• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve Çerkesler de Parti Kuruyor

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.579
598
34
Çerkesler, Çoğulcu Demokrasi Hareketi adı altında siyasi parti kurmaya hazırlanıyor.

Yeni oluşturulan www.cogulcudemokrasihareketi.org isimli sitelerinde bir manifesto yayınlayarak “Çoğulcu Demokrasi Hareketi” (ÇDH) adıyla örgütlenme başlattıklarını ifade eden Çerkesler, hareketlerinin, süreçten dışlanan bütün kesimleri içine alacağını ve 2014’ün sonbaharında da resmi kuruluşunu tamamlayarak siyasi partiye dönüşeceğini duyurdu.

Hareketin vasfının, “ÇDH, sivil, bağımsız, tüm insanların mutluluğunu artıracak siyasetler geliştirmeyi hedef alan toplumsal-politik bir harekettir” sözleriyle ifade edildiği manifestoda, çoğunluğun mutlak hakimiyetinin reddedildiği belirterek azınlıktakilerin siyasal ve kültürel haklarının kabul edilmesi isteniyor.

“Başlatılan demokratikleşme sürecinin ‘sadece Türklerle Kürtler arasında halledilecek bir sorunmuş gibi’ ortaya konulmasına karşı olunduğu” belirtilen manifestoda, “ÇDH, süreçten fiilen dışlanan, Çerkesler, Lazlar, Boşnaklar, Gürcüler, Arnavutlar, ve diğer etnik gruplar ile inanç gruplarının haklarının kazanılması için özellikle mücadele eder. Etnik kimlik meselesi demokratik mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır, pazarlık konusu edilemez” deniliyor.

http://www.odatv.com/n.php?n=ve-cerkesler-de-parti-kuruyor--2111131200

Dün başka bir konuda kürtlerden konuşurken çerkeslerin de taleplerinden bahsetmiştim.

Ben yarı çerkes yarı arnavutum. Makedonyada türkleri temsil eden partiler varken burda neden olmasın :31:

Dün başka bir konuda kürtlerden konuşurken çerkeslerin de taleplerinden bahsetmiştim.

Ben yarı çerkes yarı arnavutum. Makedonyada türkleri temsil eden partiler varken burda neden olmasın :31:

Kürt ya da Çerkes değilim, ama gönülden destekliyorum. Özellikle "çoğulcu" demokrasiye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde. Terör yoluyla olmadığı sürece her türlü kökenin ve inancın sesini duyurmaya hakkı vardır.

Ben de köken olarak arnavutum ama Türküm yani biz bu vatanda hep birlikte yaşayan bir ULUSuz bizi birleştiren ahlaki örfi kültürel bir çok öğe var.
Ayrışmak neden?

Benim gibi arnavutlar yarın bi parti kursun sonra lazlar sonra gürcüler sonra boşnaklar vs derken bu yolla zaman içinde parçalanıp gideceğiz. Böyle etnik kökenlerin siyasi parti kurmasına sıcak bakmıyorum her ne kadar iyi niyetli olsa da çünkü o iyi niyet bi süre sonra kötü niyetliler tarafından kullanılacak belli.

Biz bir ulussak eğer ulusu temsil eden hepimizin çıkarlarını gözeten partiler kurulsun sonuna kadar desteklerim.

Back