynı madde gün içinde defalarca zorla yedirilir. Hayvana yutturulan madde kendi ağırlığının yarısına kadar artırılır. Test süresi birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir. Böylece bir hayvanın belli bir maddeden ne kadar tükettiğinde öldüğü hesaplanır.

Yılda en az 115 milyon hayvan, testlerde kullanılmaktadır.
Bu hayvanların bir kısmı testler sırasında ölmekte diğerleri acı içinde laboratuvar kafeslerinde bir sonraki deneyi beklemekte ve ağır psikolojik şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaktadır. İstatistikler deneye maruz kalan hayvanların yarısının ortalama 2-3 hafta sonra öldüğünü göstermektedir.

Deneylere maruz kalan hayvanlar tüm yaşamlarını küçük, karanlık kafeslerde çoğunlukla aç bırakılarak geçirirler.

Hayvan testi yapan markaların ürünlerini almayarak, bu ürünleri kullanan arkadaşlarınızı bilgilendirerek bu vahşetin sonlanmasına siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Hayvanlar üzerinde deney yapan kozmetik firmaları:
Air Wick, Axe, Avon, Biotherm, Braun, Cacharel, Calgon, Carefree, Clear, Comfort, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Dove, Durex, Estee Lauder, Febreze, Finish, Garnier, Gillette, Giorgio Armani, Glade, Head & Shoulders, Helena Rubinstein, Hugo Boss, Ivory, Johnson & Johnson, Kerastase, L’Oreal, L’Occitane, Lacoste, Lancome, Listerine, Lux, M.A.C., Max Factor, Maybelline, Mr. Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria’s Secret, Yves Rocher.

Yanınızda yaptırdıktan sonra tekrar odasını ayırmakta zorlandınız mı peki

Allah iyilik sağlık versin inşallah canım, Allah yardımcımız olsun, yemeyen çocuk çok zor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Memnun oldum.

Bu duruma çok kafa yoruyorum. Araştırmaya devam ediyorum.

Tüm gün elimde sulukla peşindeyim. Kendine kalsa HİÇ su içmeyecek.

Ayrıca doğal kefir mayam var ve hergün kefir mayalıyorum. Kefir öyle mühim ki ailecek uzuuuuuun zamandır tüketiyoruz.

Açık süt pişirip kendi yoğurdumu da her hafta mayalıyorum.

Bakalım inşallah düzelir. Zaten sağlıkçı olduğum için epey kafa patlatıyorum.

Yanınızda yaptırdıktan sonra tekrar odasını ayırmakta zorlandınız mı peki
Şöyle oldu. Kızım 3 yaş civarında iken yeni eve taşınma durumumuz olacağı için yatağını direkt başka odaya ayırmadım.
2 yaşa kadar koyun koyuna uyuduktan sonra yatağını kendi odamıza taşıyıp, benden tarafa olan kısmına koydum. 6 ay kadar farklı yataklarda yan yana yattıktan sonra yatağını uzaklaştırdım. 6 ay da aynı odada yatmış olduk.
Yeni eve geçmeden önce ona çok güzel bir oda yaptığımızı, eve geçince orda yatmaya başlayacağını söyledim.
Yeni eve geçer geçmez odasında yatırmaya başladım. Her seslenmesinde gittim. Bir süre epey iyi gittikten sonra seninle yatacağım demeye başladı. Okulun pedagogu ile görüştüm. Haftada 1-2 günü planlayarak beraber uyumamızı söyledi.
Şu an Cuma ve Cumartesi geceleri, yaptığımız anlaşmaya göre beraber uyuyoruz. Kızımı bilmem ama ben onu koklaya koklaya uyumaya bayılıyorum.
Arada diğer günler de sabaha karşı yanımıza geliyor. Geri çevirmiyorum ancak sabah uyandığımızda sen çok büyüdüğün için yatağa 3 ümüz sığamıyoruz. Sen de rahat uyuyamadın gibi şeyler söylüyorum.
Adem Güneş'in eleştirdiğim birçok fikri olmasına rağmen, 2 yaşına kadar beraber uyuma önerisinin son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Ben çalışan bir anne olduğum için de sabaha kadar bebeğime sarılıp uyumak, bana inanılmaz iyi geldi ve aramızdaki bağı kuvvetlendirdi.

oğlum aşırı memeye düşkündü
3 ayından sonra birlikte yattık ama kafamda hep deli sorular
oğlum 1 yaşındayken uzaktan tanıdığım bir devlet hastanesinde piskoloji üzerine çalışıyor
kızıda oğlumdan 3 yaş büyük
ona sordum aynı yatakta yatıyoruz eşim bu konuda çok rahatız diye
kendisi 2 yaşına kadar aynı yatakta 2 yaşından sonrada aynı odada ayrı yatakta diye üzerine basa basa tavsiyede bulunmuştu. oğlum 3,5 yaşında kendi odasında uykuya dalıyor şuan sabah bir bakıyorum aramızda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…