Vasa Previa teşhisi

aa ne güzel erkek kardeş geliyor kızınıza :) üzüntülerinizi anlayabiliyorum...Tüp bebek süreci zordu benim de yaşadığım talihsizlikler oldu hatta 2. denemde 2 embriyo transfer edildi yine sizinki gibi:) ikisinin de tutmuş olabileceini söylediler değerim yüksek çıkmıştı ama 8. haftada düşük oldu malesef bazı haftalarda kanamalar olunca sanırım ayrı zamanlarda düşmüş olabilir dendi.Sonra pgtli iyi embriyo tutmadı ve tekrarında tek embriyom tutundu ama riskliydi neredeyse yattım 3 ay igneler,ilaçlar düşe kalka bugünlere geldik çok şükür ...inş sağlıklada doğar.Tabi mücadeleye ve dikkatli olmaya , vasa previayı duyunca devam ediyoruz:) tam bir nefes alamadan vasa previa çıktı bunu da sağlıkla atlacağıma inanıyorum:)

26. Haftaya kadar plesanta ile birlikte yukarı çıkma ihtimali varmış derken, vasa previa plesanta üzerindeki damarların üzerinde koruyucu zar olmaması değil mi , plesanta yukarıya çıktıkça bu damarlar üzerinde zar oluşmaya mı başlıyormuş yani , ben tamamen yanlış mı anlamışım

Ben de inanıyorum sonun güzel olacağına , içimde kötü birsey yok hiç aslında

yoo aslında yalnış anlamamışsınız nasıl düzeldiği ile ilgili teknik anlamda çok net bilgim yok gittiğimde yine sorucam doktora, sadece doktor vasa previa olan durumlarda muhtemelen plesentada aşağıdadir ve çoğu zaman 26.haftaya kadar plesenta yukarı çıkabilir ve vasa previada kendini düzeltir dedi.Plasenta kordonunun içindeki fetal kan damarlarının servik bölgesine yaklaşmış olması ,damarların kendisi korunmasız olmasından yırtılma ihtimalinin olmasıciddi risk yaratan durum tabi bu zorlanma,suyun gelmesi gibi durumlarda yırtılma olabilirmiş.Kendiliğiden düzelirken nasıl bir dönüşüm oluyor şu an bilmiyorum:) bulursam bişeyler yazarım.

Tamamdır , teşekkürler

plesenta ile birlikte yukarı çıkma ifadem yanlış anlaşılabilir plesentaya yapışık olduğu için damarlar o çıkınca servikten uzaklaşıyor

Merhaba ben bu gün aynı durumu haber almış 21 haftalık hamileyim durumunuz nedir
Merhaba geçmiş olsun ,ancak çok endişelenmeyin 21.hafta hala çok erken ve plesenta yukarı çıkabilir yada vasa previada düzelme olabilir.Bana 30.haftaya kadar vasa previa dendi ve 32. haftada plasenta previa plduğu vasa olmadığı söylendi.erken doğum ve kanama riskinden dolayı 34.haftada hastaneye yatıcam ve 36-37 haftalarda öncesinde kanama olmazsa tabi bebeği sezaryanla alacaklar.Dilerim kanama olmaz ve 37de alınırZor süreçler,dikkatli olunması gerekiyor özellikle ilerleyen haftalarda.Servik kalınlığı (boyu) iyi ise fazla korkmayın ve onu ölçtğrmeyi ihmal etmeyin.

Benim plasenta ilk başta rahim ağzına çok yakındı nerdeyse kapatiyrodu şuan yukarı çıktı 13. Haftada kanama geçirdim progestan ve iğne ile durdu şuan kanama yok fakat damarların serviks yerleşimli olduğunu normalde.burda olmaması gerekiyordu dedi dün guttigim doktor sürekli yatış verdi evde tuvalet dışında kalkma dedi bu damar yerleşimi vasa previa diye anladım düzelme oluyor mu ki

Bana vasa previa dendiğinde ,düzelebilir biraz daha bekleyelim dediler ama bazı kaynaklar düzelme ihtimalini az gösteriyor.Sonra plasenta previa olduğu çıktı damarların vasa olmadagı söylendi.

Bana vasa previa dendiğinde ,düzelebilir biraz daha bekleyelim dediler ama bazı kaynaklar düzelme ihtimalini az gösteriyor.Sonra plasenta previa olduğu çıktı damarların vasa olmadagı söylendi.
Peki size de sürekli yatmaniz söylendi mi

Hayir yatmam soylenmedi,hamileligin 28.haftasinda hala vasa ise 30.haftalarda hastaneye yatabilirsiniz dendi.vasa olmayinca plasenta previada 34.hafta yatiracagiz dendi haftaya yaticam.
Benim plasenta previa vasa previa ya döndü düzelir mi bilmiyorum henüz 22 haftaligim eğer düzelmez ise aynı şeyler bana da söylendi siz nerdesiniz doktorunuz kim.

Umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır. Nasıl geçti doğumunuz merak ettim sizi. Tesadüf ki benim de tüp bebek doktorum Erbil yağmur:) vasaprevia teşhisimi Recep has koydu bugün

Merhaba ben de bugün 21 haftalık hamileyim. Vasa previa teşhisi kondu. Durumunuz nedir acaba? Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınızdır umarım
umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır, nasıl geçti gebeliğiniz ve doğumunuz, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Ben de 27haftalık gebeyim, vasaprevia teşhisi konuldu

Benim plasenta previa vasa previa ya döndü düzelir mi bilmiyorum henüz 22 haftaligim eğer düzelmez ise aynı şeyler bana da söylendi siz nerdesiniz doktorunuz kim.
Merhaba, umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır. Nasıl geçirdiniz süreçlerinizi bir mahsuru yoksa sorabilir miyim? Bana da vasaprevia teşhisi konuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…