• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varikosel hastalığı bilgisi olanlar bakın lütfen

Papatyamnm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.907
737
73
Aşılama sonuçum olumsuz çıkınca eşimi muane ettiler. Eşimde ilerlemiş şekilde varikosel olduğu tespit edildi. Bu da kısırlığa etkenlerden biriymiş. Tüp bebeğe bu yüzden geçmedim durdurduk. Önce eşim varikosel ameliyatı olacak baktık yine gebelik oluşmadı hemen akabinde tüp bebek deneyeceğiz. Sorum, eşi varikosel ameliyatı olduktan sonra gebe kalan var mı? Bu hastalık gerçekten kısırlığa neden mi ve ameliyat İçin memnun kaldığınız hastane ve doktor istiyorum kızlar😞 eşimin siperm sonuçları çok iyiydi. Neden nasıl biran böyle bir hastalık olduğunu söylediler çok şaşkınım.

Merhaba;
bildiğim kadar cevap vereyim evet malesef kısırlık sebebi. ve genelde %50 %60 varikosel saptanıyo bu şekilde baş vuran hastalarda.
eğer değerleriniz etkilendiyse ve ameliyat denildiyse mutlaka olun yıllar öncesinde bile bu ameliyattan sonra doğal yolla hamile kalan 2 tanıdığım var.

Aşılama sonuçum olumsuz çıkınca eşimi muane ettiler. Eşimde ilerlemiş şekilde varikosel olduğu tespit edildi. Bu da kısırlığa etkenlerden biriymiş. Tüp bebeğe bu yüzden geçmedim durdurduk. Önce eşim varikosel ameliyatı olacak baktık yine gebelik oluşmadı hemen akabinde tüp bebek deneyeceğiz. Sorum, eşi varikosel ameliyatı olduktan sonra gebe kalan var mı? Bu hastalık gerçekten kısırlığa neden mi ve ameliyat İçin memnun kaldığınız hastane ve doktor istiyorum kızlar😞 eşimin siperm sonuçları çok iyiydi. Neden nasıl biran böyle bir hastalık olduğunu söylediler çok şaşkınım.
Benim esimde de varikosel vardi ama degerleri fena degildi asilama tutmadi tup bebek ilk denemede tuttu şükür

Merhaba,
Ameliyat öncesi mutlaka bir kaç doktorun fikrini alın derim. Varikoselin seviyesi, sperm değerleri vs bunlar ameliyat için önemli kriterler. Ameliyat mutlaka gerekliyse yapılmalı çünkü varikosel ameliyatından sonra kesinlikle değerler artacak diye bir şey yok mesela bizim değerler tam yarı yarıya düştü ve artmıyor neredeyse 1 sene olacak. Bu ihtimali de göz önünde bulundurmak lazım, bu yüzden bu işte uzman doktorların en az birinden daha yorum almanız faydalı olacaktır😊

varikosel gebeliğe engel değil, eğer ileri hareketliliğe değer düşükse aşılama yerine tüp bebek yaptirmaniz,daha iyi sonuç verebilir. DNA hasarı yuksekmi? Tek taraflımı çift taraflı varikosel var? Ve morfoloji nasıl? İyi bir üroloji Dr una görünerek takviye vitaminlerle değer artirabilir ki burda azosperm (canlı spermi olmayan hastalar) dahi çocuk sahibi oldu. O yüzden karamsar olmadan iyi bir hazirlikla tüp bebek deneyin.

Ameliyat olup hamile kalan tanıdığım var

Ve son birşey daha, varikosel kaçıncı derece.¿ Değerler çok alt sewiyedeyse, DNA hasarı yüksekse öneriliyor ve Dr lar genelde ameliyatta değerlerin yukselicegine dair garanti vermiyolar. Kirli kan akışı düzelir ama.. ameliyattan önce iyi bir üroloji Dr una gitmeniz şart.
Geçmiş olsun

Benim esimde de varikosel vardi ama degerleri fena degildi asilama tutmadi tup bebek ilk denemede tuttu şükür
Varkosel ameliyatını olmadı mı peki. Sağlığı açısından da olması gerekmiyor mu peki normalde. Doktor bize iki şık sundu. Ya tüp bebek deneyelim. Ya da varikosel olup bir müddet daha doğal gebelik bekleyelim dedi. Tüp bebek ile çoğul gebelik ve anormal gebelik riski daha çok dediği için. Bizde ameliyat olup doğal yolu deneyelim diye eşimle karar verdik. Ameliyattan 6 geçmesine rağmen gebelik olmazsa tüp bebek diye düşündük. Bilmiyorum ne kadar sağlıklı karar verdik 😕

Kaç ay sonra hamile kaldı acaba
Valla o kadarını bilmiyorum tanıdığım kişi bekarken ameliyat olmuş ve evlendikten sonra bir kaç ay içinde eşi hamileydi darısı size inşallah ama varikoselde ben tedavinin etkili olacağını düşünüyorum

Merhaba;
bildiğim kadar cevap vereyim evet malesef kısırlık sebebi. ve genelde %50 %60 varikosel saptanıyo bu şekilde baş vuran hastalarda.
eğer değerleriniz etkilendiyse ve ameliyat denildiyse mutlaka olun yıllar öncesinde bile bu ameliyattan sonra doğal yolla hamile kalan 2 tanıdığım var.
Aşılamadan önce yapılan spermiyografi testimiz güzeldi aşılamaya aldılar. Fakat aşılama günü verilen siperm de biraz bozukluk olduğunu saplantı hafifte olsa. Hemen eşime baktılar bu sonuçu gören doktor. Tanıdığınız ameliyat sonrası kaç ay sonra gebe kaldı acaba. Bir de ameliyat tehlikeliymiş sanırım ters etki de yapıyormuş. Sperm kalitesi daha da düşer diye de tedirgin olduk ne yazıkki. Bir profesör doktor bulduk özelde. Sanırım bu doktora ameliyat olacağız. Korkuyorum eşime belli etmiyorum ama inşallah güzel sonuçlanırlar. Ama bir yanımda acaba ameliyat önce bir tüp bebek denesemiydik diye kaldı aklımda 🙁

Merhaba,
Ameliyat öncesi mutlaka bir kaç doktorun fikrini alın derim. Varikoselin seviyesi, sperm değerleri vs bunlar ameliyat için önemli kriterler. Ameliyat mutlaka gerekliyse yapılmalı çünkü varikosel ameliyatından sonra kesinlikle değerler artacak diye bir şey yok mesela bizim değerler tam yarı yarıya düştü ve artmıyor neredeyse 1 sene olacak. Bu ihtimali de göz önünde bulundurmak lazım, bu yüzden bu işte uzman doktorların en az birinden daha yorum almanız faydalı olacaktır😊
Evet olumsuz sonuçta olabilirmiş. İki farklı doktora gittik. Ben bir doktaysa daha görünelim diyorum. Siz ne zaman ameliyat oldunuz. Doktor seçimi gerçekten çok önemli. Hassas bir ameliyatmış. Değer damarlara zarar vermeden işlemin yapılması önemli. Profesör ya da daha üst bir doktor mu yaptı sizin ameliyatı da. Bir de gebelik oluştu mu peki. Tüp bebek düşünmüyor musunuz ?

Varikosel çok yaygin hastalik. Ve tabiki ameliyatdan sonra sonuçlarda buyuk oranda duzelme oluyor. Haliyle hamilelik de oluyor. Arkadaşimin eşi ameliyat oldu. 2 ay sonra hamilelik oluşdu. Boyle ornekler çok var. Sıkma canini. Eşini de uzme. Hersey duzelicek diyerek moral ver.

varikosel gebeliğe engel değil, eğer ileri hareketliliğe değer düşükse aşılama yerine tüp bebek yaptirmaniz,daha iyi sonuç verebilir. DNA hasarı yuksekmi? Tek taraflımı çift taraflı varikosel var? Ve morfoloji nasıl? İyi bir üroloji Dr una görünerek takviye vitaminlerle değer artirabilir ki burda azosperm (canlı spermi olmayan hastalar) dahi çocuk sahibi oldu. O yüzden karamsar olmadan iyi bir hazirlikla tüp bebek deneyin.
Teşekkür ederim çok detaylı bilgi paylaşımı olmuş🙏 Biz de tüp bebek düşünüyorduk. Fakat üroloji doktorlarından biri önce ameliyatınızı olun belki doğal yolla olur dedi. Tüp bebeğe de gerek kalmaz. Tüp bebekte çoğul gebelik ve anormal gebelik riskleri doğala göre daha çok dedi. Biz de önce ameliyat olalım dedik. Ama doğru mu karar verdik diye içim içimi yiyor 😞

Teşekkür ederim çok detaylı bilgi paylaşımı olmuş🙏 Biz de tüp bebek düşünüyorduk. Fakat üroloji doktorlarından biri önce ameliyatınızı olun belki doğal yolla olur dedi. Tüp bebeğe de gerek kalmaz. Tüp bebekte çoğul gebelik ve anormal gebelik riskleri doğala göre daha çok dedi. Biz de önce ameliyat olalım dedik. Ama doğru mu karar verdik diye içim içimi yiyor 😞
Dediğim gibi ameliyatı değerler çok düşükse,DNA hasarı yüksekse vede ağrısı varsa öneriyor dr'lar. Size tavsiyem tıbbi genetikten genetik testi yaptırıp DNA hasarına baktırın ve iyi bir üroloji Dr una görünün. Kaan Aydos ve Ömer Faruk karataş aklıma gelen isimler.

Merhaba,
Merhaba. Herhangi bi takviye kullandınız mı değerleriniz ne durumda şu an merak ettim. Eşim 7 ay önce ameliyat oldu takviye kullanması onun da değerleri düşmüştü. Öncesi sonrası değerlerinizi yazabilir misiniz merak ettim.

Back