Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci velilerine attığı mesajla kız çocuklarının kontrol altına alınmasının ve izlenmesinin uzun vadede problemli davranışları çözeceğini belirtirken, erkek çocuklarda ise soruna yol açtığını bildirdi.
KIZ ÇOCUKLARI KONTROL ALTINA ALIN MEB Mobil Bilgi Servisi olan ve velilere e-okul sisteminde üretilen devamsızlık, sınav tarihi, not sistemi gibi bilgilerin yanısıra yararlı bilgilerin de paylaşıldığı 8383 numarasından ailelere ilginç bir mesaj gönderildi. Genelde öğrencilerin durumuyla ve velilerin tutumlarıyla ilgili tavsiyelerin paylaşıldığı adresten velilere giden mesaj, ailelerin de tepkisine yol açtı.
REHBER ÖĞRETMENLER HAZIRLADI Milli Eğitim Bakanlığı, Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir. şeklinde gönderdikleri mesajın uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlandığını söyledi.
kaç yıllık rehber öğretmenim velilerime bu şekilde ayrmcı tavsiye vermedim hiç vermem de..evet çocuk yetiştirmede kız-erkek arasında farklar vardır ama bu konuda değil.hep deriz ki,çocuklarınızı gözlemleyin,neler yaptıklarından kiminle arkadaş olduklarından haberiniz olsun ama bunu çok kısıtlayarak,sürekli baskı yaparak yapmayın..sadece ben hep yanındayım msjı verin deriz.ama kız-erkek diye ayırmayız hiç..
Nasıl da hiç çekinmeden belli edebiliyorlar artık görüşlerini...
Cinsiyet ayrımcılığını her alanda olduğu gibi eğitim alanında da destekliyolar.Şaşacak birşey yok
meb de birçok yanlış uygulamanın varlığı aşikar.Ama bu konuda hata nerde ki?
kız erkek eşitliği dediğimiz şey başka biyolojik ve psikolojik farklılıklar ve ona göre yönelimler tepkiler olduğu realitesi başka
artı sadece cinsiyetlerimizle değil mizaçlarımızla da birbirimizden farklı olduğumuzu bilebilsek ve ona göre eğitim alıp-verebilsek çok daha nitelikli ve kamil insanlar yetiştirilebilir..
Bu mesaja ne gerek var ki , zaten erkek çocukları canım paşa oğlum ,helal sana aslanım , kız çocukları ise sürekli aman , sakın diye diye diye yetiştirîlmiyor mu ?
Öğrenci velilerine gönderilen ve kız-erkek çocukları arasında ayrımcılık yaptığı iddia edilen mesajlarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuştu.. Mesajı, sistemi oluşturan firmanın attığını söyleyen Bakan Avcı, “Okullar tatil olduğu için enformatik bilgi mesajları üretememişler, kendilerine göre birtakım pedagojik olduğunu düşündükleri ama gerçekten tartışılabilir nitelikteki mesajlar göndermişler” dedi. Avcı, liselilerin kişisel bilgilerinin yayınlandığı iddialarıyla ilgili ise, hukuki sürecin başladığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi olan ve velilere e-okul sisteminde üretilen devamsızlık, sınav tarihi, not sistemi gibi bilgilerin verildiği "8383" numarasından ailelere ilginç bir mesaj gönderildi. “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir” ifadelerine yer veren mesajın bakanlıktan gitmediği ortaya çıktı..
Açıklamayı da, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptı..
"Firma zaman zaman öğrenci ve velilerini ilgilendirdiğini düşündüğü mesajları 8383 hattı üzerinden ulaştırıyormuş. Okullar tatil olduğu için gerek enformatik bilgi mesajları üretememişler ve kendilerine göre bir takım pedagojik olduğunu düşündükleri ama gerçekten tartışılabilir nitelikteki mesajlar göndermişler. "
Bakan Avcı, liselilerin kişisel bilgilerinin yayınlandığı iddialarıyla ilgili olarak da, "hukuki sürecin başladığını" söyledi.
" Sorumlularını ve geğreğini yapmak üzere soruşturma başlattık"