Varlık Yönetim Sirketi

femme

Amastris
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
45
7
44
Merhaba Necdet Bey,
Ilk defa karşılaştigim bir durum beni tedirgin ettigi icin size danismak istedim. Bir Varlık Yönetimi şirketinden ben evde yokken ptt yoluyla evrak gelmiş kapima not birakilmis ptt den almam icin ama alma suresi dolmuş. Benim hiçbir bankaya yada kuruma bildigim bir borcum yok. O kağıdı almak istemiyorum. Ayrica 1 hafta once issiz kaldım. Yalniz yaşıyorum ve hiçbir gelirim yok. Bu firmayi aramak ta istemiyorum. Zaten gercekten bir borc olsa bile gelirim olmadigindam odeme yapamam. Icra gelirse ne olur? Nasıl bir yol izlemeliyim. Tavsiyenize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;
Varlık yönetim şirketi sizin eskiden borcunuz olan -10 yıl öncesi bile olabilir- bir bankanın alacaklarını satın almış olabilir . Bu bir ihtimal. Fakat gönderdikleri yazı icra dairesinden gönderilmiş olsa idi bu kağıdı PTT almanız için not bırakmazlardı. İcra dairesinden gönderilen evraklar size, sizinle birlikte oturan birisine veya ikametgahınızın bulunduğu mahalle muhtarına bırakılır; PTT' den almanız için not bırakmazlar.Size gönderilen iadeli taahhütlü ödeme ihtarı olabilir ki bunu da evrağı almadan öğrenemezsiniz. Eğer bir geliriniz yok ise borcunuz varsa bile tahsil etmeleri zorlaşacaktır. Sizi huzursuz etmek için evinize gelebilirler. Evinize gelseler bile birer adet olan ve sizin normal yaşantınıza uygun ev eşyalarınızı haczedip götüremezler. Yine sizi rahatsız etmek için evde ziynet eşyası v.b. arayabilirler. Bulamazlarsa elleri boş dönerler. Evrakı gönderenin varlık yönetim firması olduğunu beyan etmenizden ve firmayı aramak istemiyorum sözünüzden, firmayı bildiğiniz sonucunu çıkarıyorum. Eğer bu durumu kapınıza yapıştırılan kağıttan öğrenmiş iseniz yükse ihtimalle size gönderilmiş olan evrak icra dairesinden değil doğrudan firma tarafından gönderilmiş iadeli taahhütlü ödeme ihtarıdır.Eğer kapınıza yapıştırılan yazının ne olduğu net olarak bilinebilirse size daha sağlıklı bilgi verilebilir. Bu arada gerçekten bir borcunuz olmamasına rağmen itiraz süresini kaçırmış olmanız nedeniyle daha sonra işiniz daha da zorlaşabilir. O durumda borcunuz olmadığına dair dava açmanız gerekecektir.
İyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…