Vefat ederse ??

Bİ GÖRÜN ÇIK BAŞINIZ SAĞ OLSUN DE EŞİNE DE FENALAŞTIM DERSİN..

Bu kadar zorsa senin, için gitmemen daha iyi olacak diye düşünüyorum

Gitmen gerekir ele karsı.. maalasef ki ele güne karsı yasayan bi milletiz bi uğra görün..

Il dışı olunca uğramak olmuyor ki , eşim de annesini orda bırakıp hemen birgün içinde asla geri dönmez (

buna benzer bir korku da benim var.eşimin ailesi tarafından biri vefat ederse gör sen showu ayrıca gitmak de gerekir ve ben asla gitmek istemem.

Cenaze kalkınca kimse yas tutmuyor , kadınlar mutfağa odalara doluşuyor , kimle ne konuşacam , mutfağa girip hizmet ettiğimi hayal etmek bile delirtiyor beni
Kimseyle yuzgoz olmadan Allah rizasi icin yaparsin bi seyler olur biter. Ya da psikiyatrina danis durumun ciddiyse uzman versin karari

Bizde durumlar biraz farklı
Eşinizin ailenizle arası oldukça iyi çünkü ailesi çocuğuna zamanında anne babalık yapmış destek olmuş vs ama bizde öyle bir durum olmadığı için benim eşim ailesini bizim ailemize karıştırmıyor çünkü kendi oğulları umurlarında değil vede bunu o görüyor yüzden bu bizim için sorun değil o ailesiyle istiyorsa görüşebilir zaten arada sırada görüşüyorlar benim için hiç sorun değil.
Biz düğünümüzü eşyalarımız herşeyimizi kendimiz yaptık onlar sallana sallana geldiler hiç mi hiç umurlarında olmadık adamlar sevmiyorlar böyle şeyleri boğazlarına da yapışamadım evleneli 1 sene oldu düğün borcu ödüyoruz hala benim annem bize düşenleri aldığı halde hemde...
İnanır mısın artık kafama takmıyorum neden mi kendi oğulları umurlarında değil bebeğim mi umurlarında olacak bebeğimin cinsiyetini bile bilmiyorlar umurlarında olmadığı için çoluk çocuktan bıkmışlar heralde
Kısacası bizde büyük aile yok Allah nasib ederse eşim evladım ben.Bunlar gerçekten bize göre çirkin şeyler çünkü ben ailemden böyle şeyler görmedim.Benim ailem eşimin üzerine titriyor oda aile kavramını bizimkiler sayesinde öğrendi onlarda saolsun.Kimse böyle olmak istemez sen yarın dedesi vefat ettiğinde gitmezsen daha çok laf söz edecekler eşinle belki de aranı açacaklar biraz akıllı davranmak gerekirse gidersin oturursun bulaşık falan yıkarsın kimseyle yüz göz olmaz akşama evine gelirsin cenaze evinde bile sana sataşacak olurlarsa ikinci gün gitmezsin.Evinin huzuru önemli çekerler eşini kenara bak bak gördün mü gelmedi karın şöyle böyle daha da doldurabilirler sen akıllılık et akşama kadar sabredersin ikinci gün hastalandı vs dedirtirsin gitmezsin.Kafanın daha beter şişmesinden iyidir..

Cenaze kalkınca kimse yas tutmuyor , kadınlar mutfağa odalara doluşuyor , kimle ne konuşacam , mutfağa girip hizmet ettiğimi hayal etmek bile delirtiyor beni
Kimse yapmak istemediğin bişeye zorlayamaz seni... Gitmek istemiyorsan gitmezsin... Ama eşin bu duruma üzülür belki de kırılır, ailesi de orda ona laf sokabilir... Bunları önemsiyorsan git derim... Bence eşinle bu durumu konuş sonradan aranızda bir kırgınlık olmasın...

Esimin dedesi vefat ettiginde ben gitmedim, hatta kendi dedeminkine bile gitmedim, tek sebebim de cenazelere dayanamiyor olmamdi.
Gitmek zorunda drgilsiniz psikolojik olarak uygun olmadiginizi soylemeniz yeterli, esinizin de o an dedesinin derdinde olacagi icin sizin gidip gitmeyeceginizi dusunecek halde olmayacagini tahmin ediyorum.

eşine nasıl tahammül ediyorsun peki, madem çok ciddi sorunlar oldu detay bilmiyoruz tabi, esin senden hiçbir şey olmamış gibi davranmanı bekliyor ona nasıl katlanıyosun

Daha önceki meseleleriniz neler bilemiyorum
Ama sizin meselede sanki sülaleden daha çok eşine kızgınsın gibi geliyor.
Çünkü belki sizinki kadar değil ama eşimin ailesi, sülalesi ve komşularıyla bende bazı sıkıntılar yaşıyorum.
Eşim annesi ve babası dışındaki bütün konularda beni tutar. O yüzden o meseleleri hiiiç umursamam. Ama eşim beni tutmasa ve beni ezdirse bak işte bütün o akrabalara ve komşulara çok kızgın olurdum. Yüzlerini bile görmek istemezdim.
Annesi ve babasına kızıyorum, daha da çok haklı olduğum halde eşimin onları savunmasına kızıyordum. Artık anlaştık, beni kızdıracak bişey yaptıklarında ben eşimi uyarıp, Onunda ailesini uyarmasını beklemiyorum direk ben uyarıyorum, şimdi daha sakinim ama eski sinirler geçmiyor işte.
Eşimin ananesi ve dedesine de kızgındım mesela ama geçen sene dedesi bir anda rahatsızlandı bizim olduğumuz şehirde ameliyat oldu hiç geçmişi karıştırmadım, gittim koşturdum elimden ne geliyorsa yaptım. Allah rahmet eylesin vefat etti. Kalktık gittik, hani o dediğin mutfakta hizmet, kadınlarla oturmayı sonuna kadar yaptım. Onca kişinin arasında 2 torununun eşi vardık bi de diğer torununun eşinin iki akrabası, düşün... Herkes elini ayağını çekti mutfaktan, hiçte gocunmadım bir kere bile şunları yaptım demedim. Bunu ne etraf için yaptım ne kayınvalidem için. Bir tek Allah rızası için yaptım bir de eşim için. Dedesini çok severdi çünkü, daha ben bu durumda onun yüreğini hoş tutmıcam da ne zaman tutcam?
Geçenlerde ananesi düşmüş kırmış kadın vücudunda bikaç yeri, kalkamıyo kadın. Eşimden önce dedim götür beni annenlere, destek olayım diye. Bazı şeyler oldu gidemedik onların memlekete. Ama ben torun eşi olarak içim çıktı gidemedim diye, kaynanam 2 hafta boyunca (araçla) 10 dk lık yerdeki anasına hiç uğramamış ki bu kişi anadan babadan başka yar yok eş meş neymiş diye sürekli yüzüme vuran bi kadın. (Elbette anadan babadan başka yar yok ama bu lafın sürekli yüzünüze vurulduğunu düşünün bir) Bizi 3 saatlik yere her hafta sonu gelin diye nerdeyse emir veren bir kadın. Biz gittik neyse kaynanamların yanına 2 hafta sonra. Çarşıya inicez kaynanam hemen atladı çocuğum ne kadar kalırsınız çarşıda beni de atıverin anamın yanına 2 haftadır gitmedim dedi. Ben şok. Bütün bunları ağzından eksik etmeyen kadın ayağa kalkamayan anasına gitmemiş, gelin bakıyo nasılsa... Ve bizle çarşıda ne kadar kalacağımız pazarlığı yapıyo, çok kalacaksak gelmicekmiş, o kadar çok kalamazmış, bi görcekmiş. (Düşün ben torun eşiyken içim gitti gidemedim diye, kaynanam gayet evinde oturmuş)
Ben kaynanamın lafını ettiği kadar anama babama düşkün değilimdir. Ailem özellikle annem bizi kendilerine bağımlı yetiştirmemişlerdir. Ben bu haldeyken bile iki elim kanda olsa beni kimse tutamaz, anam düşecek kalçası, omzu, çenesi kırılacak, tuvalete giderken bile en az iki kişiye ihtiyaç duyacak ooooooo uçarım uçar. Yok hayvanı kocasına bırakamıyomuş, işleri varmış vs. vs. Bunları diyen kadın 1 hafta o hayvanı da işleri de başkasına teslim edip 12 saat uzaktaki oğlunun evine gelip 1 hafta kalmıştı ve baktılar hizmet güzel bakım güzel 1 haftalık tatil 1 aya çıkıyordu az daha, ben başka bi konuda onlara kızınca toplanıp gitmişlerdi. O duruma bakıyorsun şu yaptığına bakıyorsun ne desen az, bende kocama ağzıma geleni saydım. Ben söylerken kaynanam birazını duydu, siz çok kalacakmışsınız çarşıda gelemem ben dedi. Ve 4 gün sonra gitmiş anasının yanına, lütfetmiş dedim bende eşime.
Ve öp öz kızı (ana babasına lafta çok düşkün kız) kendi anasına bunu yapıyorken, ben geliniyken aynısını yapınca çok görmez heralde, eşime bunu da söyledim ve kaynanam da bunu duyacak, bilahir söyleyeceğim. Kimse kimseyi enayi yerine koymasın lütfen. (gerçi eşim tek çocuk her türlü benim başımdalar da :) söyleyim de içimde kalıp dert olmasın bari )

Yani kısacası; haksız çıkacağınız durumlar var bi de haklı iken haksız çıkacağınız durumlar var. İkisini iyi ayırın lütfen, ondan sonra kendinizi eşinize karşı savunurken ezik gibi hissetmezsiniz. Hatta bir müddetten sonra eşiniz de anlar sizi en azından anlayanlardan ihsan eder inş. Ama bunların da bir anda olmasını beklemeyin, bazı olaylar yaşana yaşana karşınızdaki kişinin nasıl bir fikre sahip öğreniyorsunuz.

Esimin ailesinden fecii sekilde nefret ediyorum sen sanslisin gorusmek gibi bi mecburiyetin bile yok. Ben olsam ve senin yerindede olsam giderdim ama insanlik ve karakterlik meselesi tabi

sizin o aile icinde problem yasamis olmaniz o ailenin gelini oldugunuz gercegini degistirmez, adam daha ölmeden ölumunu dusunup senaryo kurmaniz kendinize eziyet sadece. esiniz agac kovugundn cikmadigina gore ailesinin taziyesine gitmeyisinizi elbette anlayisla karsilamayacaktr diye dusunuyorum ,ayni durumda siz olsaniz ayni sey sizin icinde gecerli
problemleriniz varsa bile fatihanizi okuyup problem yasadiginiz insanlarla muhattap olmadan donersiniz evinize BENCE

Bence o cenazeye gitmeyin de zaten. Orada olmamanız, olmanızdan daha hayırlı. Yazık, daha adamcağızı ölmeden mezara sokmuşsunuz kafanızda zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…