• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

varmısın yokmusunun engelliler için yaptığı program

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
39
Eskişehir
Dün akşam saat 19,30 da başlayıp gece 03.00 e kadar devam eden,engelliler için hedeflenen 4 milyon ytl lik bağışa öncü olan acun ılıcalı,show tv ve destekleriyle harikalar yaratan türk halkını takdir ediyor ve enverin kapanış konuşmasında canı gönülden söylediği gibi çoookkk çokkk çooooooookkkk teşekkür ediyorum a.s.a.s.a.s. Türkiye bir kez daha barışı,yardımseveliğini,birliğini gösterdi :hooray:

canım aynen katiliyorum
dün akşam duygu seli içinde izledim programı
onlar onlar sadece bedensel engelli
ruhen bizlerden daha sağlam daha dirayetliler
evrenin hayat enerjisine bittim
azıcık başimiz ağrısa aman öldüm bittim teraneleri okuyoruz
utandım dün akşam şükrümün eksikliğini hissederek :1no2:
damlaya damlaya göl olurmuş
dilerim engelliler için atılacak büyük adımların küçük bir başlangici olur acunun programı :içelim:

len bize meraba demeden buraya konumu açtın sen:dilcikar::mymeka:
şaka bir yana gerçekten bende teşekkür ediyoru.böyle şeylere öncü olacaklarsa ne ala bi işe yarasınlar bari.diğer türlü kutu aça aça,her kutuyu aça birbirine seni seviyorum,ne hissediyorsun,geri saymalar falan.normalde kaç kazanacak diye ara ara açarım.ama bu tür olaylar çıktığında değiştiriyorum çok saçma geliyor.sen geriye doğru sayınca bişey mi oluyo kutudaki rakammı değişiyor.hey allam yaaa..bu arada enver kaç ytl aldı ki:uhm:engellilere hayran oluyorum ya yaşama sevincine dirayetine.halimize binlercekere şükretmeliyiz.bir uzvumuzun eksikliği nelerden geri kalmamıza sebep olur.hepimiz bir engelli adayıyız unutmayalım...ve allaha sadece onları görünce değil her zaman şükredelim

Bende izledim..Evrenin iyi bir miktar almasına o kadar çok sevindimki anlatamam..Mükemmel bir kişilik..İnsanlar umutları bitti anda ölürler gerçekten..Hayatta öyle zorluklar varki..Kendimizi bir engelli yerine koyarsak hayatın anlamı dahada anlamlı olacak bizim için..Şükretmesini yeterince bilmediğimizi düşünüyorum..Sorun üstüne sorun yaratıyoruz kendimize..Evren bize çok şey öğretti..Herşeye rağmen pozitif bakabilmenin insana nasıl huzur ve sonsuz mutluluk verdiğini..Show tv ye Sayın Acun Ilıcalı'ya ve engelliler için kampanyaya katılan herkese sonsuz teşekkürler..Birde bana göre engelsizler engellilerden daha çok engelli...

Dün akşam proğramı izlerken aklıma buradan Acun ILICA 'lı ve Show TV ailesine duyan duymayana söylesin Türkiyemiz bu kadar olumsuzluğa rağmen yine el ele yürek yüreğe diye konu açmak istedim.Arkadaşım benden önce davranmış çok teşekkürler reyhancım duyarlılığın için.
Sabırsızlıkla bekliyordum.Evren'in yaraşacağı günü.
Evren'i sadace ekran'dan tanıyoruz.Ama kendi adıma söylerim ki bana öyle güzel bir elektrik verdi ki ,
Ondan o kadar çok şey öğrendim ki.Gerçek hayatımda bu tarz bir arkadaşım olsun çok isterdim.
Bir taraftan da üzüldüm Evren'in gittiğine.O yarışmanın jokeri herşeyiydi.Yarışmaya çok renk veriyordu.Şimdi de öyle olur mu ? umarım olur.
Özürlülük bedende değil, ruhta ve düşüncededir.
Evrenler kalbiyle görüp konuşan insanlar.Saf ve yalınlar.Asla kirlenmemişler.
Ve içlerindeki temizliği en güzel şekilde karşı tarafa ileten insanlar.
Allahın verdiği öyle uygun görüp verdiği asla özür değil takdiri ilahidir.
Bir taraftaki eksiklik ( kimilerine göre ) başka taraflarda fazlasıyla fazlalık.Bunu biliyorum.
Maddi olarak katkıda bulunan herkeze binlerce teşekkürler.

ONLAR " ÖZÜRLÜ DEĞİL "
Çocukluğumdan beri içlerinde yaşadığım ve neler yaşadıklarını bildiğim bir hayat.Engelli vatandaşların hayatı.Babamın mesleğinden dolayı bir çoğuyla karşı karşıya geldim,hikayelerini dinledim. Kimisini bir kaza kurşunu ,kimisini bir trafik kazası, kimisinin balkondan düşme sonucu ya ayağı kesilmiş,ya kolu kesilmiş,ya da hem ayağı hem kolu gitmiş…

Aslında amacım iç sızlatan bu öyküleri anlatmak değil.Sadece bir şeyi hatırlatmak istiyorum.Onlar özürlü değil.Bilmem bilir misiniz ?Bir ara bu deyim çok tartışılmış,hemen hemen her yere konu olmuştu,ama canım ülkemde her şey gibi bu da sabun köpüğü etkisi yaptı ve çok kısa bir zaman sonra unutuldu.

Çok hassas olduğum bu konuda ne şaka yapılmasına tahammül edebilirim ne de dalga geçilmesine.Diyeceksiniz ki ‘hadiyin be sizde bu konu hakkında şaka mı olur?’.Evet oluyor.Zaman zaman sinirlerimi hat safhaya çıkaran konuşmalara tanık olduğum zamanlar bile oluyor.Sizin olmuyor mu? Eline felç vurup, elini kullanamayan birine ‘çolak ya işte ne olacak’ denildiğini duymadınız mı hiç? Ben duydum.Kaldı ki bu en basiti tanık olduğum şeylerin.

Hangimiz garanti verebiliriz 5 dk sonra dışarıya çıkıp kaza geçirip elimizi,kolumuzu,ayağımızı kaybetmeyeceğimize?Bunun gibi nice örnek verebilirim size.

Hangimiz garanti verebiliriz?

Yarın bugün birçok işimizi halletmemize yarayan kolumuzu kaybetmeyeceğimize?

Hangimiz garanti verebiliriz?

Yarın bugün yürümemizi,koşmamızı sağlayan ayağımızı kaybetmeyeceğimize?

Hangimiz garanti verebiliriz arkadaşlar.

Bence hiçbirimiz bu garantiyi veremeyiz.

Peki ama ne yapmalı?
Yarın başımıza geleceğinden emin olmadığımız ama bugün başına gelmiş olan insanlar için ne yapabiliriz?

Çok basit.Aslında hepimizin bildiği şeyler.Herkes biraz kendine düşeni yapsa belki de bu kadar acı bir yara olmaktan da çıkar onlar için.

Özürlü demekten vazgeçerek başlayabiliriz bence işe…
Otobüste ya da yolda onlara daha saygılı davranabiliriz.
Yardıma ihtiyacı olanlara yardım edebiliriz.
Onlar üzerine şaka yapmaktan vazgeçebiliriz.
Onları yiyip bitiren bakışlarla süzmeyebiliriz.
Unutmayalım ki onlar da dün bizler gibiydi,isteyerek bu hale gelmediler.
Onlara acımayalım.Çünkü inanın ki acınacak insanlar değiller.Sadece istemeyerek engelli olan ve hayatlarını bizden daha fazla çaba sarf ederek yaşayan insanlar.

Yarın bizim de bir engelimiz olabilir.İşte bu yüzden bir engelli gördüğümüzde buna göre hareket etmeliyiz. Lütfen onlara özürlü gibi bakmak yerine engellerine yardım etmeye çalışalım.
Çünkü onlar ; özürlü değil. Sadece engeli olan insanlar.

Unutmayalım ki bize nasıl davranılmasını istiyorsak,başkalarına da öyle davranmalıyız.

Engellilerle dalga geçenlerin aklına şaşarım,onlar beyin özürlü bence...Bende topic açmak için uğradım bir baktım ki açılmış vede yorumlar yapılmış....Hepinize katılıyorum... Dünyayı engellileri de düşünerek yaşanılır hale getirmeliyiz.Ama ne yazık ki bizde çevre düzenlemeleri yetersiz...Evet,hepimiz heran engelli olabiliriz,hele trafik canavarı her zaman iş başındayken...

Hepiniz söylemek istediklerimi kelimelere dökmüşsünüz daha ne denir ki...
ağzınıza sağlık....

Harika bir yarışma ,yarışma demeyeceğim dayanışma ve dostluk örneği...Her yarışma akşamı bu ortaya çıkıyor ve gerçekten birbirleri için sevinç ve üzüntü duyduklarını gösterebiliyorlar.Hele dün akşam bunların hepsi doruğa çıktı.Bende Acun Ilıcalı'yı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.Evren'nin yaşama bağlılığına, pozitifliğine,kendine güvenine hayran kaldım yeniden.Bence bu program bunun gibi daha çok güzel olaylara önayak olacak.Tabi bizlerin desteği ile..........

çok güzel bir yardım organizasyonuydu bu tip yardım amaçlı kampanyaların artması dileğiyle

normal zamanlar da sadrece sonuna bakmak için izlerdim....benneyaptımki
ama dün başından sonuna kadar izledim...ne kadar güzeldi...a.s.

yarışmayı ağlayarak seyrettim
yarışma sonundada yardım programında ağladım
yani anlıcanız kızlar hep ağladım
ne kadar şeyi es geçiyormuşuz hayatımızda meğerse
acun ılıcalı'ya bize bazı değerlerimizi tekrar hatırlattığı için teşekkür ediyorum
ayrıca evren'inde görme engelli olmasına rağmen hayatla bağını koparmayarak bizlere verdiği ders için teşekkür ediyorum.
bizler olur olmaz şeyleri kendimize dert edinmeyi seviyoruz ama görün işte gözleri görmediği halde hayatla bağlarını koparmayan pırlanta gibi bir insan tanıdı Türkiye

gerçekten çok önemli bir programdı,programda amacına ulaştı...enverin kazanmasınada çok sevindim....örnek bir programdı...acun beye bende burdan teşekkür ediyorum....

Büyük bir heyecanla izledim programı..

Müthişti..Evren in 100.000 YTL lik para kazanmasına nasıl da mutlu oldum..

Program zaten dün akşam, sadece Evren in yarışması değil farklı bir amaç üstlenmişti;

Engelleri kaldırmak.

Evren in program boyunca söylediği bir cümle vardı:Yapmanız gereken şey çok basit; biran kendinizi bizim yerimize koyacaksınız, bu kadar..

Ne kadar doğru, biran bile kendimizi onların yerine koyduğumuz da, maddi ve manevi olarak onlara ne kadar destek olmamız gerektiği gerçeği birkez daha karşımıza çıkıyor.

Hayat neşelerini hiçbir zaman kaybetmemeleri , hallerine şükretmeyi bilmeleri gerçekten insan olarak takdir edilecek bir meziyet..

Ben de Var mısın Yok musun programında emeği geçen herkesi ve yardımlarıyla destek olan vatandaşlarımızı kutluyorum, böylesine sosyal yardımlaşmayı gündeme tekrar getirdikleri için.

Proğramı izledim,çok duygulandım.
O kenetlenme,o birliktelik gerçekten harikaydı..

Adı yarışma yada ne olursa olsun zihinlerde unutulmayan tek noktanın ''yardımseverlik'' ve ''hassasiyet'' olduğunu bir kez daha göstermiş oldu bu yarışma..

Ne kadar eleştirilse eliştirilsin,demek ki raiting bazen,ticari kaygıdan uzaklaşıp, faydalı da olabiliyor..
Keşke yarışma adı altında yayınlanan tüm yarışmalar,belden aşağı espirilerden yada monoton havalarından kurtulup aynı heyecanı ekrandan verebilseler..

Tekrar kutluyorum,cana değer bir proğramdı aşkam ki proğram:)

bende cok taktır ettım dogrusu gec saatlere kadar izledim acun ılıcalı herzaman boyle kalıtelı ve yardım işlerine el atıyor tebrık edıyorum

[/FONTdemeki herkes benim gibi olmuş ve benim gibi duygulanmiş zati ben yaralıydım]senağlamakendimi zor tuttum bide bizim türkiye boyle şeylere koşa koşa yardım edyorlar küçükte olsa bi beş yetelik kontorde bizden dedim CADIARZUbir soz var ne oldum deme ne olacağım de biz ne olacağız hepinize tşk

maşallah acun'a ...yazarken bile gözlerim doluyor gibi oluyo,
onca boş konuşma programının arasında, çok düşünceli, yararlı faydalı bir programdı ...neler var ...

evren' e de maşallah ..hayat dolu, pozitif, mantıklı, içi dışı ne kadar düzgün, örnek bir insan ...

canım bende bu konu hakkında topiç açmak içn geldım senın yazını gordum.bende başta acun ılıcalı olmak kaydıyla kanalı ve ozellıkle turk halkını kutluyorum..bız elele verdığımız muddetce neler başarabıleceğımızı bırkes daha gosterdık..ve bır tşk de arayıp 10ytk bağışlayanda cok tşk.25000 ytl bağışlayanada cok tşk edıyorum..vrenın dedığı gıbı bı an kendımızı karşımızdakının yerıne koyduğumuzda butun herşey halloluyo zaten a.s.

Back