Varto'da sokağa çıkma yasağı

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.888
604.799
43
30856106.jpg

Muş Valiliği, ikinci bir emre kadar Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Terör örgütü PKK mensuplarının ilçede bulunduğunu ve operasyonların sürdüğünü belirterek, kent güvenliğinin sağlanması açısından ikinci bir emre kadar, 08.30 itibarıyla Varto'da sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini söyledi.

Muş Valiliği’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “15 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Varto ilçesi şehir merkezinde PKK terör örgütü mensupları tarafından çok sayıda mayınlama ve tuzaklama yapılmıştır. Bu tuzaklamaların imhası esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere, asayiş ve güven ortamının tekrar by WA"> tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince Varto ilçesinde 16 Ağustos 2015 günü saat 08.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/2...mpaign=gundem_sondakikahaberleri_yerelyonetim

Twitter'daki pkklilara gore Varto'da yonetim hpg'nin eline geçmiş yasagi da polise ve askere onlar ilan etmis. Yersen.

Yok mu Varto'dan bu forumda cok acayip fotolar görüyorum neler oluyor acaba?

Her sey mukemmel, 52553537626367484 sene once sokak yoktu ama simdi sokaga cikma yasagi var.. cunku gelismislik bunu gerektirir..

Bir kere de ben yazmak istedim iyi geldi...

Varto HPG'nin kontrolünde

varto-pkknin-kontrolunde.jpg
Varto'da dün akşam PKK'nin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlediği eylemin ardından, Varto HPG'nin kontrolü altına geçti. İlçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

HABER MERKEZİ (16.08.2015) - Varto'da dün başlayan çatışmalar bu sabaha kadar devam etti. Bu sabah ise Muş'un Varto ilçesi HPG'lilerin kontrolüne geçti. Hendeklerin kazıldığı tüm ana caddelerde silahlı gruplar denetimi sağlıyor.

İlçeye giriş çıkışları HPG tutarken, Muş Valiliği, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Polis ve askerler karakollardan çıkamazken, Muş, Erzurum ve Karlıova girişlerine de hendekler kazılarak denetim sağlandı.
http://www.halkingunlugu.net/index.php/güncel/item/5786-varto-hpgnin-kontrolunde.html

Twitter'daki pkklilara gore Varto'da yonetim hpg'nin eline geçmiş yasagi da polise ve askere onlar ilan etmis. Yersen.

Yok mu Varto'dan bu forumda cok acayip fotolar görüyorum neler oluyor acaba?
Vartolu birinden aldigim haber de yonetimin hpgnin elinde oldugu yonunde. Fakat cok guvenilir bir haber oldugunu soyleyemem. Bir duyum aldim sadece.

X