Kampanyanın başlangıçtaki amacı; Batman , Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde sokakta çalıştırılan veya okul masraflarını karşılamak için çalışmak zorunda olan çocukların gönüllü velilerin sağlayacağı destekle okula yönlendirilmesi, okula devamlarının sağlanması ve okuldaki başarılarının artırılmasıydı. 1 ay gibi kısa bir sürede oluşan yoğun kamuoyu ilgisi kampanyanın gereksinim duyulan diğer illere ve sektörlere de de yaygınlaştırılması gereğini beraberinde getirdi. Bu çerçevede ILO tarafından yürütülen en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin zamana bağlı olarak sona erdirilmesine destek projesi kapsamındaki Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Çorum, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Şanlıurfa, Gaziantep’in de katılımıyla kampanyanın 12 ile yaygınlaştırılması kararlaştırıldı ve 2005-2006 öğrenim yılı sonu itibarıyla 3079 çocuk velisini buldu..
2006-2007 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen “13 ilde sokakta çalışan çocukların eğitime yönlendirilmesi” ve Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Genel Müdürlüğü ile ILO tarafından ortaklaşa yürütülen “Adana Karataş’ta mevsimlik gezici ve geçici tarım işlerindeki çocuk işçiliğinin eğitim yoluyla sona erdirilmesi” projeleri çerçevesinde tespit edilen yaklaşık 2500 çocuğun belirli aralıklarla siteye eklenerek, velilerini bulmaları hedeflenmektedir. Kampanya, çocukların okul devamlılık ve başarılarının artırılmasının yanısıra çalışma yaşamından tamamen çekilmelerine de katkıda bulunacaktır.