Popüler Konu Verimli Rutin

Hoş geldiniz. Beğenmenize çok sevindim. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var.

Çocuk Odası
Kızım 4 yaşında. Kendisi yaklaşık 1 metre boyunda olup, 135m2 evin tamamını kaplama ve dağıtma potansiyeline sahip kendisi.
Hamileyken büyük bir hevesle büyüyen yataklı bir oda takımı aldık. Bir de ilk 4 ay kullanmak için süslü beşiklerden. Epey para bayıldık bunlara. Hamilelikte de bir sürü çocuğun yatağını erken ayırın konulu kitap okudum.

Kızım 4 ay beşikte yattı sonrasında odasına geçirdim ama oda evin bir ucunda, yatak odası diğer ucunda. Gecede en az 10 kere uyanıyor, o koridoru yürümek bana ölüm geliyor. O sırada tam ben delirme noktasına gelmişken Adem Güneş'in Doğal Ebeveynlik kitabı denk geldi. Özet olarak 2 yaşına kadar sarıl uyu çocuğuna. Kendine de çocuğa da eziyet erme diyordu:)

Çocuğumu kaptığım gibi yanıma yatırdım. Gece uyanmaları 2-3 e kadar düştü. Uyku işini çözdük böylece ama bizim oda takımı yalan oldu. Süslü fakat kullanılmayan bir oda olarak kaldı.
Kızım büyüdükçe ne kadar kullanışsız bir oda takımı aldığımızı fark ettim. Çocuk dolabın kapaklarını açamıyor, şifonyer çekmeceleri stoperli parmak sıkışınca kurtaramıyor vs.

Yeni eve geçerken kızıma kendi başına hayatını çevirebileceği bir oda yaptırmaya karar verdik. Bütün mobilyalar boyuna uygun olacak şekilde eşim tarafından çizilip marangoza yaptırıldı.

Mutfağa bayıldım ne güzel bir düzen
Ben de kendimi baya sadeleştim zannediyordum sizin mutfağı görünce daha atılacak ne çok şeyim olduğunu gördüm.
Belki 10 tane tepsi vardır evde gereksiz

Sayılı sepetleri ikeadan aldım. Her birinde farklı bir oyuncak döküntüsü yer alıyor. Birinde arabalar, diğerinde figür hayvanlar gibi. Ne kadar dağılsa da toplamak kolay oluyor. Kızım da aradığını rahatça bulabiyor.

Duvardaki çerçevelerde ise kızımın kreşte yaptığı resimler var.

Mutfağa bayıldım ne güzel bir düzen
Ben de kendimi baya sadeleştim zannediyordum sizin mutfağı görünce daha atılacak ne çok şeyim olduğunu gördüm.
Belki 10 tane tepsi vardır evde gereksiz
Benim bir tane tepsim var. İnan şimdiye kadar 2. si hiç lazım olmadı. Gönder o tepsileri:)

Benim simdiki mutfagim o kadar duzensiz ki ve beyaz renkten bıktim yatak odam beyaz oturma odam da
Esya alirken kahve yada gri alicam
Beyaz rengi ben kapılarda seviyorum. Evi ferah gösteriyor. Ancak odalarda soğuk bir hava yaratıyor sanki ya da ben ahşap sıcaklığını seviyorum. Kızımın odasını beyaz yaptırdık ama sepetler oyuncaklar vs. renkli olduğu için o beyazlığı kırıyor.

Aynen katiliyorum
Ev duzeni renkler onemli

Yemek düzenlerimiz biribirine yakın. Müsait olduğun bir ara kullandığınız probiyotik ve çinko ile nefes egzersizleri hakkında bilgi talep ediyorum.

Kendim için balık yağı yerine krill oil kullanıyorum. Balık yağına nazaran, w-3 değerleri daha yüksek.

Probiyotik olarak resimdeki NBL gold ve baksoyu dönüşümlü kullanıyorum. Oğlum için de bigflor ve biogaia yı kullanıyorum.

Çinko da doktorun verdiği zinobest.

Nefes egzersizlerim de şöyle;

Ayakta, bacaklar omuz hizasında açılacak. Baş, omuz,akciğer, diyafram nefesi şeklinde ilerliyorum.
1) Normal nefes al ver. ( nefes al 10 sn bekle ve 15 sn de ver) ( her biri 10 ar kez veya 20)
2) Nefes alırken omuzları kaldır, verirken indir. Süreler aynı.
3) Nefes al, göğüs kafesini maksimum genişlet, nefes ver. Sonuncu da rezervuar nefesi de ver. ( nefesi verdikten sonra akciğerin depoladığı bir miktar hava daha var, tekrar nefes almadan yine nefes verilecek.)
4) Diyafram nefesi. ( nefes alırken kolları kaldırıyoruz , verirken indirip ortada buluşturuyoruz :)) )

En son da rahatlama.

Buna zamanımın durumuna göre esneme hareketlerini de ekliyorum tabi.

Aaa bu arada, en yakın arkadaşım Ümitköy tarafında aletli pilates merkezi açtı. Eğer düşünürsen, aklında olsun.

Eğer Ankara ya yerleşirsek, daimi üyesi olacağım kendisinin :)

Eklentiler

• IMG_20171107_183519.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 363
Hoş geldiniz. Beğenmenize çok sevindim. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var.
hoşbuldum çok teşekkür ederim

merhaba kızımın probiyotiğe ihtiyacı var, sürekli konstipasyon sıkıntısı var, dr anca duphalac veriyor, kullanmak istemiyorum, bu bigflor nedir, dr tavsiyesi olmadan mı kullanıyorsunuz, yan etkisi var mı, bu arada kızım 21 aylık

Evet oğlum var. İyi şükür yaramazlık peşinde bütün gün, enerjisine yetişemiyorum :). İyi yapmışsın izne ayrılmakla kendin bakman daha güzel. Yeme sıkıntısı benim oğlanda da var hep oyunla yiyor başka türlü durmuyor. Bin takla atıyorum yedirmek için.

Doktor tavsiyesi olmadan kullanıyorum. Ama doktorumuzun bilgisi var. Ben biogaia kullanıyordum, doktorumuz da bigfloru önerdi. Dönüşümlü ve aralıklı kullanıyorum. Örneğin bir kutu bitiyor. Biraz ara veriyorum. Sonra tekrar kullanıyorum.

Kabızlık için mutlaka kefir öneriyorum. Evde siz yapın. Hergün 1 çay bardağı içebilir. Veya yoğurduna, çorbasına katabilirsiniz.

Ayrıca hergün 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu yedirin. Yatmadan önce yoğurduna katabilirsiniz veya muhallebisine.

Bunlara ek olarak da probiyotik takviyesi. NBL, bigflor, biogaia gibi markalar olabilir.

Ayrıca su içirmeyi ihmal etmeyin.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım.
Ben de Ümitköy'e yakınım. Çayyolu tarafında oturuyorum. Bir dönem aletli pilatese gittim. Çok faydalıydı gerçekten. Ancak ders ücreti yaklaşık 100 liraya geliyordu. Haftada 2 gün gidince de aylık epey pahalıya mal oldu. Arkadaşının ders ücreti hakkında bilgin var mı?

Ev Düzeni
  1. Gereklileri belirle (Attığım zaman hayatım zorlaşacaksa gereklidir.)
  2. Gereksizleri belirle
  3. Her seferinde tek oda üstünde çalış.
  4. Odadaki tüm eşyaları tek tek kontrol et. (Gerçekten ihtiyacım var mı? Ne sıklıkla kullanıyorum? Seviyor muyum?)
  5. Kalanlar-Gidenler-Karar verilemeyenler şeklinde 3 kutu oluştur. (Karasızları bir kutuya kaldır. 1 yıl kullanmazsan at.)
  6. Biri gelirse biri gider kuralına uygun yaşa. (1 ayakkabı gelirse bir ayakkabı gider gibi)
  7. Evde sevmediğin hiçbir şeyi tutma

Gardırop

1. Tarzını belirle
  2. Asla Olmaması gerekenleri ayıkla (Etiketi ile duran kıyafetler, zayıfladığımda giyerim kıyafetleri, Son 1 Yılda giymediklerim)
  3. Vücut yapına uygun parçaları belirle
  4. Renk uyumu sağla
  5. Uzun süre kullanılabilecek kaliteli parçaları seç.
  6. Her giysi kategorisine belli bir sayı sınırı getir.
  7. Birbiriyle kolay kombine edilen parçaları seç.
  8. Kemer-Takı-Eldivenleri gözden geçir ve ayıkla
  9. Ayakkabı ve çantaları ayıkla

İş

1. Güne erken başla (Günün planlamasını yap)
  2. İşe erken git (Sevdiğin bir müzik aç ve yapılacakları sıraya koy)
  3. Öncelikleri belirle. (En önemli işi ilk iş olarak hallet)
  4. Çok değil, verimli çalış (İşi bitirebileceğin süreyi belirle, alarm kur ve o süre içinde sadece o işe odaklan)
  5. Dikkat dağıtıcı işler için zaman dilimi belirle (E-posta kontrolü, Sosyal ağlar, İnternet)
  6. İş akışını sıkıntıya sokacak işlere hayır de
  7. İşleri delege etmeyi öğren
  8. Kendi kontrolünde olan kısmı çöz
  9. Daha kısa e-posta yaz.
  10. Çalışma ortamını düzenli tut.
  11. E-posta yazmak yerine direkt konuş
  12. Önemli kararlardan önce kendine zaman ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…