Veraset ilami icin imza

Manap

Manam kizlarim
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
2.018
2.279
83
42
Hanimlar merhaba...esimin annesi yaklasik 2 bucuk ay once vefat etti.konu actim burada bu sebeple.
Iki gun once esimin erkek kardesi mesaj yollamis .acik adres yolla veraset ilami icin senin yerine imza atacagim imza atip fotosunu whatsapptan gonder diye.uzak sehirlerde yasiyoruz.bende yollarsan imzani mal kacirma vs...yapabilir istersen bir avukata danisalim dedim.avukat hanim bunun yasal olmadigini veraset ilamini her mirascinin cikarabilecegini sulh mahkemesinde dava acabilecegimizi ayricada noterden ucret karsiligi alabilecegimizi anlatti.art niyet arariz bu tur durumlarda dedi.ve biz mahkemeye gidip veraset ilami davasi actik.ben o arada mudur beye baska acilmis dava varmi bu tc no ile dedim.yok dedi.esim o ara bak ben sana dedim acmaz diye soyleyince mudur bey veraset ilami almak icin tek yolun mahkeme olmadigini anlatti.simdi derdin ne derseniz acikcasi beni direkt olarak baglayan bir durum yok esime annesinden kalan bir miras.onu yillarca somurmus ve anne mirasina bile goz diktigini dusundugumuz bir kardes var.iki kizim var babalarinin hakkindan faydalansinlar isterim.esime ara guzelce konus kardesinle neden imza istiyormus dedim amaci ortaya cikti bundan sonra mahkemede konusuruz dedi.bilgisi fikri olanlardan faydalanmak isterim.sevgiler

Babam vefat ettiğinde notere gidip ben çıkartmıştım.Annem ve kardeşime gerek yoktu.Mirasçılardan herhangi biri çıkartabiliyo.Bencede altında bi iş var.

Veraset ilamı için imza istemesi mantıksız çünkü ilam için mirasçılardan birinin başvurusu yeterli, diğer mirasçıların imzasına lüzum yok, lakin aynı zamanda veraset ilamıyla mirasçılar birşey yapamaz, ilamın çıkarılma amacı mirasçıların resmî tespiti ve terekedeki saklı paylarının yani mirastan ne oranda yararlanacaklarının yasal belgesidir, başka işe yaramaz, kayınbiraderiniz veraset ilamıyla miras mallarını satamaz.

Kayınbiraderiniz eşinizi veraset ilamı için imza vermedi veya veraset ilamını abim çıkardı diye mahkemeye veremez, kanunda böyle birşey yok, kardeşin söylediği komik ve yasal olarak hiçbir tutar yanı yok, kendince tehdit edip korkutma çabasına girmiş.

Ancak şunu yapabilir, miras malları için izalei şuyu davası açabilir, manası miras mallarındaki ortaklığın giderilmesidir, mirasçılardan biri izalei şuyu davası açıp mahkemenin tespit ettiği rayiç bedel üzerinden satışa sunulmasını talep eder, mahkeme önce mirasçılara sorar şu kadar bedel üzerinden bu malı almaya talip misiniz diye, talibim diyen mahkemenin belirlediği parayı diğer mirasçılara öder ve malları satın alır, belki bunu yapmaya çalışır kayınbiraderiniz, bu size ne kaybettirir? Malların rayiç bedeli belediye rayici üzerinden belirlenir, yani siz eviniz için 500 bin eder dersiniz kendiniz satmaya kalksanız o fiyatlara satabilirsiniz belki ama belediye rayici üzerinden satışta belki ev en fazla 60 bin lira ediyordur, 60 bin liranın da miras payınız kadarı size ödenir, sonrasında evi satın alan mirasçı dilediği fiyata satar.

Size tavsiyem veraset ilamı sonrası ne kadar mal kaldıysa, ev, araba, arsa, bankada para vb hepsi için ortak tapu, ruhsat vs çıkarın, bir kişinin üzerine olmasın, mirastan aldıkları pay oranında tapu vs düzenletin, bunun için eşinizin yapması gereken annesinin miras bıraktığı malların olduğu şehre gidip işlemleri kardeşiyle beraber yapmak, mal paylaşımı sırasında tüm mirasçıların imzası gerekiyor çünkü, ayrıca kayınbiraderiniz ben yaparım, senin gelmene gerek yok, bana noterden vekaletname versen yeter derse vekaletname vermeyin, iş mal mülk olunca maalesef insanların ne yapacağı belli olmuyor.

Son düzenleme:
Oncelikle tesekkur ederim cevabiniz icin .fakat miras olarak ne kaldigini bilmiyoruz.bunu nasil ogrenebiliriz onuda hic bilmiyoruz.
Veraset ilami icin imza diyor fakat amac baska diye dusunuyoruz.avukatta mallarin kendi uzerine intikalini saglamak istiyor olabilir dedi.
Bu sebepten artik esimle ortak hareket etmesi pek mumkun gorunmuyor.
Hakkini almasi icin nasil bir yol izlemek gerekir pek bilmiyoruz acikcasi

Babam vefat ettiğinde notere gidip ben çıkartmıştım.Annem ve kardeşime gerek yoktu.Mirasçılardan herhangi biri çıkartabiliyo.Bencede altında bi iş var.
Bizde oyle dusunuyoruz.o yuzden de esim cok gergin bende bilgi toplamaya calisiyorum

İntikali sadece kendı uzerıne yaptırması ımkansız.baba öldüğü için babanın uzerıne olan mallar anne ve cocuklarına ıntıkal eder eşit miktarda.sadece kendı uzerıne alması kanunen asla mümkün değil

Zaten açıklanmış. Olayın özü. Veraseti mirasçıların hepsi alabilir. Noterden ya da mahkemeyle.
Eşiniz hiçbir koşulda vekaletname vermesin.
Böylece hiçbir resmi kurumda kayınbiraderiniz eşiniz ve varsa diğer mirasçılar olmadan çöp bile alamaz.

Ne kaldığını bilmiyorsanız eşiniz bağlı bulunduğunuz ilçenin adliyesine gidip Sulh hukuk mahkemesine terekenin tespit davası için başvurabilir, bir dilekçe vermesi yeterli, başka bir yol da eşiniz veraset ilamının aslıyla adliyeye gidip birkaç fotokopi çıkartsın ve adliyede bu fotokopileri aslı gibidir diye yazdırıp imzalatsın, bunlarla Türkiye'deki tüm bankaların merkezlerine annesi adına bir banka hesabı var mı diye dilekçe yazıp yollayabilir, yine bağlı bulunduğunuz ilçenin tapu müdürlüğüne gidip veraset ilamıyla başvuruda bulunup annesi adına taşınmaz var mı diye öğrenebilir, biraz rica edince tapuda size bir belge vermiyorlar ama en azından Türkiye'nin herhangi bir yerinde anne adına kayıtlı arsa, tarla, ev vb var mı söylüyorlar.

Mirasın tespiti sonrası eşiniz diğer mesajımda yazdığım gibi yapabilir yani annesinin yaşadığı şehre gidecek ve kardeşiyle birlikte tapu vb yerlere gidip tüm mallar için ortak tapu vs çıkaracak, kardeşi eşinizle ortak hareket etmek zorunda çünkü kardeş mirastan ne kadar hak sahibiyse, eşinizde o oranda pay sahibi, eşiniz mirasın tespiti sonrası yasal mirasçı olduğundan mirastan hakkına düşen payı dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahip, yani dilerse dilediğine satma hakkı saklı, sanırım kayınbiraderiniz sizin miras hukuku bilmemenizden yararlanmaya çalışıyor ve sizi bilmediğiniz için sindirme yoluna gidiyor, çok çok gerekirse imkanınızda elveriyorsa miras hukukuna hakim ve bu gibi davalara bakan bir avukatla anlaşın, sizin için gerekli davaları açar, başvuruları yapar, eşinizin saklı payının üzerinize geçmesi, satışı vb konularda işlemleri başlatır.

Miras olarak ne kaldığını nasıl öğrendiğinizi bilmiyorum bizim öyle bi durumumuz olmadı herşeyi biliyoduk.Bankada parası bişeyi varsa banka iletişime geçiyo diye biliyorum sadece.

Ne kadar tesekkur etsem azdir.bu bilgileri esime aktarip gerekeni yapmasini soyleyecegim.umarim olumlu sonuc aliriz.tekrar tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…