- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.145
-
- Konu Sahibi meliSSAnil
Kanunun bi tarafa yakin olmasi dogru olmaz diyorsunuz, mal varligi ortak bolusuluyor ama cocuk sorumlulugu sadece kadina birakiliyor?Bir avukat olarak kanunların bir taraftan yana olması hiç hoş değil. Adalet herkese eşit mesafe olmak zorundadır. Kendinizi de bu kadar kayırılmaya, korunmaya muhtaç olarak görmeyin lütfen. Fransız medeni kanunu nasıldır bilmiyorum. Fakat evlilik hayatı boyunca edinilen mallar ortaktır. Onun üzerine yada bunun üzerine diye bir şey yok. Alırsınız hakkınızı, bakarsınız yolunuza. Annelik kutsaldır, annelik her zorluğa göğüs germektir diye anneliği göklere çıkartıyoruz ya, evlatlarınıza sahip çıkmak , onların yanında olmak, onların yoluna ışık olmak sizin göreviniz. Yasal olarak yapabileceğiniz şeyler varsa, ki mutlaka vardır anlattığınıza göre. İyi bir avukat ile görüşerek yeni bir yola girebilirsiniz. Hukuk fiziki deliller ile işler, kağıtlar,evraklar ne diyorsa kanun onu uygular. Sizin birşeyi bilmeniz yeterli değildir, bildiğiniz şeyi ispatlamak zorundasınızdır. İspatlayamıyorsanız da, hukuk ispatlanan deliller ile karar verir.
evet canim haklisinKanunun bi tarafa yakin olmasi dogru olmaz diyorsunuz, mal varligi ortak bolusuluyor ama cocuk sorumlulugu sadece kadina birakiliyor?
Buna ne diyecegiz?
bir kadin olarak agirima giden 20 yillik es ve evlilik cocuklarHukuki olarak zaten çalışan kızınızın bakıma ihtiyacı yok. Diğer çocuklar için siz mücadele edeceksiniz. Tabi ki hukuk bir kaç kağıda bakarak karar vermiyor, sadece söylediğiniz şeyi ispatlamak yükümlülüğünüz var. İşte bu yapılamayınca , söyledikleriniz havada kalıyor.
Bakın çok boşanma davasına giriyorum. Ben haklı yada haksız taraf aramıyorum, ben dimdik duran tarafa bakıyorum. Ve bir kadın olarak, bir başka kadının , onu istemeyen erkeğin peşinde para,para diye dolaşmasını gururuma yediremiyorum. Var tabi, dimdik hayatına devam kadınlar, ama çoğu hep yıkılan taraf oluyor. Erkek hayatına dönüyor, yaşıyor,evleniyor belki kadın hala ahh vahhh...Başaramayacağınız birşey olduğunu düşünmüyorum, 4 tane evladınız var, sizden zengini yok. Hayatınızda mutlu olun, ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz bu dünya da ah vahlara zaman ayırmayın.
canim zaten beni avukatim yaktiÜzüldüm,böyle bir netice beklemiyordum ne yalan söyliyim, çocuklar için nafaka vermiyor mu şu an, iyi bir avukat çok güzel kanırtır onu aslında
canim zaten beni avukatim yakti
ben son anda degistirmek istedim ama yapamadim
benim avukat onlarla isbirligi icinde diye dusunuyorum
bana hep bastan beri hakkini sat rahat et deyip durdu savunacagi yerde
belki boyle daha rahat olurum bilemiycem insallahda oyle olur cikan karar benim hayrimadir
ama uzuluyorum iste
Kanunun bi tarafa yakin olmasi dogru olmaz diyorsunuz, mal varligi ortak bolusuluyor ama cocuk sorumlulugu sadece kadina birakiliyor?
Buna ne diyecegiz?
bir kadin olarak agirima giden 20 yillik es ve evlilik cocuklar
En azindan anlasmali bosanalim dedim kabul etmedi
Ben onun pesinden para icin kosmak gibi bir niyetim yok hayatima yeni biri girdi zaten
Ama yillarica hizmet et ona destek ol sonra gidip bir baska kadina her seyini feda etsin
Cocuklarini unutsun
Benim ex hep icip gezen gece hayatina para cok harcayan biriydi o mallari benim diretmemle aldi
Tek yardimcisi bendim ama simdi bana cephe aldi
Ya metresini kabul edecektim yada bana savas acicakti
yani yasadiklarimdan hangisini yazsam bilmiyorum bana cok haksiklik etti
Insallah hepsinin bedelini oder
Yazsam cok uzun olucak
Cocuga kimin bakacagindan bahsetmiyorum, cocuklarin masraflarindan bahsediyorumBu da anneliğin kutsallığı işte, büyük çocuklar için değil ama ufak çocukların "duygusal olarak anneye ihtiyacının olması" sebebiyle çocuklar anneye veriliyor. Eğer anne istemezse çocukların sorumluluğu babaya veriliyor. Kimsenin üzerine zorla bir görev yüklenmiyor. Bir annenin çocuklarını yanında istemesi tamamen annelik iç güdüsü ile ilgili. Bende bir anneyim, ve kimseye güvenerek çocuk doğurmadım. Buna eşimde dahil. İnsanların vicdanlarını sorgulamaz mahkemeler. Eğer bir erkek evladım der sahip çıkarsa bu onun vicdanıyla alakalı. Ve çok tuhaftır ki, boşanma davalarında çocuğun velayeti, bakımı hakkında doğru düzgün konuşulmazken, mal paylaşımı için aylarca mahkemelerde sürünülür.
.
Malları satmayın,süründürün biraz satın almak isterse, bilemiyorum nasıl olur ne şekilde yapilır ama fazla isteyebilirsiniz belki. Zorluk çıksın, ugraşsınlar diye söylüyorum bunu.ahh canim malesef gucum yetmez iste
bir kac yuz euro bulmam lazim cok zor
mallarda ortak zaten ya o ya ben satin alicam
onunda parasi yok zaten metresine guveniyor o satin alicak benim hakkimi
bende sonuna kadar direnicem ama degermi bilmem
Cocuga kimin bakacagindan bahsetmiyorum, cocuklarin masraflarindan bahsediyorum
Ben cocugum icin harcama yapmaktan gocunurum mu dedim?Hanımefendi önce kendi açımdan açıklayayım. Ben de bir anneyim, eşime güvenerek çocuk doğurmadım. Kimseden de maddi beklentim olamaz çocuğum için. Lafa gelince analık kutsal, cennet annelerin ayaklarının altında ama iş çocuk için harcama yapmaya gelince "çocuk ortak". Bir baba evladına maddi destek yapıyorsa boşanmasına rağmen sahip çıkıyorsa zaten adamdır. Yapmıyorsa da keyfi bilir. Bu benim açımdan böyle, çocuğuma para harcıyorum diye erinmem yani.
Konu sahibi için açıklama yapmak gerekirse, mahkemeler kanıtlanmış şeyler üzerinden karar verir. Adam resmi olarak çalışmıyor, geliri var ama kayıtlı değil. Bunu ispatlayabilirseniz gereken uygulanır, ama ispatlayamazsanız "bu çocuklar ortak" sözünü hakim kabul etmez. Ve hukuk hiç bir zaman bir tarafı zenginleştirirken, diğer tarafı fakirleştirmez. Konu sahibinin şanssızlığı işinin ehli olmayan bir avukata denk gelmesi. Yoksa eminim çalışan çocuk hariç, diğer 3 çocuk için belli oranda nafaka alırdı.
Ben cocugum icin harcama yapmaktan gocunurum mu dedim?
Kanunlar esit olmali, kadin erkek esit olmali, kayirilmaya muhtac degilsiniz diyerek yukun kadina kalmasini savundunuz, o mesajiniza istinaden yazdim.
Annelik bu kadar kutsal ama baba olunca yardim ediyorsa etsin etmiyorsa kendi bilir mi yani, biz bu kadar rahat ettiriyoruz bu erkekleri.
Suan isteyim calisiyorum cok detayli yazmiycamHanımefendi önce kendi açımdan açıklayayım. Ben de bir anneyim, eşime güvenerek çocuk doğurmadım. Kimseden de maddi beklentim olamaz çocuğum için. Lafa gelince analık kutsal, cennet annelerin ayaklarının altında ama iş çocuk için harcama yapmaya gelince "çocuk ortak". Bir baba evladına maddi destek yapıyorsa boşanmasına rağmen sahip çıkıyorsa zaten adamdır. Yapmıyorsa da keyfi bilir. Bu benim açımdan böyle, çocuğuma para harcıyorum diye erinmem yani.
Konu sahibi için açıklama yapmak gerekirse, mahkemeler kanıtlanmış şeyler üzerinden karar verir. Adam resmi olarak çalışmıyor, geliri var ama kayıtlı değil. Bunu ispatlayabilirseniz gereken uygulanır, ama ispatlayamazsanız "bu çocuklar ortak" sözünü hakim kabul etmez. Ve hukuk hiç bir zaman bir tarafı zenginleştirirken, diğer tarafı fakirleştirmez. Konu sahibinin şanssızlığı işinin ehli olmayan bir avukata denk gelmesi. Yoksa eminim çalışan çocuk hariç, diğer 3 çocuk için belli oranda nafaka alırdı.
Onlara kolay kolay birsey olmuyor canimsiz şartlar ne olursa olsun kuyruğu dik tutarsınız da eski eşiniz bu belirttiğiniz sahtekarlıklarla nasıl tutacak orası meçhul,