Varis çorabı

• Konu Sahibi Konu Sahibi min
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

min

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
671
1
116
İzmir
arkadaşlar aranızda varis çorabı kullanan var mı.nereden nasıl aldınız kullanabiliyor musunuz.ben aldım aşağı kayıyor.çoraptan da kayıyor kullanamıyorum acaba medikalciler yanlış mı verdiler.kullanıp memnun kalan var mı?? varisim var orta derece kullanmazsam ilerleyecek. skleroterapi olmam lazım ama şu arada çorapla ilerlemesini durdurayım diyorum.yorumlarınızı bekliyorum

geçmiş olsun canım.ben kullanıyorum markası SİGVARİS.ben çok memnunum aşağı falan kaymıyor ve en önemlisi o basıncı bacağa veriyor bu çok önemli. ...ki sen varis için kullanıyormuşsun ben senden 10 kat daha bir hastalık için kullanmak zorundayım.hastalığımın adı derin ven trombozu. doğum kontrol hapı yüzünden oldu.damarım tıkandı.neyse sana önereceğim tek çorap budur diğerlerinden pahalı ama değer...çok geçmiş olsun....sizde hap kullanırsanız birgün lütfen gerekli kan ve hormon testlerini yaptırdıktan sonra kullanın lütfensenağlamabenneyaptımki

slm min ben medikalciyim eger varis corablari devamli kayiyiorsa corablari yanlis numara vermis olabilir senin bacaklarini örcmedilermi vermeden önce?

ben 7 senedir bu isi yapiyorum ve almanyada bu isler söyle oluyo:

sabah erkenden bacaklar örcülür ya aletiyle yada bir medikalci cetveliyle

corablar sabah gilip aksam cikartmalisin ve aksamlari corabi cikartiktan sonra mutlaka yikamalisin ama yumos felan kulanma sakin cünkü oda corablari kaydiri en iyisi sen bildigimiz sac sampuani varya onunlar yika aksam bi havluya sar sabaha kadar onlar kururlar bende suan varis corabi giyorum hamilelikte bende cok su toplanmasi oldu eger baska bir sorun olursa sarabilirsin yardimci olmaya calisirim canim

canım çok geçmiş olsun.doğum vkontrol hapındanmı oldu hangisinden :uhm:benimde sezeryan amaliyatında narkoz altında fazla kalmamdan dolayı pıhtılaşma oldu tedavi oldum ama benim de kullanmam lazım.varis yüzünden.allah şifa versin canım

evet canım doğum kontrol hapından oldu.hemde öyle çok kullanmadım. 2 ay kullanmıştım sadece.adı yasmin hapın.. sezaryenden sonra olduğunuda biliyordum bi arkadasla tanışmıştım sezaryenden sonra olan. peki senin nerde oluştu pıhtı??ve nasıl tedavi oldun yazarsan çok sewinirim sibel80cim.(mesela benim bacak ana toplar damarımda oldu)

allah allah yasmini çok överler halbuki.geçmiş olsun.benim bacağımda dizimin altında braz yan tarafta oldu.sezeryanın 3. 4. günü çok ağriyordu bacağım.ben yürümeye çalışıyordum yoruldum herhalde dedim 5. günü gece bacağımda öyle dayanılmaz acı hissettimki anlatamam bacağımı yere ğöğe nereye koysam bilemedim.çok fena şişti.comadin hap kullandım 6 ay 10 gün adını hatırlamıyorum çok ince uçlu bir iğne oldum.başka bir ilaç daha vardı ama hatırlamıyorum.çok kötüydüm çünkü hem sezeryanın acisı hem bacağımın.birde bebek.2 haftada bir kontrole gittim.canım bana bunlar yapıldı.inşallah seninde geçer dua ederim sana.acısını biliyorum çünkü

canım çok şükür ki hafif atlatmışsın seninki tahmin ediyorum yüzeysel damarının birinde oluşmuş..benimki derin toplar damarda,yani kemiğin yanındaki damarda ve kasığımda .yani kalbe giden toplar damar(3 boyutlu düşün )
ben de hala coumadin kullanıyorum benimde tam 6 ay oldu bi 6 ay daha kullanıcam.bu arada dediğin iğnenin adı clexane yada muadili innoheptir.bende hamileykn kullanacakmışım çünkü coumadin bebeğe zararlıymış. aa bide sen doğumdan sonra nasıl coumadin kullandın ki bebeğe zararlı o süte geçtiği için..bişey sorucam sen genel anestezi mi oldun doğuma girerken?

evet senin dediğin o kasıktaki damarları çok incelediler orda değil.bahsettiğim iğne pıhtıyı çözüyormuş böyle şeker hastalarının kullandıklarına benziyor.comadine gelince zaten sütüm çok azdı ve doktor kullanmak zorundsın dedi.bebek mamayla beslendi.comadin kullandığımdan çocuk doktorunun haberi vardı.ben genel anestezi oldum.3.bebeğimdi 3 sezeryanda öyle oldu. benim amaliyat çok zor geçmiş rahmimi alacaklarmış kanama durmamış.sonrasındada bu oldu.1 ay aksadım.sezeryanın acısı bunun acısı birbirine girdi.bende sana sorayım bir testten bahsetmişsin. hap kullanmadan önceyaptırmak için adı ne:uhm:gerçi ben bağlattım ama kardeşime söyleyim

Merhaba bende varis var sigvarisin diz üstü çorabını öönerdi doktor bugün aldık bakalım yarın kullanmaya başlayacağım. Benim sol bacağımda varis, baker kist ve derin ven trombozu var. Sol bacağım bazen çok ağrıyor inşallahh bu çorap işe yarar.

sibelcim o iğne pıhtı çözücü değil,kan sulandırıcı . pıhtı eriten 2-3 tane ilaç var TPA ve STREPTOKİNAZ diye. onlarından bir dozu 3000-4000 $ ki nlarda zaten kataterle damara veriliyor fakat çok riskli olduğu için uygulanmıyor.herneyse. testlere gelincede.benim bildiğim kadarıyla hormon testi yapıyorlar birde kandaki inr değerine ve protrombin zamanına bakıyorlar.birde protein c,faktör leiden ve mutasyon testleri falan var...siz bu amaçla gittiğinizde doktor sizi yönlendirecektir zaten.çevrendeki herkese söyle çünkü hayat şakaya gelmiyor

pardon aklımda yanlış kalmış demekki.comadin kullanırken doktor beni yaralanmamam konusunda uyardı sanada söyledilermi.kan durmaz diye allah korusun

zeyhatcım derin ven trombozun nasıl oluştu yazar mısın?bende dvt hastasıyım.ve ne zaman oldu?

Benim sol dizimin arkasından bir damar çıktı böyle geniş ve şiş allah korusun bir darbe alsam çok şiddetli bir kanama geçirebilirim. Ağrı hissediyordumda sanki bacağımda bir baskı var sürekli kramplar giriyordu hatta bir gün yataktan kalkınca yürüyemedim topallıyordum sanki bacağım kısalmıştı çekiyor gibi tuhaf bişeydi. Şiştide baya sol ayağıma giydiğim ayakkabılar olmuyor fermuarlar kapanmıyor. Renkli dopler çektirdim. Raporda 2,5 cm baker kist yazıyordu. Onan altındaki sonuçtada derin ve ve yezeysel ven... bu kelimenin tamamıda vardı trombosit diye bir cümleydi. Ama doktor bunun üstünde durmadı. Sadece varis çorabı olmadan asla uçağa binme tehlikeli olur diye vurguladı. Aslında bu hastalığı bende önemsemedim ciddi bişeymi bu. Şu an işteyim eve gidince dopler sonuçlarımı aynen yazarım. Bende aslında varis çok fazla değil. Ama çok rahatsız bacağım sanırım dvt olabilir.

Aman yarabbi ölümcül olabiliyormuş acaba bendeki bumu? Çünkü doktor ilaç bile vermedi iyice kafam karıştı. Benim eve gidince hemen raporumu bulmam lazım. Uçak yolculuğunu jurguludaı sadece acaba uçaktaki basınç ne yapıyor bu hastalıkta? Hatta benim bir damarım vardı onu yakalım dedi doktor sonra vazgeçti lokal anestiziyle tığ gibi bir aletle varisleri çıkaralım dedi sonra allah allaha bu nedir benimki bu hastalıkmı kesin buysa doktor niye ihmal etti?

selam arkadaşlar. nolur bana cevap yazın. ben de varis çorabı kullanmaya başladım. 4 gün denedim. ama önce biraz gevşedi sonra ayak bileğime kadar düştü. ama yıkamadan giydim. doktorum bana yıkama konusunda bir uyarıda bulunmamıştı. eczaneden tekrar mı almalıyım? çorap neden düşer. benimki diz üstü. öyle ayağıma basınç falan verdiği de yok zaten.

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum bu bacaklardaki varisleri göstermek için hangi doktora gitmek gerekiyor cildiye mi hangisi

kızlar annemdede var morarma gıbı ve varıs olan yerler kızarıyormus ve acıyormus acaba varısmıdır buda ?

Merhaba ben varis çorabı kullanıyorum. Dinlendirici amaçlı çok hafif basın. Doktorunuzun önerdiği basınçtan başka basınç kullanmamanızı öneririm. Bir de kayıyor dediğinize göre silikonsuz almışsınız. Silikonsuz varis çorapları yatan hastalarda kullanılıyor. Ben baya bir fikir sahibi olmuştum zamanında. Bir de beden ölçünüzü doğru almanız gerekiyor beden büyükse de kayıyor olabilir. Ben Varis Çorabı adresinden aldım. Bir çok marka ve model var orada. Oradan seçip bakabilirsiniz. Varisle ilgili tedaviler falan da yazıyor. Bir göz atmanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…