Ve 2009 Temmuz Annelerinin Doğum öyküleri...

merhaba,aslında geç yazılmış bir doğum hikayesi olacak sanırım.çünkü benim güzeller güzeli meleğim şuan 9 aylık..

ultrason hesaplarına göre doğum tarihim 26 haziran görünüyordu..kız bebek erken gelir derlerdi hep bana..o yüzden ben haziranın ortalarında meleğimi beklemeye başladım.rahat bir hamilelik geçirdim.aslında ben bunu söylüyorum ama her hamile gibi benimde sıkıntılarım oldu..sadece hep kendimi hasta değilim hamileyime odakladım..birde okadar çok istemiştim ki bu bebeği..

bende ,doktorumda normal doğum olmasını çok istedik..o yüzden son ana kadar bekleme taraftarıydım..38-39-40 haftalar böyle geçiyordu..ben her nst ye girdiğimde sancılarım normal görünüyordu.doktorum 40 haftayı doldurduktan sonra eğer şartlar elverirse +2 hafta daha bekleyebileceğimizi söyledi..o kadar istiyordum ki normal doğum olmasını bende bunu kabul ettim.40.haftanın sonunda herşey normaldi..doğuma dair hiçbir belirti yoktu..kızım bütün hamileliğimde olduğu gibi çok hareketliydi..41.haftayıda bitirdik..nst sonuçları aynı...biz sancıda en fazla 25-30 u gördük..42.haftanın son günü cumaya geliyordu..doktorum cuma sabahı gelirken doğuma hazırlıklı gelmemi söyledi..o gün ultrasonda plasentada kireçlenmenin çok olduğunu 42 hafta bittiği için daha fazla beklemenin anlamsız olduğunu ve bebeği tehlikeye atmak olduğunu söyledi..önce muayene etti..1 cm bir açıklık vardı..suni sancı vereceğiz dedi..hastaneye yattım ve sabah 10 da suni sancı verilmeye başlandı.dr geliyor ebe gidiyor ...bende hala hiçbirşey yok..öğleden sonra hafif hafif adet sancısı gibi bir ağrı belirdi ama o kadar..bundan ileriyede gidemedik zaten..nst de en son 40 ı gördüm :) 6.5 saat suni sancının ardından açıklık hala 1 cm di..doktorum akşam 5 e doğru odamıza geldi eşimi ve beni karşısına alıp durumu anlattı..1 saat sonra sezeryana alacağını söyledi..sonra anestesi uzmanı odamıza geldi ve bize anestezi çeşitlerini anlattı..eşim narkoz alarak sezeryan olmamı istedi..açıkcası epidural olup ameliyathanede beklemek benimde pek işime gelmedi..anestezi uzmanı gittikten hemen sonra içeri bir hasta bakıcı ile birlikte sedye girdi..nolduğumu anlamadım hani 1 saat vardı doğuma derken hadi gidiyoruz dedi..ben 9 ay boyunca kendimi normal doğuma okadar hazırlamıştım ki sezeryan düşüncesi ve kızıma bu kadar yaklaşmış olmanın verdiği heyecanla öyle kaldım..babamı gördüm..canım babacım yüzüme öyle bir baktı ki o anda tutamadım kendimi ağlamaya başladım..sanki herkes benim ağlamamı bekliyormuş gibi peşi geldi..babam,annem,eşim,kayınvalidem,kayınpederim ve daha birçok kişi..okadar kalabalıktıki..herkesi ağlarken görmek benide çok duygulandırmıştı..sedyeye yatıp ameliyathaneye giderken hıçkırıklara boğuldum..ameliyathane buz gibiydi..ama sağolsun çalışanlar çok ilgiliydi..o yüzden hiç korkmadım..sonda takılmasını hep merak ederdim.merak edenler varsa endişe etmesin acısız ve gayet rahat..anestezi uzmanı yanıma geldi..koluma ilaç vermeye başladı ki uyumuşum..o sırada allaha yalvarıyordum..allahım nolur kızımı sağlıkla kucağıma alayım diye..sonra bir acıyla uyandım.narkozdan ayılma evresi çok kötüydü..tek hatırladığım aşkım acıyor annem acıyor diye ağladığım..o sırada beni sedyeyle odaya götürüyorlardı..narkozun etkisi geçerken biranda dikiş acısını hissettim.birdaha doğum yapsam kesinlikle epidural olurum..epiduralin etkisi geçene kadar zaten size ağrı kesici iğne yapıyorlar..böylesi bir acıyı hissetmek zorunda kalmıyorsunuz..odaya geldiğimde yavaş yavaş ayılıyordum..eşime kızımı sordum..dünyalar güzeli dedi..sağlıklı mı dedim evet dedi..gözlerimi açıp bakmaya çalışıyordum ama herşey okadar bulanıktı ki kızımı göremiyordum..bu seferde göremiyorum diye ağlamaya başladım..kendime gelmemle ebenin odaya girmesi aynı zamandı..bebeğimi kucağıma verdi ve o müthiş an..emzirmenin bu kadar güzel bir duygu olacağını hiç düşünmemiştim..ve gördüm onu..masmavi gözleri pamuk gibi bembeyaz bana bakmaya çalışıyordu..doğumdan 6 saat sonra yürümem gerektiğini söyledi hemşire..ben ilk seferde koridora kadar çıktım..sancım vardı ama tek isteğim biran önce iyi olup kızımla ilgilenmekti..hemşire bile okadar çabuk ayağa kalkmama şaşırdı..o gece hiç uyumadım..bütün gece o müthiş varlığı izledim..benimdi,bizimdi..ve biz şimdi gerçketen tam bir aile olmuştuk..ertesi gün hastaneden çıktım ve evimize geldik...birdahada hiç yatmadım..annelik böyle birşeymiş sanırım..allahım gücünü veriyor..

17.07.2009 saat 17.15 güzel kızım..güzel gözlüm..aramıza,evine hoşgeldin..babanda,bende seni çok seviyoruz..sen bizim sevgimizin bir parçasısın...biz seninle dahada çok büyüdük..iyiki varsın meleğim..canımdan can oldun...canımsın...

Ayyy çok güzel anlatmışsın canım.
Gözyaşlarımı tutamadım.
Bu doğum bi mucize yaa.
Rabbim bizlerinde bebeklerini kucaklarımıza almamamızı nasip eder inşallah.

ayyyy kıslarrrr okumaktan çok büyük keyif alıyorum sonrada ağlaya ağlaya helak oluyorum oyyyy oyyy bizimde bunları yazacağımız günler gelecek inşallah :)))

Ayyy çok güzel anlatmışsın canım.
Gözyaşlarımı tutamadım.
Bu doğum bi mucize yaa.
Rabbim bizlerinde bebeklerini kucaklarımıza almamamızı nasip eder inşallah.

ayyyy kıslarrrr okumaktan çok büyük keyif alıyorum sonrada ağlaya ağlaya helak oluyorum oyyyy oyyy bizimde bunları yazacağımız günler gelecek inşallah :)))

hep dua ediyorum sizler gibi bebek bekleyen annelere...allahım sağlıklı sıhhatli kuzucuklarınızı kucağınıza almayı nasip etsin..

bu konuyu görünce bende doğum hikayemi paylaşmak istedim.
muhtemel doğum tarihimiz 17 temmuz görünüyordu.ama doktorum ilk doğum olacağı için 10 ile 15 temmuz arası hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi.normal doğum istiyordum son ana kadar.17 temmuz olmuştu ama benim tembel oğlum yerinde çok rahat olacak ki doğum adına en ufak bir belirti bile yoktu.o gün son kontrolümüze gittik doktorumuz muayene etti açılma 1 cm di.20 sine kadar bekleyelim yine gelmezse sunni sancı vericez dedi.19 temmuz akşamı eşim doktorumuzu aradı ve doktorumuz yarın saat 8 de hastahanede olmamızı sunni sancı verileceğini söyledi.heyecan ve korkuyu aynı anda yaşıyordum.rahat bir uykunun ardından sabah 6 da uyandım duşumu aldım.herşey hazırdı oğlumun beşiğine baktım 'Allah ım sen sağ salim oğlumu kucağıma almayı nasip et.bu beşiği boş bırakma' diye dua ettim.ve yola koyulduk.gittiğimde dr.oradaydı başka bi doğum varmış o anda.biz doğumhanenin önünde beklerken dr um geldi.hemen lavman yapalım dedi.beni doğumhaneye aldılar.içeriye girdiğimde normal doğum yapmaya çalışan birisi vardı.o başka odadaydı görmedim ama sesini duyunca korkmadım desem yalan olur.lavman için aldıkları odaya geçtim.hemşire beni hazırlarken drum geldi gelen sesten korktuğumu anlamış olacak ki hemen kapıyı kapattı ve doğumun son evresinde o yüzden ses geliyo dedi ve gülümsedi.lavman yapıldı.(hiç korkulacak bişey değil.anlamadım bile diyebilirim).açılmam yine 1,5 cnm di.titreyen bir sesle çok zor olur mu diye sordum dr a.o da bana kolay olmayacak tabiki biz geriden başlıyoruz açılma henüz 1.5 cnm ama bu bebeği doğurabilirsiniz diye beni ikna etmeye çalışıyordu.içerden gelen sesler arttıkça ben titremeye başladım ve eşimle konuşmak istiyorum dedim. eyvahedigeldismile dışarda eşim teyzem vardı ben sezeryan olmak istiyorum çok korkuyorum yapamicam dedim.eşimde kararı bana bıraktı.zaten ben içerdeyken teyzem eşime demiş dilek bu kadının sesini duyunca vazgeçecek sezeryan olmak istiyorum diyecek kesin demiş aynen de öyle oldu.kaydirigubbakcemile3 odamıza geçtik ve hemşireler beni hazırlamaya başladı.saat 9 30 da ameliyathaneye indik çok heyecanlıydım ama içimde hiç korku yoktu.kapıya geldiğimizde eşimle vedalaştım ve gülerek içeri girdim.epidural uygulandı ve 5 dk bile geçmeden tamamen uyuştum.ben hala başlamadılar diye düşünürken bebeğimi gösterdiler çok şaşırmıştım.öptüm oğlumu çok güzeldi bu benim mi allahım sana binlerce kez şükürler olsun dedim içimi tuhaf bi rahatlık kaplamıştı.ameliyattan çıktığımda bile gülüyordum.odamıza çıktık.bir gün öncesine kadar öpüp öpüp yerine koyduğum içinde hep oğlumu hayal ettiğim kıyafetlerini giydirmişlerdi oğluma çok güzel bir duygu yine Allahıma binlerce kez şükrettim bana bu duyguyu yaşattığı için.
şuan oğlum 9 aylık ve ben ona her baktığımda allahım isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın diye dua ediyorum.
canım oğlum iyiki hayatımızdasın.seni çok seviyoruz....:asigim::asigim:
biraz uzun oldu umarım okurken sıkılmazsınız :)

blue_ canım allah kuzunu sana bağışlasın..sevdiklerinle kocaman,sağlıklı güzel bir hayatınız olsun inşallah..ne mutlu bizeki dünyalar güzeli evlatlarımız var..allahım olmayan ve isteyen herkesede nasip etsin..

geç bi doğum hikayeside benden :)
çocuk sahibi olmaya karar verdiğimiz ilk ay hamile kaldım.minik kızım beizi hiç bekletmedi sağolsun.hamileliğim gayet normal gitti tabi hamilelik sekeri çıkana kadar.çook üzüldüm şeker çıkınca okadar moalim bozuldu ki.internetteki bütün sitelere girip okudum.neredeyse prof. olacaktım.okuduklarım daha çok endişelendirdi beni malesef (
diyet yaparak geçti hamileliğim ve gerçekten zor oldu.yemek isteyipte yememek.ama herşey küçük kızım için.eşim bile bukadar kararlı olmama şaşırdı .çünkü diyetimi hiç bozamadım.bunun dışında herşey normaldi.doktorum hep normal doğum dedi.kızımın durusu normaldi çünkü.
onun hareketlerini hissetmek onu beklemek çok güzel bi duygu...
22 temmuz beklenen doğum zamanımızdı.son kontrolde doktor baktı sancı falan çıkmaı.15 gün saonra gelirsin dedi.aslında kız bebek ya erken gelir diye bekliyodum bi yandan.günler geçmiyo kızım gelmiyo ..heyecanlı bekleyiş sürüyo :sinifsinif:
11 temmuz gecesi eşimle koltuğa uzamnmış konuşuyoruz nezaman doğacak acaba.bi an önce gelse falan dioruz.
o an bi sancı oldu karnımda.sanki afedersiniz isal olurya insan sancılanır öle bişi saat 23:15 falan
yatsı namazımı kılacaktım kılamadım. (
geçer diye girip güzel bi duş aldım.yalancı sancı olur falan diye.
yatağa yattım bişi yok ama 15 dk da bir sancı tekrarlıyo.eşim uyuyo horul horul.bende uyuyorum sancı geliyo uyanıyorum saate bakıyorum 15 dk geçmiş mafoldumben
uyu uyan sancı falan derken 3:30 civarı baktım geçecek gibi değil.eşim kayınvalidemi aradı.o da doğum sancısı başlamış gelelim dedi.ben kalktım hazırlandım.evimi toparladım ohaoldumsmile
eşim gülüyo bırak diye ben sancı arası toparlıyorum bişiler yine :))
kayınvalidem ve kayınpederim geldiler.arabaya binip büyük görümcemi almaya gittik :) sancı biyandan biz geziyoruz sehir içinde.neyse onuda aldık sancılar 5 dk. bir e düştü.bende tık yok ama sancı geliyo sıkıyorum kendimi geçiyo ooohhhbitti.hastaneye geldik sabah namazı okunuyor saat 5 falan.
doğumhaneye aldılar.hemşire var sadece zaten.geç muayen etçem dedi.
bi baktı açıklık 7cm olmuş ohaoldumsmile
üstümü giydirdi sancı odasına aldı lavman yaptı.bekliyoruz.tv açtı sağolsun arada sohbet ediyoz falan
yan odaya biri geldi aman bi bağarma bi gürültü herhalde doğuruyo dedim.korktum yani.
hemşire dedi daha 3 cm açıklığı var doğurmuyo o dedi.ee neden bağırıyo dedim gülüyo zemuszemus
dayanıksız biraz ondan diyo.
öğleyi bulur doğurman dedi saat 7 dayanama dedim.olmaz bişi dayanırsın diyo.doktor yok.kötü haber kendi doktorum ankarada olduğu için gelemiyo diğer doktor girecek doğuma şok oldum nasıl yaniiii.
zaten pazar günü kimsecikler yok ortada.ağrılar sıklaşıyo gitigide suyum gelmedi bitürlü.
saat 7:45 gibi doğumhaneye aldılar.ultrasıonla bebeğin durusuna plesantaya falan baktı normal.kalp atışları normal.telf. aldığı talimat üzere suyumu patlattı hemşire.ılık ılkı bişey tuhaf bi his.bebeğini böyle sıcak tutacaksın bak su nekadar ılık dedi :))
sancılar dahada arttı doğuramayacam dedim.sezeryan yapılsın.hemşire gülüyo ıkınsan bebek çıkacak nasıl doğuramazsın.utandırma beni yaparsın.sakın ıkınma diye.doktor yok daha orada.
doktor geldi üstünü giyiyo falan yanada hasta bakıcılaeldiven giymiş hazır :))
doktor nasıl ıkınmam gerektiğini anlatıyo boşa nefes tüketme diyo...
doğum başladı...
ilk ıkınmaaa güzel geliyo.... nefes al ıkınnnn vee kızım doğduuu...
benbeyaz ağlamaya başladı...harika bi duygu benmi doğurdum dedim kendi kendime :))
doktor harikasın herkes 2 ıkınmada doğursa bize gerek kalma deyip gülüyo.hemşireler kızımı götürdü hazırlamaya...
doktor çok iyi biriymiş anlatıyo k,onuşup gülüyo.plesanta yı çıkardı..aaa oda ne çoktan kesi atmış dikiş atıcam dedi şaşırdım.bilmiyorumkismile
kesi olasa doğum 4-5 saat uzar o yüzden yapılıyo dedi.oyalanıp duruyo dikiş atıyor.ben hissediyorum az az ama.güzel yapalım önemli yer didemezmi :kedi:
neyse bitti.hemşireler önlüğü çıkarıp pijamalarımı giydirdi.kızımıda alıp odamıza geçtik.8:05 te kızım 3000 gr 48 cm doğdu 8:30 da emzirmek için kucağımdaydıı muhteşem bi duygu ....
o na bakıp durdum hep canım kızım benim .çAllah yokluğunu göstermesinnn...
sabah 5:00 da girip akşam üstü 17:00 da çıktık hastaneden ben bile anlamadım boşa valiz hazırlamışım yani...
Allah herkese yaşatsın bu duyguyu anlatılamaz yani..
şimdi kızım 9 .5 aylık.iyiki var iyi doğmuş canım kızım benimm

yaaaa kıslarrrr yine ağlattınız beni zaten hormonlar yüzünden duygularım allak bullak gözünün üstünde kaşın var deseler ağlamaya başlıcam. ama sizin hikayeleri okuyunca farklı bir ağlama oluyor allahım o günleri bende yaşıcam hayırlısıyla diyorum acaba nasıl olacak bebeğimi kucağıma alacağım anı canlandırmaya çalışıyorum gözümün önünde offff yaaaaaa çok farklı duygular bunlar.

allahım analı babalı güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin yavrularınızı maşallah yavrularınızada sizlerede :))

ayşenur ne güzel anlatmışsın doğumu..sen anlattıkça insanın defalarca doğurası geliyor :)

Muhtesem yaaa ALLAHIM hayırlı dogurmak nASIP ETSİN BIZEDE... saglıkla bebeişlerimizi kollarımıza almak nasıp etsın :asigim:

sağol cnm amin rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu :Saruboceq:

yaa neredeyse 2010 anneleri doğum yapacak ben hala yazmadım buraya öykümüzü bilmiyorumkismile
Allah doğum yapacak tümmmmm anneciklere sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsinnnn :Saruboceq:

yaa neredeyse 2010 anneleri doğum yapacak ben hala yazmadım buraya öykümüzü bilmiyorumkismile
Allah doğum yapacak tümmmmm anneciklere sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsinnnn :Saruboceq:

canım sende yazda okuyalım çok mutlu oluruz :))

ayşenur ne güzel anlatmışsın doğumu..sen anlattıkça insanın defalarca doğurası geliyor :)

guclubacismile ewet canım çok sakin bir doğum yaşadım hiç panik olmadım.hersey yolunda gitti Allah a şükür.tekrar doğurasım geldi boshayallersmile

Allah herkese hayırlı ve kolay doğum nasip etsin inşallah

Denizin doğum hikayesi....
Ben başından beri sipinal sezeryan istiyordum....
7 temmuz gününe randevu almıştık....
hastaneye yatış işlemlerim yapıldı...
heyecanlıydım...
tek kişilik odamıza yerleştik... hemşire bebeğin kalp sesini dinletti....lavman yaptı...
ve beklemeye başladık...
derken ben lavaboya gidiyordum lavman olduğum için...
2.sefer lavabodan çıkmak üzere bir tekerlek sesleri duyduım....odaya sedye
geliyormuş....görevliye dedimki yürüryerek gitsem olmazmı dedim,gülerek hayır prosedör böle yatmanız lazım dedi sedyeye yattığım an gözyaşlarımı tutamadım ilk gözyaşım aktı o gün...eşim elimi ameliyathane kapısına kadar bırakmadı..korkma dedi...az kaldı dedi....teyzem kardeşim kuzen kayınvaldem kayınpeder herkes yanımdaydı...

ameliyathneye girdiğimzide çok şaşırdım çünkü orası ışıklı müzik sesi gelen cıvıl cıvıl bir yerdi....hemşireler çok iyiydi....sipinal iğnemi yapcak doktor bana sürekli sorular sorup güldürüryordu ben ağlıyordum...neden ağlıyorsun dedi? KORKUYORUM dedim...ay kıyamam sana falan gibisine şeyler söylerken,kendi doktorumun içeri girip eldivenleri taktığını gördüm başladım gene ağlamaya.....nasılsın bakalım az kaldı yakışıklıya kavuşmaya dedi....ben çok ağladım teselli etmek için bak benim ikinci de erkek adı baran olcak siz ne koycaktınız dedi...bak laf aramızda sana çok benziyor babası üzülcek dedi :)

neyse ben iğneyi vuruldum bir uyuşma hissettim sıcacık....bu seferde ayaklarımı hissetmiyorum diye ağlamaya başladım doktorum saçımı okşayıp beni hemşirelere ordaki diğer doktoralara tanıttı bunlar çok şeker aile eşide çok sevimli,özletmeyin kendinzi çok ara vermeyin dedi....

uzandım sedyeye....kalp atış sesim makina sesleri birbirine karıştı....bacakalrımı hissetmiyorum diye ağlerken ben,doktoruma sordum kestinizmi dedim hayır dedi başlamadım dedi....bak sana bir ses dinletcem dediiiiiiiiiiiiiii veeeeee DENıZıN SESı........Oysaki kesmiş dikmeye geçmiş adam :):) hiç ama hiçbir şey hissetmedim.....Denizi yanıma getirdi hemşire öptüm kokladım ağladım....sonra aileme göstermeye dışarı çıakrdılar ve odamıza gitmişler....bende 15 dk içnide çıktım ameliyattan....ilk günler herşeye ağlıyordum..ama herşeye....sürekli sebepli sebepsiz gözyaşlarım akıyordu....odama çıktık...kucağıma aldım öptüm msevdim kokladım ağladım....bol bol sevdim hep yanımdaydı..2 gece kaldık...altını almak için götürdüklerinde bile çok özlüyordum.....dikiş acısı çekmedim....adet olmadan önce çekilen karın ağırsı gibiydi acım ve 3.gün ev süpürdüm ben....kaç çocuk yaparsam yapayım yine sipinal olurum :)

Son düzenleme:
nesquik maşallah canımmm allahım yavruna uzun ve sağlıklı bir ömür versin :))

nescimm.yakışıklı denizimin güzel annesi...allahım size sağlıklı uzun ömürler versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…