- 18 Kasım 2020
- 20.564
- 49.631
- 548
Rabbim dualarımızı kabul etsinHayırlı Kandiller
Geçen hafta arkadaşımızElalis 'in babası vefat etti.Allah rahmet eylesin.
Onun babası ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna dua edelim istiyorum.Bende geçen yıl babamı kaybettim .Bizim gibi annesini,babasını,evladını,kardeşini veya çok sevdiğiniz yakınlarınız için bu gecenin hürmetine dua edelim istedim:)Rabbim dualarımızı kabul etsin .
Rabbim kalan aile fertlerinizi başınızdan eksik etmesin :)
Fatiha Süresi,Yasin süresi veya nasıl dua etmek isterseniz :)
FATİHA SURESİ OKUNUŞU
Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdulillâhi rabbil'alemin
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în
İhdinessirâtal mustakîm
Sirâtallezine en'amte aleyhim
Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn
FATİHA SURESİ TÜRKÇE ANLAMI
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hamd, Alemlerin Rabbi
Rahman, Rahim
Hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur.
Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Bizi doğru yola,
Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil.
Bir hadiste Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyururlar:
"Ölen kimse, kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır."
Hz. Ebû Bekir'in (r.a.) rivayet ettiği şu hadis-i şerif de meseleyi açıklığa kavuşturmaktadır:
"Yasin, Kur'ân'ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah'tan âhiret saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur. Yâsin'i ölülerinizin üzerine okuyunuz."
Amin inşaallahRabbim dualarımızı kabul etsin
Okudum canım. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsunHayırlı Kandiller
Geçen hafta arkadaşımızElalis 'in babası vefat etti.Allah rahmet eylesin.
Onun babası ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna dua edelim istiyorum.Bende geçen yıl babamı kaybettim .Bizim gibi annesini,babasını,evladını,kardeşini veya çok sevdiğiniz yakınlarınız için bu gecenin hürmetine dua edelim istedim:)Rabbim dualarımızı kabul etsin .
Rabbim kalan aile fertlerinizi başınızdan eksik etmesin :)
Fatiha Süresi,Yasin süresi veya nasıl dua etmek isterseniz :)
FATİHA SURESİ OKUNUŞU
Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdulillâhi rabbil'alemin
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în
İhdinessirâtal mustakîm
Sirâtallezine en'amte aleyhim
Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn
FATİHA SURESİ TÜRKÇE ANLAMI
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hamd, Alemlerin Rabbi
Rahman, Rahim
Hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur.
Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Bizi doğru yola,
Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil.
Bir hadiste Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyururlar:
"Ölen kimse, kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır."
Hz. Ebû Bekir'in (r.a.) rivayet ettiği şu hadis-i şerif de meseleyi açıklığa kavuşturmaktadır:
"Yasin, Kur'ân'ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah'tan âhiret saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur. Yâsin'i ölülerinizin üzerine okuyunuz."
Allah razı olsun canımOkudum canım. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun
Allah kabul etsinBen okuduklarımı bağışladım aklıma gelen arkadaşlarımın kayıpları için.
Allah kabul etsin burdan baya isim saymış oldum
Allah razı olsun Nevrestecim. Az önce Yasin okudum kaybettiğimiz büyüklerimizin ruhuna hediye eyledim. Allah ulaştırsin. Nur içinde uyusunlar.Elhan ablam önerdi sağ olsun
Başına gelen ne zor olduğunu biliyor.
Anne ,baba acısı çok zor
Hem birbirimize destek hemde dua etmiş oluruz.
Annneciğinin mekanı cennet olsunNur içinde yatsın
Allah kabul etsinAllah razı olsun Nevrestecim. Az önce Yasin okudum kaybettiğimiz büyüklerimizin ruhuna hediye eyledim. Allah ulaştırsin. Nur içinde uyusunlar.
Elalis başın sağ olsun. Sonsuz sabırlar dilerim canım kardeşim.
Allah razı olsun canım
Allah gönlünden geçen tüm dilekleri kabul etsin deynebim.
Allah razı olsun canımAllah kabul etsin :)
Ah deynep sağolasın Allah razı olsun ❤
Allah sizlerden de razı olsun.Allah gönlünden geçen tüm dilekleri kabul etsin deynebim.Ailene sağlık mutluluk esenlikler dilerim. Gecen mübarek olsun.
Okudum. Allah kabul etsin.Laale bir Fatiha da senin annene okuyalım akışta görünce aklıma geldi
Okudum Allah kabul etsinLaale bir Fatiha da senin annene okuyalım akışta görünce aklıma geldi
Allah razı olsun canım, ömrüne bereket
Ah canım benimLaale bir Fatiha da senin annene okuyalım akışta görünce aklıma geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?