• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vazgeçilmez Türk geleneği: Kolonya

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
beauty.edit
7’den 70’e birçok kişinin vazgeçilmezi olan kolonya günümüzde birbirinden farklı yepyeni seçeneklerle raflardaki yerini alıyor.

Hepimizin bildiği gibi her gün piyasaya onlarca yeni parfüm çıkıyor. Bir de bu listeye ferahlatıcı etkiye sahip nemlendirici spreyleri ekleyelim. Ama buna rağmen hala birçoğumuzun ofis masasında, arabasında ya da evinde mutlaka bir hatta birden fazla kolonya bulunuyor. Neden mi?

BE-KOLONYA-2015.jpg

Aslında bu soruyu tek bir cevapla yanıtlamak mümkün değil. Bazılarımız hafif kokusu için kolonyayı tercih ederken; bazılarımız ise geçmişten gelen bir alışkanlık olarak misafirlere ikram etmek, bunaldığında rahatlamak, biraz serinlemek, tıraş sonrası sakal bölgesini sakinleştirmek ya da sinek ısırıklarında kaşıntıyı almak için bu ürünü tercih ediyor. Hatta öyle bir nesil var ki kolonyanın her derde deva olduğuna inanıyor. Ateş düşürmekten tutun, mide bulantısı sırasında biraz rahatlamak için bile kolonya kullanıyor. Tabii tüm bunların Türklere has gelenekler olduğunu unutmamak lazım. Ve hiç şüphesiz günümüzde kolonyanın birçok alternatifi bulunmasına rağmen bu gelenek hala 7’den 70’e birçok kişi tarafından devam ettiriliyor. Üstelik artık alışageldiğimiz geleneksel kolonyalar modern şişe tasarımları ve çeşitli koku alternatifleriyle raflardaki yerini alıyor. Hal böyle olunca da seçim yapmak zorlaşıyor.

REBUL Green Tea, 19,90 TL
İSTANBUL KOLONYA Misket Limonu, 24,50 TL
THE STORY OF MA Lavanda, 37 TL
LOKUM İSTANBUL Eve’s Fig, 25 TL
SELİN Bergamot & Yasemin, 12,90 TL
EST Pink Greyfurt, 24 TL
THE ASHK Nevin, 180 TL

Kolonya. .
Vazgeçilmez giderken ikram edilir. .
Örf , adet , geleneksel koku ..

LOKUM İSTANBUL Eve’s Fig olanını severek kullanıyoruss maskulen evet ama valla ben bile kullanıyorum çok güzel kokuyor :KK200:

Rebul lavanta aldım ben de, çok hoş kokusu.Sırada mandalina almak var aklımda.Kolonyalar çığır atladı, çok ferahlatıcı buluyorum.

Evet kolonyaları bende çok seviyorum oriflamein lavantalısını kullanmıştım en son çok güzeldi bu arada 180tl.lik kolonya nasılmış acaba çok merak ettim doğrusu:p

Ege üniversitesinde Süleyman Ferit Eczacıbaşının Şifa Eczanesi yer almakta, kolonya meraklılarına duyurulur. Eczaneyi gezip Türkiyenın ilk kolonyasının yapıldığı yeri daha yakından görmelisiniz. Eczacıbaşı Ailesinin ilk markası Altın Damlası ise gerçekten denemeye değer, İzmir de Barış Gross'ta bulabildim sonunda :)
upload_2016-11-29_18-37-2.png

http://eczacilik.ege.edu.tr/index.php/suleyman-ferit-eczacibasi-sifa-eczanesi/

Back