İyi etmiş demir vitaminini en çokta kırmızı et'ten alıyoruz, yazar demek zeka çalışması demek buda hamurla olmaz
fındık fıstıklada olmaz
bol,bol et yemesi gerekecek
et zekayı açar geliştirir vücudu rahatlatır kanı çoğaltır , direnci artırır ,kansızlık halsizliktir
toplumumuz çok cahil
çoğuda parasızlıktan kırmızı et yiyemiyor
bence yiyin ama tabi dengeli olarak
çocuklarında et'e çok ihtiyaçları var ,
Aslında türkiyede et pahalı olmamalı tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. tarımla uğrasan ülkelerin içinde et en pahalı türkiyede. nedenine gelince. çiftlik ağaları yasasın diye. köylü kasaplara ya da firmalara öyle uçuk meblağlarla satmıyor büyük baş hayvanı. kilosuna bölersek bir alıcıya etin kilosunun 10-13 tl arasında bir maliyeti var. biz 2-3 katı fiyatına satın alıyoruz.
Ben bu besicilerle konuştum bana dediklerine göre hayvanı beslemek epey maliyetliymiş zaten dana eti asla yemem bol,bol iğne vuruyorlar bu etleri insan yediğinde vücut şişiyor
ondandıe koyu,keçi hepsi pahalı ot desen yağmur yağmadı ot oluşmadı , mısır desen hibrit yasaklandı maliyet arttı mazot pahalı çiftçi kan ağlıyor
nakliyat pahalı bu zincir et fiyatını etkiliyor
Aslında türkiyede et pahalı olmamalı tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. tarımla uğrasan ülkelerin içinde et en pahalı türkiyede. nedenine gelince. çiftlik ağaları yasasın diye. köylü kasaplara ya da firmalara öyle uçuk meblağlarla satmıyor büyük baş hayvanı. kilosuna bölersek bir alıcıya etin kilosunun 10-13 tl arasında bir maliyeti var. biz 2-3 katı fiyatına satın alıyoruz.
Ben bu besicilerle konuştum bana dediklerine göre hayvanı beslemek epey maliyetliymiş zaten dana eti asla yemem bol,bol iğne vuruyorlar bu etleri insan yediğinde vücut şişiyor
ondandıe koyu,keçi hepsi pahalı ot desen yağmur yağmadı ot oluşmadı , mısır desen hibrit yasaklandı maliyet arttı mazot pahalı çiftçi kan ağlıyor
nakliyat pahalı bu zincir et fiyatını etkiliyor
bunun asıl nedeni hayvancılığı şirketlestirmek. çünkü yem üreticilerinin çoğunun büyük besihaneleri var. halka yemin çuvalı en az 50 tl den satılıyor. bu da bi büyükbasın 2 günlük yemi demek. süt fiyatları iyileştirildi diye bağırsalar da hayvan yediği yemi sütüyle karşılayamıyor bunun içinde süt artırıcı antibiyotikler falan veriliyor hayvanlara. köylü belli bi zaman sonra bırakıyor hayvancılığı para kazanamadıkları için ve devlet hergün baska bi zorluk cıkarıyor karşılarına. 10 seneye kalmaz türkiyede et ve süt üretimi sadece çiftliklerin elinde olacak. zaten suan ki iktidarın istediğide bu