Hoş geldiniz.Merhabaelecda ve diğer kıymetli arkadaşlar...
Minimal Yaşam topiğindeyken Mi_a Verimli Rutin topiğinden söz etti. Hemen koşup geldim.
Size hayran kaldım. Benzer bir süreçten geçiyoruz. Hayat tarzınız çok hoşuma gitti ve kafamdakine yakın, yaşadığıma benzer.
Ben de yıllardır sadeyim, evliyim, anneyim, kamu hastanesinde fizyoterapistim, ücretsiz izindeyim, kızım 21 aylık, 6 ay sonra işe döneceğim, kreş düşünüyorum.
Marie Kondo'nun Derle, Topla, Rahatla kitabını okudum. Selva annenin Düzenli Ev'ini de...
Sizden öğreneceğim çok şey var.
Konu harika. Farkındalık geliştirmek için çok verimli olmuş.
Zaten ilgi alanım olduğu için takipteyim.
Teşekkür ederim efendimbu arada hepsini anca okudum güzel topik
Mutfağa bayıldım ne güzel bir düzen
Ben de kendimi baya sadeleştim zannediyordum sizin mutfağı görünce daha atılacak ne çok şeyim olduğunu gördüm.
Belki 10 tane tepsi vardır evde gereksiz
Benim bir tane tepsim var. İnan şimdiye kadar 2. si hiç lazım olmadı. Gönder o tepsileri:)Mutfağa bayıldım ne güzel bir düzen
Ben de kendimi baya sadeleştim zannediyordum sizin mutfağı görünce daha atılacak ne çok şeyim olduğunu gördüm.
Belki 10 tane tepsi vardır evde gereksiz
Beğenmene sevindim. Mutfak dolaplarımın rengini ben de seviyorum
Beyaz rengi ben kapılarda seviyorum. Evi ferah gösteriyor. Ancak odalarda soğuk bir hava yaratıyor sanki ya da ben ahşap sıcaklığını seviyorum. Kızımın odasını beyaz yaptırdık ama sepetler oyuncaklar vs. renkli olduğu için o beyazlığı kırıyor.Benim simdiki mutfagim o kadar duzensiz ki ve beyaz renkten bıktim yatak odam beyaz oturma odam da
Esya alirken kahve yada gri alicam
Aynen katiliyorumBeyaz rengi ben kapılarda seviyorum. Evi ferah gösteriyor. Ancak odalarda soğuk bir hava yaratıyor sanki ya da ben ahşap sıcaklığını seviyorum. Kızımın odasını beyaz yaptırdık ama sepetler oyuncaklar vs. renkli olduğu için o beyazlığı kırıyor.
Yemek düzenlerimiz biribirine yakın. Müsait olduğun bir ara kullandığınız probiyotik ve çinko ile nefes egzersizleri hakkında bilgi talep ediyorum.
hoşbuldum çok teşekkür ederimHoş geldiniz.Beğenmenize çok sevindim. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var.
Kendim için balık yağı yerine krill oil kullanıyorum. Balık yağına nazaran, w-3 değerleri daha yüksek.
Probiyotik olarak resimdeki NBL gold ve baksoyu dönüşümlü kullanıyorum. Oğlum için de bigflor ve biogaia yı kullanıyorum.
Çinko da doktorun verdiği zinobest.
Nefes egzersizlerim de şöyle;
Ayakta, bacaklar omuz hizasında açılacak. Baş, omuz,akciğer, diyafram nefesi şeklinde ilerliyorum.
1) Normal nefes al ver. ( nefes al 10 sn bekle ve 15 sn de ver) ( her biri 10 ar kez veya 20)
2) Nefes alırken omuzları kaldır, verirken indir. Süreler aynı.
3) Nefes al, göğüs kafesini maksimum genişlet, nefes ver. Sonuncu da rezervuar nefesi de ver. ( nefesi verdikten sonra akciğerin depoladığı bir miktar hava daha var, tekrar nefes almadan yine nefes verilecek.)
4) Diyafram nefesi. ( nefes alırken kolları kaldırıyoruz , verirken indirip ortada buluşturuyoruz :)) )
En son da rahatlama.
Buna zamanımın durumuna göre esneme hareketlerini de ekliyorum tabi.
Aaa bu arada, en yakın arkadaşım Ümitköy tarafında aletli pilates merkezi açtı. Eğer düşünürsen, aklında olsun.
Eğer Ankara ya yerleşirsek, daimi üyesi olacağım kendisinin :)
Evet oğlum var. İyi şükür yaramazlık peşinde bütün gün, enerjisine yetişemiyorum :). İyi yapmışsın izne ayrılmakla kendin bakman daha güzel. Yeme sıkıntısı benim oğlanda da var hep oyunla yiyor başka türlü durmuyor. Bin takla atıyorum yedirmek için.Evet canım yaşadığım yerde anne, kv olmadığı için kıyamadım kuzuma, 2 yıl ücretsiz izin alıp kendim büyütmek istedim, iyi de oldu. Kızım iyi ama halen yemek yeme olayı sıkıntılı. Canı sağolsun napayım. Senin oğlun vardı dimi, nasıl?
hoşbuldum çok teşekkür ederim
merhaba kızımın probiyotiğe ihtiyacı var, sürekli konstipasyon sıkıntısı var, dr anca duphalac veriyor, kullanmak istemiyorum, bu bigflor nedir, dr tavsiyesi olmadan mı kullanıyorsunuz, yan etkisi var mı, bu arada kızım 21 aylık
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım.Kendim için balık yağı yerine krill oil kullanıyorum. Balık yağına nazaran, w-3 değerleri daha yüksek.
Probiyotik olarak resimdeki NBL gold ve baksoyu dönüşümlü kullanıyorum. Oğlum için de bigflor ve biogaia yı kullanıyorum.
Çinko da doktorun verdiği zinobest.
Nefes egzersizlerim de şöyle;
Ayakta, bacaklar omuz hizasında açılacak. Baş, omuz,akciğer, diyafram nefesi şeklinde ilerliyorum.
1) Normal nefes al ver. ( nefes al 10 sn bekle ve 15 sn de ver) ( her biri 10 ar kez veya 20)
2) Nefes alırken omuzları kaldır, verirken indir. Süreler aynı.
3) Nefes al, göğüs kafesini maksimum genişlet, nefes ver. Sonuncu da rezervuar nefesi de ver. ( nefesi verdikten sonra akciğerin depoladığı bir miktar hava daha var, tekrar nefes almadan yine nefes verilecek.)
4) Diyafram nefesi. ( nefes alırken kolları kaldırıyoruz , verirken indirip ortada buluşturuyoruz :)) )
En son da rahatlama.
Buna zamanımın durumuna göre esneme hareketlerini de ekliyorum tabi.
Aaa bu arada, en yakın arkadaşım Ümitköy tarafında aletli pilates merkezi açtı. Eğer düşünürsen, aklında olsun.
Eğer Ankara ya yerleşirsek, daimi üyesi olacağım kendisinin :)