bankadaki para çekilecekmis .. herkesede çek oalrak payda edilecekmis ( oyle demisler kardesime )
para oldugunda boylemi oluyor gerçekten?
fotokopiyi nerden alcak noterdemi?bankada falanmi
tesekkkurler cevabiniz için ..
kardesime guvenirimBankadaki para veraset ilamı/mirasçılık belgesi ile çekilir
Önce vergisi yatırılır sonra mirasçılara verilir
Aslında bu işi herkes kendi payına düşen miktar için de yapabilir ama hepsi birden olması daha iyi
Kardeşiniz Türkiye de ise, güvenilir ise verin vekaleti çeksin parayı yatırsın hesabınıza
Hatta aynı bankada hesap açarsanız para vs nakli de sıkıntı olmuyor kayıtlarda hallediyorlar
yani kardesim benim baska bankadaki hesabimdanda paara çekebilir oylemi?Veraset ilamını mirasçılardan herbiri çıkartabilir.veraset ilamı mahkemelerden çıkarıldığı gibi noterlerden de çıkarılabiliyor.ancak mahkemeden çıkartmak daha sağlıklı.
Bankada bulunan parayı çekebilmeniz için ya hep birlikte gideceksiniz yada vekalet vereceksiniz.verdiğiniz vekalette de açıkça bankalardan para çekmeye ibaresi olmalı.banka parayı veraset ilamındaki paylat oranında hesaplara yatırıyor genelde.çek olarak verildiğini görmedim açıkçası.bir de vekalet vermek biraz tehlike de arz eder.sizin verdiğiniz vekalet suistimal de edilebilir.
Yurtdışında vekalet konsolosluklar vadıtası ile yapılr.
evet dediginiz gibi herkes farkli ulkede teyzeler dayi vs , anneannem bu senenin basinda vefat etti onu kastediyolardir o zaman ..ölümdrn sonra 4 ay icinde [mukellefler ile olen kisi ayni ulkelerde ise 4, farkli ulkelerde ise 6. her ikisi de yurtdisinda farkli ulkelerde iseler 8 ay icinde] veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir. Belki teyzeniz bunu kastetmiştir. kardeşinize güvenebilirsiniz tabi ki.çok geniş verilmiş vekaltte sorun çıkabilir diyorum sadece.mutlaka olur demiyorum.verecrğiniz vekalette açık açık veraset ve intikal işlemlerini halletmeye,tapuda işlem yapılacaksa ya da bankadaki işler için vekalette açıkça yazmalı.yoksa geçerli olmaz işlem yapılamaz.konsolosluğa gitmezseniz ya da işlem yapılırken hazır olmazsanız işlem yapılamaz.
Vekaletname düzenlenirken konsoloslukta durumu anlattığınızda onlar nasıl olacağını biliyorlar.
evet dediginiz gibi herkes farkli ulkede teyzeler dayi vs , anneannem bu senenin basinda vefat etti onu kastediyolardir o zaman ..
esimi ikna edip gitmeye çalisicam konsolosluga
sizi çok yordum ama son bi soru
dedem hayatta
annemle beraber 6 kardeslerdi
benimde bi tek kardesim var
bu durumda bana dusen pay ne olur acaba ..