Vefat ederse ??

Eğer aranızdaki sorunlarda kendini haklı buluyorsan zaten gidersin.
Kimseyle muhattap olmak zorunda değilsin.
Ölüm bu var mı ötesi?
Zaten millet o acıyla size neden bulaşsınki?

Ölümü ve gaybı yalnız Allah bilir
De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur.) [Neml 65, Hücurat 18]
yarına çıkacağınız ne malum.böyle hesaplar peşine düşmeyin..

Yine herkes bi yana çekiştirip Durmuş konuyu , tüm sülalesi evliliğimize dibine kadar burnunu sokup bizi birbirimize düşürdüler ilk iki yılım ve düğün öncem kabus gibiydi , tüm sülale boş tipler olduğundan benim Hakkımda atıp tuttular birbirlerine , kırk yılda bi gördüğüm akrabaları bile triple yaklaştı bana , bunlar az travmalar değil , daha sayfalar Sürer anlatmam , korkum şu ki oraya gidip o insanları yeniden görmek vs beni başa tekrar saracak , defalarca bunu yaşadım , sanırım travma yaşamayan lar beni anlamayacak

psikolojiniz Çin malı mı ? Ne çabuk bozuluyor hemen kriz ,hemen travma geçirebiliyorsunuz ?
İnsanların bir kayıbı olacak ,kimisi babasını,kimisi dedesini kaybedecek ,oturup sizi mi çekiştirecekler ? Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki kendinizi ...
Cenaze bu ya ,ki daha ölmemiş adamcağız ...Allah selamet versin ne diyim ?
Travma da travme behhhh mübarek ...

Çok bencilsiniz gercekten bu ölüm yahu gitmezseniz acik ve net soyleyin sizinde o halde olacağınızı aklinizdan cikarmayin
Bunun bencillikle alakası yok . Hadi eşim uzulse gidip destek olayım da uzulmemisti. Ayrıca bütün torunları ölmüşse ne olmuş modundaydi. İstemeye istemeye gidecegime evde kalsam daha çok dua ederdim. Sadece yüzünü gördüğüm insanlarla cenaze evinde bir arada olmak pek kolay değildi. Ben ölürsem de kimseyi cenazeme zorla getirmesinler herkesin kendine göre bir seveni var kendisine yeter diye düşünüyorum.
Bencillik diyorsunuz da merak ettim beni oraya zorla götürdüler de kime ne yararı oldu sizce?

Siz gitmeyin ama esiniz gitsin bence. Ona bu konuda engel olmayın. Ama siz gitmeyin gitmek zorunda değilsiniz yani bencede.

Siz adamı ölmeden mezara koymuşsunuz..
Ayrıca ölüm ve düğünlerde bazı şeyler o günün hatrına tolere edilebilmeli.

Ölümü ve gaybı yalnız Allah bilir
De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur.) [Neml 65, Hücurat 18]
yarına çıkacağınız ne malum.böyle hesaplar peşine düşmeyin..
Aynen geçen eskiden çok iyi samimi arkadaşım daha sonra kara kediler girdi aramıza oda anlayıp dinlemeden seninle bitti arkadaşlığımız ne ölüne gelirim nede ölüme gel dedi hayat bu abisi babası aynı gün öldüler kazada duyar duymaz tek solukda koşdum gerçi o o halde surat yaptı başka odaya gitti beni görür görmez birdahada çıkmadı olsun yinede vicdanım rahat o bilmese bile ölümlü dünya kin öfke nereye kadar ikincisi konu sahibi sen gitmesen bile eşine gitme dememelisin o sana yapsa aynısını hoş olurmu ne kadar düşmanlık yaparsa yapsınlar asla demem eşime gitme diye zaten ben ondan önce koşarım

Dedenin durumu sizden daha önemli görünüyor. Psikolojim bozuk şöyle böyle demek yerine kendi dedenizin yada ne bileyim babanizin yerine koyun.. ne hissederdiniz ? Bir de esiniz "benim psikolojim bozuk da inşallah vefat etmez, hic senin aileni görmek istemiyorum" dese..

Bazen empatiden cook uzağız.

Senin sonun boşanmaya gidiyor benden söylemesi sülalesi bana trip attı burnunu soktu diye psikoloji bozulmaz atıyorum eşimin teyzesi bana trip attı bende ona atarım olur biter, eşin dur çüş demiyosa sülalesine sıkıntı eşinde, dolayısıyla esinle her gün aynı evde olmak daha çok bozmalı psikolojini, eşin sence daha ne kadar göz yumacak kendini bu kadar soyutlamana, mesela çocuk olunca ne olacak, hayır diyorsan ki bana aileme küfür ettiler beni dövdüler üstüme yürüdüler ha o zaman bir ömür konuşma tamam ama bana trip attılar evliliğime karıştılar diye psikoloji bozulmaz bu kadar

hemen mi?
hemen bozuluyor öyle mi?
bol travmalı günler diliyorum size de
bir gün konu açarsanız da ben de
Travma da travme behhhh mübarek ... demeyi diliyorum size..

kaynımın düğününe de aynı zorluklarla gittim sonrasında o düğünde yaşadıklarım yüzünden günlerce uyuyamadım atlatamadım, düşük yaptım iki hafta sonra da,
neyse arkadaşlar saolun,
ben kendim düşünür bi çözüm bulmaya çalışrım

ya neden hepiniz yargılamışsınız ? belki özeldir sorunları belki gerek görmediği için yazmamıştır problemin noldugunu konu sahibi... demekki ciddi anlamda istemiyor bu kız onların içine gitmeyi.. bence de gitme canım. senin saglıgın herşeyden daha önemli.. boşver.. hı gitsen,kendine güvenip güçlü dursan karşılarında bin beter olurlar o da ayrı. ama kötü olacaksan hiç gitme. eşin de bir bahane uydurmak zorunda degil. rahatsızdı gelemezdi desin çok çok yani.. ki yalan da degil rahatsızsın bu konu adına dimi :) Allah yardımcın olsun. saglıcakla kal.

Annemin yaşadıklarından azıcık bahsetsem size o hoo sadece şu kadarını söyleyeyim babaannem annemle babamın aynı koktukta yan yana oturmalarına bile tahammülsüzdü, bize geldiğinde babamla birlikte uyuyordu annemi yanına yatırmıyordu. Hamileyken fenalaşınca " bu kız marazlı ben sana yenisini bulayım" bile demişti. İki kez stres kaynaklı yüz felci geçirdi. Yüzüne yazma üstünden ılık ütüler sürüp akşama kadar avuçla ilaç içip sakız çiğneyerek atlattık. Hala unutmaz hala anlatır hala ağlar. Şu an çok az görüşüyoruz ama her cenazede babamdan önce annem koşar nefretini bi kenara koyup. Ölümden öte köy mü var ?? Ölümün girmediği ev mi var? O adam canıyla uğraşıyor yahu? Bu kadar da olmaz

Ölmeden gömmeseydin.

ben olsam ölmeden önce giderdim, en azından küs gitmezdim, hakkımı helal eder, helallik isterdim. neticede insanız herkesin hataları var, zamanın o size kötü bile davrandıysa yaşlılığına verin. kimin ne zaman öleceği belli olmaz, öbür tarafta helallik için beklemeyin birbirinizi. yaşıyoken gidin görün derim.

Konu sahibi belirtti canım bilinci kapalıymış...bunu yapamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…