varmı böyle durumdaki ablalarım kardeşlerim büyüklerim..

beritann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
493
1
kızlar merhaba
hani aslında çok uzatmak istemiyorum
1senelik biten bir ilişkim var.. kendime göre haklı sebeplerim vardı
rabbime dua ederken benm için hayırlı deilse onun yaşadğını bilmeyecek kadar uzaklaştır benden diye dua ettim..
sonuç olarakta öyle oldu..
aylarca yaşadığını bile bilmedim.sosyal medyayı kullanmadı. telefon numarasını değiştirdi.. tabi o bunları yaparken ben ona ısrarcı davranmadım. tam aksine benden uzak dur diyip dururdum.. bana sahipleneceğini bilseydim ayrılmazdım ki ben ondan. çabaladım ama olmadı

bigün msj geldi. yarın telefonum kapancak şifre: bip dedi neyin şifresi dedim bi gün lazım olcak dedi..
sonrada zaten telefonu değişti..

bende bu arada sözlendim.. doğru yanlış şuan bunu tartışmak istemiyorum. mantık işi oldu biraz. görücü usulude pek deil..
biz anlaştıktan sonra ailelere söyledik zaten. sözlüm aileminde tanıdıgı biri. telefon buluşma derken yanındayken ben bunla mutlu olabilirim diye geçti. nitekimde öyle oldu..
ALLAH razı olsun ondan hiç üzmedi beni.. hani yeri geldi ona iyiki hayatımdasın derken bunu çok içtende diyebildim..

kısa özet geçmek istedim

hafta sonu eski sevgilim çiçek ve cd göndermiş.
cd açınca şifre istedi vermiş oldugu şifreyi girdim
3 yıl boyunca çekmiş oldugumuz fotolar videolar vardı..
doğal olaraktan kahroldum..

asıl sorum şu:
nişanlancam bi ay sonra. eski sevgilimi unuttum sevmiyorum desem yalan olur.
bir yuva kurcam ailem çocuklarım olcak.. gün gelcek unutcakmıyım bunu ben.. geçmişime bakarken gülcekmiyim.
şuan onun adını hatırlarken gözlerimin dolmasını bırakın hiçkıra hıçkıra ağlıyorum..
yani varmı böyle durumdaki ablalarım kardeşlerim büyüklerim..
ben geçmişime takılıp kalmak istemiyorum. çok güzel bi başlangıç yaptım. bu yolda dimdik yürümek istiyorum..
ama eskisi benm ilkimdi.. gözümü onla açtım onu sevdim.. kader kısmet.. onla da çok istedim olsun ama olmadı..

cvbplayanlardan ALLA razı olsun..

Zor bir durum :S

Eski sevgilinden neden ayrıldığın önemli geçerli sebeblerim vardı diyorsun ne kadar haklı sebeblerdi bunlar ?
Hala onu seviyosun belli ki yada vicdan azabı duyuyorsun önce bunun ayrımını yap derim
Bana kalsa bir başkasını severken asla evlenmezdim hayatımı kendi ellerimle neden zehir edeyim ki kendime
Hem yanında ki adama da yazık sonuçta sen onu sevmiyorsun , çünkü bir kişi aynı anda iki kişiyi sevemez

Bu senin hayatın bence naptığını çok iyi düşünmen lazım
İlerde unuturum mantığıyla yeni bir şeye başlamak hiç doğru gelmedi bana
Unutamazsan nolacak ?

Eskisiyle olmaz.
Siz belki de evlisiniz belki bebeniz var bilip bilmeden gelip hayatınızı karıştıran adamdan hayır gelmez.
Hele ki çiçek,CD çok arabesk bence.
İlla iletişim kurmak istiyorsa önce telefonla ya da yüzyüze gelip durumunuzu öğrenmeliydi.
Yenisi de olmaz çünkü sizin aklınız eskide kalmış, madem o kadar iyi biri yazık etmeyin ona derim.

Ne kadar bencil bir adammış.
Neredeydi bunca süre aklı da, onca zaman sonra böyle saçma bir hareket yapıp kafanızı karıştırabilme hakkını buluyor kendinde??
Çocukça bir davranış.
Sizinle olmak istese, adam gibi alırdı karşısına; konuşurdu.
Kesinlikle hayır gelmez böyle tiplerden, orası kesin.
Birleşseniz , yine ayrılırsınız.
Bir kere koptu mu kopuyor.
Çünkü gerçekten sevgi, aşk hisseden biri asla vazgeçemez sevdiğinden karşısındaki de onu seviyorsa.
Ama içinizdeki sıkıntı, acı, özlem biter mi derseniz, zor.
Çünkü yarım kalmışlıklar unutulmuyor.
Hep ya onunla olsaydım, ya evlenmeseydim, acaba o zaman nasıl olurdu diye düşünmeye devam edeceksiniz.
Böyle olacak olmasının sebebi de, ne yazık ki hala onu seviyor olmanız ve bu sebeple olaya duygusal açıdan yaklaşmanız.
Onu şimdi daha da fazla gözünüzde büyüteceksiniz eminim.
Yapmayın lütfen. Nişanlanacağınızı biliyor mu? Bilmiyorsa daha da peşinize düşebilir.
Ego tatmini bu benciller için olmazsa olmazdır. Karşılarındakini düşünmeden ezip geçerler.
Başka biri olmasın, hep beni sevsin, ben, düşünsün mantığında hareket ederler.
Üstelik öyle de güzel rol yaparlar ki, sizi gerçekten sevdiğine inanırsınız. Yazık olur.

kızlar merhaba
rabbime dua ederken benm için hayırlı deilse onun yaşadğını bilmeyecek kadar uzaklaştır benden diye dua ettim..
aylarca yaşadığını bile bilmedim.sosyal medyayı kullanmadı. telefon numarasını değiştirdi.. tabi o bunları yaparken ben ona ısrarcı davranmadım. tam aksine benden uzak dur diyip dururdum.. bana sahipleneceğini bilseydim ayrılmazdım ki ben ondan. çabaladım ama olmadı

bigün msj geldi. yarın telefonum kapancak şifre: bip dedi neyin şifresi dedim bi gün lazım olcak dedi..

bende bu arada sözlendim.. doğru yanlış şuan bunu tartışmak istemiyorum. mantık işi oldu biraz. görücü usulude pek deil..
biz anlaştıktan sonra ailelere söyledik zaten. sözlüm aileminde tanıdıgı biri. telefon buluşma derken yanındayken ben bunla mutlu olabilirim diye geçti. nitekimde öyle oldu..
ALLAH razı olsun ondan hiç üzmedi beni.. hani yeri geldi ona iyiki hayatımdasın derken bunu çok içtende diyebildim..

kısa özet geçmek istedim

asıl sorum şu:
bir yuva kurcam ailem çocuklarım olcak.. gün gelcek unutcakmıyım bunu ben.. geçmişime bakarken gülcekmiyim.
şuan onun adını hatırlarken gözlerimin dolmasını bırakın hiçkıra hıçkıra ağlıyorum..
ben geçmişime takılıp kalmak istemiyorum. çok güzel bi başlangıç yaptım. bu yolda dimdik yürümek istiyorum..
ama eskisi benm ilkimdi.. gözümü onla açtım onu sevdim.. kader kısmet.. onla da çok istedim olsun ama olmadı..

Ben senin şuan yeni bir ilişkiye,evliliğe hazır olduğunu düşünmüyorum...Hala içinden atamamışsın eski sevgiline olan aşkını vs...Mantık evliliği yapma düşüncesindesin hayatta sadece mantıkla evlilik yürümez karşındaki insana birşeyler hissetmen gerekir karşında ki insan iyi,hoş olabilir...Ama aklın ve kalbin farklı şeyler diyorsa bu işten bir hayır gelmez sana...Nişanlanacağın çocuğada yazık değil mi o sanıyor ki beni seviyor ediyor ki hayatını birleştiriyor...Sense hala eski sevgilin aklına geldikçe ağlıyorsun canım...Sen kendini düşündüğün için nişanlanacağın çocuğun iyi olmasından dolayı bu ilişkiye evet diyorsun...Kalbin başkası için atarken senin başka bir insanın yanında olman ne kadar doğru...Evlendin diyelim eşinle aynı yastığa baş koyduğunda aklına gelmeyecek mi o sevdiğin insan...Senin daha eski sevgiline olan duyguların bitmemiş bitmeden başka bir ilişkiye başlaman yanlış nişanlanacağın çocuğada yazık be canım...Bence ne eski sevgilin ne nişanlanacağın çocuk...Zamana bırak duygularından herşeyden emin ol evlilik kolay birşey değil bir ömür geçireceksin o insanla...Hakkında hayırlısı neyse o olsun...Bolca dua et...

Ben senin şuan yeni bir ilişkiye,evliliğe hazır olduğunu düşünmüyorum...Hala içinden atamamışsın eski sevgiline olan aşkını vs...Mantık evliliği yapma düşüncesindesin hayatta sadece mantıkla evlilik yürümez karşındaki insana birşeyler hissetmen gerekir karşında ki insan iyi,hoş olabilir...Ama aklın ve kalbin farklı şeyler diyorsa bu işten bir hayır gelmez sana...Nişanlanacağın çocuğada yazık değil mi o sanıyor ki beni seviyor ediyor ki hayatını birleştiriyor...Sense hala eski sevgilin aklına geldikçe ağlıyorsun canım...Sen kendini düşündüğün için nişanlanacağın çocuğun iyi olmasından dolayı bu ilişkiye evet diyorsun...Kalbin başkası için atarken senin başka bir insanın yanında olman ne kadar doğru...Evlendin diyelim eşinle aynı yastığa baş koyduğunda aklına gelmeyecek mi o sevdiğin insan...Senin daha eski sevgiline olan duyguların bitmemiş bitmeden başka bir ilişkiye başlaman yanlış nişanlanacağın çocuğada yazık be canım...Bence ne eski sevgilin ne nişanlanacağın çocuk...Zamana bırak duygularından herşeyden emin ol evlilik kolay birşey değil bir ömür geçireceksin o insanla...Hakkında hayırlısı neyse o olsun...Bolca dua et...

ALLAh razı olsun kardeş..

rabbime sıgındım dua ediyorum napim.. inş sende dua edersin benm için..
ben şu acıdan baktım. sözlenmeden önce sonuçta sözümle görüştüm vakit geçirdim..
ben bunla olabilirim bunla mutlu olabilirim dediğim için bu yola başkoydum..
yukarda yazdıgım gibi yeri geldi ona iyiki hayatımdasın seni seviyorum derken bunu çok içten yazabildim diyebildim..

eski sevgilim.. yani insan oldugumun gereği üzülmem gerektiğine inaıyorum. hani çok güzel günlerim oldu ama çok mutsuz oldugum günlerimde..
bi cd bi çiçek onu hatırlattı bana..
çiçeği şimdi çöpe atacagım.. cd ablama vreceğim.. bakmamak için..

Ne kadar bencil bir adammış.
Neredeydi bunca süre aklı da, onca zaman sonra böyle saçma bir hareket yapıp kafanızı karıştırabilme hakkını buluyor kendinde??
Çocukça bir davranış.
Sizinle olmak istese, adam gibi alırdı karşısına; konuşurdu.
Kesinlikle hayır gelmez böyle tiplerden, orası kesin.
Birleşseniz , yine ayrılırsınız.
Bir kere koptu mu kopuyor.
Çünkü gerçekten sevgi, aşk hisseden biri asla vazgeçemez sevdiğinden karşısındaki de onu seviyorsa.
Ama içinizdeki sıkıntı, acı, özlem biter mi derseniz, zor.
Çünkü yarım kalmışlıklar unutulmuyor.
Hep ya onunla olsaydım, ya evlenmeseydim, acaba o zaman nasıl olurdu diye düşünmeye devam edeceksiniz.
Böyle olacak olmasının sebebi de, ne yazık ki hala onu seviyor olmanız ve bu sebeple olaya duygusal açıdan yaklaşmanız.
Onu şimdi daha da fazla gözünüzde büyüteceksiniz eminim.
Yapmayın lütfen. Nişanlanacağınızı biliyor mu? Bilmiyorsa daha da peşinize düşebilir.
Ego tatmini bu benciller için olmazsa olmazdır. Karşılarındakini düşünmeden ezip geçerler.
Başka biri olmasın, hep beni sevsin, ben, düşünsün mantığında hareket ederler.
Üstelik öyle de güzel rol yaparlar ki, sizi gerçekten sevdiğine inanırsınız. Yazık olur.

bende onu diyorum hani geçmişimi 1cd sıgdırdı..
ben bide yalvardım ona gel al beni yanına die bana yaptıgı tüm kötü şeylere ragmen yine şans vermek istedim.. okdar zaman geçti hiçmi gelmek istemedi. ben her cumartesi yolunu gözledim onun. çünkü cumartesi günleri işten 12de çıkıyorum. o gün hep güzel giyindim geleceğini bazen hissetim. çıkıp balkonda baktım.. ama gelmedi..
ben çok bekledim onu çok dua lar ettim ama o kendini filmdeymiş gibi hissetti.

ne sanıyorki? 30 yıl sonra bir daha karışılaşacagımı birbirimize aşkala bakacağımızı zannediyor.
peki bu 30 yıllık süreç fillerdeki gibi kısamı sürcek..

hiç ortak arkaşımız yok. 1 kişi vardı. oda bişey yaptı onlada ilşkimi kestim.
nişanlanacıgmı bilmiyor. bn söylemedim başkasındanda duyamamaz. aynı şehirde bile yaşamıyoruz..

gerçkten sevseydi yanımda olur.. herşeye ragmen..

Eskisiyle olmaz.
Siz belki de evlisiniz belki bebeniz var bilip bilmeden gelip hayatınızı karıştıran adamdan hayır gelmez.
Hele ki çiçek,CD çok arabesk bence.
İlla iletişim kurmak istiyorsa önce telefonla ya da yüzyüze gelip durumunuzu öğrenmeliydi.
Yenisi de olmaz çünkü sizin aklınız eskide kalmış, madem o kadar iyi biri yazık etmeyin ona derim.

yani gerçkten seviyosa gelirdi görürdü beni.. yaşadıgımı merak ederdi..
1cd sıgdırıp anılarımıza herşeye ragmen peşinden koşmamamı bekliyor anlamadımki..
yok hani bukdarmıydı sevgisi 1cd sıgdırcak kadar basitmiydi..

Canım aynı durum değil belki ama bende senin gibiyim ve aklım karışıyor çoğu zaman sana diyebileceğim sakın nişan yapmak gibi bir hataya düşme karşındaki kişinin ve belkide gelecekteki çocuklarının hayatına kadar etkilemiş olacak yaptığın.Kafanda birşeyleri bitirmeden yeni bir adım atma.

Zor bir durum :S

Eski sevgilinden neden ayrıldığın önemli geçerli sebeblerim vardı diyorsun ne kadar haklı sebeblerdi bunlar ?
Hala onu seviyosun belli ki yada vicdan azabı duyuyorsun önce bunun ayrımını yap derim
Bana kalsa bir başkasını severken asla evlenmezdim hayatımı kendi ellerimle neden zehir edeyim ki kendime
Hem yanında ki adama da yazık sonuçta sen onu sevmiyorsun , çünkü bir kişi aynı anda iki kişiyi sevemez

Bu senin hayatın bence naptığını çok iyi düşünmen lazım
İlerde unuturum mantığıyla yeni bir şeye başlamak hiç doğru gelmedi bana
Unutamazsan nolacak ?

zor bi durum evet..
ama belkide biz hayatı zorlaştıyoruz bilemeyiz..

hala onu seviyorum ama vicdan azabı duymuyorum.. çünkü ben gerçkten yapabilceğim herşeyi yaptım.. ilk ayrıldıktan sonra 2 ay sonra barıştık biz. sadece 1 hafta sürdü.
ben onu deliler gibi özlerken aşkımız en yüce en büyük görürken ondaki rahatlık rahatsız etti bni ..
hani derlerya umduklarımı bulamadım. bulduklarımında hak etmediğnii gördükten sonra artık canım bişey yapmak istemiyor. aynende öyle oldu
aşkımdan ölsem ne olcakki.. o bana sevgisinden başka ne verdi. hoş sevgi olsaydı yanımda olurdu..

ben eskisi sevmek istemiyorum..
babamdan göremediğim sevgişyi ilk bn onda gördüm. bababam başımı okşamamışken o okşadı..
yani sevdiğimden deil belkdie alışkanlık olmuştur benm için..

eger şimdi bırakırsam sözlümü şimdide yazık olmazmı.. insanlar nişanda ene giycem telaşına düşmüş. adını bile bilmediğim insanlar nişanımda ne giycem die alışverişe çıkmış..
ben nasıl kıyarım sözlüme.. ki onla mutlu olcagıma inandıgım halde , bana deger vermeyen 1 cd ile hayatımı mahvetmeye çalışanın birinin yüzünden geleceğimdende olmak istemiyorum. yanlış bi davramıitır belki bilimiyorum

dün annem çıtlattım sözü atsak ne olur dedim. erkanın nesi var kızım dedi. ondan iyisi bulamazsın dedi.. hiç hoş olmaz insanlara ne deriz sonra dedi..

Canım aynı durum değil belki ama bende senin gibiyim ve aklım karışıyor çoğu zaman sana diyebileceğim sakın nişan yapmak gibi bir hataya düşme karşındaki kişinin ve belkide gelecekteki çocuklarının hayatına kadar etkilemiş olacak yaptığın.Kafanda birşeyleri bitirmeden yeni bir adım atma.

ancak nişan tarhini ertelyebilirim. vazgeçme gibi bir şansım yok malesef..
akrabam sayılır çocuk. yani benmkilerde onunkilerde bırakmaz..
bilsem biteceğini gidip derim erkan ben başkasını seviyorum olmuyor böyle desem. bırakcagını bilsem onuda derdim..
ama bunu desem sadece hayatım boyunca bana güvenmeyen bir adamla yaşamış olcam..

O zaman geçmişi tamamen unut gitsin madem sözlünden ayrılma gibi bir ihtimalin yok o halde kafasını karşıtırmasına da izin verme

Hiç bir şekilde sana ulaşamasın boşver ne hali varsa görsün , ama sende kafan da bitir bir an önce bu mevzuyu

Mutluluklar dilerim ...

kızlar merhaba

kısa özet geçmek istedim

asıl sorum şu:

...anlattiklarini seni veya onu yargiliyarak degerlendirmeyecegim / yorum yapmayacagim.. bunu yapabilmem icin benimde burda yazanlarlarinda daha fazla bilgiye ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bence ikili iliskilerde, herseyden önce bir insanin daima empati kurup kendini o insanin yerine koymasi gerekir. Bu durumda senin yapman gereken sey (kendine sorman gereken soru) baska birini severken, diger kisiye ümit vermek ne kadar dogru olur? Böyle bir durumda olsan sen kendini nasil hissedirdin, sana yapilmasini istermiydin?
Bunlara dürüstce cevap verdikten sonra, dogru karayi vereceginden eminim.

..................................................

Son düzenleme:
geçmiş olsun zor bi durum gerçkten. dua edicem senin için

Son düzenleme:
...anlattiklarini seni veya onu yargiliyarak degerlendirmeyecegim / yorum yapmayacagim.. bunu yapabilmem icin benimde burda yazanlarlarinda daha fazla bilgiye ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bence ikili iliskilerde, herseyden önce bir insanin daima empati kurup kendini o insanin yerine koymasi gerekir. Bu durumda senin yapman gereken sey (kendine sorman gereken soru) baska birini severken, diger kisiye ümit vermek ne kadar dogru olur? Böyle bir durumda olsan sen kendini nasil hissedirdin, sana yapilmasini istermiydin?
Bunlara dürüstce cevap verdikten sonra, dogru karayi vereceginden eminim.

elimde değilki kardeş..
keşke şuan sözü atabilsem..
ama sözü atarsam sözlüm mahvolur.. ailesi benm ailem mahvolur.. yani nacpagımı bende bilmiyorum..
burda aslında ben kendimi feda ediyorum..
kendimi deil sözlümü ailemi ailesini düşünüyorum..

hani napim.. napim olmuyor ağlayıp dua etmekten başka elimden ne gelirki..
kader kısmet diyorum..
sözlenmeden öncede kaçkez yok dedim.. inanın ALLAH yukarda yüzük taktıgımız gün bile ona olmuyor demek için yanına gittim. ayrılmak için onun yanına gittim.
ama bi şekilde yüzük parmagımda oldu. ben farkında bile değilim. bi şekilde kaynanam görümcem aradı tebrk etti.
amcalarım dayılarım çok sevindkleri belirterek aradılar..
yani aslında herşey kontrolum dışında oldu. okdar hızlı olduki..
kader kısmet diyorum. dilim sustu kalbim kilitlendi..

elimde değilki kardeş..
keşke şuan sözü atabilsem..
ama sözü atarsam sözlüm mahvolur.. ailesi benm ailem mahvolur.. yani nacpagımı bende bilmiyorum..
burda aslında ben kendimi feda ediyorum..
kendimi deil sözlümü ailemi ailesini düşünüyorum..

hani napim.. napim olmuyor ağlayıp dua etmekten başka elimden ne gelirki..
kader kısmet diyorum..
sözlenmeden öncede kaçkez yok dedim.. inanın ALLAH yukarda yüzük taktıgımız gün bile ona olmuyor demek için yanına gittim. ayrılmak için onun yanına gittim.
ama bi şekilde yüzük parmagımda oldu. ben farkında bile değilim. bi şekilde kaynanam görümcem aradı tebrk etti.
amcalarım dayılarım çok sevindkleri belirterek aradılar..
yani aslında herşey kontrolum dışında oldu. okdar hızlı olduki..
kader kısmet diyorum. dilim sustu kalbim kilitlendi..

Sen kendini feda etmiyorsun, sen kendinide o insanida, belki geleceginizide mahvediyorsun.
Kendini onun yerine koy.. Sen olsan terk edildigin icin mi yoksa baskasini sevmesine ragmen seninle beraber olmasina mi mahvolurdun?
Henüz "olmamis" birseyi kismet diye adlandirip, pes ediyorsun demicegim, cünki ortada bir karsi koyma/savasma yok, isin icinden siyriliyorsun. Senin mantigina göre, bir kanser hastasi, tedavi olma imkani oldugunu bile bile, olmayip, "kismet, ölecegim varmis" demesi gibi birsey, ki yasadigimiz dönemdeki imkanlarin hergün yenilendigini duyuyoruz.
Hic bir oyun oynanmadan kazanilmaz / kaybedilmez. Yasadiklarin oyun olmasada, konusmadan karsi taraf adina karar veremezsin. En azindan denemen gerekir. Simdi düsün ve kendin karar ver. Ya mantik, ya aptallik. Bu aptallik senin geleceginede mal olabilir.

ancak nişan tarhini ertelyebilirim. vazgeçme gibi bir şansım yok malesef..
akrabam sayılır çocuk. yani benmkilerde onunkilerde bırakmaz..
bilsem biteceğini gidip derim erkan ben başkasını seviyorum olmuyor böyle desem. bırakcagını bilsem onuda derdim..
ama bunu desem sadece hayatım boyunca bana güvenmeyen bir adamla yaşamış olcam..

Şu durumda ne diyebilirim bilemedim şimdi tanıdık ayıp olmasın derken sonrasında keşke o zaman ayıp olsaydı demek durumuna düşmezsiniz inşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

geçmişe takılmak istemiyorum demişsin kafan takılmamış geçmişe ama kalbin takılmış
ayrıldığında verdiğin kararla sözlenmen eski sevgilinden belki bulamadığın güzel seyleri sözlünde bulman onun seni üzmemesi falan seni mutlu etmesi, sana ayrılık sonrası aşk acısı çekmemene ya da hafif aşk acısı yaşamana neden olmuş sadece
ondan gelen bi kalıntı diyim gördükten sonra kalbinde kapattığını sandığın herşey çıktı belki ortaya
karışık bi durum empati kurmaya çalışıyorum bi süre kendi halimde kalmak isterdim ben sözlüme öyle ilgi göstermez eski sevgilimede hiç cevap vermezdim yeter ki kalbimi ve aklımı toplayım diye hayatında herşeyin hayırlısı olsun canım

eski konularına baktım da,
eski sevgilin şizofreni hastasıymış
bugün cd yapar, yarın yapmadığını bırakmaz

sözlünle evlenir misin ne yaparsın bilmem

ama eskisine dönmemen gerektiği çok net

X