Varis çorabı deneyimlerimizi paylaşalım.

ahter1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
121
4
118
Merhaba arkadaşlar, varis ameliyatı sonrası varis çorabı mecburiyetim doğdu. Hastane çıkışı mecburiyetten hastaneye yakın bir yerden 65,00 tl ye almış olduğum çorabın 25 tl ye intertten bulunca bu konuda ne yazık ki paylaşılan bir konu olmadığını gördüm. Fiyat kalite doğrultusunda hiç bir bilgi bulmadım. Dene yanıl yöntemiyle 4 çift çoraba sahip oldum, Bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Sadece varis ameliyatı sonrası değil, hamilelik dönemi ve damar sorunları nedeniyle biz kadınların ne yazık ki büyük bir sıkıntısı varis. Ben bilinçsizlikten ameliyat aşamasına geldim, zamanında doğru varis çorabı kullansaydım, köpük lazer ile sorunum çözülürdü.

İlk aldığım çorap baldıra kadar silikonlu çorap, 65,00 tl günlük kullanmak için çok rahatsız edici, çok kaymasa da kıyafetlerde lastik bitiş noktası çok belli oluyor, tek iyi yanı geceleri yatarken kullanım için iyi, ben ameliyat sonrası geceleri de takıyorum çorap sadece ameliyat olan bacağıma ..

Sonrasında öğrendim ki İstanbul'da karagün iş merkezinde istediğimiz çorabı uygun fiyata alabiliyoruz, birkaç marka aldım ve eczaneden de fiyatlarını not ettim. Vari...ks tam marka vermek mümkün mü bilemiyorum, Vari..ks külotlu orta basınç çorap için eczane 75,00 tl fiyat verdi, karagül iş merkezinde medikal'cileri aradım , 2 çift alırsan tanesini 50,00 tl olarak yapabileceklerini söylediler. Baldıra kadar olan çoraba 65 verince bana ucuz geldi 50,00 tl. Tam sipariş veriyordum , dedim bi internete bakalım bu çorap işine, aynı çorabı 30,00 tl ye bulunca ..e yuhh artık dedim...

Ankara da olan bir medikal mağzasının internet sayfasından 2 adet çorap almış oldum,

Almış olduğum çoraplardan birinden özellikle çok memnunum ,

Vari...ks olan çorap biraz daha kalın opak tarzında , varis çorabı olarak gereken tüm görevini yerine getiriyor. Memnunum.

Ancak denemek için aldığım diğer çorap, Scud...ks 180 den orta basınç çorap 45,00 tl ancak opak çorap gibi kalın değil, ince ve bu inceliğine şaşılacak şekilde sıkı bir çorap .. Pantolon içinde kalın çorap giymeyi hiç sevmem, çok da rahatsız eder, özellikle kalın ve mat kaymayan çorap kabus oluyordu. Ancak bu çorap gerçek' ten harika, 2 haftadır kullanıyorum, kaçar endişesi çok taşıyordum ancak taş gibi çorabım. Şİddetle tavsiye ederim,

Çorap arayışlarım sürecektir, aldığım ve kullandığım ürünleri yazarım ilerleyen zamanlarda.

Varis çorabı deneyimlerimizi aktarırsak bundan sonra alacaklara en azından yardımcı olabiliriz. Fiyatlar konusunda bile bilgi versek birbirimize destek oluruz, hoşça kalın.

benden başka kimsenin varis sorunu olmamış sanırım :) neyse ben bir bilgi daha paylaşmak istiyorum, Yeni kapatmış bir medikalci 20 tl ye ortolife marka varis çorapları satıyor , ben bu gün sipariş verdim . Elime geçer geçmez size resimli olarak paylaşacağım çorapları. Basınç ve beden telefonla bildirip elinde var ise bilgi veriyor. En uyduruk markaların 80 tl den başladı varis çorabı fiyatları fırsat olarak değerlendirebilinir.

çoraplarım geldi arkadaşlar, henüz giyemedim ancak ayrıntılı resimleri çekip paylaşmak istiyorum. İhtiyacı olan mutlaka alsın derim.. Çok beğendim son almış aldığım 180 den çoraptan memnundum ancak biraz ince olduğu için 3 ayda yırttım. Bunlar biraz daha kalın ama opak muz şeklinde kesinlikle değil. Aslına sorarsanız tam istediğim kalınlıkta

Nerden aldin corabi acaba

Varis çorabını tüm bacak alacağım ama külotlu mu alsam dizüstü mü bilemedim. .?

merhaba benimde ileri derecede varisım var ameliyat olmam lazım ama çok korkuyorum tekrar eder de daha kötü olursa diye devamlı yüksek basınç sigvaris markalı varis çorabı kullanıyorum 3 aydabir değiştiriyorum maliyetlı oluyor baya, kasığa kadar olanından kullanıyorum, kilotluçorap alacam bu sefer tavsiyelerinizi vede deneyimlerinizi bekliyorum sağlıcakla....

Iyi akşamlar bende varis ameliyatı oldum,ama ameliyat sonrası çorabı kısa süre giydim yaz gelince dayanamadım bıraktım şimdi yine ağrılarım var...çorap giymek pantolonla sorun olmuyor da etekle sorun...siz nasıyorsunuz renkleri çok kötü...

ben de iyi ve uygun fiyatlı varis çorabı arayışındayım. 25 haftalık hamileyim, hamilelik öncesi kılcal damar şeklinde ve yüzeyde varislerim vardı ve yazın agrı yapıyordu. Artmasın diye kilotlu orta basınçlı yerli malı bir varis corabı aldım (markasını hatırlamıyorum, bakıp yazacagım) ancak hiç memnun kalmadım. Sanıyorum boyu uzun geldi, uzun kalan kısmı aşağıda bıraksam bıraktıgım yerde bir birikme olup orada aşırı bir lastik sıkması, yukarı kasıklara kadar çeksem tam kasıklarda birikme yapıp, orada aşırı bir lastik sıkması yapıyor ve kullanamıyorum. ahter1 ortalife'ı kullandıysa, scu..tex imi yoksa ortalife ı mı daha cok tavsiye ediyor acaba?

canım ben ortalifeden memun kaldım oldukça sağlam ve tam istediğim kalınlıkta , sc..tex de iyi hatta çok iyi ince olması işe giderken çok rahat ettim , pantolon altında hiç rahatsız etmedi.. ancak ince olması demek hemek yırtılması demek iki tane kullandım.. birini ilk gün çekerken yırttım acele ettiğimden , valla paraya kıyıp alamadım tekrar. ortalife daha uzun ömürlü bu yüzden tercihim. kesinlikle çorap önermiyorum şahsen hiç rahat etmedim çoraplar kayıyor, pantolon altında çok çirkin gözüküyor boğum boğum bacaklar :)

dün ultrasondan sonra varislerimin ileri derece olduğunu ameliyat olmam gerktiğini söyledi dokttorum ama önce varis çorabı deneyelim eğer faydasını görmezsem ameliyat olmaya karar verdik. hastanenin medikalinden külotlu varsi çorabı aldım ancak mümkün değil basenlerden yukarı çıkmıyor, bugün tekrar aynı medikalciye gittim bu defa da diz üstü olanı verdi, akşam deneyeceğim eğer olmaz ise kayma filan yaparsa iade edeceğim.
nasıl bir varis çorabı alayım karar veremedim.

İleri varislere köpük yapılmıyor mu ki
Ameliyatı zor oluyor bunun annem uzun zaman önce olmuştu
Ondan sonra dizlerini bükemedi tam
Varislerde aynen çıktı yine

Merhaba gebelik sonrası varislerinizde düzelme oldu mu hiç tedavi oldunuz mi varisleriniz ne durumda acaba ?

Merhaba gebelik sonrası varislerinizde düzelme oldu mu hiç tedavi oldunuz mi varisleriniz ne durumda acaba ?
Merhaba bende size sorabilir miyim? Bende şimdi 19 haftalık hamileyim . Gebelik öncesi varisim vardı ama şimdi daha çok çoğaldı. Geçen hafta USG çekildi. Ayın 9 unda kalp damar cerrahi gorecek. Varis çorabı kullanacaksın dedi ama daha yazmadı çorabı.. siz varis çorabı kullaniyormusunuz? Yada kullananlar yazabilirler mi ne almalıyım?

Merhaba bende suan 35 haftalık gebeyim varis çorabı kullandım ama ben çalışan bir gebeyim öğretmenim okula giderken kullanıyordum evdeyken ayaklarımı duvara dikerek dinleniyorum hep sadece dışarıda çok ayakta duracaksam önceleri diz üstü kasiktan cll2 orta basınç kullanıyordum simdi son aylarimda diz altı aldım ondan daha çok memnun kaldım giymesi vs daha kolay doktorumda diz üstü ve diz altının çok farketmedigini söyledi hangisini kolay giyiyorsan onu giy dedi hiç gitmemekten iyidir ama bacaklarınızı duvara dayayıp dinlenmek hepsinden iyi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…