Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi verem asısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
9
38
kızlar bebıslerınıze verem asısı yaptırdınızmı bırde karma var galıba değılmı bu 2. ayında

evet karma aşısı 3. aşamalı...
ilk aşamasını veremle aynı ayda yapıyorlar...
2. sini 4. ayda bunuda yaptırdık...
3. ise 6. ayında bu ayın sonlarında da onu yaptıracağız....

kızlar ben bu gun verem asısını yaptırdım ama bebegım cok hareketlı kolunu cok oynatıyor ınsallah tutar asısı.ya bıde bıze karma asyı bugun yapmadı doktor temmuzda yapacakmıs yanı 3.ayın sonunda ılk doz 2.ayın sonunda olmuyormu.sasırdım ben

Veremle Karma Ayni Gün Oluyor Dedi Burda Sağlik Ocaklari Veremi Dispanserde Yaptirdim Oda Karmayi Yaptir Dedi Ama Bana 3 Ayda Hiç Aşi Gözükmüyo Anlamadim Ya
2.dozunu Temmuzda Yapariz Dediler Ilki Mayista Olmuştu Sizde Durum Ne

selam kızlar,ben nisan annesiyim.bebeğim 04 nisan doğumlu..dün 2.ayını doldudu.5 li karma aşımızı ve verem aşımızı yaptırdık..şimdi temmuzda aşı yok..ağustos başı yine karma var,yani 4.ayı dolunca:)

ya bu doktor bıze nıye karma ası yapmadı anlamadım gıttı.veremı dun yaptı.karmayı 3.ayın sonunda yapacak kafam karıstı ya gec kalıyorsak karmaya.ama doktorda bılmıyor degıl dımı.

canım verem ve karmanın birinci dozu aynı ay yapılıyor sana yakın bi sağlık ocağına gidip sor istersen

Slm arkadaşlar,
ben de tam bu konuyla ilgili başlık açacaktım. oğlum 26 martta doğdu, prematüreydi. Şimdi her şeyi normal çok şükür. doğduğunda 1, 750 ye düştü kilosu, bize 2 olmadan hepatit b yapamyız dediler, bizde mayısın 5 inde ilk doz, bugün de 2. doz hepatit aşısını yaptırdık. pazartesi tam 2 buçuk aylık oluyor, gelin verem ve karma aşılarını yapalım dediler sağlık ocağındakiler. geç kalmamışız demi arkadaşlar, sağlık ocağındakiler biraz tereddüt ettiler de o yüzden biraz tedirgin oldum. bir de verem aşısı ve karma aşılar ateşini çıkardı mı bebeklerinizin?

Slm arkadaşlar,
ben de tam bu konuyla ilgili başlık açacaktım. oğlum 26 martta doğdu, prematüreydi. Şimdi her şeyi normal çok şükür. doğduğunda 1, 750 ye düştü kilosu, bize 2 olmadan hepatit b yapamyız dediler, bizde mayısın 5 inde ilk doz, bugün de 2. doz hepatit aşısını yaptırdık. pazartesi tam 2 buçuk aylık oluyor, gelin verem ve karma aşılarını yapalım dediler sağlık ocağındakiler. geç kalmamışız demi arkadaşlar, sağlık ocağındakiler biraz tereddüt ettiler de o yüzden biraz tedirgin oldum. bir de verem aşısı ve karma aşılar ateşini çıkardı mı bebeklerinizin?

canım,ayrıca özel doktora götürüyorsan bir telefon açıp sor istersen ama ben geç kaldığını düşünmüyorum.ben dün yaptırdım oğlumun verem aşısı ile karma aşısını..sürekli kontrol ediyorum,ateşi hiç çıkmadı maşallah..hatta sağlık ocağındakiler eve gider gitmez bir fitil yap dediler ama hiçbir şey olmadan durduk yere niye yapayım diye yapmadım..maşallah hiçbir şeyi yok.:nazar:.

ya bu doktor bıze nıye karma ası yapmadı anlamadım gıttı.veremı dun yaptı.karmayı 3.ayın sonunda yapacak kafam karıstı ya gec kalıyorsak karmaya.ama doktorda bılmıyor degıl dımı.

canım,illerin sağlık müdürlüklerinin internette siteleri var.oralarda bebeklerin aşı takvimleri tam olarak yazıyor..bencede veremle karmayı aynı anda yapmalıydı,bir daha sor sağlık ocağına istersen..

canım bıldıgım kadarıyla asıların vaktınden once yapılmaması gerekıyor,gec yapılması onemlı degıl yanı asıları gecıktırmenız sorun olmaz yeterkı zamanından once yapılmasın,bızde 2.ayında verem ve karma asısının 1. dozunu beraber yaptırdık

canım,illerin sağlık müdürlüklerinin internette siteleri var.oralarda bebeklerin aşı takvimleri tam olarak yazıyor..bencede veremle karmayı aynı anda yapmalıydı,bir daha sor sağlık ocağına istersen..

bılıyorum arkadasım.ben cok arastırdım her yerde aynı anda yapıldıgı yazıyor zaten.doktora soyledım veremle bırlıkte karmada olacakmı dıye.bana sadece sunu soyledı.ben sıze her ası yapıldıgında bır dahakı asının zamanını soylıcem.karma ıcınde temmuza gun verdı.yanı 3.ayımız dolunca.benım sureklı aklımı kurcalıyor sımdı.eger yanlıs bısey varsa o doktora goturmıcem bır daha.

bılıyorum arkadasım.ben cok arastırdım her yerde aynı anda yapıldıgı yazıyor zaten.doktora soyledım veremle bırlıkte karmada olacakmı dıye.bana sadece sunu soyledı.ben sıze her ası yapıldıgında bır dahakı asının zamanını soylıcem.karma ıcınde temmuza gun verdı.yanı 3.ayımız dolunca.benım sureklı aklımı kurcalıyor sımdı.eger yanlıs bısey varsa o doktora goturmıcem bır daha.

başka bi doktorla görüşme şansın yok mu tanıdığının gittiği bi doktor ona sor aşılar çok önemli ihmale gelmez

Bizim doktorumuz oğluma 2. ayında verem aşısını ( özeli olmadığı için ) sağlık ocağında sol koluna yaptır bir gün sonra getir dedi. Bir gün sonra 2. ayında pönomokok ve 5 karma aşısını yaptırdık.Bebeğimin doktorumuzun belirlediği aşı takvimine göre 4. ayında tekrar pönomokok ve 5 li karma aşısı var. Oğlumun doktoru aynı zamanda çocuk hastanesi pediatri şefi. Ben çok endişelenmiştim 2, ayında o kadar çok aşı yapılıyor diye. Ne kadar bebeği olan arkadaşım varsa İzmir dışında olan onları aradım. Onlarında bebeklerinin aşı takvimi bizim aşı takvimizle örtüşüyor. İsterseniz tekrar bir danışın.Yanlız verem aşılı koluna banyo yaptırırken dikkat edin. İster istemez su deyiyor ama sabunlu süngeri ile ovalamayın.Geçmiş olsun.

ben dun tanıdıgımız bır cocuk doktoruna sorduk.3.aydada yapılabılır karma asılar dedı.belkı doktorun hepsını bırden yuklemek ıstememıstır dedı

X