• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vazgeçemediğimiz 3 parfümü yazalım! Parfüm hikayelerimiz :)

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
haydi kızlar vazgeçemediğimiz, ondan başkasını sıkmam dediğimiz 3 parfümümüzü yazalım! hepsi hakkında birkaç cümlelik yorumlar da yazarsak (içeriği, kalıcı mı vs) hem yeni parfüm arayışlarında olan arkadaşlarımıza yardımcı olabiliriz, hem de birbirimizle paylaşmış oluruz :) Denemek istediklerimizi ve beğenip ama kendimize yakıştıramadıklarımızı ("güzel ama bana ağır kaçar o koku" gibi) da yazabiliriz..
Ben başlıyorum o zaman :3:

1. Hermes- Kelly Caleche: 3 senedir kullanıyorum, çok memnunum, Hermes'e yakışır şekilde kaliteli ve kalıcı bir koku, çiçeksi ve odunsu bir koku, en başta sert bir koku geliyor (Hermes'in Kelly çantasının kokusudur bu, deri kokusu) ama sonra alt notalardaki pudra kokusu ortaya çıkıyor, bence mükemmel, hem çok kişide de yok. Hafif tatlı pudra kokusuyla çekti beni. EDT ve EDP şeklinde 50lik ve 100lük boyutlarla satılıyor.

2. Van Cleef & Arpels- Oriens: Bayıldığım başka bir koku, bence harika. Hermes'te eksikliğini hissettiğim tatlılık var bunda; ama asla baymıyor ve çok hafif, ben nedense nezle olup sürekli burnumu sildiğimde peçetelerde bu kokuyu alırım. Hafif meyvemsi, çiçeksi.. Feerie'den daha dişi. Almadan önce elime sıkmıştım ve her akşam banyo yapmama rağmen gitmemişti kokusu. 100 ve 50lik, EDP şeklinde satılıyor.

3. Van Cleef & Arpels- Feerie: Bu parfümün şişesi kokusundan daha çekici bence :) Zaten ödüllü bir tasarımmış, ben çok beğendim. Kokuya gelince, Oriens'ten daha ferah. Çok tatlı değil ama kaldıkça Oriens'e çoook benziyor. Bu da odunsu ve çiçeksi bir koku, kaldıkça güzelleşiyor, taze bir koku bence. Bu da EDT ve EDP olarak, 50lik ve 100lük şekillerde satılıyor.

* Salvatore Ferragamo-Attimo, gerçekten güzel bir parfüm, bayıldım; sadece Kelly Caleche'den sonra çok çarpıcı geldi, bir de koku başka bir parfüme benziyor ama çıkaramadım çünkü; parfüm bilgim pek yoktur, şimdiye kadar (yaşım 18) 2 parfüm kullandım -ilk parfümüm antonio banderasın ilk çıkardığı parfümüydü :16: çocukluk aşkım o benim, sonra da nina by nina ricci- ve şimdi de hermes, diğerlerini de sürekli kullanmıyorum zaten..

Hadi bakalım sizden de bekliyorum parfüm hikayelerinizi :)

güzel bir başlık olmuş ama bence biraz daha bilgilendirici olsa mesela fiyatı ve tarzı hakkında fikir almak isteyen arkadaşlar vardır:44:

Ben elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım ama fiyatlarını ve içeriklerini yazmamıştım :) Hermes, Van Cleef & Arpels'tan birazcık daha pahalı..

Hermes - Kelly Caleche EDP 100: 320 TL, EDP 50: 225 TL, EDT 100: 275 TL, EDT 50: 195 TL (ben edt tercih ediyorum, edp çok kesin ve pudra kokusu da ağır ve şekerli bence ama daha kalıcı tabii)
"Çiçeksi bir kokuya sahip deriden esinlenerek yaratılmış neşeli ve kadınsı bir koku. Saf, canlılık dolu ve nazik. Üst notalarda müge, nergis, gül ve süsen kullanılmıştır. Orta notalarda sarmaşık gül, mimoza ve sümbülteber hissedilmektedir. Temel notalar ise Süsen, odunsular ve deri akoru içermektedir"

Van Cleef & Arpels - Oriens EDP 100: 245 TL, EDP 50: 155 TL (sadece EDP olarak satılıyor bu)
"Koku tanımı; yasemin, paçuli, kırmızı meyveler; böğürtlen ve siyah üzüm, amber ve vanilya"

Van Cleef & Arpels - Feerie, EDP 100: 250 TL, EDP 50: 160 TL, EDT 100: 225 TL, EDT 50: 145 TL (edt versiyonu daha sonradan çıktı, zaten çok ağır bir koku değil ama edp kesinlikle daha iyi)
"EDP: Gül, Zambak, Menekşe vurgularıyla parıldayan; ışıltılı, odunsu ve çiçeksi bir koku... Son derece kadınsı ve kıymetli lüks, sofistike ve zarif (rafine)"
"EDT: EDP nin biraz daha hafifletilmişi. Tepe notasında menekşe yaprakları ve İtalyan Limonu, Orta notasında menekşe , gül ve yasemin, Alt notasında misk , benzoin ve sandal ağacı"

Umarım yardımcı olabilmişimdir :) :75:

Ben de anlatayım parfüm hikayelerimi
Lise yıllarımda Ralph Lauren kullanıyordum.Hangi çeşidiydi tam hatırlamıyorum ama meyvemsi hoş bir kokuydu ama bıktım ondan çok tanıdık geliyor artık.
Bir de yine lise yıllarında babam recto verso diye parfüm alırdı çok güzeldi ama yok yok yok artıkkk
Bu yıl da sonbaharda van cleef feeri edt parfüm aldım çok hoş severek de kullanıyorum.
Kış için de Armani Idole aldım.Hem çiçeksi hem de çok hafif baharat kokuyor ama az hissedilir biçimde.Fazla kalıcı değil.
Sonra Chloe intense aldım.İlk notasında yoğun bir gül var daha sonra hafif bir biberimsi koku geliyor.Koku yoğunluğu yüksek, intense olmasından dolayı.Ama sıktı beni sanki.Yarım şişesi duruyor gerçi yeni aldım ama ben resmen banyo yaparım parfümle ben.Bir daha da tazelemem.Gerçi artık az sıkıp tekrarlamayı alışkanlık haline çevirmeye çalışıyorum.
En son parfümüm de hediye geldi.Versace brillant crystal yanında da noır crystal vardı onu da hediye etmişler 30 ml kadar.Ben noır crystalı açtım çünkü kış için uygun gibiydi diğerini açmadım.
Noır crystal biraz ağır gibi vanilya var kremsi gibi ama sıkıldığında baharat kokusu alınıyor ilk önce ama sonra hoşuma gitti benim.Ben ağır parfümleri pek kullanamıyorum.
Vazgeçemediğiniz demişsin çok istiyorum öyle bir parfümüm olsun ama hiç biri de vazgeçilmezim olmuyorrr

Son düzenleme:
Ben de Van Cleef Feeri'nin EDTsini seviyorum ya.EDP'nin şişesi biraz sakıncalı çantada ararken sorun çıkarabilir:))

haha doğru valla:)) kelly caleche bile çantada ağırlık yapıyor yer kaplıyor bu sade şişesiyle ben sinir oluyorum :) ben aslında van cleefleri sürekli kullanmıyorum hep hermes kullanırım ama arada bunları da sıkmak geliyor içimden, ikisinin de kokusu çok güzel oriensi tavsiye ederim ben feerieden daha başarılı buldum :) edt de bana çok uçucu geldi, edp daha yoğun daha çok hoşuma gitti :)
:39:

Ben de anlatayım parfüm hikayelerimi
Lise yıllarımda Ralph Lauren kullanıyordum.Hangi çeşidiydi tam hatırlamıyorum ama meyvemsi hoş bir kokuydu ama bıktım ondan çok tanıdık geliyor artık.
Bir de yine lise yıllarında babam recto verso diye parfüm alırdı çok güzeldi ama yok yok yok artıkkk
Bu yıl da sonbaharda van cleef feeri edt parfüm aldım çok hoş severek de kullanıyorum.
Kış için de Armani Idole aldım.Hem çiçeksi hem de çok hafif baharat kokuyor ama az hissedilir biçimde.Fazla kalıcı değil.
Sonra Chloe intense aldım.İlk notasında yoğun bir gül var daha sonra hafif bir biberimsi koku geliyor.Koku yoğunluğu yüksek, intense olmasından dolayı.Ama sıktı beni sanki.Yarım şişesi duruyor gerçi yeni aldım ama ben resmen banyo yaparım parfümle ben.Bir daha da tazelemem.Gerçi artık az sıkıp tekrarlamayı alışkanlık haline çevirmeye çalışıyorum.
En son parfümüm de hediye geldi.Versace brillant crystal yanında da noır crystal vardı onu da hediye etmişler 30 ml kadar.Ben noır crystalı açtım çünkü kış için uygun gibiydi diğerini açmadım.
Noır crystal biraz ağır gibi vanilya var kremsi gibi ama sıkıldığında baharat kokusu alınıyor ilk önce ama sonra hoşuma gitti benim.Ben ağır parfümleri pek kullanamıyorum.
Vazgeçemediğiniz demişsin çok istiyorum öyle bir parfümüm olsun ama hiç biri de vazgeçilmezim olmuyorrr

zevklerimiz uyuşuyor gibi çünkü chloe'i ben çok beğenmiştim, annemde idole var bayılıyorum ona ve versace crystallerden birinin örneğinden almıştım güzeldi kokusu ancak işte bu diyemedim bir türlü. parfüm seçimleriniz bence çok güzel :) size de oriensi tavsiye ederim ben bayılıyorum çünkü o kokuya ancak hiçbir koku kalleş kelimin yerini tutamaz :D size no5i tavsiye edebilirim annemde var yaşınızı bilmiyorum belki beğenirsiniz ben çok seviyorum, ya da armani diamond. idole bayağı güzel bence.. ben yaz kış ayırmıyorum hep aynı :) ama no5, armani diamond (mükemmel bence) ve idole gerçekten başarılı, ama daha hareketli bir koku için oriens :)

zevklerimiz uyuşuyor gibi çünkü chloe'i ben çok beğenmiştim, annemde idole var bayılıyorum ona ve versace crystallerden birinin örneğinden almıştım güzeldi kokusu ancak işte bu diyemedim bir türlü. parfüm seçimleriniz bence çok güzel :) size de oriensi tavsiye ederim ben bayılıyorum çünkü o kokuya ancak hiçbir koku kalleş kelimin yerini tutamaz :D size no5i tavsiye edebilirim annemde var yaşınızı bilmiyorum belki beğenirsiniz ben çok seviyorum, ya da armani diamond. idole bayağı güzel bence.. ben yaz kış ayırmıyorum hep aynı :) ama no5, armani diamond (mükemmel bence) ve idole gerçekten başarılı, ama daha hareketli bir koku için oriens :)

Canım chanel no 5 ağır bana göre pek sevmedim ben.Armani Diamond'u bilemiyorum .Idole yazın bana çok ağır gelebilir.Kışın bile ağır geliyor bazen ama çok kalıcı da değil gibi:))Oriens'i denicem canım merak ettim.
Bu arada yaşım 21.

haha doğru valla:)) kelly caleche bile çantada ağırlık yapıyor yer kaplıyor bu sade şişesiyle ben sinir oluyorum :) ben aslında van cleefleri sürekli kullanmıyorum hep hermes kullanırım ama arada bunları da sıkmak geliyor içimden, ikisinin de kokusu çok güzel oriensi tavsiye ederim ben feerieden daha başarılı buldum :) edt de bana çok uçucu geldi, edp daha yoğun daha çok hoşuma gitti :)
:39:

Kelly'nin de açılışı hiç hoşuma gitmedi sonra güzelleşebilirdi belki ama ellerimi hemen gittim yıkadım.Feeri'nin Edt olanı ben sonbaharda kullandım yarısındayım kışın da sıkmak istiyorum ama uçar diye yazık diyorum:))Oriens'a kesin bakmalıyım merak ettim çok.

Kelly'nin de açılışı hiç hoşuma gitmedi sonra güzelleşebilirdi belki ama ellerimi hemen gittim yıkadım.Feeri'nin Edt olanı ben sonbaharda kullandım yarısındayım kışın da sıkmak istiyorum ama uçar diye yazık diyorum:))Oriens'a kesin bakmalıyım merak ettim çok.

Evet herkes koklayıp "bu ne ya" diyor :) Deri kokusu o, bildiğim kadarıyla Caleche ve Hermes Kelly çantasının kokusunun karışımı.. Ben çok seviyorum çünkü gittikçe güzelleşiyor :) Evet, Oriens'i tavsiye ederim kesinlikle Feerie'den birazcık daha tatlı ama ben bayılıyorum beğeneceğine eminim :) :34:

Evet herkes koklayıp "bu ne ya" diyor :) Deri kokusu o, bildiğim kadarıyla Caleche ve Hermes Kelly çantasının kokusunun karışımı.. Ben çok seviyorum çünkü gittikçe güzelleşiyor :) Evet, Oriens'i tavsiye ederim kesinlikle Feerie'den birazcık daha tatlı ama ben bayılıyorum beğeneceğine eminim :) :34:

Tamam canım en kısa zamanda bakıcam:)

Canım ben Oriens'i denedim.İlk başta çok yoğun bir meyve kokusu geldi.Daha sonra çiçeksi ve şekerli bir koku ortaya çıktı.Aslında ne koktuğunu tam olarak anlayamadığım bir kokuyla karşılaştım.Şeker kısmı güçlü olmasa alıp deneyeceğim bir parfüm olabilirdi.Şöyle de bir durum var.Oriens gerçekten sofistike bir koku gibi geldi bana.Bu marka parfümler zaten çok fazla bilinmiyor.O yüzden farklı kokmak isteyenler için ideal olabilir.

Canım ben Oriens'i denedim.İlk başta çok yoğun bir meyve kokusu geldi.Daha sonra çiçeksi ve şekerli bir koku ortaya çıktı.Aslında ne koktuğunu tam olarak anlayamadığım bir kokuyla karşılaştım.Şeker kısmı güçlü olmasa alıp deneyeceğim bir parfüm olabilirdi.Şöyle de bir durum var.Oriens gerçekten sofistike bir koku gibi geldi bana.Bu marka parfümler zaten çok fazla bilinmiyor.O yüzden farklı kokmak isteyenler için ideal olabilir.

evet çok farklı :) ben de o yüzden seviyorum :D

Back