• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatından sonra...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

eflatun83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
33
1
36
İzmir
Arkadaşlar eşim 4.5 ay önce varikoselden ameliyat olmuştu.Özelde prof.a yaptırdık ameliyatımızı,bize ameliyattan önce %70 varikoselden kaynaklı olabilir ama %30 sebepsiz infertilite olabilir demişti sorunumuz için.Ameliyattan 3ay sonra test yaptırıp kontrole gelin demişti.Biz daha güvenilir diye tahlilimzi ege ünv.nde yaptırıyoduk,randevuya bu zamana alabildik ve 4.5 ay olmuştu.Bizim sorunumuz morfoloji idi.değerimiz 0 dı.Çarş.günü o beklenen gün geldi ve tahlilimizi yaptırdık.Ama sonuç koskoca bi hüsran.Bu arada 1.5 aydır eşime keçiboynuzu kürü uyguluyordum.Zaten ben sonucu bi gördüm şok oldum.Morfoloji yine 0.dı.Ve hatta 47milyon olan sayı 17milyona düşmüştü,aynı zamanda hareketlililkte düşmüş tabi..(Bu arada eşim çok ağır bi gribe yakalandı tam kontrol zamanımızda,3gündür çok ağırdı,kontrol günümüzde hala hastaydı).Neyse önce sonucu hastanedeki doktora gösterdik.Görür görmez aynı şeyleri anlattı ve siz muhtemelen %30 luk dilimde yer alıyorsunuz dedi.evicap ve proxeed plus yazdı,bunu 3ay kullanın sonra tekrar tahlil getirin dedi ve tüp bebek servisine yönlendirdi,girişlerinizi yapın bu esnada,eşiniz için gerekli işlemler başlasın dedi.İlaç tedavisi esnasında doğal yoldan hamile kalmazsanız aşılamaya olmazsa tüp bebeğe geçilir dedi.

Biz hastaneden çıktık giriş işlemlerimizi yaptırdıktan sonra.Kendi doktorumuza gittik.O baktı değerlere,değerler kötü nie böyle oldu dedi.Testi yeniden getirin bana yaptırıp dedi.Belli hastasın,kesinlikle etkiler dedi,çünkü sayımızda bi problem yoktu.Morfolojiye belki etkisi olmaz ama sayıyı hareketliliği etkiler hastalık dedi.Napalım dedik.Ameliyattan sonra 1yıla kadar yolu var dedi,3aydan sonra normale dönmesini bekliyoruz,ama bu süreç 6-9aya kadar uzayabilir dedi.Bekleyin acele etmeyin dedi.Bi süre daha deneyin dedi.Olmazsa aşılamaya geçersiniz dedi.Yaşın müsait beklemek için dedi(Yaşım 29).Biz de sonuçları hastanedeki doktora gösterdiğimizi ve verdiği ilaçları söyledik.Kullanalım mı dedik.Kesinlikle gerek yol dedi.Proxeed plus için fıs,ilacın hiç bi faydası yok dedi.Vitamin belki işe yarayabilir de diğerine hiç gerek yok dedi.Bunu söyleyen ege ünv.nde prof,alanında uzman arkadaşlar,iyice allak bullak olduk.Hastanede nerdeyse hiç bi şekilde doğal yoldan çocuğumuzun olamayacağı,gerekli işlemlere başlamamız gerektiği,diğer tarafta beklememiz gerektiği bu değerlerin diğer aylarda değişebileceği söylendi.

18Nisana randevu verdiler bana kadın doğumda gerekli tetkiklerden geçmek için,gidersem tedavi süreci başlıcak.Ama ben çok arada kaldım.Yaklaşık 2yıllık evliyiz.Ve neye uğradığımız anlamadan neyin içinde bulduk kendimizi..Çok yıprandım,çok umutluyduk halbuki çarş.ya kadar.Umutlarım tükeniyo..Niye bizimde normal insanlar gibi bi bebeğimiz olamadı ki..Allah kimseyi bununla sınamasın,çok zormuş arkadaşlar,aklım devre dışı kaldı,mantığım işlemiyo..Lütfen bi yol gösterin!!!

Arkadaşlar eşim 4.5 ay önce varikoselden ameliyat olmuştu.Özelde prof.a yaptırdık ameliyatımızı,bize ameliyattan önce %70 varikoselden kaynaklı olabilir ama %30 sebepsiz infertilite olabilir demişti sorunumuz için.Ameliyattan 3ay sonra test yaptırıp kontrole gelin demişti.Biz daha güvenilir diye tahlilimzi ege ünv.nde yaptırıyoduk,randevuya bu zamana alabildik ve 4.5 ay olmuştu.Bizim sorunumuz morfoloji idi.değerimiz 0 dı.Çarş.günü o beklenen gün geldi ve tahlilimizi yaptırdık.Ama sonuç koskoca bi hüsran.Bu arada 1.5 aydır eşime keçiboynuzu kürü uyguluyordum.Zaten ben sonucu bi gördüm şok oldum.Morfoloji yine 0.dı.Ve hatta 47milyon olan sayı 17milyona düşmüştü,aynı zamanda hareketlililkte düşmüş tabi..(Bu arada eşim çok ağır bi gribe yakalandı tam kontrol zamanımızda,3gündür çok ağırdı,kontrol günümüzde hala hastaydı).Neyse önce sonucu hastanedeki doktora gösterdik.Görür görmez aynı şeyleri anlattı ve siz muhtemelen %30 luk dilimde yer alıyorsunuz dedi.evicap ve proxeed plus yazdı,bunu 3ay kullanın sonra tekrar tahlil getirin dedi ve tüp bebek servisine yönlendirdi,girişlerinizi yapın bu esnada,eşiniz için gerekli işlemler başlasın dedi.İlaç tedavisi esnasında doğal yoldan hamile kalmazsanız aşılamaya olmazsa tüp bebeğe geçilir dedi.

Biz hastaneden çıktık giriş işlemlerimizi yaptırdıktan sonra.Kendi doktorumuza gittik.O baktı değerlere,değerler kötü nie böyle oldu dedi.Testi yeniden getirin bana yaptırıp dedi.Belli hastasın,kesinlikle etkiler dedi,çünkü sayımızda bi problem yoktu.Morfolojiye belki etkisi olmaz ama sayıyı hareketliliği etkiler hastalık dedi.Napalım dedik.Ameliyattan sonra 1yıla kadar yolu var dedi,3aydan sonra normale dönmesini bekliyoruz,ama bu süreç 6-9aya kadar uzayabilir dedi.Bekleyin acele etmeyin dedi.Bi süre daha deneyin dedi.Olmazsa aşılamaya geçersiniz dedi.Yaşın müsait beklemek için dedi(Yaşım 29).Biz de sonuçları hastanedeki doktora gösterdiğimizi ve verdiği ilaçları söyledik.Kullanalım mı dedik.Kesinlikle gerek yol dedi.Proxeed plus için fıs,ilacın hiç bi faydası yok dedi.Vitamin belki işe yarayabilir de diğerine hiç gerek yok dedi.Bunu söyleyen ege ünv.nde prof,alanında uzman arkadaşlar,iyice allak bullak olduk.Hastanede nerdeyse hiç bi şekilde doğal yoldan çocuğumuzun olamayacağı,gerekli işlemlere başlamamız gerektiği,diğer tarafta beklememiz gerektiği bu değerlerin diğer aylarda değişebileceği söylendi.

18Nisana randevu verdiler bana kadın doğumda gerekli tetkiklerden geçmek için,gidersem tedavi süreci başlıcak.Ama ben çok arada kaldım.Yaklaşık 2yıllık evliyiz.Ve neye uğradığımız anlamadan neyin içinde bulduk kendimizi..Çok yıprandım,çok umutluyduk halbuki çarş.ya kadar.Umutlarım tükeniyo..Niye bizimde normal insanlar gibi bi bebeğimiz olamadı ki..Allah kimseyi bununla sınamasın,çok zormuş arkadaşlar,aklım devre dışı kaldı,mantığım işlemiyo..Lütfen bi yol gösterin!!!

canım senin yaşadığın bu duyguların hepsini bende 3 ay dolduktan sonra bir heves tahlile gittikten sonra aldığımız kötü sonucu görünce yaşamaıştım. yani o işe yaramaz bu işe yaramaz deyipte boş boş oturmakta olmaz. bence verilen ilaçları deneyin.rabbim inşallah bir şekilde nasip eder. hani biz illa doğal yoldan olsun tüpe gerek kalmasın diyoruz ama tüpte kesin çözüm değilki onuda bir çok defa yaptırıp tutmayanlar var.o yüzden illa doğal yoldan olsun dememek lazım rabbim nasip etsin inşallah hayırlı olanı demek lazım. kalbini ferah tut ve her yolu dene kendini buna alıştır haa doğal yoldan olursan ne ala değilmi..inşallah canım sıkma kendini bir gün bizimde bebeğimiz olacak ..

Son düzenleme:
Çok haklısın hissettiklerinde,bizde 3 ayın dolmasını bekliyoruz sonuç için.
Ama biraz sakin ol,hemen panikleyip diğer yöntemlere koşma derim ben.
Ben kendi adımıza 1 seneyi gözden çıkardım.
Zaten 6. ayda ki sonuçlar çok önemliymiş.
Hem eşin ağır da bir grip geçiriyormuş.
Bu tip enfeksiyonların spermler üzerinde ki etkisi de zaten malum.
Prof. da olsa sen çok kulak asma,takviyelerle sayılar 2 milyonlardan nasıl fırlıyor gördük hep burda.
Prooxeed plus'a başla bence,evicap,keçi boynuzu kürü devam et.
Bak varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar topiğine gel.
Orada aynı süreçten geçenler yaşadıklarımızı,uyguladığımız takviyeleri paylaşıyoruz.
1 sene kendi haline bırak,sonra zaten olmazsa düşünülecek şeyler bunlar.
Çok da değil ki 6-7 ay daha bekliyceksin.
Bence kendinize bu süreyi tanıyın.

merhabalar arkadaşlar benim eşimde 4ay önce varikosel ameliyatı olmustu ve ameliyat güzel bir sonuc aldık suan da 2 aylık hamileyim ameliyat sonrası 3.ayda hamile kaldım cok güzel bir duygu anne olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.buradaki arkadaslar umudunuzu hiç kaybetmeyin ALLAHTAN umudunuz kesmeyin RABBİM size nasip edecekse ve etsin insallah o güzel duyguyu sizede tattırsın insallah.

arkadaşlar benim eşimde ameliyat olalı 3, ayı doldurdu test yaptırmadık daha açıkçası korkuyorum çok eşimde sperm sayısı azdı ve hareketlilik %7 civarıydı.3 aydır gebe kalamadım bende.acelemi ediyorum sizce .

merhabalar arkadaşlar benim eşimde 4ay önce varikosel ameliyatı olmustu ve ameliyat güzel bir sonuc aldık suan da 2 aylık hamileyim ameliyat sonrası 3.ayda hamile kaldım cok güzel bir duygu anne olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.buradaki arkadaslar umudunuzu hiç kaybetmeyin ALLAHTAN umudunuz kesmeyin RABBİM size nasip edecekse ve etsin insallah o güzel duyguyu sizede tattırsın insallah.

Ne güzel ya,böyle haberler aldıkça umudumuz artıyor.
Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

arkadaşlar benim eşimde ameliyat olalı 3, ayı doldurdu test yaptırmadık daha açıkçası korkuyorum çok eşimde sperm sayısı azdı ve hareketlilik %7 civarıydı.3 aydır gebe kalamadım bende.acelemi ediyorum sizce .

Acele ediyorsun arkadaşım,bizde 3 ayı doldurduk ve test yaptırmadık.
Takviyelerden dolayı bekliyoruz.Yani takviyelere başladığımız tarihi baz aldık.
Ona göre 3 ayın dolmasını bekliyoruz.
Panik yapma hiç,zaten doktor söylemiştir,
ilk sonuçlar olumsuz bile olsa 6. ay ki sonuçlar önemli.
Bizim sayı problemimiz vardı,inşallah artış olmuştur.
Bu 3 ay içinde hamile kalmak mucize zaten,
yani herkese olacak diye birşey yok,anlıyorum seni,
bende her ay acaba diyorum ama sabır işte.
Biraz daha sık dişini,en fazla 1 seneyi gözden çıkar derim.
Ki inşallah çok daha erken gelir mucizelerimiz:emir_bebek:

inşallah arkadaşım.2 sene oldu artık çok yoruldum her ay umutlanmaktan aksi gibi de adetim her ay 3 4 gün gecikiyor herhalde stresten doktorum öyle demişti ve ben her ay kendimi hamile sanıyorum.etraf baskısı da cabası hala çocuk istemediğimizi sanıyorlar.

benım de eşim 3 ay önce özel bir hastanede ameliyat oldu. sperm sayısı düşüktü. ancak bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok mutluyum darısı sizlerin başına))

merhaba arkadaslar ,
ben kendı hıkayemızı kısaca yazmak ıstıyorum. biz bir defa varıkosel amelıyatı olduk degerler 30 mılyondan 52 mılyona cıkmıstı. fakat bızım 6 falan gene cocugumuz olmadı bu arada bır defa asılama olduk fakat oda dıs gebelıktı. asılama sırasında yapılan teste degerın 12 mılyona dustugunu ogrendık sok olduk tutmaz dedık zaten oda dedıgım gıbı dıs gebelık oldu. doktorumuz tekrarlayın testı dedık aradan 2 ay gectı tekrarladık deger 6 mılyona dusmus. Bız tutustuk 4 tane doktora gıttık hepsıde ılerı derecede varıkosel dedı. ılk amelıyatımızda 3. derecedendı. doktorlar tekrarlasa bıle bu kadar ılerlemz dıyolardı.
neyse bız ızmırde prof dr necmettın cıkılıya amelıyat olduk. doktor amelıyattan sonra senın ılk amelıyatın hıc olmamıs 3 4 ay sonra normale doner degerlerın dedı. bızde bugun test yaptrıdık 2 ay oldu 18 mlyon olmus 3 kat artmıs bu deger bızım ıcın cok ıyı.
buarada bız proxeed plus ve evıcap kulladık bence degerın artmasında amelıyatında etkısı var ama proxeed plusta cok etkılı bence cunku hareketlılık %50 ye morfolojı %60 a cıkmıs bu kadar artmasında amelıyat ve bu ılacların etkısı buyuk umarım ılerde hamılelık haberlerımıde verırım:)

Back