- 27 Mayıs 2014
- 1.802
- 1.198
Teşekkür ederim. Önerdiğiniz kitapları inceleyim.Doğru yerdesiniz
Sade yaşamın ana kitabı Marie Kondo'nun Derle Topla Rahatla kitabı.
Ayrıca Ege Erim ve Begüm Başoğlu'nun Sade adlı kitabını tavsiye ederim.
Bunları okuyup sıra ile önerileri uyguladığımda ciddi sonuçlar aldım ben.
Yorgunluk için öncelikle kan değerlerinize ve D vitamini düzeyinize baktırmanızı öneririm. Eğer fizyolojik birşey yoksa aklındakileri yapmamanın verdiği bir sıkıntı ve yorgunluk halidir büyük ihtimalle. Harekete geçince o da geçecektir. Çok sevdiğim bir söz vardır"Evren hareketi alkışlar"
Günlük rutinini okudum. Biz bebişleri beraber uyutup en az bir saat eşimle muhabbet ederiz sonra herkes sevdiği birşey ile ilgilenir. Kitap okumak, kedilerle ilgilenmek, dostları aramak vs.Gün Sonu
Kızımı uyuttuktan sonra benim keyif zamanım başlıyor. Bir bitki çayı alıp kitap okumaya başlıyorum. Genellikle 21:30-23:00 arası oluyor.
Kitabımı okuduktan sonra diş fırçalama, makyaj temizleme, krem sürme ve 1 bardak su içtikten sonra yatıyorum.
Yatmadan 10 dakika önce odanın camını açıp havalandırıyorum.
Benim dolabımı gördüm şaka gibi :)) Ben de Kondodan yararlamıştım zamanında. Çok benzer bir süreçmiş.
Bu düzen o kitaplar sayesinde kuruldu. Kullanmadığım hiç bir şeyi tutmuyorum. Hediye gelen mutfak eşyaları, kahve takımlarını da direkt elden çıkartıyorum.Teşekkür ederim. Önerdiğiniz kitapları inceleyim.
Bu arada düzeninize bayıldım. Ama mutfağınız da baya büyük dolap sayısı yeterli. Benim mutfağım orta büyüklükte dolaplarım yetersiz. Ben de kurularımı cam kavanoz da saklarım. Alanım yetersiz geliyor. Çoğu şey üst üste geliyor. Bir düzenleme yapmam lazım.
Beğenmene sevindim. Mutfak dolaplarımın rengini ben de seviyorumÇok güzel olmuş
hersey düzenli ferah.
mutfagın rengi süper
bende mutfagı değiştiricem.
fikir oldu bana da
Kızımı uyuttuktan sonra biz de uyuyana kadar eşimle salonda vakit geçiriyoruz. Ben papatya veya melisa çayı içerken bir yandan kitabımı okuyup bir yandan da eşimle sohbet ediyorum. Eşim de genelde telefonunda takılır.Günlük rutinini okudum. Biz bebişleri beraber uyutup en az bir saat eşimle muhabbet ederiz sonra herkes sevdiği birşey ile ilgilenir. Kitap okumak, kedilerle ilgilenmek, dostları aramak vs.
Merak ettim eşinle tek başınıza zaman geçirmiyor musunuz? Hiç birşey yazmamışsında ona dair :)
Böyle ne kadar ferah ve rahat oluyor dolaplar değil mi?Benim dolabımı gördüm şaka gibi :)) Ben de Kondodan yararlamıştım zamanında. Çok benzer bir süreçmiş.
Çok merak ettim kitapları hemen almak istiyorum. Ben de çok fazla eşya var. Oğlum da doğduktan sonra fazla eşyaları yavaş yavaş elden çıkarıyorum. Dolaplarım tıkış tıkış dolu.Bu düzen o kitaplar sayesinde kuruldu. Kullanmadığım hiç bir şeyi tutmuyorum. Hediye gelen mutfak eşyaları, kahve takımlarını da direkt elden çıkartıyorum.
Ben yeni eve taşındığım için çok hediye geldi. Çok yer kapladıkları için hepsini bakıcı ablaya verdim.Çok merak ettim kitapları hemen almak istiyorum. Ben de çok fazla eşya var. Oğlum da doğduktan sonra fazla eşyaları yavaş yavaş elden çıkarıyorum. Dolaplarım tıkış tıkış dolu.
Ev hediyesi için gelen bir sürü hediyeliklerim var ama onları ben de hediye olarak götürüyorum.
Geçmiş olsun canım. Neyin var? Hasta olunca herşey duruyor zati. Annenin vücut sistemi çökünce evin sistemi de otomatikman çöküyor
Çok geçmiş olsun canım. Dinlenmeden geçmiyor gerçekten. Bir kere elden geçirince dolapları, sürdürmesi kolay oluyor. Benim taşınmam çok faydalı oldu. Evdeki bütün eşyalar mecburen elden geçti. Eski evde elden geçirdim. Bu eve gelirken sadeleşmiş olarak geldi.Oğlum grip olmuştu bana geçti
İşe de gelince dinlenemedim
o 2 kitabı bende okumuştum
Ama senin gibi uygulayamadım her yerde
şimdi mutfak dolaplarını ve buzdolabını görünce uuuu benim ki sadenin yanından geçemez
çok hoş ferah ve sade olmuş güle güle oturun canım
Tamam şimdi oldu :))Kızımı uyuttuktan sonra biz de uyuyana kadar eşimle salonda vakit geçiriyoruz. Ben papatya veya melisa çayı içerken bir yandan kitabımı okuyup bir yandan da eşimle sohbet ediyorum. Eşim de genelde telefonunda takılır.
İki haftada bir Cumartesi günleri de kızımı bakıcı abla ile başbaşa bırakıp, sabahtan çıkıyoruz. Sinema, tiyatro, dışarıda yemek şeklinde takılıyoruz ama bu yeni bir durum. Bakıcı ablamız Eylül'den beri iki haftada bir Cumartesi gelmeye başladı.
Kız tam gün kreşe başladı. Öyle olunca ablayı Pazartesi Çarşamba Cuma ve iki haftada bir Cumartesi gelecek şekilde ayarladık. Cumartesi gelmesi bizim için de şahane oldu. Kocamla dışarda yemek yemeyi ve vakit geçirmeyi özlemişim sohbeti falan güzelmiş. Epeydir unutmuştum.Tamam şimdi oldu :))
Bakıcıyı böyle ayarlamak iyiymiş. Bize sadece hafta arası geliyor aslında iki haftada bir cumartesi günü iyi olurdu. Bu pazar diş buğdayı partisi var ona gelirim dedi neyseki.
Merhaba, ben de takipteyim. Bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var çünkü. Ben şuan çalışmıyorum oğlum var 21 aylık. O doğduktan sonra hayatım çok değişti. Kendimi bir türlü toparlayamıyorum. Sürekli Yorgunum birşey yapmak istemiyorum. Tahammülüm çok azaldı.
Ev içinde düzenleme yapmak istiyorum. Sade yaşama geçmek istiyorum artık. Önerdiğiniz kitaplar varsa okumak istiyorum. Zira uzun zamandır kitap okumuyorum. Çok tembel oldum ben,kendime yakıştıramıyorum bu durumu.
Bana da bir el atıverin. Tecrübelerinize bilgilerinize ihtiyacım var. Enerjinize de hayran kaldım
Merhaba cnm :) evet hatırlamazmıyım. Orası unutuldu artık kimse yazmıyor. Evet çalışmıyordun neden başlamadın tekrar bakıcı sorunu mu? Ailen de uzaktaydı. Kızın neler yapıyor nasıl gidiyor evde işler :)Selamlar canım. Şubat 2016 annelerindeydik, hatırladın mı? Kızım 21 aylık oldu. Halen evdeyim çalışmıyorum.
Evet canım yaşadığım yerde anne, kv olmadığı için kıyamadım kuzuma, 2 yıl ücretsiz izin alıp kendim büyütmek istedim, iyi de oldu. Kızım iyi ama halen yemek yeme olayı sıkıntılı. Canı sağolsun napayım. Senin oğlun vardı dimi, nasıl?Merhaba cnm :) evet hatırlamazmıyım. Orası unutuldu artık kimse yazmıyor. Evet çalışmıyordun neden başlamadın tekrar bakıcı sorunu mu? Ailen de uzaktaydı. Kızın neler yapıyor nasıl gidiyor evde işler :)
Kız tam gün kreşe başladı. Öyle olunca ablayı Pazartesi Çarşamba Cuma ve iki haftada bir Cumartesi gelecek şekilde ayarladık. Cumartesi gelmesi bizim için de şahane oldu. Kocamla dışarda yemek yemeyi ve vakit geçirmeyi özlemişim sohbeti falan güzelmiş. Epeydir unutmuştum.