How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi verem aşısı cam açık yapıldı.neden?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

funda72

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
4.470
6
116
52
Muğla
kızlar bişey sorucam.pazartesi günü veremle savaş dispanserne aşıya gitmiştik.oğluşumla girdik içeri odada camlar açık.soyun getirin dedi kadın.camı kapadım hemen.açtım tulumunu şümesin diye soymadım fazla.baktım cam açık.uzağa yatırayım dedim.hayır böyle yatıcak dedi.aldı camı açık buz gibi hava esen yere yatırdı .ooo somamışsınki nasıl yan yatırma pozisyonu vericem dedi.açtı oarasını burasını iyice.ay dlircem.içimden söyleniyorum.camı iteyim dedim.ahayır kapanmayacak açık duracak dedipeki dedim.heralde kuralı böyle bu aşının diye düşündüm.demin arkdaşıma sordum o kapalı odada yaptırmış.
manyak kadın hasta etti kesin.oğlumu.çocuk o günden beri hapşırıyo,ağlıyo,nefes alırken hırlama gibi bi ses geliyo.sanki yoğun balgam varmış gibi.ağlıyo sürekli.doktora gidicez gene.bi hastalanmış öyle aşımı olur desin doktor sorcam hesabını gidip.Çok üzgünüm çoook :oklava:
siz nasıl yaptırdınız?

cok gecmıs olsun... bendede kapalıydı... bana sacma geldı ne alakasi varkı aşinin acik pencereyle... herhalde hemşireler sadece odayı havalandırmak ıcın acmıstır uyuzluk olsun dıye kapatırmadılar... sınır oluyorummmmm böyle hemsırelere....

yaa sorma çok sinir oldum.ufacık bebek bu yaa.havada buz gibiydi ogün.sıcacık ısınmış vucuduna soğuğu yedirdi çatlak kadın.

canım bizde de kapalıydı. hemşirenin yaptığı işe bak ya. kendi keyfi için çocuğu hasta etmiş ya :olmaz:

yok artık daha neler
olurmu öyle şey
canım sen git o şıllığın saçını başını yol
olmadı ben gelip yolayım
gerizekalımıydı o karı
ayy çıldırdım
ben kıyamıyom yavruma sen gel hasta et oldu canım

Allah Allah ilginç hee heç bööle bişey duymadım CADIARZU
karının manyak bi anına mı geldi acaba
belkide karı menapozluyduda yanıyiidikötükedihüso
off böle sağlık kuruluşlarında çalışlanlara bişey soramıyosunki insanı dövicekler nerdeysee :oklava:
keşke sende sorsaydın niye bölee yapıyosunuz bunun kuralı mı bu diyee :uhm:

canım bizde de kapalıydı. hemşirenin yaptığı işe bak ya. kendi keyfi için çocuğu hasta etmiş ya :olmaz:
hadi ya.uff moralim bozuldu iyice.sorarım ona ben.eşimle gidicem hemide. :oklava:

yok artık daha neler
olurmu öyle şey
olmadı ben gelip yolayım
gerizekalımıydı o karı
ayy çıldırdım
ben kıyamıyom yavruma sen gel hasta et oldu canım[/QUOTgel kız birlikte yolalım valla.yaa çok üzüldüm kuzuma.çocuğumu hasta etti bile bile.delim ne.zaen hava soğuk cam açıkbuz oluyo oda kendidemi üşümüyo mannak gacı.nalette bişiydi zaten.
görür o gününü ver diycem hastane masrafının ilaç masrafının paralarını.yavrumu hasta ettin gözgöre göre diycem.başhekimede şkayet edicem.ayağa kaldırcam orayı görürler. :mymeka: :oklava:

hadi ya.uff moralim bozuldu iyice.sorarım ona ben.eşimle gidicem hemide. :oklava:

yok artık daha neler
olurmu öyle şey
olmadı ben gelip yolayım
gerizekalımıydı o karı
ayy çıldırdım
ben kıyamıyom yavruma sen gel hasta et oldu canım[/QUOTgel kız birlikte yolalım valla.yaa çok üzüldüm kuzuma.çocuğumu hasta etti bile bile.delim ne.zaen hava soğuk cam açıkbuz oluyo oda kendidemi üşümüyo mannak gacı.nalette bişiydi zaten.
görür o gününü ver diycem hastane masrafının ilaç masrafının paralarını.yavrumu hasta ettin gözgöre göre diycem.başhekimede şkayet edicem.ayağa kaldırcam orayı görürler. :mymeka: :oklava:

canım böyle karılara sende kötü olacaksın
baktın gerginmi sende gergin olacaksın
ben valla hiç takmıyom onun işi bu yapacak eşşşşşşek gibi sinir oldum yaaa
o yapmasa başkası yapacak
gerizekalı karının hiç vicdanı yokmuş demekki
neyse sen git sor hesabını
olmadı eşin sorsun ayyyyyyyyy valla gıcık oldum

Allah Allah ilginç hee heç bööle bişey duymadım CADIARZU
karının manyak bi anına mı geldi acaba
belkide karı menapozluyduda yanıyiidikötükedihüso
off böle sağlık kuruluşlarında çalışlanlara bişey soramıyosunki insanı dövicekler nerdeysee :oklava:
keşke sende sorsaydın niye bölee yapıyosunuz bunun kuralı mı bu diyee :uhm:

ya sorcaktımda kadın ısrarla bastıra basıtra kapanmaycak açık kalcak falan diyince hee dedim verem aşısının kuralı bu herhal.yoksa mümkünmü açık camın önünde aşı olması.ben gözümden sakınıyom yavrumu.dediğin gbi menepozlumuydu ne çatlak.
sorcam ben ona menepozu görür o.

aaa şaşırdııımmm
kız bizde de hiç öle bişe olmadı tek kolunu açtık zaten öle çok soymadık da
kadın gelen gidenden mikrop polmasın diye odayı havalandırıyodu zaar ama delirmiş olmalı bırak camı o odalarda ekstradan soba yakıyolar bebekler soyunuyo diye yaaa

canım böyle karılara sende kötü olacaksın
baktın gerginmi sende gergin olacaksın
ben valla hiç takmıyom onun işi bu yapacak eşşşşşşek gibi sinir oldum yaaa
o yapmasa başkası yapacak
gerizekalı karının hiç vicdanı yokmuş demekki
neyse sen git sor hesabını
olmadı eşin sorsun ayyyyyyyyy valla gıcık oldum

eşimi kesin alıcam yanıma adam zate patlamaya hazır geziyo barim rahatlar orda heheee
sağolun kızlar.iyiki varsınız.bak yice tepem attı.ne saf salakmışım bende yaa.desene karıya bu soğukda cam açmakda nesi izin vermiyorum.ay ben kafama nediyim.yavyum kıvranıyı yaa.uff:((( sağlık ocağı doktoru anlarmı hastalığını kızlar

bende sasirdim valla. camin acik olmasi cok sacma. bizim verem asimizi ingilterede daha hastaneden cikmadan yaptilar. doktor geldi yatagimizda, sauna gibi odada yapip gitti.

hemsire tamamen gicikligina yapmis ama ben olsan koparirdim kafasini o hemsirenin.:oklava:

saçmalamış karı ya çok geçmiş olsun
gidin valla bazıları hak ediyo biz gözümüzden sakınıyoz
bir karının keyfine el kadar bebek hasta olsun ayyyyy ne gıcık ya

maalesef istisnalar dışında genelleme yapmıyorum ama anasağlığında çalışan hemşirelerin çoğu çok suratsız ve bilinçsiz geçen ay bende oğluma rota virüs aşısını yaptırmaya götürdüm salak karı aç bacağını dedi ne açması dedim bu aşı ağızdan yapılıyo dedim ne salakça dimi koskoca sağlık ocağındaki hemşire rota virüs aşısının nasıl yapılcanı bilmiyodu gerizekalılar o günden sonra kendi gittiğimiz özel hastanede çocuğumun aşılarını yaptırmaya başladım

canım öncelikle geçmiş olsun
bizimkide kapalı odadaydı senin hemşire tamamenn gıcıklığına yapmış uyuz.
hesap sormaya mesai bitimine doğru git seni sinir ederse mesai bitiminde saçını başını yolarsın sora görevi başındaki memura saldırıdan ceza alma adam sayarlarda işlem yaparlar falla kıs çıkışta görüşürüz hesaabbıııııııı olsun sizinki :)))) aleme ibret çeviriver sokak ortasında bida cam açmak neymiş örensinnnnnnnnn cadıııııııııı karu

Bu sıralar domuz gribinden dolayı sürekli havalandırıyorlar ama öyle bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum.. Bence şikayet edin..

maalesef istisnalar dışında genelleme yapmıyorum ama anasağlığında çalışan hemşirelerin çoğu çok suratsız ve bilinçsiz geçen ay bende oğluma rota virüs aşısını yaptırmaya götürdüm salak karı aç bacağını dedi ne açması dedim bu aşı ağızdan yapılıyo dedim ne salakça dimi koskoca sağlık ocağındaki hemşire rota virüs aşısının nasıl yapılcanı bilmiyodu gerizekalılar o günden sonra kendi gittiğimiz özel hastanede çocuğumun aşılarını yaptırmaya başladım

ay evet cnm ya vallahi kendilerini birsey sanıyrlar burunlarından kıl aldrmyrlren son bi tanesi vardı bi görün yani...bende paşamı doğduğu hastahaneye gtryrm hersey para maalesef orda herkes kibar ve sorduğun sorulara cvp veryrlar:(cam açanda yok

aaa şaşırdııımmm
kız bizde de hiç öle bişe olmadı tek kolunu açtık zaten öle çok soymadık da
kadın gelen gidenden mikrop polmasın diye odayı havalandırıyodu zaar ama delirmiş olmalı bırak camı o odalarda ekstradan soba yakıyolar bebekler soyunuyo diye yaaa
yani bende öyel gördüm hep.sıcacık olur odalar.şansıma tükürem
bende sasirdim valla. camin acik olmasi cok sacma. bizim verem asimizi ingilterede daha hastaneden cikmadan yaptilar. doktor geldi yatagimizda, sauna gibi odada yapip gitti.

hemsire tamamen gicikligina yapmis ama ben olsan koparirdim kafasini o hemsirenin.:oklava:
koprcaz zate hemide ailecek yandı o haberi yok
funda bahsettıgın verem savas klınıgı kadıkoy'de mı
evet canım benim.aynı yerdemi yaptırdık acep.cami varya söğütlüçeşme onun arkasındaki yerde.sen?
saçmalamış karı ya çok geçmiş olsun
gidin valla bazıları hak ediyo biz gözümüzden sakınıyoz
bir karının keyfine el kadar bebek hasta olsun ayyyyy ne gıcık ya
sağol canım.iyice arttı öksürüğü gene gidiyoruz doktora bugün bakalım ne diycek?
evet cnm haklısın.asık suratlılar.
nanmıyorum yaa aşının nerden yapıldğını bilmiyo.sende blmesen ne olcaktı?inanılır gibi değil

canım öncelikle geçmiş olsun
bizimkide kapalı odadaydı senin hemşire tamamenn gıcıklığına yapmış uyuz.
hesap sormaya mesai bitimine doğru git seni sinir ederse mesai bitiminde saçını başını yolarsın sora görevi başındaki memura saldırıdan ceza alma adam sayarlarda işlem yaparlar falla kıs çıkışta görüşürüz hesaabbıııııııı olsun sizinki :)))) aleme ibret çeviriver sokak ortasında bida cam açmak neymiş örensinnnnnnnnn cadıııııııııı karu
sağol cnm.haklısın bak ben ddüşünemdim bunu.mesai saatinde olay çıksa haksız konuma düşeriz.eşimde delidir benim valla döver gacıyı haydaa polis gelir olay büyür
Bu sıralar domuz gribinden dolayı sürekli havalandırıyorlar ama öyle bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum.. Bence şikayet edin..
edicez cnm.bugün yada yarın hallolucak o iş.
ay evet cnm ya vallahi kendilerini birsey sanıyrlar burunlarından kıl aldrmyrlren son bi tanesi vardı bi görün yani...bende paşamı doğduğu hastahaneye gtryrm hersey para maalesef orda herkes kibar ve sorduğun sorulara cvp veryrlar:(cam açanda yok

öyle.özelde herkes gülüyo çoğunlukla.paranla herşey bu devirde.
gttiğim hastane özel aslındada veremi yapmıyoruz dedi doktorumuz.oraya yönlendirdi.diğer aşılarını kendi vurdu.keşke onuda yapsaydı yaa.bugün sorucam zaten neden yapmadınız diye.

Canım ben verem aşısını Kadıköy'de verem savaş dispanserinde yaptırdım. Koridorda beklerken bütün camlar açıktı bende çocuğa vurmasın diye bi kaç tanesini kapattım ama hemen görevli gelip "buraya hasta insanlar geliyor , sürekli camlar açık olmalı" diyip tekrar açtı. Aşı odasına girdiğimiz de de ayrı bir yerde oğlumu soyup , sedyeye yatırdığımda dediğin gibi cam açıktı Allahtan hava fena değildi de oğlum üşütmedi.

Back