- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
anladım görmemişim o mesajı, ama ben yinede giderdim, en azından kendi vicdanım için.Konu sahibi belirtti canım bilinci kapalıymış...bunu yapamaz
Ben de...anladım görmemişim o mesajı, ama ben yinede giderdim, en azından kendi vicdanım için.
nedenkesinlikle git..
eşim çok üzüldüğünü söyledi aradı şimdi beni, bitkisel hayata geçmiş dede bu sabah, millete ağlıyor orda vs vs diyor
okumadan yorum yapmayınadam henüz ölmemiş ve sizin bunları düşünüyor oluşunuz bana yanlış geldi.
başka ilde oturuyorlar gidilirse bir kaç gün kalınır zaten , kalmazsam da eşim için bi anlamı olmaz gitmiş olmamın, eşimi tanıyorumTravmalarınızı anlayabilirim ama bir kaç saati büyütmüşsünüz bence. Muhtemelen çok hassas bir yapınız var. Ben de beni üzen insanlarla mesafe koyuyorum araya, gidilirse eşimle gidip geliyorum. Eşiniz yanınızdayken 1 saat durur çıkarsınız. Sonra eşiniz yine gidip gelir. Cenaze, düğün, hastalık unutulmayacak zamanlardır. Arada ne kadar küslük varsa da ziyareti gerekir. Bence bir sakinleştirici alıp gidin. Bu kadar büyütmeyin. Olgunluk adına biraz da kendimize ve duygularımıza hakim olmak gerek.
cenazenin küslüğü olmaz.okumadan yorum yapmayın
kalbi durmuş işte, ölecek yani, görünür bu,
ben öldüğünde nasıl yapacağım konusunda fikir istiyorum
konuları saptıralar yorumlarını kendilerine saklasınlar
zor durumdayım diye açıyorum bu konuyu
Teşekkürler ilgin için arkdaşımZor bir durum. Şimdi buradan ahkam kesemeyiz. Bu kadar kırgınsanız, demek ki sebepleri var. Ama ben sizin yerinizde olsam ne yapardım söyliyeyim. gider kalırdım. Gittiğim zamanda hep eşimin yakınında dururdum. Yüzeysel şeylerden konuşurdum. Bizimde geçmişte sorunlar yaşanmış akrabalarımız var. Yine de bayramlarda filan muhakkak gideriz, konuşuruz. Cenaze, hastalık bir seferde olsa gitmek lazım. Çünkü bayramın bile telafisi var ama bunların telafisi yok.
Pek çok kişi bu durumları yaşıyor. Bunu bir görev olarak da görebilirsin. Eşinin tavrı nasıl olur bilmiyorum ama bundan sonra ömür boyu bunu hatırlar yani. Sen bir kaç gün için onun yanında durmadığın için. Psikolojini buzdolabına kaldırdığını düşün. Onlar benim için yapmadı hesabına girme ve bence eşin için git gidersen. Sonrasında alıştırma yapıp hemen senin evine doluşmazlar muhtemelen zaten. Bir daha ancak cenazede, ya da başka bir sebeple görüşeceksiniz. İnsanların ağzına malzeme vermezdim ben.
altı yedi aydır görüşmüyorum ama annesi işine geldiğinde bişey yokmuş gibi davranıyor ama görmüyorum onları hiç. görmek de istemiyorum hiç hiç hiç,Ailesiyle sorunlarınız varsa sen gitmezsin ama eşin gitmeli.Senin içinde bir bahane bulmalı.Ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum zamanında çok yaptıkları ettikleri şeyler yüzünden ve ne ben ölünce gelsinler ne ben öldüklerinde giderim dedim ama sen istersen gidebilirsin dedim.Bu şekilde anlaşmaya vardık ve hiçbir şekilde görüşmüyorum.Eşim görüşüp konuşabilir o beni bağlamaz.Sizin de durumunuz bu denli ciddi ise oturup bizim gibi karar alabilirsiniz.Ha şunu da söylemek isterim.Ailesiyle oturup kalkıyorsan benim yaptığımı yapma biz hiç görüşmüyoruz.