Erkek İnfertilitesi Varikosel ve Azospermi hakkında bilgisi olanlar bakabilir mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

birsevgi

'wearealldustparticlesintheuniverse'
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
5.249
9.752
Merhaba
Bir süredir çocuk düşünüyoruz ve sonuca ulaşamadık. Bu sebeple eşim geçen gün Üroloji 'ye gitti muayene olmak için.
Ultrasona girmiş ve doktor Varikosel olduğunu söylemiş. Sperm testi istemiş. Sperm testini başka bir merkezde yaptırdık dün, o hastanede yapılmıyordu çünkü.
Çıkan sonuca göre canlı veya cansız hiçbir sperm bulunamadı. Azospermi denildi yani.
En başta muayene olmaya gittiğimiz üroloji doktoru idari izinde olduğu için sonuçları gösterip üzerine konuşamadık henüz.
Telefonla ulaştık, bir test daha verin başka bir merkezde dedi.
Bayramdan sonra vermeyi düşünüyoruz.
Size soracağım şey ise şu; varikosel sperm testinde 0 sonucuna sebep olur mu? Biraz araştırdım ve biraz bile olsa sperm gelir diye yorumlar okudum. Ama tamamen engeller mi? Tıkanıklığa sebep olur mu?
Şuan hala dünün şokunda olduğumuz için bir yol haritası belirleyemedik, durup öyle birbirimize bakıyoruz
Eminim tecrübesi olanlar vardır... O yüzden sormak istedim. Doktora gidene kadar biraz olsun bilgi edinebilmek için.
Teşekkür ederim şimdiden.

Açıkçası ikisi de farklı şeyler. Varikosel spermi ciddi şekilde etkiler ama azospermi yapmaz. Bir tıkanıklık, hormon yada başka bir sebepten azospermi olabilirsiniz. Ayrıca yanında varikosel de olabilir. Güvendiğiniz yerde tekrar test verin. Sonuca göre sebeplerini araştırmaya başlarsınız. Geçmiş olsun.

Bir yorumda varikoselin spermiyogramda 0 sonucu çıkmasına sebep olabileceğini, ameliyattan sonra değerlerin yükselmeye başlayabileceğini okumuştum da...
Merak ettim o yüzden. Teşekkür ederim cevap için. En kısa zamanda araştırmaya başlıcaz

Öncelikle varikosel olup ameliyat sonrası gebelik elde eden bir çok tanıdığım var varikosel damar genişlemesi oluyor ve buda içerde sperm var ama dışarı çıkamıyor anlamına geliyor yani esinizde çok uzun süredir olan bir durum değilse düzelebilir bir durum hatta tüp bebek yontemi ile varikosel yüzünden ameliyat olup sonrasında doğal yoldan gebe olanda bir çok tanıdığım var içinizi karartmayin

Varikosel çok ilerlediği durumlarda sorun oluyor diye duydum ama korkmayın benim eşimde mesela varikosel yok ama tıkanıklık var aynı zamanda bu sperm üretimine yansımış kısaca varikosel dedikleri şey uzman tecrübeli doktorların el ile muayenesinde anlaşılabiliyor varikosel düzeltilebilir birşey eğer sperm üretimi genetik ve kendiliğinden yok ise süreç çok uzun oluyor

Beni varikoselden daha çok sperm testindeki sıfırlar korkutuyor açıkçası bunun sebebi varikosel olabilir mi ki? Yoksa varikosel bu kadarına sebep olamaz altında mutlaka başka sebep mi var diye düşüne düşüne bir hal oldum

Üzmeyin kendinizi, eşinize destek olun o daha çok üzülüyor şimdi. İkinci testi de verin zaten doktor başka hangi testler gerekli söyler o zaman nedeni anlarsınız. Olmadı ilaç tedavisi, ameliyat geçirir. Sorunuzun tam yanıtını bilmiyorum, varikosel her keste farklı etki yaratabiliyor çünki. Bazılarında sayıyı çok düşerse de diğerlerinin bebeği oluyor hiç haberi bile olmuyor. Yani kendinizi üzmeye değmez, geçecek bunlar da

Umarım çözümü olan bir şeydir teşekkür ederim... En kısa zamanda bir ürologa görüneceğiz. Öyle bir zamana denk geldi ki.. Tam bayram üstü moraller alt üst

Çok teşekkür ederim... Ben bu duruma üzüldüğümden daha çok eşime üzülüyorum zaten. Hiç bu kadar üzgün görmemiştim onu olumlu tek bir şey görürüm de moral veririm diye okuyup duruyorum buralarda yazanları... İkinci test için iyi bir yer araştırıyoruz. Ve iyi bir ürolog. Biz doğu görevindeyiz. Bulunduğumuz yerde düzgün bir hastane bulmak zor oluyor

Biz de doğudaydık ve hastane o kadar kötü haldaydı ki bir sene gitmedik, eh işimiz de gecikti. Benim eşimde de varikosel çıkmıştı ağladım sızladım kendime gelemedim günlerce ah akılsız kafam diyorum, değmezmiş. Eşimi ne kadar üzmüşüm... Ağlamakla düzelmeyecek aksine morali yüksek tutmak lazım. Eh bir de şuan tıb da o kadar gelişmiş ki bir yolu bulunuyor. Sadece bir az araştırıp doğru tedaviyi, iyi doktoru bulmak lazım. Siz ikinci testi verin öyle kesinleşir. Benim eşimin ikinci testi ilkinden 2 defa fazla çıktı. Kendinizi kötüye hazırlayın ama iyiyi düşünün.

Sizin ilk testinizde az da olsa sperm vardı o zaman öyle mi.
Bize direk tüp bebek önerdi doktor daha ikinci testi bile istemeden. Biz araştırdık da öyle gördük ikinci kez test yapmamız gerektiğini...
Ben biraz daha metanetliyim bu konuda. Eşim kötü maalesef

Şöyle biliyorum tüp bebek esnasında hem varikosel duzeltiliyo hemde gebelik sağlanıyor her ihtimale karşı ama dediğim gibi böyle sizin gibi tüp bebek olup varikoseli düzeltip sonradan doğal yoldan gebe kalan insanlar var. Şimdi her herkekte varikosel durumu olabiliyor varikosel daha çok erkeklerde sonradan gelisebilen bir durum varikoselden korkmayın tüp bebek gozunuzu korkutmasın inancınızı kaybetmeyin imkansız diye bir şey artık tıpta yok sabırlı olun herşeyin bı zamanı var rabbimin bir bildiği vardır rabbim herşeyin hayırlısını ve sağlıklısıni nasip etsin cumlemize

Eşinize destek olun, burda ben eşi azosperm olup çocuk sahibi olan kadınlar gördüm, onları okuyun eşinize, toparlanır. Çok bilgim yok ama burda kızlar önce tedavi sonra tese diyorlardı. Yani çaresi var. Benim uzak bir akrabam vardı eşinde azosperm idi tedavi sonrası tüp bebekle ikizleri oldu, şimdi 10 yaşları vardır hiç olmazsa. Yani 11 sene önce tedavisini yapmışlar. Şimdi her şey daha gelişti daha iyi.

Ama tam tersi sperm çıkışı olanda azospermi olabiliyor yani iyice araştırın varikosel ameliyatını iyi bir yerde olmanızı tavsiye ederim

Varikosel değil de sipermiyogram testi korkuttu beni bayram sonrası araştırmaya koyulacağız. Yeniden sperm testi vermemiz gerekiyor. Güzel bir ürologta muayene olmak gerekiyor.. Umarım tüp bebeğe gerek kalmaz çünkü biz görev sebebiyle Şırnak'ta yaşıyoruz. Çok zor olur bizim için

Umarım öyle olur.. Elimden geleni yapıyorum morali için..
Süreç neyi gerektirecek bilmiyorum henüz. Sebebini bulmak için sabırsızlanıyorum. Çok teşekkür ederim yazdığınız için

Merhaba benim de eşimde azospermi var. Varikoselden dolayı. 3 kere sperm testi verdik bütün değerleri sıfır cıkıyor. Biz bahçeci tüp bebek merkezinde tedaviye başlardık istanbuldayız. Size tavsiyem Diyarbakır’daki bahçeci şubesine gitmeniz. Tabi gene araştırın yakın çevrenizde iyi bir ürolog varsa oraya da gidersiniz.

Eşimin tüm değerleri kötüydü. Varikosel ameliyatından sonra hepsi normal seviyenin üstüne çıktı.
Boşalma ile hiç sperm bulunamıyorsa cerrahi ile arıyorlar. Birkaç tane bile sperm bulunsa mikro enjeksiyon yapıyorlar. Yani tüp bebek. tıpta çareler var. İnşallah birkaç tane de olsa bulunur.

Sizin kaç ay sonra değerler normalin üstüne çıktı?

Sizin kaç ay sonra değerler normalin üstüne çıktı?
Ameliyattan üç ay sonra test yapıyorlar.
İleri hareket sıfırdı, morfoloji kötüydü, şekil bozukluğu vardı. Hepsi ameliyatla düzeldi.

Hiç sperm yoksa tese diye bir yöntemle arıyorlar ve tüp bebek yapıyorlar. İnşallah bulunur birkaç tane de olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…