Vejeteryanım ve hamileyim :((

zahidearpali

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
41
2
16
34
İstanbul
Merhaba Kızlar ben 16 haftalık hamileyim bir oğlum olacak Allah nasip ederse. ama çok üzüldüğüm bir konu varki yarı vejeteryan olmam ve bu yüzden bebeğimin gelişemediğini düşünüyorum. Durumumu tam olarak size anlatmam gerekirse ben kırmızı et hiç ama hiç yiyemiyorum kokusuna bile dayanamıyorum. Hamilelikden önce sucuk yiyebiliyordum artık onunda kokusu bile beni rahatsız ediyor. Tavuk yiyebiliyordum onuda artık hiç yiyemiyorum sadece küçük balık yani hamsi ama oda ancak haftada bir kere yersem yiyebiliyorum. süt hiç içemiyorum ayran içiyorum sadece bunlardan metobolizma olarak eksik kaldıgım için artık çok fazla sırt kafatası kemiklerim diş etlerim çok ağrımaya başlamıştı doktor bana kalsiyum , kan ilacı ve magnezyum ilaçları verdi şuan geceleri rahat yatabiliyorum ama bebeğim beslenemediğini düşünüyorum ve çok üzülüyorum aranızda benim gibi olan varmı gebeliği ilerlemiş ve bebeğin kilosu normal olan yada vejeteryan olupda doğum yapan bebekleriniz sağlıklı mı doğdu bana bilgi verebilirseniz çok sevineceğim ............... lütfen paylaşımlarınızı bekliyorum.

Seninle aynı durumdayım malesef bende et yiyemiyorum ve bayramdan bu yana iyice tiksindim kendimi zorlamaya çalışıyorum bebeğim için ama yapamıyorum malesef 17+ 1 günlük olduk bugün doktorum gelişiminin iyi olduğunu söyledi ve biraz içimi rahatlatttı . Demir ve vitamin ilacı kullanıyorum.. Eşim bu durumdan çok rhatsız ve psikolojilk baskı yapıyor Süt ve süt ürünlerini tüketmeye çalışıyorum ve en azından balık yemeye. . İnşallah bebişlerimiz gelişimlerini düzenli bir şekilde tamamlarlar. .

Fatib , bende 16 + 3 haftalık oldum. banada dktor aynen şuan için gelişim çok iyi dedi. benim korkum doğdukdan sonra sağlık durumunda kemik yapısında ve benzeri bir rahatsızlık olup olmayacagı. dediğin gibi canım Allah sağlıcakla kucagımıza almamızı nasip etsin hepimize ...

Canim bende vejeteryanım.Kırmızi eti , balık ve tavuk eti yiyemiyorum.Yumurtayı da sade yiyemiyorum.Sadece pastalarda falan kokusu gelmezse yiyebiliyorum.Yani sadece yoğurt ve peynir tuketiyorum.Süt sade haliyle midemi çok kötü yapıyor.Bende cok üzülüyorum.En azından yumurta icin kendimi zorlamaya çalışacağim.Doktorum her randevuda kan degerlerime bakiyor.Üzülmemem gerektigini beslenmeden kaynakli eksiklikleri dışardan ilaçlarla takviye ettiğimizi bebeğin iyi olduğunu söylüyor.Ben gebeligin basindan beri B12 vitamini ve kan ilacı, 3.aydan itibaren kompleks vitamin, 1 aydır da omega 3 kullanıyorum.Ileride ne olur bilmiyorum.Etten çok tiksiniyorum.Yemeyi bırakın bakamıyorum bile.

Son düzenleme:
Bu arada böyle bir topik açman çok iyi olmuş canım.Yazmaya devam edelim.Birbirimize destek olalım.Daha dün oturup ağladım.İyi beslenemiyorum.Bebeğime iyi bakamıyorum.İyi bir anne olamıyacağım diye.

Arjin , şuanda sevindirik oldum :)) benimle aynı durumu yaşayan birinin olmasına ve doktorundan iyi sonuçlar almasına .. bende hamileliğimin başından itibaren elevit kullanıyorum folik asit yerine verildi içinde bu vitaminlerin hepinin oldugunu kapsadıgını söyledi doktorum. bende 3. aydan itibaren kan ilacı kullanıyorum şimdi 16 haftanın içindeyim ve kalsiyum magnezyum ilaçlarına başladım. ozaman senin yorumlarına göre benim omega 3 ve B12 de mi kullanmam lazım doktoruma danışmam gerekiyor değilmi bu konuyu ...

bu konuda sıkıntısı ve tavsiyesi olanlar hakkında bilgi bekliyoruz...

Elevit in içinde B12 de var.Yeterli mi bilmiyorum.Balık yemediğim için doktorum Omega 3 verdi.Balık yerine günlük hem omega 3 hemde 2-3 tane ceviz yiyorum.Benim doktorum bu konuda çok pozitif hep moral veriyor.Bir çok vejeteryan olduğunu tercihime saygılı olduğunu söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…