- 16 Şubat 2012
- 6.409
- 10.641
-
- Konu Sahibi anneYILDIZ
ee ayrılın madem. fazladan evinizde var biriniz oraya gitsin hukuken de bitirin. asıl çocuğa böyle zarar veriyorsunuz. aynı evin içinde ayrı odalarda takılan bir çift! yani anne-baba.
yazık çocuğun hafızasına evlilik böyle kazınacak. belki o da evliliğini böyle yaşayacak.
maddiyat önemli ama kimseye muhtaç olmayacak kadar önemli. asıl önemli olan eve gittiğinde mutlu musun?
yani benim bir evim yok. borçlu bir arabam borçlu kurulmuş bir işimiz ve düğün borçlarıyla yorulmuşluğumuz var.
ama eve uça uça gidiyorum. eşimle izin günlerimiz denk geldiğinde bizden mutlusu yok. ha illa ki ilk zamnalrdaki gibi dolu dolu yaşayamıyoruz. ister istemez o kayboluyor ama ne mutlu şimdiki halimize. hele bir yavrumuz var güldükçe keyiften dört köşeyiz çok şükür hamdolsun. yani sıkıntılarınız yersiz değil. daha ne istiyorsunluk bir durumda değilsiniz. boşanmak gibi bir çözüm varken böyle kangren ilişkiyi sürüklemeyin.
Bakin bosanma karari almak o kadar da kolay degildir. Gel gitler de sureci uzatir. Yildiz karar verdiginde kendinde o cesareti de bulacaktir zaten. Ancak su da var, cocuk. Cocuk olunca insan bazen ne yapacagini bilemiyor.
ha soyle diyen olacaktir eminim. Adam ondan bosanacak cocuktan degil ya. Evet ama ayni evin icinde hergun babasini gormek varken bu kez ayda iki kez gorusecekler.
Simdi de soyle diyeceksiniz biliyorum. Boyle mutsuz bir evde cocugun buyumesindense bosanmalari daha iyi. Ben de cocuklu ve bosanmis biriyim. Oyle de olmuyor. Rol model olarak baba araniyor.
Birakin konu sahibi kakbinin sesini dinlesin. Kalp yalan soylemez Yildiz. Sana uygun zamanda dogru yolu gosterecektir. Sen kalbini dinle.
En son havaalanı mutluluğun var gözümün önünde...
Onceden de dinen bosamisti.
Şimdi hukuken bir şey var mı
Son durumun nedir
Ve lütfen iyi ol....
onu da burnumdan getirdi
parayla satın alınan herşeyden nefret ediyormuş
parayla satın alınamayan şeyleri verebiliyor sanki....
Bakin bosanma karari almak o kadar da kolay degildir. Gel gitler de sureci uzatir. Yildiz karar verdiginde kendinde o cesareti de bulacaktir zaten. Ancak su da var, cocuk. Cocuk olunca insan bazen ne yapacagini bilemiyor.
ha soyle diyen olacaktir eminim. Adam ondan bosanacak cocuktan degil ya. Evet ama ayni evin icinde hergun babasini gormek varken bu kez ayda iki kez gorusecekler.
Simdi de soyle diyeceksiniz biliyorum. Boyle mutsuz bir evde cocugun buyumesindense bosanmalari daha iyi. Ben de cocuklu ve bosanmis biriyim. Oyle de olmuyor. Rol model olarak baba araniyor.
Birakin konu sahibi kakbinin sesini dinlesin. Kalp yalan soylemez Yildiz. Sana uygun zamanda dogru yolu gosterecektir. Sen kalbini dinle.
haftasonu gelecek de didişeceğiz dişimi sıka sıka oğluma güleceğim diye geri geri gidiyorumee ayrılın madem. fazladan evinizde var biriniz oraya gitsin hukuken de bitirin. asıl çocuğa böyle zarar veriyorsunuz. aynı evin içinde ayrı odalarda takılan bir çift! yani anne-baba.
yazık çocuğun hafızasına evlilik böyle kazınacak. belki o da evliliğini böyle yaşayacak.
maddiyat önemli ama kimseye muhtaç olmayacak kadar önemli. asıl önemli olan eve gittiğinde mutlu musun?
yani benim bir evim yok. borçlu bir arabam borçlu kurulmuş bir işimiz ve düğün borçlarıyla yorulmuşluğumuz var.
ama eve uça uça gidiyorum. eşimle izin günlerimiz denk geldiğinde bizden mutlusu yok. ha illa ki ilk zamnalrdaki gibi dolu dolu yaşayamıyoruz. ister istemez o kayboluyor ama ne mutlu şimdiki halimize. hele bir yavrumuz var güldükçe keyiften dört köşeyiz çok şükür hamdolsun. yani sıkıntılarınız yersiz değil. daha ne istiyorsunluk bir durumda değilsiniz. boşanmak gibi bir çözüm varken böyle kangren ilişkiyi sürüklemeyin.
evlilik namına hiçbirşey1 senede özetle ne değişti yıldız hayatında
ben o hatayı hatırlamak ve daha çok üzülmek istemiyorum, konuyu açmayalım siz de birbirinizle tarışmayın kızlarKimse boşan dedi diye kişi boşanmaz öyle olsa 1 sene devam etmezdi, buraya açılan her konuda amaç yorum almak değil mi? Kimse bekleyemez herkesin aynı pencereden bakmasını, ha bana kalsa ben böyle bir konuyu buraya açmam bile,çok kişisel, burda yazacağım 3 5 10 paragraf yaziyla kim iliskimi tamamen anlayabilir? Ama konu velev ki açıldı her telden gelir yorum
İlişkiye zaman vermek kafa dinlemek ayrı başkasıyla flörtleşmeye varan ilişki yaşamak farklı
çıkmadık candan ümit kesilmezBazı yorumlar üzdü beni. Bir yıldır aynı konu diyenlere sözüm: okumayın o zaman arkadaşlar...Kimse sizi zorlamıyor...
Boşanmayı yaşamış biri olarak söylüyorum ki en zoru o kararı vermektir. Gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ancak bu kararı vermek de öyle o kadar kolay değildir. Travma yaşadığım o dönemlerde doktorum acele karar verme demişti. Çünkü şu an vereceğin her karar yanlış olacaktır demişti. Konu sahibi de elbet bir karar verecektir ama bu elbet KENDİ kararı olmalı. Lütfen boşan boşan diye manevi baskı yapmayın, o vebale de girmeyin.
Bir evin içinde yaşanılanları biz bilemeyiz. Sadece bize anlatıldığı kadarını bilebiliriz. Belki de Yıldız Hanım hala bir ümit görüyor, ufak da olsa. Hani derler ya çıkmadık candan ümit kesilmez diye... Belki o da son kararından emin olana kadar her yolu denemek istiyor. Lütfen hanımlar psikolojik şiddet uygulamayalım. Fikrimizi, tecrübelerimizi paylaşalım ama boşan boşan diye de baskı yapmayalım.
ben o hatayı hatırlamak ve daha çok üzülmek istemiyorum, konuyu açmayalım siz de birbirinizle tarışmayın kızlar
sanal da olsa derdimi paylaşıyorsunuz ne kadar teşekkür etsem az
O konuda özelinde yorum yapmak istemedim esasen, demek istediğim tamamen hazır olana kadar istersen 2 3 5 yıl sündür ama bu sünme başkasının ilgisinden sohbetinden hoşlanmaya doğru gidiyorsa o sıkıntı, yoksa boşanmamak bu şekilde devam etmek de bir tercihtir kestirip atmak da
O sadece ona yapılan ilgiyi sevdi bence.Egosu tatmin oldu kadın olduğunu hissetti.Sevdiği kocasıydı.Yoksa niye terapistle v.s uğraşsın
Fazla ilgiyi gorunce ego tavan yapmis adamda nediyelim allah herkesin gonlune gore versin.sana da sabir versin cnm sevgisizlik gercekten zor cok uzuldumKimine göre dert, kimine göre arayıp da bulamadığı şükür sebebi
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı
5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.
Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.
Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.
Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.
Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.
Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.
Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?
Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?
Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?
Sevgisizlik.
Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...
Özetle ondan Vazgeçtim.
Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?
Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?
Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...
Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.
Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.
En çok da oğlum için isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...
Böyle işte... Ne yapacağını bilmeyen hüzünlü bir Yıldız...
Yıldız hala bitirmemek gibi bir niyetin var.Öyle ise adamın iyi yönlerine odaklan.Bu adamın hiçmi iyi huyu yok.Seni rahatsız eden huyları neler.Sevdiğin huyları neler?
Biz kendimizde dahil mükemmel değiliz.Mükemmel ilişki yok.Birbirini idare etme hoşgörme var.Bazen düşünüyorum erkek olsaydım ben kendimi çekmezdim.Çok iyi yönlerimde var berbat huylarımda .İkinizde karşılıklı hatalar yaptınız herşeye rağmen vazgeçmediniz pes etmediniz
Konuyu açmak hoş değil ama söylemek zorundayım eşin o adamdan bilgisi olduğu halde seni bırakıp gitmemiş.Neden acaba.Başka biriyle yemeğe gittin diyede boşayabilirdi seni.Başka bir erkek bir saniye bile durmazdı yanında bunları da düşün.
Hiçkimse hiçbir evlilik mükemmel değil.Var diyen varsada o çok seven kişinin öbür kişiyi mutlu etmek istemesindendir.
Sen acaba ona karşı yeterince adım attınmı
elbette hoş değil ama insanoğlu zayıf işte....Orası öyle ama evliydi hala etik değil başka bir erkeğin ilgisinden hoşlanmak, bence
aynen öyle canım, kadın olduğumu hatırladım... eşim bana asla iltifat etmez. asla saçımı okşamaz. ama ben onu yine de severim.....O sadece ona yapılan ilgiyi sevdi bence.Egosu tatmin oldu kadın olduğunu hissetti.Sevdiği kocasıydı.Yoksa niye terapistle v.s uğraşsın